Seriale - Śmiech i łzy - czyli dramowa różnorodność
Admete - Pią 14 Maj, 2021 15:35
Nie całkiem na Hawajach, bo był na rozdaniu nagród - wręczał jakąś Partnerkę ma świetną, ale nie wiem, czy mam ochotę na segukowy melodramat.
Trzykrotka - Pią 14 Maj, 2021 15:40
No właśnie..
Vincenzo ciąg dalszy. Ujawnia się prezes firmy Babel. Mam wielce merytoryczna uwagę. TaecYeon zwany Zębatym jest tak okropnie brzydki z grzybem na głowie, że nie mogę przestać się gapić na niego.
Admete - Nie 16 Maj, 2021 08:41
Oglądam Move to heaven na Netflixie i polecam wszystkim.
Trzykrotka - Nie 16 Maj, 2021 09:14
Zamierzałam oglądać po obejrzeniu trailera. Temat wydał mi się nie dla mnie, ale trailer zmienił moje zdanie. Ale dużo dramowej dobroci się nazbierało.
Na razie 10 odcinek Nawiedzonego domu czeka. Wczoraj byłam w pracy, więc nie obejrzałam więcej ponad 1 zwyczajowy odcinek i był to Vincenzo. Ach, chyba zaraz poleje się krew. Walka z obu stron robi się tak zacięta, wchodzą w to emocje. Skończyłam na odcinku, w którym w operze Babel podpisuje jednak umowę kredytową z bankiem, panna Hong obwieszcza głośno w obecności mediów, że pokaże światu całą zgniliznę firmy Babel, a Vincenzo doprowadza do upadku zakochanego w nim prezesa banku. Piękne były sceny męskiego uwodzenia. Tym bardziej jakoś źle mi potem było. Oczywiście, chłopaka przedstawiono jako łotra, ale okazał się dość kruchym łotrem i żal mi go było mimo wszystko, kiedy stał w deszczu pod oknem Vincenza, posyłając mu miłosne wyznania za pomocą wielkiego wyświetlacza w smartfonie. Ten wyświetlacz budzi moją fascynację. Pokazali go już w Run On, kiedy to bohaterka chciała zwrócić na siebie uwagę gwiazdy, którą uwielbiała. Tutaj też to urządzenie posłużyło do wysyłania wyznań na odległość. Ciekawe kiedy dotrą do nas takie smartfony
Ale muszę przyznać młodemu aktorowi grającemu prezesa - zgniłka, że udało mu się mnie poruszyć. Bardzo dobra rola a pan grał też w Prison Playbook tego więziennego bywalca, który na dzień dobry wszystko Superstarowi objaśnia.
BeeMeR - Nie 16 Maj, 2021 22:31
| Trzykrotka napisał/a: | | TaecYeon zwany Zębatym jest tak okropnie brzydki z grzybem na głowie, że nie mogę przestać się gapić na niego. | Brzmi frapująco
Ja wczoraj padłam. Dziś Prison nr 2 - Krystal nie wadzi, nie ma jej dużo i nie drażni, ale gość który okresowo zawodzi falsetem zaczyna mi działać na nerwy Profesor ma rewelacyjny głos a młodego od chorej matki gdzieś już widziałam chyba
Superstar kojarzy mi się wizualnie - miśkową budową i fizjonomią - z SJS.
Świetnie jest zagrana ta drama
Trzykrotka - Nie 16 Maj, 2021 23:03
| BeeMeR napisał/a: | gość który okresowo zawodzi falsetem zaczyna mi działać na nerwy |
No właśnie, o niego mi chodzilo i o ten falset. Mówisz o tym, który przyszedł do paki w jednym dniu z Superstarem? U mnie miał ksywkę "Świrus" i potem się okazało, dlaczego tak pieje. Moim zdaniem kompletnie głupi pomysł, a postać ciekawa. Rozwija sie fajnie w trakcie.
Profesor jest dobry
Pobiorę chyba jakiś odcinek Vincenzo, żeby tego Zębatego obfotografować. Ma grzyba, który wygląda na nim przepaskudnie, a podkreśla jeszcze wory pod oczami i tę wadę zgryzu, czyli zęby dziwnie odchylone do przodu. Coś okropnego i komicznego jednocześnie, kiedy zaczyna się wytrzeszczać i robić miny. Wachlarz przy nim to książę z bajki po prostu.
Nawiedzony dom numer 10 i konfrontacja ze Złym Wilkiem coraz bliżej. Odcinek mniej ciekawy od innych IMHO, za to jakie na koniec wejście mamusi NaRy!
No i niestety zrobili stop klatkę na tym przez co Na Ra tak mi podpadła:
Ta otwarta paszcza, której dotąd tak było mało
Loana - Pon 17 Maj, 2021 09:31
A ja wczoraj obejrzałam sobie dramę "Noble, my love" - bo była krótka! Plus to słodka historia o Kopciuszku, podobała mi się. Polecam, jak komuś nie jest straszna cukrzyca
Stanęłam na Goblinie, bo jakoś czuję, że będzie mniej humoru, a więcej dramatozy, a jakoś mam ostatnio przesyt dramatozy.
Trzykrotka - Pon 17 Maj, 2021 09:44
Wiedziałam, że powinna ci się podobać. Możesz spokojnie szukać dram z tym aktorem, bo on grywa właśnie w słodkich arlekinach.
BeeMeR - Pon 17 Maj, 2021 09:50
Tak, oglądałyśmy swego czasu sympatyczna bzdurka.
W drugim odcinku Prison Superstar nieźle zaczął wykorzystywać okazje do odegrania się na tych, co mu za skórę zaszli - zgoła zaskakująco jak na kogoś, kto uchodzi za niezbyt ogarniętego
No i dostał nową celę po apelacji, na razie jest sam.
A to zdjęcie to cała Nara której nie lubię
Loana - Pon 17 Maj, 2021 10:03
No dokładnie, sympatyczny słodki harlekin Takie mogę oglądać, może nie tonami, ale raz na jakiś czas to czysta przyjemność Tu jeszcze zadziałała długość, wszystko upakowali w krótkie odcinki, to był jakby dłuższy film - więc akcja szła szybko do przodu. W sumie zauważyłam, że lubię oglądać takie momenty "o niczym", typu jak para spaceruje, spędza razem czas w domu, gotuje - wiem, że to w sumie nudne, ale jak jest "chemia" między bohaterami, to mnie takie sceny uspokajają. I lubię do nich wracać
BeeMeR - Pon 17 Maj, 2021 10:08
Loana, My Secret romance spróbuj - to też słodkie pleple.
Loana - Pon 17 Maj, 2021 11:52
| BeeMeR napisał/a: | Loana, My Secret romance spróbuj - to też słodkie pleple. |
No i aktor ten sam co w dramie "Noble,My Love". W której grała aktorka, odtwarzająca rolę Veroniki Park z "Secret Life of My Secretary" Serio, już coraz więcej dram widziałam i zaczynają mi się mocno aktorzy powtarzać Co akurat w przypadku tego pana nie będzie problemem, ale Veronika Park była tak charakterystyczną postacią, że przez połowę kwestii bohaterki "Noble, My Love" czekałam na "AWESOME!"
Admete - Pon 17 Maj, 2021 15:09
Znalazłam sobie fanfik ze Stranger, który zasadniczo jest pełnoprawną powieścią. Mam w ebub i czytam z przyjemnością.
BeeMeR - Pon 17 Maj, 2021 20:45
Superstar ma nowych kumpli w celi, ogromnie lubię aktora który jest mózgiem wieczornej operacji "ramen" cudowny jest, jako bandzior, tata-niedźwiedź albo generał chłopskiego powstania
A tego smoka na tatuażu widziałam w którymś filmie
w ogóle sporo znajomych twarzy
Trzykrotka - Pon 17 Maj, 2021 21:45
To już będzie cela docelowa, skład będzie się zmieniał w sposób naturalny. Najlepsza ekipa jaka mogła się Superstarowi trafić. Wartownicy też nowi, między innymi mój ulubieniec z I Hear Your Voice.
Zerknęłam kontrolnie na 1 odcinek Doom. Na razie jest trochę dziwnie. Muszę dooglądać numer 2, a najlepiej poczekać na koniec seansu Vincenzo. Jedno jest pewne - na główną parę aż miło popatrzeć.
BeeMeR - Pon 17 Maj, 2021 21:59
Tak, Zły z I hear your voice zastąpił poprzedniego złego strażnika
Dobrze się to ogląda Tylko niestety falset dołączył do celi
Trzykrotka - Pon 17 Maj, 2021 22:11
Nie wiem czy uwierzysz, ale falseta z czasem się lubi Ja mam jedno zastrzeżenie - ten watły dziecinny głosik. Dali mu go z racji na jego preferencje - i po co?
Żałuję tego, bo aktor jest bardzo dobry i bardzo męski w innych rolach. Ostatnio widziałam go w Tale Of Nine Tailed, grał bardzo interesującego Sędziego z Joseonu.
Dong Il załatwiony przez Superstara do spółki z naszym ulubionym strażnikiem - prawda, że piękna akcja?
BeeMeR - Pon 17 Maj, 2021 22:39
| Trzykrotka napisał/a: | Dong Il załatwiony przez Superstara do spółki z naszym ulubionym strażnikiem - prawda, że piękna akcja?
| Oj, tak, w białych rękawiczkach
Zresztą Mewa nie inaczej
Nie, geje niekoniecznie mówią falsetem.
Było właśnie obłapianie na stolarni
edit: kissu był ładny
Trzykrotka - Pon 17 Maj, 2021 23:31
Kissu ładny a stolarnia miała swoje mało drewniane sekrety
BeeMeR - Wto 18 Maj, 2021 21:10
Wszyscy mają swoje sekrety
Podoba mi się użycie piosenek, poczynając od Time to say goodbye
Teraz mi się szykuje konkurs piosenki
Męczyło mnie co młody śpiewał pod prysznicem, aż wreszcie przypomniałam sobie, że to Met You by Chance
Admete - Śro 19 Maj, 2021 08:33
Move to heaven jest bardzo dobre. Polecam nadal. Doom at your service mnie bawi mimo faktu, że świat czeka ewentualna zagłada, a bohaterka ma umrzeć. Cóż wszystko polega na tym, by pokochać swoje Fatum
BeeMeR - Śro 19 Maj, 2021 10:33
| Admete napisał/a: | | wszystko polega na tym, by pokochać swoje Fatum | Jeśli Fatum to InGuk to pewnie nie będzie to takie trudne
Prison Playbook też jest dobre - wczorajszy odcinek sponsorowała piosenka "My Way", równie fałszywie co od serca zaśpiewana - słusznie wygrała
Admete - Śro 19 Maj, 2021 10:51
| BeeMeR napisał/a: | | Jeśli Fatum to InGuk to pewnie nie będzie to takie trudne |
Też tak sądzę
Loana - Śro 19 Maj, 2021 11:34
Ja mam przerwę w nowościach, bo stwierdziłam, że muszę nadrobić sen jednak trochę Tylko twardo czytam sobie opisy odcinków "You're beautifull", bo po obejrzeniu trzech stwierdziłam, że nie dam rady całości ogarnąć, a chcę wiedzieć o czym jest, więc doczytuję. I zaliczę sobie potem tą dramę do "obejrzanych", bo będę znała treść
BeeMeR - Śro 19 Maj, 2021 11:58
| Loana napisał/a: | | twardo czytam sobie opisy odcinków "You're beautifull" |
Pamiętam, że główny miał okropną stylówę i że to było wielce absurdalne
Mnie czasem też bardziej bawiły opisy niż drama sama w sobie
Oczy mi się spociły przy historii Min Chula
Dziś piosenka "Unfortunate guy"
https://www.youtube.com/watch?v=5cu7v1w8EFU
Dalej tylko nie trawię piszczącego wyjca
postać nie jest zła, skrzywdzona przez los i okoliczności, ale byłaby lepsza gdyby mówił bardziej normalnie i tak nie piszczał
|
|
|