Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Cathie - Wto 16 Lut, 2016 05:45 Obejrzałam pierwszy sezon Mostu nad Sundem (Basiu ). Ostatni odcinek mnie rozjechał. Serial dobry i wart obejrzenia, choć ja oglądałam go z mieszanymi uczuciami ze względu na postać Sagi (mimo całego profesjonalizmu, wątpię, czy bez pomocy i wsparcia Hansa, miałaby szansę na prowadzenie samodzielnie śledztwa).BeeMeR - Wto 16 Lut, 2016 06:59
Cathie napisał/a:
Ostatni odcinek mnie rozjechał.
Oj, rozumiem .
No, ja na postać Sagi trochę przymknęłam oko - też nie wierzę w samodzielne śledztwa, dobrze, że choć wiedziała, że kierownikiem nigdy nie będzie bo się nie nadaje - ale postać podoba mi się ogromnie. A ile razy miałam ja ochotę trzepnąć to nie zliczę Cathie - Wto 16 Lut, 2016 07:46
BeeMeR napisał/a:
ale postać podoba mi się ogromnie.
Sama postać też mi się podobała. Nie przerysowana i bardzo autentyczna. Tylko... mniej mi się podobało przełożenie postaci Sagi na mój prywatny grunt.
BeeMeR napisał/a:
A ile razy miałam ja ochotę trzepnąć to nie zliczę
Ale wiesz, że trzepniecie by nic nie dało? Ten typ tak ma. Po prostu. Podobny egzemplarz posiadam na stanie. BeeMeR - Wto 16 Lut, 2016 08:11
Cytat:
Ale wiesz, że trzepniecie by nic nie dało?
Pewnie że wiem. Z dziećmi przecież tez tak jest, że trzepnięcie/potrząśnięcie nic konstruktywnego nie daje. W związku z czym jestem na zewnątrz kwiatem lotosu....
Cathie napisał/a:
Tylko... mniej mi się podobało przełożenie postaci Sagi na mój prywatny grunt.
Nie dziwię się - to ogromnie trudna sytuacja i osoba.
Maja niewątpliwie będzie nieco inna - tylko nie wiadomo jak.
A Sadze to nie wiem kto pozwolił np. samodzielnie przesłuchiwać świadków Anaru - Wto 16 Lut, 2016 10:48
BeeMeR napisał/a:
W związku z czym jestem na zewnątrz kwiatem lotosu....
Czasami od porykiwania tego niewzruszonego kwiatu lotosu bolą mnie uszy BeeMeR - Wto 16 Lut, 2016 10:54 Oj tam, czasem zmieniam się w tyranozaura (offtopujemy )Cathie - Śro 17 Lut, 2016 05:51
Anaru napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
W związku z czym jestem na zewnątrz kwiatem lotosu....
Czasami od porykiwania tego niewzruszonego kwiatu lotosu bolą mnie uszy
BeeMeR napisał/a:
Oj tam, czasem zmieniam się w tyranozaura (offtopujemy )
Właśnie sobie wyobraziłam porykujący kwiat lotosu.
BeeMeR napisał/a:
Maja niewątpliwie będzie nieco inna - tylko nie wiadomo jak.
Ano, nie wiadomo.
BeeMeR napisał/a:
A Sadze to nie wiem kto pozwolił np. samodzielnie przesłuchiwać świadków
Oglądam teraz drugi sezon i mam wrażenie, że w pierwszym nie była aż tak agresywna przy przesłuchiwaniu świadków, jak w drugim. BeeMeR - Śro 17 Lut, 2016 07:34
Cathie napisał/a:
:rotfl: Właśnie sobie wyobraziłam porykujący kwiat lotosu.
Oj tam, nie święci dzieci chowają
Cathie napisał/a:
Oglądam teraz drugi sezon i mam wrażenie, że w pierwszym nie była aż tak agresywna przy przesłuchiwaniu świadków, jak w drugim.
Ludzie się zmieniają - nieraz gorzknieją czy robią się twardsi . Drugi sezon to dopiero ma mocną końcówkę mocną i przykrą. Cathie - Pon 22 Lut, 2016 21:05
BeeMeR napisał/a:
Cathie napisał/a:
:rotfl: Właśnie sobie wyobraziłam porykujący kwiat lotosu.
Oj tam, nie święci dzieci chowają
Sama prawda.
BeeMeR napisał/a:
Drugi sezon to dopiero ma mocną końcówkę mocną i przykrą.
Oj, prawda.
Spoiler:
Plan Martina w odmienienie Jensa od razu wydał mi się dziwny. Może za słaba ze mnie chrześcijanka, ale nie wierzę w to, że można przebaczyć zabójcy własnego dziecka. Po prawdzie Jens zasłużył na śmierć, zabijając tyle osób. Współczesne wymiary sprawiedliwości łaskawie traktują morderców. Podobał mi się wątek z Jacobem, choć wiedziałam, że się nie może to udać. Pernille No i nie wiem, kto zabił Gertrudę. Czyli sprawa niby rozwiązana, ale nie do końca.
Idąc za ciosem obejrzałam też 3 sezon.
Na minus - nie ma Martina. Na plus jest Henrik
Spoiler:
w końcu chyba odpowiedni facet dla Sagi
Pojawia się matka Sagi. No i Saga ma nową szefową, niestety mniej pomocną niż Hans.
Ciekawostka:
Kim Bodnia (Martin) grał w Delhi Belly:
Czekam na sezon 4 Mostu nad Sundem.trifle - Pon 22 Lut, 2016 22:55 Ja oglądam Gotowe na wszystko, sezon pierwszy. Masakra trochę to jest
A dziś pierwszy odcinek The night manager, gdzie Hugh Laurie gra wielkiego złego
Sam night manager jest tak super przystojny http://www.imdb.com/title...ref_=fn_al_tt_1Anaru - Wto 23 Lut, 2016 21:50
trifle napisał/a:
Ja oglądam Gotowe na wszystko, sezon pierwszy. Masakra trochę to jest
Trochę tak, ale nie przeszkodziło mi to w obejrzeniu kilku sezonów Fibula - Wto 23 Lut, 2016 23:24
Anaru napisał/a:
trifle napisał/a:
Ja oglądam Gotowe na wszystko, sezon pierwszy. Masakra trochę to jest
Trochę tak, ale nie przeszkodziło mi to w obejrzeniu kilku sezonów
Ja obejrzałam wszystkie. Anaru - Wto 23 Lut, 2016 23:48 Ja nie wiem czy wszystkie oglądałam, bo oglądałam w TV, ale ile się dało. Fibula - Śro 24 Lut, 2016 16:55 W tv (chyba na Fox Comedy?) były wszystkie, ale nie pamiętam, jak to się skończyło. Harry_the_Cat - Śro 24 Lut, 2016 22:32 Obejrzalam sobie pierwszy odcinek The Night Manager. Swietnie aktorstwo, po pierwszych dziesieciu minutach bylam wciagnieta na maksa. Tom H. gra managera nocnej zmiany w hotelu w Kairze w 2011 r, podczas rewolucji. Przychodzi do niego jedna z gosci z prosba o skopiowanie dosyc, jak sie okazuje, kontrowersyjnych dokumentow.
Po pierwszym odcinku - polecam bardzo!!trifle - Śro 24 Lut, 2016 23:20 Pisałam kilka postów wyżej, ja też polecam Tom H. - jest Anaru - Śro 24 Lut, 2016 23:25 Rozumiem, że dostępny u nas? Harry_the_Cat - Śro 24 Lut, 2016 23:27 Rozumiem, ze to pytanie nie do mnie?
@trifle - sorki, faktycznie!trifle - Czw 25 Lut, 2016 00:06 A mi nie chodziło o to, że powtórka Nie ma za co przepraszać, też polecam
Dostępny Harry_the_Cat - Czw 25 Lut, 2016 00:17 To jeszcze dodam, ze gra wspaniala Olivia Colman, i przewinal mi sie Tom Hollander, a IMDB zapowiada Tobiasa Menziesa.
Zdjecia tez niczego sobie Admete - Pon 29 Lut, 2016 17:37 Też widziałam pierwszy odcinek Night Manager. Podobało mi się.Harry_the_Cat - Pon 29 Lut, 2016 20:58 Wczoraj juz BBC nadalo 2, jak zdaze to sobie dzis obejrze.Anaru - Śro 16 Mar, 2016 13:41 Obejrzałam pierwszy odcinek Bodo, ale mam problem z bohaterem, bo Królikowskiego nie lubię i nijak do Bodo nie jest podobny na dodatek . Drugiego starszego Bodo ma chyba grac jakis inny aktor, którego w ogóle nie kojarzę, może wtedy przestanę widzieć aktora, a zacznę postać, o ile w ogóle do tego czasu się kompletnie nie zniechęcę .Anaru - Śro 23 Mar, 2016 19:54 Widownia serialu "Bodo" maleje z odcinka na odcinek
http://www.wirtualnemedia...inka-na-odcinek
Wcale mnie to nie dziwi, ja sobie o nim po prostu zapomniałam, ale mi nie brak Caitriona - Nie 27 Mar, 2016 09:45 A ja sobie oglądam "Houdini & Doyle". Dwie osobistości, prywatnie przyjaciele, na tropie paranienormalnego. Sympatyczne.