To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Oczko!

Trzykrotka - Sob 03 Gru, 2022 23:18

Jakoś wydawało mi się, że ciągle jesteś na początku, a tu już 4 do końca... Z romansu raczej nici.

W Róży Druga Księżniczka rzuca się z umizgami na małżonka Drugiej :paddotylu: A wysłannicy z miasta małżonka chcą żeby nasza następczyni tronu usługiwała im przy stole :paddotylu: bo wszak są "starszyzną" młodego panicza, szacunek im się nalezy. I jeszcze niech im zatańczy... O mało nie dochodzi do konfliktu międzynarodowego.
Młody panicz jest coraz bardziej zazdrosny o przystojnego ministra. A LuSi ma prześliczną haftowaną suknię.

BeeMeR - Sob 03 Gru, 2022 23:53

Trzykrotka napisał/a:
Z romansu raczej nici
panu nie romans jest potrzebny, nie kochanka ani żona ale terapia i to porządna. Nawet o niej wspomnieli w poprzednim tygodniu, ale w tym nie ruszyli temaru. To w sumie bardzo dobrze zagrana postać, ale kompletnie nie amant.
Dobrze, że drama jest wystarczająco interesująca i bez romansu, nawet jeśli śledztwo chwilami robi się trochę umowne i nie bardzo widzę jak oni to sensownie zamkną, ale wciąż jestem ciekawa rozwiązania, więc dobra nasza :wink:

W Tygrysie u mnie Druga dopiero zadeklarowała cheć przejęcia małżonka Trzeciej, skoro ona nie chce.

Trzykrotka - Nie 04 Gru, 2022 00:03

Nie skończę już kolejnego odcinka, idę spać, ale królowa matka wyraziła właśnie wolę wydania wszystkich córek za mąż, zanim się położy grobu (jak dla mnie, to jest od tego o lata świetlne...) i już obmyśla jak odstraszyć swojego jedynego zięcia i zastąpić go ministrem. Druga księżniczka deklaruje przed samą sobą, że nikt, tylko przystojny szwagier, a Trzecia zapowiada najstarszej siostrze, która pierwsza ma stawać do ołtarza, że wyswata ją z SuMu za pomocą haftowanej piłki. Taką piłką odprawiali też zaloty w Galaxy. No, to lepsze niż casting na następczynię :excited:
BeeMeR - Nie 04 Gru, 2022 06:58

Nigdy nie przemawiał do mnie motyw "chcę koniecznie poślubić twojego męża" ale ta drama jest na tyle niepoważna i absurdalna, że mi to nie przeszkadza szczególnie. :wink:
Zresztą w lakornach, tych bardziej od czapy też czasem nie :wink:
A mąż nie jest już zazdrosny tylko o ministra, ale też tego nowego młodego, dzikusa z góry inkogo tylko się da :lol:

Trzykrotka - Nie 04 Gru, 2022 09:40

No bo żona co rusz mu się wymyka, a to małżeństwo jest nadal nie skonsumowane i teściowa go nie lubi u boku następczyni... Ale co ciekawe, to i żonka popycha go w stronę siostry, no w końcu jest też scenarzystką, a napisała to tak, że wielka miłość miała wybuchnąć między tamtą dwójką - więc namotane tam jest równo i uciesznie. Chuchu zachowuje się zgodnie ze scenariuszem, to reszta się buntuje.
W Love is For Suckers mieliśmy przepięknie intymny, ale nie przesadny kissu, a potem pokaz, co można zrobić w tv dzięki montażowi i jak wykręcić każdą historię, żeby było po twojemu.

BeeMeR - Nie 04 Gru, 2022 10:16

Ale żonka też zaczyna być zazdrosna, jakoś to się czyta dobrze :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
przepięknie intymny, ale nie przesadny kissu, a potem pokaz, co można zrobić w tv dzięki montażowi i jak wykręcić każdą historię, żeby było po twojemu.
czyżby zmontowali to tak, jakby całował inną panią?
Trzykrotka - Nie 04 Gru, 2022 10:31

BeeMeR napisał/a:
czyżby zmontowali to tak, jakby całował inną panią?

Nie, to byłoby za proste. Tak to mieli pierwotnie pokazać - programowa para poszła na wygraną w programie parę i się całowała - kissu ekipa nakręciła znienacka na zasadzie teatrzyka cieni, widać tylko postaci złączone w uścisku. Pani w halce, bohaterka i Siwon (bardzo niechętnie) przystali na to żeby udać, że to randkowy, programowy kissu, zamiast zmuszać tę parę żeby całowała się naprawdę - tego domagała się podła główna producentka. I ta główna wściekła się na naszą Yeo Reum za skasowanie czegoś dotyczącego innej uczestniczki i ukarała ją montując wszystko od początku: zakochana szczerze programowa para (mieli dość materiału z łzawymi wyznaniami pani w stosunku do pana), cudowny romans w który wcina się jakaś trzecia... Dramatyczne pytanie na koniec brzmiało - z kim całował się doktor w altance?
Teraz może być nieciekawie, dobro programu stoi w poprzek szczęściu osobistemu.

BeeMeR - Nie 04 Gru, 2022 12:31

No tak, program randkowy bez kontrowersji albo skandalu? Nie może być :wink:
Admete - Nie 04 Gru, 2022 15:12

Missing The Other Side - sezon 2:

https://www.youtube.com/w...cS-iBkmSM&t=18s

Trzykrotka - Pon 05 Gru, 2022 07:00

Dobrali się do lekarskiej przeszłości Siwona :zalamka: w której to doszło do załamania dobrze zapowiadającej się kariery neurochirurga i przeskoku do kliniki estetycznej :roll: Dużo retrospekcji i rozkmin, co z tego omawiać w programie. Bi temat wypłynął poprzez media społecznościowe - ktoś anonimowo oskarżył Siwona, że jako lekarz kogoś zabił. Na dodatek Siwon focha się na Yeu Reom :zalamka: Trzeba przeżyć, programy o programach już tak mają...

W Tygrysie i Róży panicza zakuli w jakaś GGG wierności, której nie da się zdjąć z ręki bez poważnych uszkodzeń ciała. Mieliśmy pokaz fajerwerków, a smutny Su Mo z Domu Muzyki i Tańca uciekł zanim mógł zostać chwycić haftowaną piłkę - że niby niegodny królewny - i skorzystał na tym taki dość mordziasty kolega z tego domu. Narzeczony kryguje się gorzej niż panna. Będą musieli go chyba ukatrupic.

BeeMeR - Pon 05 Gru, 2022 07:48

Cytat:
Narzeczony kryguje się gorzej niż panna
skoro panowie tu robią za panny to zrozumiałe :-P
U mnie przyjechali ziomale męża, jego małżonka powinna tańczyć i polewać wina ku ich uciesze! :party: a najchętniej to by puścili miasto z dymem.
Po czym padł mi komputer- nie dysk ale pudło :cry2: - i wstać nie chce więc padłam i ja. :grobek:

Trzykrotka - Pon 05 Gru, 2022 10:46

BeeMeR napisał/a:

Po czym padł mi komputer- nie dysk ale pudło :cry2: - i wstać nie chce więc padłam i ja. :grobek:

Oj, oby nie na poważnie - o komputerze piszę, bo ty na pewno wstałaś z samego rana :kwiatek:

BeeMeR - Pon 05 Gru, 2022 13:07

Podejrzewam, że padł wiatrak przy procesorze i dlatego nie wstaje póki go nie wymienię - w punkcie, bo sama nie jestem dość umiejętna. Oby tylko to, bo byłby to niezbyt dobry czas na zakup nowego pudła :mysle:
BeeMeR - Pon 05 Gru, 2022 23:22

Tygrys 16 - śliczne fajerwerki, kissu, flirt i wspólna noc :serduszkate:
Admete - Wto 06 Gru, 2022 06:18

A ja dokończyłam Queen Umbrella i jestem z tej dramy bardzo zadowolona. Wszystko tam było na swoim miejscu.
Trzykrotka - Wto 06 Gru, 2022 06:21

Tak, wreszcie! Młodzi państwo ślicznie odgrywają takie młodzieńcze, radosne zakochanie :serce2:
No i wykrakalam: niewydarzony niby narzeczony najstarszej księżniczki dał głowę...

BeeMeR - Wto 06 Gru, 2022 08:29

Cytat:
niewydarzony niby narzeczony najstarszej księżniczki dał głowę...
to bardzo uprzejme z jego strony :-P nie to, żeby to był jego pomysł,ale lepszego prezentu nie mógł dać księżniczce nr 1.

Tak, magiczna bransoletka jest ciekawa, to trochę równowaga dla magicznej kropki :wink:
Ciekawe jak sobie z nią poradzą i jakie kuku robi właścicielowi w przypadku niewierności.
Bardzo mi się podobało jak wierny sługa pilnował okna, żeby przypadkiem nikt nie wszedł :twisted:
Jak raz udało mu się dopomóc a nie sabotować niechcący działania pana :lol:

Cytat:
Queen Umbrella i jestem z tej dramy bardzo zadowolona. Wszystko tam było na swoim miejscu
bardzo dobrze,zrobię sobie kiedyś maraton :kwiatek:
Trzykrotka - Wto 06 Gru, 2022 09:49

BeeMeR napisał/a:

Cytat:
Queen Umbrella i jestem z tej dramy bardzo zadowolona. Wszystko tam było na swoim miejscu
bardzo dobrze,zrobię sobie kiedyś maraton :kwiatek:

A właśnie, na NF obejrzałam z polskimi napisami (i zaliczyłam kolejnego "księcia koronnego") - bardzo dobrze zrobiona drama i dobrze pomyślana. Królowa badass przeciw paskudnie złej teściowej - może nie brzmi dobrze, ale dobrze się ogląda.
Jedyne zastrzeżenie jakie mam (takie a la BeeMer :wink: ) to botoks w wargach królowej :confused3:

Admete - Wto 06 Gru, 2022 13:33

Ona zawsze miała takie wargi, chyba. Tak mi się kojarzy.
Trzykrotka - Wto 06 Gru, 2022 15:06

Admete napisał/a:

Tak, w Hienie na pewno i w Signal też - tam niebyt raziły, tutaj przy gładkiej fryzurze okropnie się wyróżniają jako ciało obce. Ale mnie to nie przeszkadza w oglądaniu, grunt, że pani potrafi grać takie role.

Admete - Wto 06 Gru, 2022 15:38

Na pewno potrafi - jej postać szalenie mi się podobało. Tam zresztą większość dobrze sobie radzi aktorsko, młodzi panowie także i z czasem spokojnie można ich odróżnić, tym bardziej, że dostają swoje historie.
Aragonte - Wto 06 Gru, 2022 16:54

Trzykrotka napisał/a:
Admete napisał/a:

Tak, w Hienie na pewno i w Signal też - tam niebyt raziły, tutaj przy gładkiej fryzurze okropnie się wyróżniają jako ciało obce. Ale mnie to nie przeszkadza w oglądaniu, grunt, że pani potrafi grać takie role.

A to królową gra główna pani z "Signal"?

Dawno nie oglądałam żadnej dramy, może wreszcie znajdę czas na coś? :mysle:
Sprawdziłam - ponad miesiąc niczego nowego nie obejrzałam :-|
A w kolejce mam: Law Cafe (wstyd, Małpy nie widziałam), Tygrysa i Różę (bo śmiechowe), Queen's Umbrella i One Dollar Lawyer.
Ale na razie to mam jeszcze zamieszanie z laptopami i nie wiem nawet, gdzie sobie te dobra pozbierać :mysle:

Admete - Wto 06 Gru, 2022 17:12

Aragonte napisał/a:

Tak, to ona gra królową. Dobra jest. Królowa wdowę gra ( świetnie ) Rosa z HP. Królem jest Pan Brewka.

Aragonte - Wto 06 Gru, 2022 18:23

Admete napisał/a:
Aragonte napisał/a:

Tak, to ona gra królową. Dobra jest. Królowa wdowę gra ( świetnie ) Rosa z HP. Królem jest Pan Brewka.

A to super obsada. Czuję się zachęcona :mrgreen:

Trzykrotka - Wto 06 Gru, 2022 18:41

Aragonte napisał/a:
nie wiem nawet, gdzie sobie te dobra pozbierać :mysle:

Namgoonga i Tygrysa tam gdzie zawsze :kwiatek: Nie pamiętam, ale Małpa też tam chyba jest.