To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu

Admete - Pią 09 Gru, 2011 15:54

Widziałam wczoraj i się zachwyciłam. Klimat jest. Coraz bardziej dojrzewam do powtórki Dona.
Trzykrotka - Pią 09 Gru, 2011 21:23

Nie żałujmy sobie :lol: Don jeszcze raz
http://www.youtube.com/wa...rA&feature=plcp

Admete - Pią 09 Gru, 2011 21:28

Mdleję! Wody...jakie włosy...jeszcze raz mdleję... :wink: :-D Cudne.
Admete - Nie 11 Gru, 2011 18:01

Obejrzałam dziś Dhobi Ghat - Mumbaj diaries. Dobry film, smutny chwilami. Trochę o rozmijaniu się ludzi, o tym, że nigdy nie jest tak, jak byśmy chcieli.
BeeMeR - Pon 12 Gru, 2011 09:19

A ja obejrzałam pół Zindagi na Milegi Dobara - póki co mi się podoba.
Lekkie, łatwe i przyjemne, szczypta pieprzu i soli, żeby nie było za słodko, ale generalnie jest słodko i tak :P .
Dobrze grane - aż prawie da się uwierzyć że z Farhana Akhtara taki głupek, z Hrithika pracuś, a z Abhaya taki sobie zwykły, przeciętny gość - druga część pokaże kto co skrywa i kto jak się zmieni - zupełnie nie podejrzewam kto ;)

Muszę przyznać że Don 2 ani Ra.One mnie nie ciągnie jakoś - ale ten ostatni zwiastun jest uroczy - po prostu cudny - *mdleję obok Admete* :thud:

Trzykrotka - Pon 12 Gru, 2011 11:53

A ja mam Singham w dwóch odsłonach. Na razie zapuściłam pierwowzór, czyli Surya-Anushka Shetty-Prakash Raj team. I - olaboga.... :zalamka: nie wiem, czy to już kwestia nasycenia, ale te południowe nawalanki, groteskowi Żli, równie groteskowi Dobrzy i słodkie panny przestały mnie bawić. Nawet Surya nie pomaga, a pana komika najchętniej przehuśtałabym pod mostem Dębnickim. I tylko czekam, żeby domęczyć drugą część (a nuż coś fajnego się wreszcie stanie), a potem sprawdzić, co takiego w tym filmie uwidzieli Bollywoodzianie, że zrobili remake z teamem Ajay Devgan-Kajal Agrawal-Prakash Raj. Film był kolosalnym hitem.
Ja już naprawdę wolę czekać na Ra.One (jak kupię, to zdam relację) i Dona. Na Dona doczekać się absolutnie nie mogę :excited:

BeeMeR - Pon 12 Gru, 2011 12:17

Trzykrotka napisał/a:
Film był kolosalnym hitem.
i oto odpowiedź :P
Trzykrotka napisał/a:
pana komika najchętniej przehuśtałabym pod mostem Dębnickim
piękne określenie :rotfl:
Admete - Pon 12 Gru, 2011 15:35

Z Zindagi mam ten problem, że tam napisy są szczątkowe...Nie lubię tak. zaczęłąm i zrezygnowałam.
Trzykrotka - Pon 12 Gru, 2011 22:18

Admete napisał/a:
Z Zindagi mam ten problem, że tam napisy są szczątkowe...Nie lubię tak. zaczęłąm i zrezygnowałam.

Oj... :( Szkoda. Może znajdą się lepsze :-|

A z tym Singham to racja - film z Ajayem przekroczył magiczną granicę 100 crore przychodów z filmu. A te filmy i ich gwiazdy to:

1. Salman Khan - 3 filmy: Bodyguard, Ready i Dabangg
2. Aamir Khan - 3 idiots (ponad 200 crore) i Ghajini
3. Ajay Devgan - Golmaal 3 i Singham
4. Shahrukh Khan - Ra.One

I jak się pomyśli o innych filmach tych aktorów, to po prostu oczy nie chcą wrócić w orbity. Z wyjątkiem Salmana, rzecz jasna, ale jego świeży sukces to kwestia na osobną analizę.

Ech...

Anaru - Wto 27 Gru, 2011 18:11

Muszę zrzędnąć - podskoczyłyśmy sobie dziś z Basią pierwszy raz od dawna na samosy do krakowskiego Indusa i tu zonk - kompletnie zmienili wystrój. Zamiast tych oddzielonych dość wysokich ścianek podziałowych tworzących loże, w których się można było zaszyć, teraz są dużo niższe dzielące oparcia. Jasne, estetyczne, eleganckie. Niby ładnie, ale kompletnie bezosobowo i gdzieś poszedł sobie cały klimat, który ta restauracyjka miała... :roll:
Jedzenie i ceny się na razie chyba nie zmieniły...

A gwoli przypomnienia

Było tak:
http://www.krakowlife.pl/...oor-Restauracja
http://dobrystolik.pl/lokal/main/indus-tandoor/
http://www.indus.pl/galeria.html

Jest tak:
http://www.e-krakow.com/r...9-Indus_Tandoor
http://www.krakowforfun.c...a/indus-tandoor
(te okrągłe stoliki i jasne oparcia)

Admete - Wto 27 Gru, 2011 20:33

Tylko jeden z tych dolnych linków mi sie otwiera, ale nie wygląda to żle.

Mam gdzies jakieś zdjęcia zrobione w loży, w tej restauracji.

BeeMeR - Wto 27 Gru, 2011 20:36

Potwierdzam, zepsuli Indusa :(
Na remoncie zyskała tylko łazienka, stoliki straciły i to dużo, zwłaszcza te, gdzie lubiłyśmy siadać, niedaleko baru- teraz są bezosobowe jak w byle kawiarni. Siedzenia niby wygodne, ale bez zagłówków, więc się widzi i słyszy wszystkich dookoła :roll: za to stoliki małe, dość nieergonomiczne. Kameralność stolików znikła zupełnie.

Admete - Nie 01 Sty, 2012 13:43

Oglądam Zindagi Milegio Na Dobara i chiram się jak głupia. Jacy oni są uroczy, dialogi dobre i fajnie to zagrali :)

Jaka ładna scena po nurkowaniu - Arjun ( Hithrik ) - dobrze zagrana.

BeeMeR - Nie 01 Sty, 2012 16:28

Cieszę się żę ci się podoba :)
Mi się bardzo film podobał - dobrze zagrany (później jest świetna scena Farhana - nie spodziewałam, się, że aż tak dobrze zagra :oklaski: ), uroczy teledysk i bez haha-śmiesznych wstawek.

czego nie mogę napisać o Ra.One
obejrzałam póki co pół godziny i na razie jest żałośnie :frustracja:
Humor polegający głównie na waleniu po jajach, podkładaniu nogi, złym parkowaniu itp oraz wyśmiewaniu osób otyłych - co mnie zawsze zniesmacza mocno :confused3:
wstawka z występem specjalnym Priyanki i Sanjaya Dutta jest tak przerysowana, że ani trochę nieśmieszna, mimo eksponowanych absów SRK, wdzięków Priyanki i nawiązań do Sanjayowego filmy Khalnayak (który nawiasem polecam, bo to staroć, ale dobry staroć). Podobnie przerysowana jest gra Kareeny Kapoor oraz peruka Shahrukha, na którą ciężko mi patrzeć, a jeszcze ciężej na żenujące zachowanie jego bohatera :zalamka: . Ech, szkoda.
Na plus grafika na wysokim poziomie.

Admete - Nie 01 Sty, 2012 16:55

Mimo wszystko chciałabym zobaczyć. Nie zkończyłam jeszcze Zindagi, bo bratanice przyszły.
BeeMeR - Nie 01 Sty, 2012 17:03

Mimo wszystko ja też obejrzę do końca - ale coś czuję, że tylko raz :roll:
Admete - Nie 01 Sty, 2012 19:46

Dokończyłam oglądac Zindagi - co za przyjemny, słoneczny film. Rewelacyjnie zrobiony i zagrany. Może nie super odkrywczy, ale jak człowiek coś takiego obejrzy, to się czasem uśmiechnie, czasem pomyśli. Bardzo profesjonalna robota. Rzeczywiście Farhan zagrał popisowo w tej scenie z biologicznym ojcem. Farhan Akhtar to człowiek orkiestra...Kiedy on to wszystko robi - producent, reżyser, scenarzysta, aktor.
BeeMeR - Pon 02 Sty, 2012 07:47

Obejrzałam kolejne pół godziny Ra-One - było lepiej, bo znacznie mniej Shahrukha baranka a więcej grafiki :P
Trzykrotka - Pon 02 Sty, 2012 09:31

Ra.One już do mnie leci z Indii, więc lada chwila i ja się przekonam. Ale aż się boję. Film miał zresztą kiepskie recenzje od widzów, a to zawsze niepokoi. Szkoda.
Za to Don 2 zbiera świetne opinie i na niego doczekać się nie mogę o wiele bardziej.
Admete, podpisuję się pod Twoją recenzją z Zindagi. Film Ameryki nie odkrywa, ale cieszy oczy i serce. Bardzo chiałabym namówić koleżankę z wielkim telewizorem na wspólny seans. Ta cudowna Hiszpania musi wyglądać jeszcze piękniej w pełnej krasie. Że o krasie trzech panów nie wspomnę. No i Hrithiku kłaniającym się do laptopa na środku zapylonej drogi :rotfl:

A Farhan jeszcze śpiewa... i podobno daje koncerty. Co za rodzina!

Anaru - Pon 02 Sty, 2012 11:31

BeeMeR napisał/a:
czego nie mogę napisać o Ra.One
obejrzałam póki co pół godziny i na razie jest żałośnie

My obejrzałyśmy trochę ponad godzinę na razie i potwierdzam - jednorazówka, przynajmniej jak na razie. Przez pierwsze pół godziny kołatało mi się po głowie "co ja robię tu, uuu...". Oprócz robienia z siebie idioty, wytrzeszczania oczu, łapania się i walenia po jajach (co najmniej trzykrotnie w ciągu pół godziny, co nieco nadwyrężyło moją cierpliwość :roll: ), wystawiania tyłka, żenujący haha humor z amerykańskich komedyjek dla ćwierćinteligentów czyli niezgraba rozwala wszystko tyłkiem :roll: , faktycznie niezłe efekty specjalne i trochę podróbek z Terminatora czyli ZUY szuka Lucyfera.

Ale jak się przejdzie początek to zaczyna się film naprawdę czyli dużo efektów specjalnych i przystojny Awatar o twarzy oczywiście Shahrukha. Przynajmniej mam nadzieję, że się wreszcie zacznie taka akcja, bo my własnie na granicy jesteśmy i wygląda na to, że przy następnym posiedzeniu przystąpimy do oglądania głównej części, a jeszcze sporo filmu nam zostało.

Co do absów Shahrukha - potwierdzam, bardzo zacne :oklaski: , tylko ta ohydna peruka psuje mi efekt :roll: ... A reszta absów nie wiem czy nie będzie schowana w futurystycznym kostiumie, zobaczy się.

No nic, dajemy mu szanse, chociaż widziałam u Asi już brak zainteresowania, a i mnie też zdążył początek zmęczyć. :roll:

BeeMeR - Pon 02 Sty, 2012 13:47

Anaru napisał/a:
trochę podróbek z Terminatora
Ironmana i Nieśmiertelnego też, ciekawe co czeka nas w drugiej części - dotarliśmy do sceny plakatowej tej:

Początek mnie zmęczył zwłaszcza tymi nieśmiesznymi gagami - niejktóre są po prostu bez najmniejszego sensu, jak zdjęcie sukienki z Kareeny czy wrzucenie kluczyków za dekolt blond panny i próby dogadania się po tamilsku czy hindi - w Londynie :confused3:
A piosenka, gdzie w refrenie dostałam najazdy na tyłki tańczących dziewczyn podłamała mnie dodatkowo. No i gdzie ten Arjun? :roll:

Trzykrotka - Pon 02 Sty, 2012 14:19

Arjuna będzie 20 minut :mrgreen: A te tyłki to - cóż poradzić - dance hall, bardzo teraz modny styl tańca :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: . Mnie trzęsące się tyłki panien nie zbulwersowały (może po obejrzeniu z zapartym tchem 4 edycji You Can Dance), za to zachwyciła nowa choreografia dla Shahrukha. Wreszcie coś innego niż nieśmiertelna Farah Khan - z całym uznaniem dla jej byłych zasług. Poradził sobie rewelacyjnie z takimi murzyńskimi rytmami.

A propos tańca - taka rozruszana Katrina to sama radość dla oczu: Chikni Chameli z Agneepath
http://www.youtube.com/watch?v=KH8TpOLROOQ

BeeMeR - Pon 02 Sty, 2012 14:27

Bulwers to ja miałam za wyśmiewanie otyłych, za tyłki tylko załamkę ;)
Ale fakt, na Shahrukha bardzo miło popatrzeć jak tańczy (i perukę zakrył :P )

Trzykrotka - Pon 02 Sty, 2012 14:36

No i o to chodzi :mrgreen: Ale i tak nie mogę się doczekać seansu.

Jeszcze trochę muzyki:
Desi Boyz Akshay i Jaś także w otoczeniu panien
http://www.youtube.com/watch?v=Y7G-tYRzwYY

I gorący Ranveer z gorącą Anushką: Tag le z Ladies vs Ricky Bahl
http://www.youtube.com/wa...eature=youtu.be

BeeMeR - Pon 02 Sty, 2012 14:46

Trzykrotka napisał/a:
i tak nie mogę się doczekać seansu.
a ja jestem ciekawa Twojej reakcji :kwiatek:

zapomniałam nadmienić że na Rajniego też czekam ;)

Trzykrotka napisał/a:
Chikni Chameli z Agneepath
super energetyczny teledysk - Katrina ma piękną sylwetkę i naprawdę ładnie się rusza - a Adaś klaskał i podskakiwał, więc chyba tez mu się podobało :mrgreen: