To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy z wrzosowisk Haworth - Toby Stephens

malmik - Czw 15 Mar, 2007 21:09

AineNiRigani napisał/a:
też :D
Naturyzm, koffana, naturyzm :D Nie ma jak naturyzm :D

Annana Koffana ???

Anonymous - Czw 15 Mar, 2007 23:52

Dowiedziałam się dziś dopiero :shock: że Toby zagrał w pierwszej części fabularno-dokumentalnej serii 'The Wild West' nakreconej dla BBC Two. W sumie powstały 3 części i o ile dobrze zrozumiałam głównymi bohaterami poszczególnych odcinków są: genarał Custer (Tobik), Wyatt Earp i Billy the Kid - trzy wielkie postacie które powołały do życia Dziki Zachód.

At the Battle of Little Bighorn, in 1876, General Custer led the 7th Cavalry in a punitive action against the Sioux Indians and died in the attempt. His death has given rise to scores of myths, raising questions as to whether he was killed by lance, arrow, tomahawk or bullet. Some claim he was the first to die, others say he was the last.

Odcinek z Tobikiem można na youtube obejrzeć jakby któraś była zainteresowana :wink:

Alison - Pią 16 Mar, 2007 08:20

Generał Custer padalec, ale Tobi nawet jako padalec śliczny... :serduszkate:
Anonymous - Pią 16 Mar, 2007 11:05

Custer nie jest postacią do końca jednoznaczną i przy mojej przeolbrzymiej sympatii do Indian trzeba to powiedzieć ...

O Tobiku jako Custerze juz czytałam jakiś czas temu i wiedziałam, że będzie najprzystojniejszym Custerem z dotychczasowych :D

Gosia - Pią 16 Mar, 2007 18:36

Fakt, podobny do Custera :grin: , choc wlasciwie nie wiem jak Custer naprawde wygladal :roll: , ale we wszystkich filmach, wygladal wlasnie tak jak Tobik :rumieniec:
Alison - Pią 16 Mar, 2007 19:25

Gosia napisał/a:
Fakt, podobny do Custera :grin: , choc wlasciwie nie wiem jak Custer naprawde wygladal :roll: , ale we wszystkich filmach, wygladal wlasnie tak jak Tobik :rumieniec:

Przy czym Tobik z nich wszystkich najładniejszy.... :wink:

Gosia - Pią 16 Mar, 2007 19:42

Otoz to! :mrgreen:
Maryann - Pią 16 Mar, 2007 19:56

Gosia napisał/a:
wlasciwie nie wiem jak Custer naprawde wygladal

Ano tak:

w mundurze

w cywilu

i z żoną

Gosia - Pią 16 Mar, 2007 20:00

No, tak wlasnie myslalam, ze wygladal :D

Ale łojejku! Stanowczo lepiej wygladal w mundurze :roll:
Nie wiedzialam, ze sie zachowaly autentyczne zdjecia Custera, ale przeciez fotografia byla juz wtedy wynaleziona, nawet przeciez w Doktor Queen juz byl odcinek ze zdjeciami ;)

Alison - Pią 16 Mar, 2007 21:17

Z wszystkich Custerów, nawet tych autentycznych, Tobik najładniejszy. Jament.
Marija - Pią 16 Mar, 2007 21:23

Alison napisał/a:
Ja przepraszam, ale w którym miejscu autentyczny Custer jest ładny? :shock:
Alison - Pią 16 Mar, 2007 22:13

Marija napisał/a:
Alison napisał/a:
Ja przepraszam, ale w którym miejscu autentyczny Custer jest ładny? :shock:

W żadnym, więc, tem bardziej Tobik zostawia konkurencję na horyzoncie.

Maryann - Pią 16 Mar, 2007 22:15

Ale to chyba marna satysfakcja... :wink: Czy taki Custer to W OGÓLE komuś konkurencję może robić ??? :? ??:
Marija - Pią 16 Mar, 2007 22:19

Maryann napisał/a:
Ale to chyba marna satysfakcja... :wink: Czy taki Custer to W OGÓLE komuś konkurencję może robić ??? :? ??:
Gdzie tam, tym bardziej, ze nie zyje :mrgreen:
Alison - Pią 16 Mar, 2007 22:19

Dajmy pokój zmarłym. Ci co go grywali, zazwyczaj byli przystojni. Z nich wszystkich Tobik najprzystojniejszy. Chodziło o to, że nawet oryginał mu konkurecji nie robi, bo skoro jest naj- to NAJ!
Maryann - Pią 16 Mar, 2007 22:24

Alison napisał/a:
Ci co go grywali, zazwyczaj byli przystojni.

Toteż zdumiałam się z lekka, jak zobaczyłam zdjęcia oryginału. :wink: Na herosa nie wygląda... Ani na faceta z charyzmą...

Alison - Pią 16 Mar, 2007 22:32

Film swoje wymagania ma. :wink:
Gosia - Sob 17 Mar, 2007 07:49

Nie sadzcie po wygladzie, w koncu tyle lat nie zyje, a my o nim deliberujemy i w podrecznikach o nim czytamy. Musial wybitna byc osoba, choc tyle zlego zrobil..

"W czasie wojny cieszył się ogromną popularnością na Północy, szczególnie wśród płci pięknej, która nazywała go pieszczotliwie boy-general." :mrgreen:

Maryann - Sob 17 Mar, 2007 08:36

Generał-chłopak... Został generałem w wieku 23 lat - jednym z najmłodszych w amerykańskiej armii. A żył tylko 37 lat...
Alison - Sob 17 Mar, 2007 09:12

Przyznam, ze jak powiększyłam sobie to zdjęcie z żoną to on wygląda całkiem, całkiem. Jeśli miał miłe obejście i ujmujący charakter wobec dam :wink: to był całkiem do rzeczy. Żona za to niezwykle miłej powierzchowności i takiej, rzekłabym, współczesnej urody.
Maryann - Sob 17 Mar, 2007 09:28

Co do charakteru - nie wiem. Na Wikipedii piszą natomiast, że był niewątpliwie jedną z najbardziej medialnych osobowości swoich czasów: doceniał wagę prasy i dobrze żył z dziennikarzami. I bardzo niekonwencjonalnie się ubierał...
Alison - Sob 17 Mar, 2007 09:57

Znaczy miał w sobie "cóś", a to mężczyźnie wystarczy :wink:
Anonymous - Sob 17 Mar, 2007 15:45

KOchane przyznajcie się, czy podobał się Wam którykolwiek facet na takich dagetypach? Oni wszyscy mają weytrzeszcz, są bladzi, niczym woskowe figurki. Są nieatrakcyjni - zarówno kobiety jak i mężczyźni. Nie wierze, żeby wszyscy byli brzydcy :D
A Custer uchodził za przystojnego mężczyznę. Może miał to "coś" w oku, które tutaj wyszło rybio?

Alison - Sob 17 Mar, 2007 15:53

AineNiRigani napisał/a:
KOchane przyznajcie się, czy podobał się Wam którykolwiek facet na takich dagetypach? Oni wszyscy mają weytrzeszcz, są bladzi, niczym woskowe figurki. Są nieatrakcyjni - zarówno kobiety jak i mężczyźni. Nie wierze, żeby wszyscy byli brzydcy :D
A Custer uchodził za przystojnego mężczyznę. Może miał to "coś" w oku, które tutaj wyszło rybio?

Oj przepraszam! Mój pradziadek na dagerotypie piękny jak car Mikołaj, z takąż brodą i w mundurze. Ogromnie zastosowany :wink: , babcię moją maleńką 3-letnią, stojącą na fotelu podtrzymuje i nikt nie ma wytrzeszczu, wszyscy piękni choć oko wykol. A prababci jak Ci kolekcję zdjęć pokażę przy okazji, to się skichasz i odszczekasz! :cool: Poza tym żona Custera piękna niczym lelija, więc nie wiem co Ci się nie widzi.

Anonymous - Sob 17 Mar, 2007 17:15

No to widocznie zwykli ludzie byli piękni, bo jak widzę zdjecia postaci historycznych - to jakies takie współczucie budzą...
Chociaz z drugiej strony z żoną Custer prezentowal sie ładnie. Trzeba przyznac ze posture mial oficersko-kawaleryjską (nóg za bardzo nie widac :D )