To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

BeeMeR - Czw 19 Mar, 2015 07:01

Anaru napisał/a:
A jak zobaczyłam zakres uprawnień tego dziadostwa to mi się nie spodobało :confused3:
też by mi się nie spodobało :nudelkula1_zolta:
Agn - Pią 17 Kwi, 2015 12:38

Pytanie - czy jest jakiś sposób, by w Windows Vista wyłączyć te #$%^&* aktualizacje systemu?! Wczoraj pałowałam się z systemem jakąś godzinę, bo po aktualizacji nawet pulpit był niedostępny, wszystko działało tak wolno, że myślałam, że się pochlastam. Zrobiłam przywracanie systemu - uff, działa. Ale przy dzisiejszym posiedzeniu przy kompie znowu się ściągnęła aktualizacja i system z wielkim entuzjazmem by się znów uaktualnił, ale ja chyba oszaleję, jak znowu będę musiała cofać go do sytuacji sprzed aktualizacji.
Anaru - Pią 17 Kwi, 2015 16:28

Agn napisał/a:
Pytanie - czy jest jakiś sposób, by w Windows Vista wyłączyć te #$%^&* aktualizacje systemu?! Wczoraj pałowałam się z systemem jakąś godzinę, bo po aktualizacji nawet pulpit był niedostępny, wszystko działało tak wolno, że myślałam, że się pochlastam. Zrobiłam przywracanie systemu - uff, działa. Ale przy dzisiejszym posiedzeniu przy kompie znowu się ściągnęła aktualizacja i system z wielkim entuzjazmem by się znów uaktualnił, ale ja chyba oszaleję, jak znowu będę musiała cofać go do sytuacji sprzed aktualizacji.

Ustaw sobie osobiste zatwierdzanie aktualizacji zamiast automatycznych, ale niech Cie powiadamia o dostępnych nowych, żebyś ich całkiem nie zignorowała ;)

Natomiast ja bym powiesiła za hmm uszy :uzi: na latarni tego racjonalizatora, który sie dobrał do zakładek w chrome :uzi: . Działały idealnie, szybciusio i bezproblemowo, to jakiś ciul musiał coś poprawić :evil: . Teraz nie dość, że zrobiło się kolorowe i z obrazkami zamiast prostego drzewka :evil: ,

to jeszcze dodaje się nową zakładkę tak powooooli, nieintuicyjnie i upierdliwie, że się można skończyć zanim się znajdzie odpowiednią ścieżkę jak się ma dużo różniastych zakładek, bo przecież nie pamiętam wszystkich dokładnie, a tu mogę po sztuce próbować zamiast wszystkie naraz widzieć :evil: , poza tym nie trzyma kilku ostatnich lokalizacji tylko jedną ostatnią :evil: i jeszcze na dobicie tak strasznie powoli zatwierdza czy też wywala jakikolwiek link z menedżera zakładek, że mam ochotę wsadzić sobie palce w oczy jak się zapomnę i chcę jakiś tymczasowy link na szybko wyrzucić :wsciekla: .

Nie da się tego zlikwidować i przywrócić starej wersji??? Jak ja nie znoszę tych obrazkowych modyfikacji czegoś co od lat działało dobrze!!!! :wsciekla:

Tylko wsadzanie całego stada zakładek hurtem (z jednego otwartego okna) zostało na razie po staremu. I co, złe było jak było wszystko naraz widać? :evil:

A tak się to badziewie otwiera jak zamknę całą stronę z otwartym w jednej z zakładek menedżerem zakładek :uzi:

muszę zamknąć stronę, wejść do ustawień, otworzyć ponownie i wtedy otwiera normalnie czyli tak:

Najgorsze, że nawet nie wiem co się tak pięknie poprawiło i jak to ciulstwo cofnąć (i czy w ogóle sie da), bo przecież schodziły faktycznie jakieś aktualizacje, ale komp zajmuje się tym samodzielnie i nawet nie wiem co się zaktualizowało. Najbardziej mnie wkurza, że ktoś mi narzuca konkretny wygląd czy działanie zamiast zostawić to jako dobrowolny samodzielny wybór. :evil: :evil: :evil:
Wkurza, bo ja bardzo dużo zakładek używam, wiele tymczasowo np. na szybko do przeczytania,do wysyłki, do zerknięcia na później, ale nie w tym momencie czy tez stronki filmowe, blogowe, z recenzjami itd. Czytam i usuwam i normalnie szło błyskawicznie, a teraz się poprawiło na takie właśnie badziewne coś. :evil:

Agn - Pią 17 Kwi, 2015 17:03

Anaru napisał/a:

Ustaw sobie osobiste zatwierdzanie aktualizacji zamiast automatycznych, ale niech Cie powiadamia o dostępnych nowych, żebyś ich całkiem nie zignorowała ;)

No dobrze, to zawsze jakieś rozwiązanie. Ale JAK to zrobić?

BeeMeR - Pią 17 Kwi, 2015 17:08

Aniu współczuję ulepszeń niechcianych - sama nie znoszę :bejsbol:
Anaru - Pią 17 Kwi, 2015 20:22

Agn napisał/a:
No dobrze, to zawsze jakieś rozwiązanie. Ale JAK to zrobić?

No właśnie nie pamiętam gdzie się ustawiało aktualizacje :mysle: , poszperam.

BeeMeR napisał/a:
Aniu współczuję ulepszeń niechcianych - sama nie znoszę :bejsbol:

Pewnie też masz, bo wczoraj czy przedwczoraj były aktualizacje. :roll:

BeeMeR - Pią 17 Kwi, 2015 20:41

Ja nie używam chrome :P
u mnie wszystko w normie :mrgreen:
poza tym od dawna ignoruję informację, że czekają jakieś nowe aktualizacje dla mojego seamonkey :P

Anaru - Pią 17 Kwi, 2015 20:49

Mnie się nie pytało czy i co chcę, tylko poinformowało przy wyłączaniu komputera, że się aktualizuje. :evil:
Admete - Pią 17 Kwi, 2015 21:12

Ja mam chrome w pracy i nic takiego mi się nie zrobiło.
Anaru - Pią 17 Kwi, 2015 21:25

Może to kwestia systemu? :mysle:
Agn - Pią 17 Kwi, 2015 21:53

U mnie też nic takiego się nie wydarzyło póki co. :mysle:

Znalazłam to z aktualizacjami. Teraz tylko wymyślić, jak zrobić, żeby to, co sobie ściągnął, nie instalował. :mysle:

Akaterine - Sob 18 Kwi, 2015 08:27

Agn, a szukałaś w necie? Jak znam życie będzie mnóstwo podpowiedzi.
Agn - Sob 18 Kwi, 2015 12:43

Ten ostatni problem próbowałam, ale albo źle sformułowałam pytanie albo nie ma, bo nie wyszło mi to, czego szukałam. :mysle:
Caitriona - Sob 18 Kwi, 2015 15:55

Ja też mam problem, nie umiem sobie z tym kompletnie poradzić.

Wchodzę na swojego bloga: http://i-love-impala67.blogspot.com/ a tu raptem przerzuca mnie (bez pytania) na jaką stronę www.baidu.com :opad_szczeny: Zdaje się jest to chińska wyszukiwarka. Co ja mam z tym fantem zrobić??

Akaterine - Sob 18 Kwi, 2015 16:34

Z tego co poczytałam to możesz mieć jakiś dodatek lub inny gadżet na blogu, w którym znalazł się kod przekierowujący na inną stronę. Niestety bardzo dawno nie widziałam, jak wygląda blogspot od strony administratora, więc nie wiem, gdzie można szukać rozwiązania.
Caitriona - Sob 18 Kwi, 2015 17:22

O, masz. Niewiele mam tych dodatków na blogu, większość mam od prawie samego początku. Póki co zamontowałam sobie SiteBlockera, bo mnie to niesamowicie wkurzało.

Dzięki Akaterine.

Anaru - Sob 18 Kwi, 2015 23:05

Faktycznie przerzuca. :opad_szczeny: Pomógł SiteBlocker?
Caitriona - Nie 19 Kwi, 2015 19:26

Cytat:

Faktycznie przerzuca.

O, świetnie. Myślałam, że to tylko mnie tak przerzuca... Nie wiem co mam z tym zrobić, kompletnie nie znam się na takich rzeczach...

SiteBlocker pomógł o tyle, że nie przerzuca mnie na inną stronę, ale jednocześnie zawsze są jakieś błędy, np. nie wgrywają się zdjęcia lub pasek nawigacyjny.

edit: właśnie sprawdziłam - BlockSite już nie działa...

Akaterine - Nie 19 Kwi, 2015 19:42

Założyłam na szybko konto na bloggerze, może uda mi się pomóc.
W panelu powinnaś mieć zakładkę "szablony", a tam przy szablonie "pokaż kod html". Skopiuj cały kod i prześlij mi, może tam siedzi coś, co odpowiada za przekierowanie.

Caitriona - Nie 19 Kwi, 2015 20:01

Dzięki Ci wielkie Akaterine!!! :D :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga: :kwiatki_wyciaga:
Caitriona - Nie 19 Kwi, 2015 21:07

Akaterine rozwiązała mój problem z niechcianym przekierowaniem na moim blogu - jeszcze raz pięknie dziękuję, bo szkoda mi byłoby kasować iloveimpala67 :D :D
Anaru - Nie 19 Kwi, 2015 23:46

Ooo, znalazła obce badziewie w kodzie? :szacuneczek:
akne - Pon 20 Kwi, 2015 23:14

Agn napisał/a:
U mnie też nic takiego się nie wydarzyło póki co. :mysle:

Znalazłam to z aktualizacjami. Teraz tylko wymyślić, jak zrobić, żeby to, co sobie ściągnął, nie instalował. :mysle:

Nie wiem, czy o to chodzi i czy dobrze pamiętam, bo aktualnie nie mam pod ręką lapka, ale ja mam ustawione żądanie, aby nie instalował żadnych aktualizacji bez mojej wiedzy, a kiedy przychodzą, klikam na poszczególne linki chyba prawym klikiem i tam jest polecenie : ukryj aktualizację. Tak robię i one stają się nieaktywne.

BeeMeR - Wto 21 Kwi, 2015 06:59

Wie ktoś może jak w Windows 8.1 dobrać się do dźwięków?
w XP zawsze wyłączałam media-> wykrzyknik (usuwałam plik) bo mnie dźwięk irytuje, a powtarza się często przy obróbce-zapisywaniu zdjęć, a w tym za nic znaleźć nie mogę gdzie to dziadostwo jest :co_stracilam:

Admete - Wto 21 Kwi, 2015 07:23

A nie w personalizacji jak w W7?