To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Akaterine - Nie 16 Sie, 2015 19:29

Mój kolega zainstalował sobie dziesiątkę i ma pewnie sporo tych "nieautoryzowanych" gier ;) . Więc pewnie niedługo się dowiem, czy to działa i jak działa.
Aragonte - Nie 16 Sie, 2015 23:37

Admete napisał/a:
Nie instaluję w domu. W pracy pewnie tak, jeśli będzie decyzja odgórna, żeby to zrobić. Tylko co będzie dalej jak mi już W7 przestanie za te kilka lat działać? Chciałabym, żeby mi ktoś kiedyś Linuxa pokazał i objaśnił.

Też się zastanawiam, czy nie przejść za jakiś czas na Linuxa :roll: W każdym razie na stacjonarnym. Na razie mam na nim Windows XP, a on i tak nie ma już wsparcia.
A szpiegowskiej dziesiątce mówię veto :evil: W pracy na razie na szczęście nie planują zmiany oprogramowania, w domu na pewno nie zainstaluję czegoś takiego :roll:

Aragonte - Śro 19 Sie, 2015 16:26

Test.

Edit: ok, tu mogę wysłać posta, wywala mnie z wątku o dramach :-|
Jest coś takiego:

Admete - Śro 19 Sie, 2015 16:33

Albo coś z Forum albo z twoja siecią...
Aragonte - Śro 19 Sie, 2015 16:45

Spróbuj może ty? Tzn. napisz coś w wątku dramowym.
Admete - Śro 19 Sie, 2015 17:20

Ok, spróbuję.
Anaru - Śro 19 Sie, 2015 18:33

Aragonte napisał/a:
Edit: ok, tu mogę wysłać posta, wywala mnie z wątku o dramach
Jest coś takiego:

Tylko w dramach czy gdzie indziej też? Mogłaś użyć jakiegoś nieodpowiedniego słowa, które jakoś blokuje stronę, też tak miałam, pojęcia nie mam czemu :mysle: . Spróbuj wysłać w dramach posta np z jakimś jednym zdaniem czy słowem, jak przejdzie to może będzie właśnie ten problem ;) . Mnie kiedyś chyba jakiejś nazwy leku nie przepuściło :mysle:

Aragonte - Śro 19 Sie, 2015 19:57

Anaru napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Edit: ok, tu mogę wysłać posta, wywala mnie z wątku o dramach
Jest coś takiego:

Tylko w dramach czy gdzie indziej też? Mogłaś użyć jakiegoś nieodpowiedniego słowa, które jakoś blokuje stronę, też tak miałam, pojęcia nie mam czemu :mysle: . Spróbuj wysłać w dramach posta np z jakimś jednym zdaniem czy słowem, jak przejdzie to może będzie właśnie ten problem ;) . Mnie kiedyś chyba jakiejś nazwy leku nie przepuściło :mysle:

Ni czorta nie wiem, co nie podoba się forum w moim poście :mysle:
Ale pewnie faktycznie coś w nim siedzi, bo tutaj też nie mogłam go wysłać :shock: a chciałam go pokazać.

Akaterine - Śro 19 Sie, 2015 20:57

Ja kiedyś miałam ten problem przy wysyłaniu postów z linkami w części austenowskiej.
Anaru - Śro 19 Sie, 2015 21:41

Aragonte napisał/a:
Ni czorta nie wiem, co nie podoba się forum w moim poście :mysle:
Ale pewnie faktycznie coś w nim siedzi, bo tutaj też nie mogłam go wysłać :shock: a chciałam go pokazać.

A udało Ci się wysłać posta w dramach? :mysle:
(na razie tam nie wchodziłam bo po wizycie rodziców mam spore zaległości w wątku i nie chce sobie odhaczyć tylko po kolei przeczytać, dlatego pytam)

Aragonte napisał/a:

Ani chybi masz tam jakieś słowo zakazane ;)

Anaru - Pią 21 Sie, 2015 22:42

Heeeejo :hello: , czy da się jakoś wyłączyć wyskakujące okienko nagabujące do zaktualizowania systemu do Windows 10? Bo nie widzę tam opcji "nie przypominaj" :evil:
BeeMeR - Pią 21 Sie, 2015 22:43

Anaru napisał/a:
nie widzę tam opcji "nie przypominaj" :evil:
Też jej nie znalazłam :P
Admete - Sob 22 Sie, 2015 08:52

Też za tym patrzyłam. Stwierdziłam, ze na stacjonarnym zostaje W&, a na lapku zainstaluję W10, bo on i tak niewiele już ma życia przed sobą ( i tylko dzieci z niego korzystają ), a popatrzę czym się to je, żeby w pracy się nie denerwować. Docelowo to on jest na dobicie, że się tak wyrażę, a zamiast laptopa kupię kiedyś taki lepszy tablet z doczepianą klawiaturą ( ale to pieśń przyszłości ).
Akaterine - Sob 22 Sie, 2015 09:36

Są też laptopy-tablety - matryca dotykowa składa się na drugą stronę. Z tym że jest też cięższy - to jednak standardowy laptop. W pracy bawiłam się czymś takim, fajna rzecz:
http://media.engadget.com...ma/9wma-800.jpg

Admete - Sob 22 Sie, 2015 12:23

Pewnie, ze fajna, tylko pewnie droga.
Aragonte - Sob 22 Sie, 2015 17:19

Anaru napisał/a:
Heeeejo :hello: , czy da się jakoś wyłączyć wyskakujące okienko nagabujące do zaktualizowania systemu do Windows 10? Bo nie widzę tam opcji "nie przypominaj" :evil:

Mnie też co i rusz wyskakuje, spuszczam go na drzewo :twisted:

Anaru - Sob 22 Sie, 2015 22:51

Akaterine napisał/a:
Są też laptopy-tablety - matryca dotykowa składa się na drugą stronę

Fajna zabawka :-D

No cóż, ja też spuszczam komunikat na drzewo, ale wolałabym, żeby go w ogóle nie było. :confused3:

Akaterine - Sob 22 Sie, 2015 22:54

Admete napisał/a:
Pewnie, ze fajna, tylko pewnie droga.

Jak popatrzyłam na nowe (głównie Lenovo) to nie są droższe niż zwykłe laptopy. Ten, który mam w pracy jest używany, kilkuletni, cena też standardowa.

Admete - Nie 23 Sie, 2015 07:00

U was można przez internet używany kupić? Córka przyjaciółki marzy o swoim laptopie. Będzie musiała naskładac na używany.
Akaterine - Nie 23 Sie, 2015 07:37

Można, mogę Ci podesłać linka na PW.
Admete - Nie 23 Sie, 2015 08:06

Podeślij. Niech popatrzą, co macie. Ewentualnie coś byś doradziła jak już dziewczyna odłoży kasę.
Admete - Sob 29 Sie, 2015 21:10

Zainstalowałam W 10 na laptopie, żeby wiedzieć z czym się to je. Z laptopa i tak korzystają tylko dzieci. Jaki to jest przerost treści i formy :roll: 85% tego badziewia nie jest mi do niczego potrzebne, ale znaleźć cokolwiek potrzebnego, to jest sztuka. Na dodatek grafika brzydka. No badziewie straszne. Ta ich wyszukiwarka Edge - jakieś tępe, pół rzeczy w nim z kolei nie ma i nijak zainstalować. Apage. Dla mnie W7 jest idealne - ładne, działa dobrze, ma co trzeba.
Agn - Wto 01 Wrz, 2015 11:49

Czy wam też po napisaniu posta i kliknięciu "wyślij" wyświetla się taki komunikat?
Cytat:
Could not connect to smtp host : 111 : Połączenie odrzucone

:mysle:

Aragonte - Wto 01 Wrz, 2015 13:35

Agn napisał/a:
Czy wam też po napisaniu posta i kliknięciu "wyślij" wyświetla się taki komunikat?
Cytat:
Could not connect to smtp host : 111 : Połączenie odrzucone

:mysle:

Wyświetla się - przez to mi zdublowało posty, bo myślałam, że pierwszy nie przeszedł.

BeeMeR - Wto 01 Wrz, 2015 15:07

Czy można włączyć dźwięk przy naciśnięci capslocka? Jak?
Przy poprzedniej klawiaturze mi pikało i w tej mi brakuje ostrzeżenia :(