To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Akaterine - Pią 15 Sty, 2016 19:22

Dalej oglądam Seks w wielkim mieście i mam wrażenie, że jak w połowie drugiego sezonu wyprostowali Carrie włosy, przypadkiem wyprostowali też zwoje mózgowe, bo nagle zrobiła się jakaś strasznie głupia...
Anaru - Pią 15 Sty, 2016 23:10

Akaterine napisał/a:
mam wrażenie, że jak w połowie drugiego sezonu wyprostowali Carrie włosy, przypadkiem wyprostowali też zwoje mózgowe, bo nagle zrobiła się jakaś strasznie głupia...

:lol:

Ale ogólnie lubiłam ten serial :mrgreen:

praedzio - Nie 24 Sty, 2016 15:47

Oglądam sobie Galavanta chichrając się prawie bez ustanku. Najpierw z jednorożca, a teraz z piosenki o demokracji. No, cudna jest. :rotfl:
Harry_the_Cat - Nie 24 Sty, 2016 16:55

Oj, musze nadrobic!
Akaterine - Nie 24 Sty, 2016 19:15

Anaru napisał/a:
Ale ogólnie lubiłam ten serial :mrgreen:

Też go lubię ;) . Teraz na horyzoncie pojawił się Chris o poranku z Przystanku Alaska, więc od razu jest przyjemniej (przypuszczam, że jest przyczyną mojej słabości do długowłosych mężczyzn, bo gdy byłam mała cała rodzina oglądała ten serial, a ja wraz z nimi schowana pod stołem ;) ).

trifle - Nie 24 Sty, 2016 22:54

Weszłam tu po inspirację i chyba zacznę oglądać Seks w wielkim mieście... ;-)

Ewentualnie "Gotowe na wszystko", bo mi znajomi mówili, że warto. Warto? ;)

Trzykrotka - Nie 24 Sty, 2016 22:59

Seks w wielkim mieście to bardzo fajny serial, choć na jeden raz. Wbrew pozorom, sporo życiowej mądrości w nm jest, ale to czysta rozrywka. Dla samych butów Carrie warto to zobaczyć :lol:
trifle - Nie 24 Sty, 2016 23:13

No i dokładnie o to mi chodzi, głębi życiowej nie szukam ;) Pooglądam ;)
Trzykrotka - Nie 24 Sty, 2016 23:25

Będziesz się dobrze bawiła, zaręczam :kwiatek:
Fibula - Pon 25 Sty, 2016 17:12

Desperatki też ok, pooglądaj i to.
Akaterine - Pon 25 Sty, 2016 18:18

trifle napisał/a:
Ewentualnie "Gotowe na wszystko", bo mi znajomi mówili, że warto. Warto? ;)

W Gotowych na wszystko jest dużo intrygi - i w zwykłych relacjach, i intrygi typu tajemnica rodzinna/morderstwo itp., ale przedstawione jest to w dość zabawny sposób. Spróbuj, zawsze możesz rzucić po paru odcinkach ;) .
SATC (Sex and the city - będę używać skrótu) jest fajny, bo ma krótkie, półgodzinne odcinki, akurat żeby się rozerwać podczas jedzenia obiadu ;) . I tak jak mówi Trzykrotka, jest tam trochę mądrości życiowej, takiej z przymrużeniem oka ;) .

Eeva - Czw 28 Sty, 2016 15:02

Obejrzałam wczoraj dwa nowe odcinki The X-Files i jestem rozdarta jak ta sosna.
Z jednej strony jak oglądalam to sobie myśłam "O. BOŻE. SERIO????". Gillian Anderson ma skóre tak naciągniętą że jeszcze jeden lifting i skóra jej pęknie, David Duchovny wygląda na mocno zużytego (to akurat nieokreślenie Harry'ego, ale się zgadzam w 100%). Fajnie było zobaczyć Skinnera i Człowieka z Papierosem :serce2:
Z drugiej strony, co by nie mówić, to w sumie podobało mi się i będe oglądać dalej. Podejrzewam, ze podobalo mi się z trzech podstawowych powodów:
1. Cudownie znowu było wrócić do świata Archiwum X, ta muzyczka, te spiski, och och!
2. seria ma mieć tylko 6 odcinków, co jest bardzo zachęcajace.
3. Kochałam się kiedyś na zabój w Davidzie i mi sie przypomniało moje gorące uczucie :D :serce: :serce:

Anaru - Czw 28 Sty, 2016 22:43

Uwielbiałam ten serial przed laty, ale czytałam dzisiaj krytykę tych nowych odcinków i jestem rozdarta jeszcze przed obejrzeniem ;) . Gdzie puszczają?
praedzio - Czw 04 Lut, 2016 19:08

Po pilocie serialu Lucifer jakoś nie zapałałam chęcią do dalszego oglądania... Więc dziś odpaliłam drugi odcinek, żeby się upewnić, że to na pewno nie to. :lol: I szlag by to... ku memu zdziwieniu całkiem dobrze się bawiłam. :rotfl:
trifle - Nie 14 Lut, 2016 13:05

Oglądam już szósty sezon Seksu w wielkim mieście i chyba uwielbiam najbardziej ich śniadania w mieście, fajnie się ogląda, aż mi szkoda, że zaraz koniec. Oglądam seriale falami, czyli jak już zacznę, to szybko leci, nie ma opcji, że odcinek raz dziennie... :zalamka:
Harry_the_Cat - Nie 14 Lut, 2016 14:06

Uwielbiam takie maratony ;) :mrgreen:

EDIT: literowki poprawialam :roll:

Fibula - Nie 14 Lut, 2016 14:50

Harry_the_Cat napisał/a:
Uwuelbiam takie maratony ;) :mrgreen:

Ja też. :) Miałam kilka dni wolnego, więc urządziłyśmy sobie z siostrą maraton szóstego sezonu braćków. :wink: Szkoda, że czasu brak na kolejne. :cry2:

Aragonte - Nie 14 Lut, 2016 22:00

A ja sobie oglądam (z opóźnieniem) The Paradise (chyba nie ma wątku? Tj. w ekranizacjach powieści XIX-wiecznych na pewno go nie przyuważyłam - inna sprawa, że to mocno na motywach, a nie ekranizacja :wink: ) mam nieco mieszane uczucia. Książkę Zoli lubię, a tutaj jest dołożone ileś tam wątków i postaci, które mnie średnio interesują, jak bogata panna dziedziczka :-P Wolałabym, gdyby skupiono się mocniej na sklepie i relacjach wewnątrz nieco. Może przy innej okazji zerknę na Mr Selfridge, a nuż bardziej mi się spodoba.
Akaterine - Nie 14 Lut, 2016 22:02

Dla mnie Mr Selfridge w ogóle nie opierając się na książce Zoli ma w sobie więcej z Zoli niż Paradise ;) .
Anaru - Pon 15 Lut, 2016 09:04

Fibula napisał/a:
maraton szóstego sezonu braćków.

Maraton czego? :co_stracilam:

Fibula - Pon 15 Lut, 2016 20:47

Supernaturalnych chłopaków. :wink:
Anaru - Pon 15 Lut, 2016 21:35

Aaa :olsnienie:
A powtarzasz sobie czy pierwszy raz oglądasz?

Harry_the_Cat - Pon 15 Lut, 2016 21:46

Ja wczoraj zaczelam akurat powtorke pierwszego sezonu. Ach, w dalszym ciagu duze fragmenty moge cytowac z pamieci :mrgreen:

Of course you should be afraid of the dark, you know what's out there!

Fibula - Pon 15 Lut, 2016 23:10

Anaru napisał/a:
Aaa :olsnienie:
A powtarzasz sobie czy pierwszy raz oglądasz?

Słynę z pozostawania w ogonie z serialami, więc pierwszy raz. Mogę sama po kawałku (hmm :wink: ) jechać z siódmym sezonem, ale w towarzystwie jednak lepiej się ogląda, więc albo będziemy kombinować, by choć kilka znów hurtem obejrzeć razem, albo będą umawiane seanse na odległość. :mrgreen:

Admete - Wto 16 Lut, 2016 05:39

Supernatural najlepiej ogląda sie z bratnią dusza :)