To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

BeeMeR - Sob 07 Maj, 2016 20:33

Anaru napisał/a:
Zainteresowałam się.
Dostanesz :)

Agn, dzięki za ostrzeżenie :kwiatek:

Agn - Sob 07 Maj, 2016 23:05

Anaru napisał/a:
Na Filmwebie ma jak widzę całkiem pozytywne komentarze :shock:

Jeśli ktoś lubi eksterminować swoje szare komórki, to może się podobać. :P
BeeMeR napisał/a:
Agn, dzięki za ostrzeżenie :kwiatek:

Ja mam coś pecha z zachodnimi produkcjami. Co sobie pomyślę, by obejrzeć jakiś niekoreański serial, to trafiam na minę...
Może skupię się na kostiumowcach, tam mi chyba nic nie grozi. :)

BeeMeR - Pon 09 Maj, 2016 09:47

Expanse 5 i 6 - dalej mi się podoba :mrgreen:
Uznałam, że najciekawszą postacią jest dla mnie Miller, ale resztę też lubię.

praedzio - Pon 09 Maj, 2016 10:16

Ha! :mrgreen:
Aragonte - Wto 10 Maj, 2016 21:58

A o może o Expanse pisać w Fantastyce, jak wcześniej? :mysle:
Akaterine - Pią 13 Maj, 2016 20:26

Home Fires zostało anulowane, po ostatnim odcinku z takim cliffhangerem :wsciekla: .
Admete - Sob 14 Maj, 2016 09:15

Co??? A to już był ostatni? To nie oglądam go...
Caitriona - Nie 15 Maj, 2016 14:09

Akaterine napisał/a:
Home Fires zostało anulowane

Szlag :? Została mi do obejrzenia ostatni odcinek.

Caitriona - Śro 22 Cze, 2016 20:28

Skończyła się trzecia seria Penny Dreadful. I niestety jestem rozczarowana, tzn. skopali kompletnie zakończenie :? Całość się ładnie rozwijała, a na koniec niewypał...
Nie wiadomo czy będzie kolejny sezon, mnie się wydaje że nie. Szkoda, lubiłam ten klimat.

Anaru - Czw 23 Cze, 2016 18:55

Penny Dreadful kusi mnie plakatem, dobrze Ci sie to oglądało?
Caitriona - Sob 25 Cze, 2016 11:29

Mnie się ten serial badzo dobrze oglądało. To moje klimaty. Wilkolak, potwór Frankensteina, wampiry. Nastrój grozy, ale nie zbyteczna przemoc. I muzyka - cudna.
Anaru - Sob 25 Cze, 2016 18:42

No to chyba zerknę jak tam z dostępnością bo to brzmi również jak moje klimaty ;)
praedzio - Nie 26 Cze, 2016 09:31

Ja tymczasem dorwałam sobie serialik pt. Containment (po naszemu Kwarantanna), gdzie głównym bohaterem jest zmutowany wirus ptasiej grypy, który robi ludziom paskudne kuku. Rzecz dzieje się w Atlancie, w której zostaje utworzona strefa kwarantanny z uwagi na wykrycie śmiercionośnego wirusa, na którego, póki co, nie wynaleziono leku. Bohaterami są szef sztabu kryzysowego, jego dziewczyna, policjant, nauczycielka, nastolatka w ciąży oraz gościu, który wszędzie tropi rządowy spisek, a jego narzędziem jest videoblog, na którym pokazuje wcale nie różową rzeczywistość.

Serial, jak serial - ogląda mi się dobrze, ale nie polecam jakoś szczególnie, bo mam wrażenie - że produkcji o takiej tematyce jest na pęczki, a ten jakoś szczególnie wśród nich się nie wybija. Jest co prawda paru facetów, na których można zawiesić oko. Ja na przykład lubię patrzeć na uśmiech Jake'a-policjanta :serce: ale chyba i wielbicielki skośnookich coś tam znajdą dla siebie, o ile mieszanka krwi chińsko-greckiej płynącej w żyłach jednego z bohaterów leży w ich standardach. ;) http://www.imdb.com/name/nm2965226/

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=qE983cTD4Mg

Anaru - Wto 28 Cze, 2016 14:22

praedzio napisał/a:
o ile mieszanka krwi chińsko-greckiej płynącej w żyłach jednego z bohaterów leży w ich standardach.

Bezproblemowo ;)
Najpierw spojrzałam na fotkę i zastanawiałam się co to za mieszanka, bo widać, że mieszanka, a tu częściowo greckie pochodzenie ;)
Faktycznie ta epidemiologiczno-kryzysowa tematyka to jest chyba bogato reprezentowana, ale kilku fajnych męskich bohaterów może być całkiem skutecznym wabikiem :mrgreen:

praedzio - Wto 28 Cze, 2016 14:30

Anaru napisał/a:
Najpierw spojrzałam na fotkę i zastanawiałam się co to za mieszanka, bo widać, że mieszanka, a tu częściowo greckie pochodzenie

No, widzisz - a ja po zdjęciu w życiu bym nie poznała, że to mieszanka. ;) Skośny to skośny - w sensie: nie dla mnie. :lol: Ale ma przyjemny tembr głosu, choć ja osobiście wolę bardziej twarde i dźwięczniejsze.

Admete - Wto 28 Cze, 2016 14:59

On jest bardzo mało skośny.
BeeMeR - Czw 30 Cze, 2016 23:16

Admete napisał/a:
On jest bardzo mało skośny.
To samo sobie pomyślałam ;)
Anaru - Pią 01 Lip, 2016 00:27

Dlatego od razu widać, że mieszanka ;)
praedzio - Pią 01 Lip, 2016 13:05

"Od razu" - hehe. :zalamka:
Harry_the_Cat - Czw 21 Lip, 2016 19:47

Ale jestem podekscytowana - drugi sezon Narcos we wrzesniu :mrgreen:

https://www.youtube.com/watch?v=nkOKkS7mKfY

Harry_the_Cat - Pon 25 Lip, 2016 19:28

Eeva to zdaje sie widziala. Ja zaczelam, ale to nie moje klimaty ;)

Aczkolwiek Colin prezentuje sie przednie!