Seriale - Oczko!
Trzykrotka - Sob 03 Gru, 2022 23:18
Jakoś wydawało mi się, że ciągle jesteś na początku, a tu już 4 do końca... Z romansu raczej nici.
W Róży Druga Księżniczka rzuca się z umizgami na małżonka Drugiej A wysłannicy z miasta małżonka chcą żeby nasza następczyni tronu usługiwała im przy stole bo wszak są "starszyzną" młodego panicza, szacunek im się nalezy. I jeszcze niech im zatańczy... O mało nie dochodzi do konfliktu międzynarodowego.
Młody panicz jest coraz bardziej zazdrosny o przystojnego ministra. A LuSi ma prześliczną haftowaną suknię.
BeeMeR - Sob 03 Gru, 2022 23:53
| Trzykrotka napisał/a: | | Z romansu raczej nici | panu nie romans jest potrzebny, nie kochanka ani żona ale terapia i to porządna. Nawet o niej wspomnieli w poprzednim tygodniu, ale w tym nie ruszyli temaru. To w sumie bardzo dobrze zagrana postać, ale kompletnie nie amant.
Dobrze, że drama jest wystarczająco interesująca i bez romansu, nawet jeśli śledztwo chwilami robi się trochę umowne i nie bardzo widzę jak oni to sensownie zamkną, ale wciąż jestem ciekawa rozwiązania, więc dobra nasza
W Tygrysie u mnie Druga dopiero zadeklarowała cheć przejęcia małżonka Trzeciej, skoro ona nie chce.
Trzykrotka - Nie 04 Gru, 2022 00:03
Nie skończę już kolejnego odcinka, idę spać, ale królowa matka wyraziła właśnie wolę wydania wszystkich córek za mąż, zanim się położy grobu (jak dla mnie, to jest od tego o lata świetlne...) i już obmyśla jak odstraszyć swojego jedynego zięcia i zastąpić go ministrem. Druga księżniczka deklaruje przed samą sobą, że nikt, tylko przystojny szwagier, a Trzecia zapowiada najstarszej siostrze, która pierwsza ma stawać do ołtarza, że wyswata ją z SuMu za pomocą haftowanej piłki. Taką piłką odprawiali też zaloty w Galaxy. No, to lepsze niż casting na następczynię
BeeMeR - Nie 04 Gru, 2022 06:58
Nigdy nie przemawiał do mnie motyw "chcę koniecznie poślubić twojego męża" ale ta drama jest na tyle niepoważna i absurdalna, że mi to nie przeszkadza szczególnie.
Zresztą w lakornach, tych bardziej od czapy też czasem nie
A mąż nie jest już zazdrosny tylko o ministra, ale też tego nowego młodego, dzikusa z góry inkogo tylko się da
Trzykrotka - Nie 04 Gru, 2022 09:40
No bo żona co rusz mu się wymyka, a to małżeństwo jest nadal nie skonsumowane i teściowa go nie lubi u boku następczyni... Ale co ciekawe, to i żonka popycha go w stronę siostry, no w końcu jest też scenarzystką, a napisała to tak, że wielka miłość miała wybuchnąć między tamtą dwójką - więc namotane tam jest równo i uciesznie. Chuchu zachowuje się zgodnie ze scenariuszem, to reszta się buntuje.
W Love is For Suckers mieliśmy przepięknie intymny, ale nie przesadny kissu, a potem pokaz, co można zrobić w tv dzięki montażowi i jak wykręcić każdą historię, żeby było po twojemu.
BeeMeR - Nie 04 Gru, 2022 10:16
Ale żonka też zaczyna być zazdrosna, jakoś to się czyta dobrze
| Trzykrotka napisał/a: | | przepięknie intymny, ale nie przesadny kissu, a potem pokaz, co można zrobić w tv dzięki montażowi i jak wykręcić każdą historię, żeby było po twojemu. | czyżby zmontowali to tak, jakby całował inną panią?
Trzykrotka - Nie 04 Gru, 2022 10:31
| BeeMeR napisał/a: | | czyżby zmontowali to tak, jakby całował inną panią? |
Nie, to byłoby za proste. Tak to mieli pierwotnie pokazać - programowa para poszła na wygraną w programie parę i się całowała - kissu ekipa nakręciła znienacka na zasadzie teatrzyka cieni, widać tylko postaci złączone w uścisku. Pani w halce, bohaterka i Siwon (bardzo niechętnie) przystali na to żeby udać, że to randkowy, programowy kissu, zamiast zmuszać tę parę żeby całowała się naprawdę - tego domagała się podła główna producentka. I ta główna wściekła się na naszą Yeo Reum za skasowanie czegoś dotyczącego innej uczestniczki i ukarała ją montując wszystko od początku: zakochana szczerze programowa para (mieli dość materiału z łzawymi wyznaniami pani w stosunku do pana), cudowny romans w który wcina się jakaś trzecia... Dramatyczne pytanie na koniec brzmiało - z kim całował się doktor w altance?
Teraz może być nieciekawie, dobro programu stoi w poprzek szczęściu osobistemu.
BeeMeR - Nie 04 Gru, 2022 12:31
No tak, program randkowy bez kontrowersji albo skandalu? Nie może być
Admete - Nie 04 Gru, 2022 15:12
Missing The Other Side - sezon 2:
https://www.youtube.com/w...cS-iBkmSM&t=18s
Trzykrotka - Pon 05 Gru, 2022 07:00
Dobrali się do lekarskiej przeszłości Siwona w której to doszło do załamania dobrze zapowiadającej się kariery neurochirurga i przeskoku do kliniki estetycznej Dużo retrospekcji i rozkmin, co z tego omawiać w programie. Bi temat wypłynął poprzez media społecznościowe - ktoś anonimowo oskarżył Siwona, że jako lekarz kogoś zabił. Na dodatek Siwon focha się na Yeu Reom Trzeba przeżyć, programy o programach już tak mają...
W Tygrysie i Róży panicza zakuli w jakaś GGG wierności, której nie da się zdjąć z ręki bez poważnych uszkodzeń ciała. Mieliśmy pokaz fajerwerków, a smutny Su Mo z Domu Muzyki i Tańca uciekł zanim mógł zostać chwycić haftowaną piłkę - że niby niegodny królewny - i skorzystał na tym taki dość mordziasty kolega z tego domu. Narzeczony kryguje się gorzej niż panna. Będą musieli go chyba ukatrupic.
BeeMeR - Pon 05 Gru, 2022 07:48
| Cytat: | | Narzeczony kryguje się gorzej niż panna | skoro panowie tu robią za panny to zrozumiałe
U mnie przyjechali ziomale męża, jego małżonka powinna tańczyć i polewać wina ku ich uciesze! a najchętniej to by puścili miasto z dymem.
Po czym padł mi komputer- nie dysk ale pudło - i wstać nie chce więc padłam i ja.
Trzykrotka - Pon 05 Gru, 2022 10:46
| BeeMeR napisał/a: |
Po czym padł mi komputer- nie dysk ale pudło - i wstać nie chce więc padłam i ja. |
Oj, oby nie na poważnie - o komputerze piszę, bo ty na pewno wstałaś z samego rana
BeeMeR - Pon 05 Gru, 2022 13:07
Podejrzewam, że padł wiatrak przy procesorze i dlatego nie wstaje póki go nie wymienię - w punkcie, bo sama nie jestem dość umiejętna. Oby tylko to, bo byłby to niezbyt dobry czas na zakup nowego pudła
BeeMeR - Pon 05 Gru, 2022 23:22
Tygrys 16 - śliczne fajerwerki, kissu, flirt i wspólna noc
Admete - Wto 06 Gru, 2022 06:18
A ja dokończyłam Queen Umbrella i jestem z tej dramy bardzo zadowolona. Wszystko tam było na swoim miejscu.
Trzykrotka - Wto 06 Gru, 2022 06:21
Tak, wreszcie! Młodzi państwo ślicznie odgrywają takie młodzieńcze, radosne zakochanie
No i wykrakalam: niewydarzony niby narzeczony najstarszej księżniczki dał głowę...
BeeMeR - Wto 06 Gru, 2022 08:29
| Cytat: | | niewydarzony niby narzeczony najstarszej księżniczki dał głowę... | to bardzo uprzejme z jego strony nie to, żeby to był jego pomysł,ale lepszego prezentu nie mógł dać księżniczce nr 1.
Tak, magiczna bransoletka jest ciekawa, to trochę równowaga dla magicznej kropki
Ciekawe jak sobie z nią poradzą i jakie kuku robi właścicielowi w przypadku niewierności.
Bardzo mi się podobało jak wierny sługa pilnował okna, żeby przypadkiem nikt nie wszedł
Jak raz udało mu się dopomóc a nie sabotować niechcący działania pana
| Cytat: | | Queen Umbrella i jestem z tej dramy bardzo zadowolona. Wszystko tam było na swoim miejscu | bardzo dobrze,zrobię sobie kiedyś maraton
Trzykrotka - Wto 06 Gru, 2022 09:49
| BeeMeR napisał/a: |
| Cytat: | | Queen Umbrella i jestem z tej dramy bardzo zadowolona. Wszystko tam było na swoim miejscu | bardzo dobrze,zrobię sobie kiedyś maraton |
A właśnie, na NF obejrzałam z polskimi napisami (i zaliczyłam kolejnego "księcia koronnego") - bardzo dobrze zrobiona drama i dobrze pomyślana. Królowa badass przeciw paskudnie złej teściowej - może nie brzmi dobrze, ale dobrze się ogląda.
Jedyne zastrzeżenie jakie mam (takie a la BeeMer ) to botoks w wargach królowej
Admete - Wto 06 Gru, 2022 13:33
Ona zawsze miała takie wargi, chyba. Tak mi się kojarzy.
Trzykrotka - Wto 06 Gru, 2022 15:06
| Admete napisał/a: | | Ona zawsze miała takie wargi, chyba. Tak mi się kojarzy. |
Tak, w Hienie na pewno i w Signal też - tam niebyt raziły, tutaj przy gładkiej fryzurze okropnie się wyróżniają jako ciało obce. Ale mnie to nie przeszkadza w oglądaniu, grunt, że pani potrafi grać takie role.
Admete - Wto 06 Gru, 2022 15:38
Na pewno potrafi - jej postać szalenie mi się podobało. Tam zresztą większość dobrze sobie radzi aktorsko, młodzi panowie także i z czasem spokojnie można ich odróżnić, tym bardziej, że dostają swoje historie.
Aragonte - Wto 06 Gru, 2022 16:54
| Trzykrotka napisał/a: | | Admete napisał/a: | | Ona zawsze miała takie wargi, chyba. Tak mi się kojarzy. |
Tak, w Hienie na pewno i w Signal też - tam niebyt raziły, tutaj przy gładkiej fryzurze okropnie się wyróżniają jako ciało obce. Ale mnie to nie przeszkadza w oglądaniu, grunt, że pani potrafi grać takie role. |
A to królową gra główna pani z "Signal"?
Dawno nie oglądałam żadnej dramy, może wreszcie znajdę czas na coś?
Sprawdziłam - ponad miesiąc niczego nowego nie obejrzałam
A w kolejce mam: Law Cafe (wstyd, Małpy nie widziałam), Tygrysa i Różę (bo śmiechowe), Queen's Umbrella i One Dollar Lawyer.
Ale na razie to mam jeszcze zamieszanie z laptopami i nie wiem nawet, gdzie sobie te dobra pozbierać
Admete - Wto 06 Gru, 2022 17:12
| Aragonte napisał/a: | | A to królową gra główna pani z "Signal"? |
Tak, to ona gra królową. Dobra jest. Królowa wdowę gra ( świetnie ) Rosa z HP. Królem jest Pan Brewka.
Aragonte - Wto 06 Gru, 2022 18:23
| Admete napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | | A to królową gra główna pani z "Signal"? |
Tak, to ona gra królową. Dobra jest. Królowa wdowę gra ( świetnie ) Rosa z HP. Królem jest Pan Brewka. |
A to super obsada. Czuję się zachęcona
Trzykrotka - Wto 06 Gru, 2022 18:41
| Aragonte napisał/a: | nie wiem nawet, gdzie sobie te dobra pozbierać |
Namgoonga i Tygrysa tam gdzie zawsze Nie pamiętam, ale Małpa też tam chyba jest.
|
|
|