To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

ŁukaszG - Nie 23 Lis, 2014 21:04

Anaru napisał/a:
[...] Router jest od dostawcy internetu (tzn Internetii), [...]

W takim układzie najpierw bym zaczął od zgłoszenia u nich awarii.
A jak zachowuje się internet na innych komputerach, czy problemy zaczynają się pojawiać w momencie, gdy np. dwa komputery zaczynają korzystać z internetu przez ten router?
Napisz mi i tak jaki model to podejrzymy na początek jakie są ustawienia.

Łukasz

BeeMeR - Nie 11 Sty, 2015 20:51

Mam problem - coś mi zeżarło blisko 100gb dysku systemowego, ni cholery nie wiem gdzie się podziały rzeczone gb, jak je odzyskać i przede wszystkim - jak się uchronić przed kolejnymi stratami, bo mam wrażenie, że znikają systematycznie po trochu.
A mianowicie: od pewnego czau miałam wrażenie, że mi miejsce wolne tajemniczo znika, ale stwierdziłam, że pewnie mam urojenia - jednakowoż nie.
Np. jednego dnia miałam 62gb wolnego, nic nie coco jumbo, a nagle dzień czy dwa później mam tylko 54gb - to co jest grane?

Jeśli moje dane + programy + windows zajmują (w przybliżeniu) 350gb, mam wolnego 50gb, a dysk ma 500gb to gdzie ta brakująca setka? :co_stracilam:

Mam Windows 8, stawiany stosunkowo niedawno, chyba we wrześniu, przy XP takich numerów nie miałam, avast, czyściłam Ccleanerem.

praedzio - Nie 11 Sty, 2015 21:02

O, Asiek miała niedawno ten sam problem. Tyle że ona ma Vistę.
BeeMeR - Nie 11 Sty, 2015 21:04

ooo, może podpowie jakieś rozwiązanie :trzyma_kciuki:
A że system inny to widać inny i powód :mysle:

praedzio - Nie 11 Sty, 2015 21:11

Może tu znajdziesz odpowiedź: http://www.dobreprogramy....Blog,56384.html
BeeMeR - Nie 11 Sty, 2015 21:49

Dzięki, będę czytać :kwiatek:
Anaru - Nie 11 Sty, 2015 23:08

Przeczytałam. Basiu, może to ta wieczna hibernacja, albo punkty przywracania systemu? :mysle:
A u Aśka co pomogło?

BeeMeR - Pon 12 Sty, 2015 09:21

U mnie pewnie hibernacja daje czadu -mój komputer nie umie się normalnie wyłączyć tylko wiecznie idzie spać, potem jak się tylko tknie klawiaturę to wstaje - chyba, że wyłączę ups albo pstryczek z tyło - nie ogarniam czemu tak jest.
Przeczyszczenie punktów przywracania systemu też pewnie pomoże - jak już znajdę miejsce gdzie to można zrobić ;)

Anaru - Pon 12 Sty, 2015 09:49

A czytałaś artykuł? Tam było napisane jak to wyłączyć.
BeeMeR - Pon 12 Sty, 2015 09:50

Czytałam, podesłałam komu trzeba, umówieni jesteśmy na sobotę :wink:
Anaru - Pon 12 Sty, 2015 09:52

A to słusznie :mrgreen:
BeeMeR - Pon 12 Sty, 2015 12:29

Po usunieciu starych plików przywracania systemu odnalazło sie 75 gb :cheerleader2:
15gb sa ciagle zaginione gdzies w akcji ()pewnikiem hibernacja macza w tym macki), ale lwia czesc juz moja, hurra! :banan:

asiek - Pon 12 Sty, 2015 14:42

Cieszę się, że się udało. :-D
Admete - Śro 25 Lut, 2015 08:31

Forum mi się wiesza - ciągle mam taki komunikat:

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user 'luc'@'localhost' (using password: YES) in /home/luc/public_html/forum/db/mysql4.php on line 48
phpBB by Przemo : Critical Error

Could not connect to the database.
Access denied for user 'luc'@'localhost' (using password:Yes)

BeeMeR - Śro 25 Lut, 2015 08:32

Też to mam dzisiaj od rana
Anaru - Śro 25 Lut, 2015 09:37

Ja też, co moment :?
Anaru - Śro 25 Lut, 2015 11:16

Trzeba uważać, bo nie zachowuje posta. :confused3: Jak wyskakuje błąd, to trzeba się cofnąć i najlepiej sobie skopiować przed np. odświeżeniem strony. :?
BeeMeR - Śro 25 Lut, 2015 12:35

Anaru napisał/a:
Trzeba uważać, bo nie zachowuje posta. :confused3:
U mnie jak się cofnie to zachowuje - ale lepiej skopiować przed wysłaniem.
Anaru - Śro 25 Lut, 2015 14:02

Jak sie cofnie to tak, ale jakbym chciała odświeżyć stronę by zobaczyć posta i sądząc, że zapisało, to się okazuje, że nie zapisało. :roll: A w tym drugim (stałym :P ) błędzie, który czasem wyskakuje to post tkwi jak miał tkwić. Totez na wszelki wypadek zawsze cofam, kopiuje i potem sprawdzam czy post może jest, żeby nie robić dubia. ;)
Agn - Śro 25 Lut, 2015 19:30

U mnie się już wariacje uspokoiły.
BeeMeR - Śro 25 Lut, 2015 20:09

U mnie też.
Anaru - Śro 18 Mar, 2015 00:36

Chwile temu wywalił mi sie komputer, tzn zresetował samodzielnie z powodu jakiegoś błędu :evil: , a jak wstał z powrotem, to na forum pojawiło mi się z lewej strony coś takiego i okropnie mnie wkurza :wsciekla:

Co to za badziew i jak się tego pozbyć???? :uzi:

Ostatni i jedyny ostatnio ściągnięty i instalowany program to Skype, ale go nie widzę w ostatnio instalowanych, za to widzę McAfee, może się coś doczepiło? :evil:

Agn - Śro 18 Mar, 2015 08:58

U kogoś to już widziałam. :mysle: Ale za Chiny Ludowe nie wiem, jak się tego pozbyć. :?
Akaterine - Śro 18 Mar, 2015 20:30

Anaru napisał/a:
za to widzę McAfee

W sumie nie wiem, co to jest, ale to się często instaluje razem z Adobe Flash, które - o ile nie ustawisz inaczej - samo się aktualizuje. Przy ręcznej instalacji można odhaczyć, ale przy automatycznej wchodzi samo.

Anaru - Śro 18 Mar, 2015 23:13

Wywaliłam McAfee, a Strong Signal wywaliłam z menedżera programów, odhaczyłam w rozszerzeniach chrome (w ustawieniach) bo się włączył ponownie po resecie i odinstalowałam w panelu sterowania, a potem wywaliłam w rozszerzeniach do kosza ponieważ jeszcze nadal tam tkwił. Bo jak zobaczyłam instrukcję na stronce http://forum.dobreprogram...%99ciu-t497613/ to stwierdziłam, że nic a nic nie rozumiem i nawet nie wiem gdzie szukać. :-P

A jak zobaczyłam zakres uprawnień tego dziadostwa to mi się nie spodobało :confused3: