To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Literatura - Proza i poezja - Ostatnio przeczytane

zuza - Pon 05 Wrz, 2011 20:02

To mnie sie bardziej ta druga podobala :D
Yvain - Pon 05 Wrz, 2011 20:02

Agn napisał/a:
Jego religijność jest pokazana bardzo pięknie. A zmiana narratora wcale nie jest bolesna.

Zgadzam się :mrgreen: Mną też najbardziej wstrząsnął Einar, potem Halderd, a potem Sigrun. Też niecierpliwie czekam na ostatnią część :mrgreen:

Agn - Pon 05 Wrz, 2011 20:33

Sigrun jest naj... hmm, najsłodsza. I ładnie otwiera ten cały świat. Ale to Halderd wbiła mnie w fotel, a Einar zamłotkował. Czekam, co zrobią ze mną Bjorn, Ragnar i Gudrun. Czuję, że będę przeżywała... Będę pewnie drzeć włosy z głowy, krzyczeć w niebogłosy, wstrzymywać oddech i płakać, że o niezdarnym wychodzeniu z okładki książki nie wspomnę.
Yvain - Pon 05 Wrz, 2011 20:41

Też uważam, że to całkiem możliwe i wskoczą na pierwsze miejsce w moim rankingu detronizując Einara. Ta kobieta tak pisze,że wszystkiego można się po niej spodziewać :mrgreen:
Agn - Pon 05 Wrz, 2011 21:18

I za to właśnie kocham jej pióro. Bo ilekroć myślę sobie, że już lepiej być nie może, dostaję po łbie i się okazuje, że owszem, Agn, owszem - może, ty głupi niedowiarku. ;)
zuza - Pon 05 Wrz, 2011 21:24

Normalnie mnie zmuszacie do przeczytania tego trzeciego :-D
Yvain - Pon 05 Wrz, 2011 21:25

Ma się rozumieć, że nie :mrgreen:
Agn - Wto 06 Wrz, 2011 09:41

Zmuszamy? *niewinna minka* Ależ skądże znowu! Jedynie zachęcamy, byś nie straciła naprawdę dobrej literatury... :mrgreen:
milenaj - Wto 06 Wrz, 2011 17:56

Mam! W bibliotece mieli "Pasję według Einara". :mrgreen:

No, to czytamy. :mrgreen:

Yvain - Wto 06 Wrz, 2011 18:25

No, to czekamy na wrażenia :mrgreen:
Anonymous - Wto 06 Wrz, 2011 19:37

To ja biorę się za "Grę w kosci" jak tak zachecacie, to pierdzielę i czytam :D
Agn - Wto 06 Wrz, 2011 21:31

Nie pierdziel, tylko czytaj! Rzekłam. ;)
Eeva - Śro 07 Wrz, 2011 08:37

lady_kasiek napisał/a:
jak tak zachecacie, to pierdzielę i czytam

dajesz! ja się zakochałam w Grze :-)

Anonymous - Śro 07 Wrz, 2011 10:04

No i właśnie poczytałam ciut a do pracy nie nawet materiałów nie ruszyłam.
Eeva - Śro 07 Wrz, 2011 12:53

Oj tam, materiały do pracy moga poczekać! Na mnie tak czeka Megaustawa i jakos nie moge się do niej zabrać bo czytam Good Wives :-)
Caitriona - Śro 07 Wrz, 2011 15:22

A ja przeczytałam sobie kolejne kryminały Jo Nesbo i stwierdzam, że nadal mi się podobają, ale jednak są ciuteńkę słabsze, jak dla mnie, od rewelacyjnego Czerwonego gardła. Ale i tak Nesbo zalicza się już teraz do moich ulubionych pisarzy.

Teraz czytam powieść historyczna Kamila Gruca, Baron i łotr. Akcja ma miejsce po bitwie pod Azincourt. Moim zdaniem jest to bardziej powieść awanturnicza: prawie nie ma walk, są za to pościgi, porwanie, ucieczki. Póki co mi sie podoba.

Eeva - Śro 07 Wrz, 2011 15:44

Kamil Grupa napisał jeszcze taka ksiązkę "Panowie z Pitchfork". Przeczytaj też :-) Czas akcji to wojna stuletnia i sa walki i pościgi i takie tam:-) Czyta się super, bo powieść napisana z dużą dozą humoru..
Nie będe spoilerować, tylko powiem, że jak dla mnie zakończenie troche kulawe.

Caitriona - Śro 07 Wrz, 2011 17:06

Eeva napisał/a:
"Panowie z Pitchfork".

Wim, już sie za nią rozglądam ;) tymbardzie, że obie te książki mają tych samych bohaterów :)

Agn - Śro 07 Wrz, 2011 20:28

No właśnie, czy to nie jest kontynuacja? Muszę zdobyć... Bo w księgarni mam "Barona i łotra", a "Panów..." niet. Scheisse!!! :evil:
Caitriona - Śro 07 Wrz, 2011 23:22

Nie czytałam pierwszej książki, ale wydaje mi się, że nie jest to kontynuacja, a po prostu są te same postacie. Czytam sobie Barona i nie czuję, jakbym wpadła w środek akcji ;)

A, i gdzieś niedawno widziałam Panów... za jakieś śmieszne pieniądze, ale nimi wzgardziłam...

Agn - Czw 08 Wrz, 2011 09:20

Ech, to ja tu poluję, a ta gardzi... Esz...
Caitriona - Czw 08 Wrz, 2011 09:55

No, goopia byłam, co robić? Można tylko żalować... Ale się jeszcze wybiorę, może znowu będą w promocji?
Agn - Czw 08 Wrz, 2011 23:51

Daj znać jakby cuś. :)
Caitriona - Pią 09 Wrz, 2011 12:19

Jasne :D :D
Eeva - Pią 09 Wrz, 2011 14:07

Agn jakbym wiedziała, że polujesz to bym nie sprzedawała na allegro :(