Komunikaty - Pytania techniczne
Akaterine - Pią 25 Wrz, 2015 18:26
Od spodu wygląda tak?
http://mlb-s2-p.mlstatic....25_062012-F.jpg
Może być ciężko, radiator pewnie jest w większości schowany pod tą częścią obudowy, której nie da się tak łatwo odkręcić.
A pastę można dostać w sklepach komputerowych, takie małe tubeczki.
Anaru - Pią 25 Wrz, 2015 18:29
| Akaterine napisał/a: | | Od spodu wygląda tak? |
Identycznie, pominąwszy naklejkę Anatel
To chyba pomaszeruję z nim do serwisu, przy okazji zapytam sie czy da sie przykleić oderwany klawiszek.
Cathie - Pon 12 Paź, 2015 09:13
Poszukuję przekonwertować plik pdf na doc, ktoś zna jakiś dobry program? Online próbowałam, nic nie wyszło.
Harry_the_Cat - Pon 12 Paź, 2015 23:51
No ja niestety tylko zawsze copy paste robie.
Dorfi - Wto 13 Paź, 2015 12:51
| Cathie napisał/a: | Poszukuję przekonwertować plik pdf na doc, ktoś zna jakiś dobry program? Online próbowałam, nic nie wyszło. |
Kiedyś coś takiego Open Office robił, ale od dawna nie mam go już na komputerze, więc nie wiem czy nowa wersja ma taką opcję.
Eeva - Wto 13 Paź, 2015 12:54
ja mam taki program w pracy, więc jesli to nie są jakies tajne rzeczy to moge Ci przekonwertować
Cathie - Wto 13 Paź, 2015 13:19
| Eeva napisał/a: | ja mam taki program w pracy, więc jesli to nie są jakies tajne rzeczy to moge Ci przekonwertować |
Byłabym wdzięczna.
Namiary wysłałam na PM.
Cathie - Śro 14 Paź, 2015 05:17
Dziękuję. Eevo.
primavera - Czw 15 Paź, 2015 08:45
| Dorfi napisał/a: | | Cathie napisał/a: | Poszukuję przekonwertować plik pdf na doc, ktoś zna jakiś dobry program? Online próbowałam, nic nie wyszło. |
Kiedyś coś takiego Open Office robił, ale od dawna nie mam go już na komputerze, więc nie wiem czy nowa wersja ma taką opcję. |
Office and Word owszem konwertują ale doc na pdf a nie odwrotnie :-(
primavera - Czw 15 Paź, 2015 08:45
| Dorfi napisał/a: | | Cathie napisał/a: | Poszukuję przekonwertować plik pdf na doc, ktoś zna jakiś dobry program? Online próbowałam, nic nie wyszło. |
Kiedyś coś takiego Open Office robił, ale od dawna nie mam go już na komputerze, więc nie wiem czy nowa wersja ma taką opcję. |
Office and Word owszem konwertują ale doc na pdf a nie odwrotnie :-(
Aragonte - Pią 06 Lis, 2015 22:42
Złamałam się i wzięłam podczas kolejnego przedłużania umowy z Orange smarfona, któregoś Samsunga Galaxy. Ktoś mi podpowie, jak najłatwiej przenieść do niego kontakty? Do tej pory używałam jakiejś zwyczajnej Nokii.
A właśnie - nową komórkę włączyłam, coś tam zaczęłam w niej ustawiać, nawet wgrałam nieco muzyki i filmików (do sieci jeszcze jej nie podłączyłam). Muzyka działa, ale filmiki nie odtwarzają się - brat zasugerował, że może to być kwestia kodeków bo chyba nie jest tak, że w Androidzie jest potrzebny jakiś specjalny format pliku wideo? Ktoś mi podpowie?
Anaru - Pią 06 Lis, 2015 23:03
Nie powinno być problemu z odtwarzaniem czegokolwiek, chyba że sobie zablokujesz jak np. ja YouTube, bo mi się chamstwo samo włączało. Mnie kobita poprzenosiła wszystkie kontakty w punkcie zaraz po kupieniu metodą "przenieś na karcie-zgraj na smartfona-kasuj ze starego".
A może podłącz do sieci? jak masz stałe łącze, router itd to sobie ustaw połączenia WiFi, nie będziesz płacić za transfer danych.
Aragonte - Pią 06 Lis, 2015 23:33
Nie bardzo wiem jak
Anaru - Pią 06 Lis, 2015 23:56
Na głównej stronie maźnij palcem od góry po komórce, odsłaniają Ci się funkcje (tam też jest dźwięk), trzeba kliknąć WiFi i pewnie zalogować się do sieci swoim hasłem do routera . Nie wiem czy to dobrze tłumaczę...
Anaru - Sob 07 Lis, 2015 00:02
Tu masz konfiguracje krok po kroku - znajdź swój model i obejrzyj:
http://mojtelefon.info/
orange.pl > Dla osób prywatnych > Więcej > Orange Ekspert > mój telefon
Albo tu (tylko zerknij na konkretny model)
https://www.youtube.com/watch?v=oruvzufbpjk
trifle - Sob 07 Lis, 2015 12:31
Aragonte, powinnaś w nokii w kontaktach poszukać opcji przeniesienia kontaktów (kopiowania, eksportu) na kartę SIM. Wtedy wkładasz kartę SIM do nowego tel i one powinny być widoczne, możesz sobie potem skopiować znowu z SIM na telefon.
Wydaje mi się, że filmiki powinny hulać, ale jeśli miałaś np starszą nokię, nie smartfonową, która miała jakiś swój format video, to mogą się nie otworzyć Ale głowy nie mam, podejrzewam
Ja zrobiłam wczoraj reset telefonu, do ustawień fabrycznych, co miało sprawić, że będzie szybciej działał. Pf Tylko jak głupia musiałam wszystkie aplikacje na nowo ściągać, kopiować zdjęcia itp itd. Jedyna różnica jest chyba taka, że nie mam w ogóle starych smsów, pusta skrzynka, co nie jest żadnym plusem
Admete - Sob 21 Lis, 2015 19:04
Mam dwa pliki mkv, których nie mogę usunąć, bo komputer twierdzi, że są otwarte przez jakiś program. Jak je usunąć?
EDIT: Uff - znalazłam Lock Hunter i wyczyścił.
Cathie - Pią 27 Lis, 2015 09:06
Niech mnie poradzi, jakaś mądra głowa - chcę zrobić zrzut ekranu komputera, jak to zrobić? Nie umiem sama zrobić.
Eeva - Pią 27 Lis, 2015 09:15
Jest taki przycisk na klawiaturze "Print Screen" na górze z prawej strony, trzeba go użyć i wtedy ten obraz np wkleic do worda/painta czy innego
BeeMeR - Pią 27 Lis, 2015 09:15
| Cathie napisał/a: | chcę zrobić zrzut ekranu komputera, jak to zrobić? Nie umiem sama zrobić. | ja robiłam screenhunterem
sama ustawiasz folder wyjściowy, kadr (całość ekranu czy wycinek) i klawisz "pstrykania fotki" (dla mnie f9 bo nie używam do innych celów jak domyślne f6)
np. tu:
http://screenhunter-free.softonic.pl/
albo klawisz printscr
BeeMeR - Pią 27 Lis, 2015 09:18
A mnie niech kto podpowie, jak w tej wspaniałej przeglądarce jak google chrome zmienić stronę domową bo nie umiem w ogóle nie widzę tam czegoś takiego jak pasek menu
Eeva - Pią 27 Lis, 2015 09:25
po prawe ja górze sa takie trzy kreseczki, klikasz na to, wchodzisz w ustawienia i tak masz cos takiego że po uruchomieniu otworz konkretną stronę
Anaru - Pią 27 Lis, 2015 10:22
Tam sobie możesz tez ustawić tą stronę taka jaką chcesz, a na samym dole możesz sobie rozwinąć ustawienia zaawansowane, hasła itd.
trifle - Sob 05 Gru, 2015 09:29
Padł mi zewnętrzny dysk, komp go nie czyta... To taki stary, z kablem i wtyczką i drugim do kompa, stojący, ze światełkiem. Co z tym zrobić?
Akaterine - Sob 05 Gru, 2015 09:52
Możliwe, że nie padł dysk, ale adapter w obudowie, w pracy korzystamy z wielu dysków zewnętrznych i czasami to się zdarzało. Można spróbować wyjąć dysk z obudowy i podłączyć go do komputera np. przy użyciu takiego kabla:
http://allegro.pl/kabel-a...5195063200.html
Albo jeżeli masz znajomych ze stacjonarką podłączyć do innego komputera bezpośrednio do płyty głównej, ale to też przyda się osoba ogarnięta w komputerach .
|
|
|