Seriale - Bridgerton, czyli fikcja histe(o)ryczna...
annmichelle - Pią 11 Mar, 2022 10:25
| Agn napisał/a: | | annmichelle napisał/a: |
Ja znam inne określenie - "na nietoperza". |
Batman patrzy i sie dziwi czego od niego chca... |
Bycia kreatywnym?
Jak już wspomniałam - będę czytać Wasze komentarze odnośnie "Bridgerton", ale po tych 3-4 odcinkach pierwszej serii (już nie pamiętam, w każdym razie dobrnęłam zdaje się do pojedynku ), które obejrzałam - odpuszczam.
Chyba, że napiszecie, że drugi sezon jest SUPER i 100 razy lepszy od pierwszego
Ale w takim przypadku mam nadzieję, że będzie można obejrzeć drugi sezon bez dokończenia pierwszego.
Admete - Pią 11 Mar, 2022 11:35
Mnie się nawet zwiastuna nie chciało do końca obejrzeć. Za długi, znudziłam się.
Tamara - Pią 11 Mar, 2022 12:05
| annmichelle napisał/a: | | Tamara napisał/a: | | Agn napisał/a: | | z tego zyrandola... zeby korzystali...? |
Na Tarzana a la liana , inaczej mówiąc w locie |
Na nietoperza to stacjonarnie , gdzieś na belce sufitowej/konstrukcyjnej, a żyrandol wszak się tak obiecująco huśta, jak lianę można go wykorzystać
BeeMeR - Pią 11 Mar, 2022 12:07
A ja doszłam do wniosku, że gdyby do tego nie dodawać golizny i seksu, to mogłaby być całkiem sympatyczna bzdura komediowo-romantyczna. Ale obawiam się, że to jednak będzie co najmniej 90 % bzdury
Tamara - Pią 11 Mar, 2022 12:08
| Agn napisał/a: | Tamaro, ale jakze to tak? Twoje komentarze o serialu bylyby BEZCENNE. Daj sie namowic.
Przejdz na ciemna strone mocy, mamy ciasteczka...
| annmichelle napisał/a: |
Batman patrzy i sie dziwi czego od niego chca... |
Nie mam Netflixa , nie mam czasu , poza tym dostałam chwilowej niedrożności jelit z uwięźnięcia na widok tego zwiastuna , więc Wszechświat wyraźnie mówi mi NIE RÓB TEGO jestem w stanie obejrzeć dzieuo typu "Kowboje kontra kraken podczas inwazji Godzilli z pomidorami" ,ale na widok tego czegoś po prostu wszystkie narządy wewnętrzne z mózgiem na czele zwijają się w obronnego jeża
Na Batmana to byłoby chyba po ciemku w trakcie skoku z dachu wieżowca
BeeMeR - Pią 11 Mar, 2022 12:21
Z dachu wieżowca to chyba Spiderman będzie na tego Batmana skakał
Loana - Pią 11 Mar, 2022 12:24
No ja mam zamiar obejrzeć dla ciekawych strojów, bo reko nie są, ale muszę przyznać, że czasami są ciekawe
Agn - Pią 11 Mar, 2022 12:48
| Tamara napisał/a: | | annmichelle napisał/a: | | Tamara napisał/a: | | Agn napisał/a: | | z tego zyrandola... zeby korzystali...? |
Na Tarzana a la liana , inaczej mówiąc w locie |
Na nietoperza to stacjonarnie , gdzieś na belce sufitowej/konstrukcyjnej, a żyrandol wszak się tak obiecująco huśta, jak lianę można go wykorzystać |
Ale jakze w tej sytuacji na gibajacej sie lianie chedozyc?!
Agn - Pią 11 Mar, 2022 12:50
To ja wole te glupotke od Godzilli w pomidorach i z majerankiem.
| BeeMeR napisał/a: | Z dachu wieżowca to chyba Spiderman będzie na tego Batmana skakał
|
Jaki seksowny crossover...
BeeMeR - Pią 11 Mar, 2022 13:01
| Agn napisał/a: | | jakze w tej sytuacji na gibajacej sie lianie chedozyc?! | Dla chcącego nic trudnego, w jakimś tam harlekinie para umiała na koniu w galopie, albo li też wielbłądzie, nie pomnę
Acz wielbłąd i szejk to był chyba w zarysie fabularnym harlekina, który stworzyłyśmy same z Anią (oba dodatkowo rysunki poglądowe) na studiach, po przeczytaniu pod sesję iluśtam arcydzieł gatunku, zwanych u nas ówcześnie "dokiblnikami", z uwagi na funkcję i standardowe miejsce wykorzystania
Tamara - Pią 11 Mar, 2022 13:16
| Agn napisał/a: | | Ale jakze w tej sytuacji na gibajacej sie lianie chedozyc?! |
Skutecznie no chyba wicehrabiego stać na tę odrobinę fantazji i wysiłku, poza tym żyrandol znacznie wygodniejszy niż liana
Agn - Pią 11 Mar, 2022 15:43
Teraz jesli nie bedzie takiej sceny w serialu strzele focha.
Trzykrotka - Sob 26 Mar, 2022 09:34
No i jak? Tylko ja uczciłam wczorajszą premierę obejrzeniem 2 odcinków na raz, zasnąwszy zresztą przy drugim?
No więc jak na początek nie jest aż tak cudacznie jak w sezonie 1, choć zaczynamy tak samo: Bridgertonowie czekają z zapartym tchem na moment, w którym kolejna debiutanta wyjdzie ze swego pokoju, gotowa zostać Brylantem Sezonu. No i wychodzi... Przypomnijcie sobie Eloise, będziecie wiedziały, że scena nie będzie identyczna do końca
Miało być mniej seksu i golizny i jest: poki co nikt nie barłozył się w pościeli i tylko główny amant zademonstrował wyniki rozlicznych zapewne sesji na siłowni, pokazując gołą klatę i odwrotną stronę medalu
Obyczajowych głupot jest cała masa - a to zaloty polegające na odkreslaniu listy pytań pokroju - czytujesz coś, pani? Ile chcesz mieć dzieci?, a to odwiedziny u panny w formie stania z bukietem w kolejce z innymi głupkami, a to gromada panien wciskająca grupowo swoje karneciki kawalerowi i zapraszając go do tańca O scenie wyścigów w Ascot pewnie więcej powiedziałby Tamara... Królowa jak zawsze absurdalnie zajęta debiutantkami i balami, a nie krajem. I peruki, ludzie...
Panny bardzo w porządku, ładne, zróżnicowane. Kate charakterna, tylko - niestety - znów przegieli i zamiast dziewczyny z własnym zdaniem i osobowością dostajemy momentami wściekłą jędzę.
No i tyle na dzień dobry Moim zdaniem jest lepiej, a twórcy od razu mrugają oczkiem do widza każąc parom na balu tańczyć do Material Girl Madonny Dobry symbol małżeńskich targów.
BeeMeR - Sob 26 Mar, 2022 10:01
Nie wiedziałam, że już jest to cudo
Obejrzę jak skonczę yakuzę, zostały mi dwa odcinki.
Trzykrotka - Sob 26 Mar, 2022 10:11
Juz, już, 25 marca! o czym nieustająco przypominał mi Netflix podsuwaniem sezonu 1 do powtórki. Tja, już lecę...
BeeMeR - Sob 26 Mar, 2022 10:27
Ja beznetflixowa, trzeba mi bylo dać cynk, ze to już
Tj. Cynk dany, bedę ogladac w niedługim czasie
Agn - Sob 26 Mar, 2022 11:45
Ja jeszcze nie zaczelam. Ale okeeeeej, biere sie za to cudo!
annmichelle - Sob 26 Mar, 2022 14:02
Trzykrotka -
Poproszę kolejne Wasze relacje-reakcje-rewelacje.
Agn - Sob 26 Mar, 2022 14:36
Zaczelam. Rozmowy kwalifikacyjne na posadke malzonki Antosia.
Wybornie sie zaczelo!
PS Antos jakis przystojniejszy mi sie zdaje, w pierwszym sezonie nie zwracalam na niego za bardzo uwagi.
PPS Jeeee! Rzucil sie na ratunek damie w opalach! Klasyka romansu.
Nowa glowna bohaterka jest przepiekna. Sie Antek bedzie musial nameczyc, zeby podbic jej serce, wyszczekana jest.
PPPS Faktycznie leci "Material girl", myslalam, Trzykrotko, ze zartujesz.
PPPPS A czy nauczyciel tanca z poczatku odcinka to nie ten sam aktor, ktory poprzednio gral niechcianego adoratora... Eeee... Glownej bohaterki pierwszego sezonu?
Agn - Sob 26 Mar, 2022 17:15
Antos deklamuje wiersz-niewiersz i juz naszej jedzy cos drgnelo. W sumie bawie sie dobrze, choc Kate jest nielogiczna.
Skoro pilnie musi wydac siostre za maz za Anglika z tytulem i zasobnym portfelem, to czemu nie najstarszy Bridgerton? Bo nie. Bawi mnie tez jej zachowanie wzgledem lady Danbury (czy jakos tak sie ona nazywa), ktora jest sojusznikiem w kwestii zamazpojscia Edwiny, a jednak Kate pozwala sobie wobec nie na bezczelnosci i niegrzeczne zachowania.
Szukam wiec mozgu.
Trzeci odcinek zaczelam, a tu ta ruda z kiepskim gustem i 3 corkami (w tym Penelopa) ma na sobie suknie z wzornictwem jak srednio gustowna filizanka.
Ale musze sie przyznac - wciagnelo mnie sledztwo Eloise wzgledem lady Whistle-costam. I nadal przepadam za ta postacia.
BeeMeR - Sob 26 Mar, 2022 18:10
Ja się pewnie wezmę za to cudo w poniedziałek, zostając daleko w tyle, ale nie szkodzi - czekam na dalsze wrażenia
Trzykrotka - Sob 26 Mar, 2022 20:47
Nie, tej Material Girl nie wymyśliłabym Ale pomysł był dobry - i od razu wziął całą sprawę w lekko ironiczny nawias
Ha, trzeci odcinek tłumaczy poniekąd ujadanie Kate na Antka - choć jej grubiaństwa wobec patronki nie tłumaczy nic. Otóż - ona czuje do niego miętę od samego początku i z jednej strony chciałaby takiego szwagra, z drugiej wolałaby męża. Proste jak budowa cepa.
Trzeba i oddać, że seksu i golizny nadal niet - ciekawe, czy nadrobią potem jak w sezonie 1 (czeka na ten żyrandol )
No i macie - tak dobrze żarło i zdechlo, a przynajmniej się przydusiło conieco. Zawsze w Bridgertonach muszą dać do wiwatu na krwawo i okrutnie, a przy tym głupio? Nie mogła sobie młodzież beztrosko ciupać w palmala, czy jak mu tam, nie mogła nawet dokazywać w błotku, jeździć konno i robić to co się tam robi na wsi w sezonie na arystokratyczne kupczenie corkami i synami? Nie, musieli dowalić śmierć tatusia i traumy Antosia. Nie mam pretensji nawet o śmierć, bo ona tłumaczy poniekąd obecne zachowanie naszego amanta. Ale te okropne sceny potem - po co? Dajcie spokój, kto pyta dzieciaka, którego ojciec jeszcze nie ostygł- że tak powiem - czy przy porodzie ratujemy matkę czy dziecko, ratunku....
No, ale może dzięki pszczole coś się między naszą główną parą podzieje - więcej niż tylko prychanie i męczące przekomarzanki.
Tamara - Sob 26 Mar, 2022 21:06
| Agn napisał/a: | suknie z wzornictwem jak srednio gustowna filizanka. |
jakiś przykład ?
Trzykrotka - Sob 26 Mar, 2022 23:52
Eloise jest boska Jeśli będą robić sezon o każdym z rodzeństwa, to będzie trzeba przeczekać jeszcze tego nudnawego Benedicta i jeszcze nudniejszego Colina - choć jeśli Colina sparują z małą Penelope, to może być nieźle. Jak ona okropnie wygląda w tych żółciach i z tą ilością loków na głowie. A twarz ma bardzo ładną.
No, mamuśka w sukni we wzory z filiżanki zaręczyła córeczkę metodą na skandal przy świadkach Nie zniesłabym swoją drogą żeby mi się ludzie tak plątali po domu i wyżerali pomarańcze z oranżerii...
Antoś raptem rzuca się na Kate, choć to raczej ona za nim lata... Ten etap "od nienawiści do miłości" raczej im nie wyszedl; pokonali go skokowo, nie bardzo sugerując wcześniej, że coś do siebie czują.
Agn - Nie 27 Mar, 2022 13:05
Mnie te historie ze smiercia ojca Bridgertonow nie przeszkadzaja - tu przynajmniej mozna sie ciut wzruszyc, w przeciwienstwie do przegietego do granic absurdu zlola-ojca-ksieciunia z pierwszego sezonu.
Inna sprawa ze niezmiernie wkurza mnie, ze to facet decyduje, czy kobieta ma umrzec przy porodzie czy dziecko. To kobieta powinna o tym decydowac, bo to ona rodzi! Antos zapunktowal swoja decyzja.
Faktycznie nasza parka poczula do siebie silna miete, bo tak kazal im scenariusz, natomiast nie ma to nic wspolnego z logika. Ot, staneli blisko i ja uzadlila pszczola - love instant. Mamuska z kiepskim gustem okazala sie jeszcze glupsza, niz myslalam. Strasznie irytujaca postac. Postaram sie pstryknac fotke tej, ktora okreslilam mianem filizankowej.
Penelopka jest cudna, fajnie kombinuje, jak sie nie dac zlapac i trzyma sztame z modystka. Ale faktycznie odzienie nosi przeokropne. Ale jej matka, jako rzeklam, gust ma niespecjalny, wiec wszystkie jej corki poubierane sa jak klauny.
Szkoda, ze nie ma sopranistki. To byla wg mnie ciekawa psptac, ktora mozna by interesujaco rozwijac, ale czego ja wymagam od harlekina?
PS Peruki krolowej - po tych wszystkich welniastych blondach i fioletach jak miala cos ciemnobrazowego to wydala mi sie nienaturalna. Swoja droga rola krolowej to jakis bzdet. Pojawia sie tylko na przyjeciach i oznajmia, ktora dziewczyna jest najladniejsza. Czasem jej lady Danbury cos powie, ale to tyle. Normalnie rownie dobrze te krolowa mozna by wmontowac w sciane, bo i tak nie ma nic ciekawego do roboty.
PPS Swoja szosa Eloise moglaby bardziej ruszyc glowa. Tak pilnie chce wysledzic kim jest lady Whistle-costam i nie mysli dziewczyna. Podobna czcionka z innym pamfletem - omawia to z Penelopa - bach, czcionka zmieniona. Tematy nudne - omawia to z Penelopa - bach, tematy sie zmieniaja. I to tak o 180° - w jednym cisnie po krolowej, by oznajmila, ktora panienka robi za brylant, a juz w nastepnym, ze krolowa moglaby sie zajac czyms wazniejszym niz oglaszanie, ktora panienka rzadzi na salonach.
|
|
|