To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne

Caitriona - Sob 12 Paź, 2013 20:35

Mówię o najnowszym odcinku i końcówce z szalikiem :wink:
Akaterine - Sob 12 Paź, 2013 20:37

Szybka jesteś :D . Końcówka świetna, ale na avku wyglądało to trochę, jakby chciał ją udusić ;) .
Caitriona - Sob 12 Paź, 2013 20:41

To jest serial, który ogladam od razu, jak tykko sie pokaże. A że nadaja go w ciagu dnia, a nie wieczorem, nie problemów z dostępnością.

O, masz, a tez chciałam z tego zrobić avki, a przecież nie wypada nosić później takich, co wyglądają na próbę dokonania mordu ;)

Akaterine - Sob 12 Paź, 2013 20:44

Spróbuj, może Tobie lepiej wyjdzie ;) . Prawdziwe intencje widać w ich oczach, a wymiary avkowe są za małe, żeby dobrze to ukazać ;) .
Aragonte - Sob 19 Paź, 2013 00:26

Caitriona napisał/a:
O, masz, a tez chciałam z tego zrobić avki, a przecież nie wypada nosić później takich, co wyglądają na próbę dokonania mordu ;)

Może jednak zrób jakieś avki? Ocenimy, czy wyglądają na próbę mordu, czy raczej na preludium do pocałunku, na co mi w serialu wyglądało :mrgreen:
Uroczy jest ten serial :D

Caitriona - Sob 19 Paź, 2013 18:52

Zrobię, jak tylko będę miała chwilkę :D
Akaterine - Nie 20 Paź, 2013 13:32

Ktoś oglądał ostatni odcinek? Świetny był :) . Smutna końcówka - ale to chyba nie jest koniec sezonu? Zawsze na koniec odcinka była zapowiedź kolejnego, ale według imdb ma być jeszcze parę odcinków.
Admete - Nie 20 Paź, 2013 13:35

Mam dopiero zamiar obejrzeć...Kto ma FB, może sobie tutaj poszukać informacji. Ja się tam gubię i nic nie mogę znaleźć.

https://www.facebook.com/phrynefisher

Opis 8 odcinka:

Spoiler:
Cytat:
Blood Of Juana The Mad

Now estranged, Phryne and Jack step around each other to investigate a murder and the disappearance of a valuable manuscript. CAST: Essie Davis. #missfisher

http://www.abc.net.au/tv/...e/DR1222V008S00

Edit: obejrzałam. Bardzo dobry odcinek. sama historia ciekawa, samochody piękne. Poza tym napięcie na linii inspektora i Miss Fisher. Ciekawe, jak długo będą w stanie wytrzymać bez siebie? Moim zdaniem inspektor miał rację - Miss Fisher dąży do celu po trupach. I chyba trochę się przestraszył swoich uczuć.

Caitriona - Nie 20 Paź, 2013 15:08

Kolejny bardzo dobry odcinek. Normalnie żal mi było inspektora, jak przyjechał na miejsce wypadku, był taki przerażony... Końcówka bardzo ciekawa, ale nie sądzę, żeby dane było im długo od siebie odpoczywać ;)

Admete napisał/a:
Miss Fisher dąży do celu po trupach

Czy po trupach, chyba nie aż tak, ale wie czego chce. I tak jak powiedziała na początku, ostatni raz brała wszystko na serio w 1918.

Admete - Nie 20 Paź, 2013 15:20

Czasami po moralnych trupach ;) Ja wiem i inspektor wie, że miss Fisher to szczere złoto. Z drugiej jednak strony czasami za bardzo chce, żeby wyszło na jej. Na razie to inspektor się chyba najbardziej przestraszył tego, co do panny Fisher czuje i jak bardzo jest mu niezbędna.
Caitriona - Nie 20 Paź, 2013 15:39

Admete napisał/a:
Z drugiej jednak strony czasami za bardzo chce, żeby wyszło na jej.

Ale tak to ładnie i sprytnie robi, że ja jej tam wszystko wybaczam ;)

Admete napisał/a:
inspektor się chyba najbardziej przestraszył tego, co do panny Fisher czuje i jak bardzo jest mu niezbędna.

Dokładnie. Musi się facet z tą myślą oswoić i będzie ok.

Odcinek 8:
http://www.youtube.com/wa...d&v=7QQIWK5eC-4

Admete - Nie 20 Paź, 2013 16:23

Motórrrr!!! ;) Będzie się działo ;)
Admete - Wto 22 Paź, 2013 10:11

Rewelacyjny odcinek Castle. Castle spotyka Terminatora ;) Dobrze, że Beckett wróciła już do roboty policyjnej i serial wrócił na właściwe tory.
Eeva - Wto 22 Paź, 2013 10:46

Strasznie mnie nudziło jak była w FBI. Dobrze, że krótko.
Admete - Wto 22 Paź, 2013 11:27

Te odcinki z Beckett jako agentką były nieudane.
Aragonte - Wto 22 Paź, 2013 14:11

Caitriona napisał/a:
Admete napisał/a:
inspektor się chyba najbardziej przestraszył tego, co do panny Fisher czuje i jak bardzo jest mu niezbędna.

Dokładnie. Musi się facet z tą myślą oswoić i będzie ok.

Ale przez cały odcinek był koszmarnie nieswój, brrr. Biedak :wink:

Admete - Wto 22 Paź, 2013 14:17

Biedaczek, zdecydowanie ;) Nadal jednak przystojny ;)
Aragonte - Wto 22 Paź, 2013 15:50

Dzisiaj sobie zamierzam przypomnieć ten odcinek :wink:
Admete - Wto 22 Paź, 2013 16:10

Kiedys zrobię sobie maraton z obu serii - pierwsza jest bardzo dobra. Ta druga też mi się podoba.
Aragonte - Wto 22 Paź, 2013 16:24

Pierwszą to oglądałam już mnóstwo razy, choć z reguły z haftem w łapkach :)
Admete - Wto 22 Paź, 2013 16:28

Ja na razie tylko raz, ale na pewno wrócę.
Caitriona - Wto 22 Paź, 2013 16:31

Aragonte napisał/a:
Ale przez cały odcinek był koszmarnie nieswój, brrr. Biedak

No był chłopina nie swój, ale to tylko pokazuje jak się zaangażował ;) Da sobie radę :)

Admete - Sob 26 Paź, 2013 11:38

Odcinek Miss F bardzo dobry. Podobała mi się cała historia.
Akaterine - Sob 26 Paź, 2013 19:25

Fajny odcinek, dobrze, że między Phryne a inspektorem wszystko wróciło do normy ;) .
Admete - Sob 26 Paź, 2013 19:31

Jak ja cię rozumiem, że założyłaś taki avek. Z ludźmi czasami mnóstwo kłopotu ;) Śliczne to było, że choć raz miss Fisher po cichutku przyznała, że ma dość ;)