To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Caitriona - Nie 17 Sie, 2008 22:41

Obejrzałam właśnie pierwszy odcinek Firefly - Admete :kwiatek: - i jest dobrze, a nawet bardzo dobrze :D Podoba mi się klimat tego serialu, taki dziki zachód w kosmosie, co podkreśla jeszcze bardzo fajna muzyka. Ciekawi bohaterowie i niezły humor. Idę oglądac dalej :mrgreen:
Admete - Nie 17 Sie, 2008 22:49

Wiedziałam, że się Tobie i Aragonte spodoba :) nasze klimaty. Można miec tylko żal, że zawiesili serial po 1 serii...Bohaterów naprawdę można polubić :-) Kaylee jest świetna :-D Zajrzyj do wątku fantastycznego, podawałam tam linki do piosenki z serialu.
Caitriona - Pon 18 Sie, 2008 15:04

Admete napisał/a:
że zawiesili serial po 1 serii...

O, kurczę, serio? Szkoda... Naprawdę Firefly jest sympatycznym serialem.
Idę jak burza - obejrzałam odcinek z żoną kapitana. Uchachałam się jak dzika fretka (Oh.Dobra Biblia) :D :D
I strasznie mi się spodobała piosnka na otwarciu :D

Admete - Pon 18 Sie, 2008 15:08

"Żona kapitana" jeszcze wróci :-) I będzie z nia trochę zamieszania. Jayne chciał ją kupić :-D
Caitriona - Pon 18 Sie, 2008 15:23

Taa! Za oddać za nią Verę :mrgreen: :mrgreen:
Copycat - Pon 18 Sie, 2008 15:56

A "That 70s show" znacie? Kocham miłością beznadziejną. To było najlepsze dwieście odcinków mojego życia.
Admete - Pon 18 Sie, 2008 17:09

Niestety nawet nie słyszałam, ale zawsze dobrze się dowiedzieć :-)
Calipso - Pon 18 Sie, 2008 18:05

Copycat napisał/a:
A "That 70s show" znacie?

No pewnie że znam :-D Dawno go nie ogladałam,ale serial był świetny :mrgreen:
I coś mi świta,że pewien znany nam aktor w nim występował,ale to jeszcze muszę dokładniej sprawdzić :wink:

Caitriona - Pon 18 Sie, 2008 21:28

Calipso napisał/a:
I coś mi świta,że pewien znany nam aktor w nim występował

Ashton Kutcher ;)
Sporadycznie oglądałam i najlepsza dla mnie była mama jednego z gł. bohaterów :D

Copycat - Wto 19 Sie, 2008 09:05

Admete napisał/a:
Niestety nawet nie słyszałam, ale zawsze dobrze się dowiedzieć :-)

Tyle, że to zupełnie "nie w klimacie", że tak powiem.
http://www.youtube.com/wa...feature=related

Calipso napisał/a:

No pewnie że znam :-D Dawno go nie ogladałam,ale serial był świetny :mrgreen:

Chyba nic nigdy mnie bardziej nie śmieszyło. No może Little Britain, ale to zupełnie inny kaliber.

Caitriona napisał/a:

Sporadycznie oglądałam i najlepsza dla mnie była mama jednego z gł. bohaterów :D

Kitty:
http://www.youtube.com/watch?v=RGNQuj5d0IU

Zachęcam jak ktoś nie zna. Absolutnie wciąga.

Caitriona - Wto 19 Sie, 2008 22:31

Powracam do Firefly - myślałam że padnę przy odcinku "Jaynestown" :mrgreen: Jayne Robin Hoodem kosmosu, normalnie przy piosence prawie zeszłam (a tu ta pieśń śpiewana przez samego Jayne'a: http://www.youtube.com/wa...feature=related ). Ten serial jest naprawdę świetny!

edit: wpadki z planu http://www.youtube.com/wa...feature=related i http://www.youtube.com/wa...feature=related :D

Calipso - Wto 19 Sie, 2008 22:34

Caitriona napisał/a:
Ashton Kutcher ;)

No tak :-D a ja wszędzie widzę innego aktora i ciutkę mi sie pomyrdało :roll:

Harry_the_Cat - Wto 19 Sie, 2008 22:36

A ja oglądam pierwszy odcinek Dark Angel - pierwszy sezon. Czyli do Jensena daleko... :mrgreen:
Jeszcze nie zdecydowałam, czy zrobię skrót po drodze...

praedzio - Śro 20 Sie, 2008 07:21

O, czyli problemów nie ma z odtwarzaniem. Super. I jak wrażenia? :mrgreen:
Admete - Śro 20 Sie, 2008 09:57

Caitriona napisał/a:
Powracam do Firefly - myślałam że padnę przy odcinku "Jaynestown" :mrgreen: Jayne Robin Hoodem kosmosu, normalnie przy piosence prawie zeszłam (a tu ta pieśń śpiewana przez samego Jayne'a: http://www.youtube.com/wa...feature=related ). Ten serial jest naprawdę świetny!

Miałam własnie pytać czy dotarłaś do odcinka, w którym Jayne został bohaterem ludowym :-D W tym serialu jest tyle potencjału, tyle mozliwości dla rozwoju postaci i zawiesili go po 1 serii...Głupota telewizyjnych producentów nie zna granic.

Caitriona - Śro 20 Sie, 2008 12:06

Naprawdę nie rozumiem czemu nie będzie drugiej serii... Serial ma wszystko co potrzeba żeby się podobać. Szkoda...

Szczerze powiem, że Jayne, mimo wszystko należy do moich ulubieńców ;) :mrgreen:

Admete - Śro 20 Sie, 2008 12:40

To już było kilka lata temu, nigdy nie wiadomo, co strzeli do głowy tym idiotom z tv. Chyba był trochę za drogi w realizacji, a produkcje z dziedziny fantastyki są z reguły niszowe. Na szczęście jest film Serenity, który trochę podsumowuje niektóre wątki. Słabe to jednak pocieszenie.
Calipso - Czw 21 Sie, 2008 13:35

Cały czas się zastanawiam i postanowiłam wreszcie zapytać
praedzio napisał/a:
O, czyli problemów nie ma z odtwarzaniem. Super. I jak wrażenia?

To pytanie jest do mnie? bo jakoś nikt na nie jeszcze nie odpowiedział.

Gosia - Czw 21 Sie, 2008 13:54

Mam wrazenie ze to bylo do Harry, bo miala problemy z odtwarzaniem DVD.
praedzio - Czw 21 Sie, 2008 15:24

Potwierdzam. :D Pytałam Harry'ego, czy DA chodzi bez problemów. ;) Też czekam na odpowiedź...
Harry_the_Cat - Czw 21 Sie, 2008 19:11

eee... nie odpowiedziałam? to gapa ze mnie. Przepraszam. wszystko ok ;)
Admete - Czw 21 Sie, 2008 20:33

Gosia napisał/a:
To się da nadrobić, o ile to Cie interesuje ;)

Może faktycznie warto nadrobic zaległości? ;-)

Przesyłka dziś doszła :-) :kwiatek:

Gosia - Czw 21 Sie, 2008 20:54

Ciesze sie :lol: :lol: )
Z przyjemnoscia uslysze czy Ci się podobal(o) :mrgreen: , nawet jesli nie bedzie :roll:

Harry_the_Cat - Sob 30 Sie, 2008 16:21

Obejrzeliśmy 1. odcinek Dextera. Przynam szczerze, jest to dosyć straszne.... :shock: Nie wiem, czy będę się w stanie wciągnąć. No i znowu narracja pierwszoosobowa spoza ekranu... :roll:
nuna - Sob 30 Sie, 2008 17:35

Harry_the_Cat, może dwa czy trzy pierwsze odcinki Dextera nie wciągają, to warto być wytrwałym, bo serial jest rewelacyjny.
Pierwszą serię obejrzałam w jeden weekend - tak wciągnął. Pamiętam jak koledzy wspominali o tym serialu, a ja nie chciałam od nich pożyczyć, bo nie gustuje w takiej tematyce. Ale Dexter Morgan to morderca którego nie da się nie lubić.
Kto serialu nie zna niech ogląda w tvn we wtorki o 23:30. Jest trochę sceny drastycznych i odważnych erotycznych, ale mnie, aż tak bardzo nie przeraziły. Bardziej przeszkadzało mi wulgarne słownictwo serialu (ale telewizja pewnie sporo ocenzuruje)
Polecam każdemu, nawet jeżeli myślicie, że to tematyka nie dla was.