To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

Admete - Czw 07 Kwi, 2016 19:28

Sensacyjny najwyraźniej ;) A ja idę po raz 25 obejrzeć sobie wybrane fragmenty Pied Piper ;)
BeeMeR - Czw 07 Kwi, 2016 19:35

Admete napisał/a:
Sensacyjny najwyraźniej ;)
Widzę że nie umiesz się odciąć od Kropek jak ja od złych dram i musisz sprawdzić co tam w trawie piszczy i jak się kończy :lol:
nawet na przewijaniu lub newsy bo pewnie nie w całości :mrgreen:

Admete - Czw 07 Kwi, 2016 19:52

Czytam różne wątki na soompi. A teraz jednak oglądam My Pavarotti - gra tam Kang So Ra i aktor z Signal - Lee Je Hoon. Podoba mi się, fajnie zagrane i zabawne. I król Sejong z Tree - on serio jest świetnym aktorem. Gra nauczyciela muzyki, cudny jest. Cały czas się chichram :lol:

O i jeszcze Cho Jin-Woong ( detektyw Lee i Moo Hyul z Tree ) gościnnie.

EDIT: Reszta filmu jutro, ale polecam z całego serca. Obu panów - młodszego i starszego ogląda się z bananem na twarzy.

Agn - Czw 07 Kwi, 2016 20:55

Trzykrotka napisał/a:
Choć nie wiem, czy w ostatecznym rozrachunku City Hall nie byłaby moją ulubioną...? Ale ta polityka :confused3:

Seksowny ajussi to się może parać choćby i polityką. :serduszkate:
Trzykrotka napisał/a:
Zaraz, zaraz, czy do Wachlarz w wannie się pokłada?

No a kogóż bym ci podsuwała pod nos o poranku? (O ile nie byłby to Pięknooki.) Oczywiście, że Wachlarz. Ładne, prawda?
Trzykrotka napisał/a:
oczko zasłonięte kwaitkiem

Hyhy, chyba wiem, o których fotkach mówisz. ;)
Trzykrotka napisał/a:
Ja nie mam właściwie dramy pani KES, którą lubiłabym od A do Z. Ale w każdej jest coś takiego, że tylko Secret Garden, kompletnie dla mnie niestrawny przez postać głównego bohatera, wysiupałam w niebyt. Kocham City Hall minus politykę, AGD minus dziewczynkowatość bohaterki i końcowe dramatozy, Kropki minus różne dookolne wątki. Heirs mało lubię, ale przez rolę Kim Woo Bina nie potrafię wyrzucić.

Hmm... *myśli* SG wywaliłam tak samo. Ale AGD, bo choć bardzo mi się podobało, to jakoś nie czuję pociągu do powtórki (przynajmniej na razie).
Heirsów sobie zostawiłam - raz że się napałowałam przy tłumaczeniu, a dwa - chcę przeprowadzić kiedyśtam eksperyment, czy za jakiś czas tak samo chętnie będę oglądała tego, nie bójmy się mocnych słów, harlekina z piekła rodem. ;)
Reszty nie pamiętam.
Kropki zachowam. Chyba na jakąś złotą płytę sobie nagram. :serce:
Trzykrotka napisał/a:
Jeśli dzisiejszy odcinek będzie równie ucieszny jak wczorajszy, bo chcętnie pokomentuję, choćby sobie a muzom, więc nie czujcie się zobowiązane do czuwania - <i>pisssss...</i>(*jak mawiała Yoo Na)

Mam dla ciebie złą wiadomość - ja też będę komentować. :twisted:
Admete napisał/a:
I król Sejong z Tree - on serio jest świetnym aktorem. Gra nauczyciela muzyki, cudny jest. Cały czas się chichram :lol:

No nie... No nie... NO NIE! Ja się zaraz pochlastam! KUSISZ, ZUA KOBIETO!
Admete napisał/a:
EDIT: Reszta filmu jutro, ale polecam z całego serca. Obu panów - młodszego i starszego ogląda się z bananem na twarzy.

Och, to tylko film! Nie cała drama! Ufffff...
Skąd to masz?

A teraz oddalam się w zorganizowanym pośpiechu, by:
a) dokończyć TWDR 12
b) świsnąć fotki młodziusiego Pięknookiego, których wcześniej nie widziałam. :serce:

Admete - Czw 07 Kwi, 2016 21:05

Nie pamiętam skąd, ale sprawdzę. Poza tym Anaru chyba wzięła ode mnie. Poproś ją, żeby poszukała. To koreańskie Stowarzyszenie umarłych poetów. Utalentowany muzycznie chłopak z dołów społecznych, gangster i jego nauczyciel. Właśnie zrobiło się poważnie.
Agn - Czw 07 Kwi, 2016 21:10

Chcę! Chcę! Chcę! Chcę!
:excited:

Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2016 21:23

zooshe napisał/a:
podoba mi się, że aktor ma dystans do samego siebie.

Ma, zgadza się :wink: I to jest bardzo fajne. Męczy mnie tylko jego wrzask . No cóż, wielkiego aktora już się z niego nie zrobi, ale ludzie go lubią- i przecież o to idzie.
Czkając na napisy (*BeeMer :kwiatek: ) do Kropek nr 14, jadę z końcówką napisów do Kropek nr 9. Właśnie się tak wyśmiała, że mnie aż coś strzyknęlo. Ten odcinek kojarzy mi się głównie z Wielkim Pocałunkiem i dookolnymi wydarzeniami. Zapomniałam już, że tam jest boska scena, kiedy to oddział w Mowru dowiaduje się, że odwiedzi ich komendant (ojciec MJ). Przyleci z Korei "dodać im ducha," a tak naprawdę - dać córce zgodę na randkowanie z super-sierżantem. I jest tam scena, jak to Wachlarz robi odprawę i mówi swoim ludziom, że co prawda komendant przyjeżdża, ale oni tu w ogóle nic, żadnej napinki, będzie jak codziennie. A więc jak co dzień mają: wypielić chwasty spod magazynu, wypucować kible szczoteczkami do zębów, wywieźć szambo, postprzątać magazyn....
Żołnierze mają oczy w słup, ale uwijają się w strojach na *gołębice z Urk :excited: a tu okazuje się, że komendant nie przyjedzie. Rozczarowanie Wachlarza, że oni tu "jak co dzień" i wszystko się zmarnuje, jest przekomiczne. Na pytanie MY, jak ma się zwracać do komendanta, mówi , że ajussi żołnierzu :mrgreen:

Agn - Czw 07 Kwi, 2016 21:27

Trzykrotka napisał/a:
jest tam scena, jak to Wachlarz robi odprawę i mówi swoim ludziom, że co prawda komendant przyjeżdża, ale oni tu w ogóle nic, żadnej napinki, będzie jak codziennie. A więc jak co dzień mają: wypielić chwasty spod magazynu, wypucować kible szczoteczkami do zębów, wywieźć szambo, postprzątać magazyn....

To było cudowne. Pamiętam, jak rechotałam przy tej scenie. :rotfl:
Trzykrotka napisał/a:
Na pytanie MY, jak ma się zwracać do komendanta, mówi , że ajussi żołnierzu

*wyobraża sobie minę generała, gdyby faktycznie tak do niego wypaliła i nie może przestać się uśmiechać* :lol:

BeeMeR - Czw 07 Kwi, 2016 21:31

Trzykrotka napisał/a:
Czkając na napisy (*BeeMer :kwiatek: ) do Kropek nr 14, j
Na razie jest 86%, trochę mało :mysle:

scena "jak co dzień w bazie żołnierskiej w Urk" była cudna :rotfl:

Admete - Czw 07 Kwi, 2016 21:36

A na koniec się wzruszyłam. Bardzo dobry film po każdym względem i doskonały aktorsko.
Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2016 21:45

Admete napisał/a:
A na koniec się wzruszyłam. Bardzo dobry film po każdym względem i doskonały aktorsko.

Poszukam go sobie, podobnie jak erotyk z bliźniakami od BeeMer :banan:

No chodźcie napisy, chodźcie :czekam2:
Póki co - flower boy

BeeMeR - Czw 07 Kwi, 2016 21:57

Trzykrotka napisał/a:
erotyk z bliźniakami od BeeMer :banan:
jest chyba na Bace z tłumaczeniem. :kwiatek:

Kropki 89%, chcesz? ;)
Ja już obejrzałam strzelaninę (podoba mi się, zwłaszcza ślizg po masce :szacuneczek: ), do pierwszej dziury w napisach, tj 6 min ;) Teraz czekam na ok. 95% :mrgreen:

Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2016 22:03

Chcę, proszę! :kwiatek:
Agn - Czw 07 Kwi, 2016 22:09

BeeMeR napisał/a:
Na razie jest 86%, trochę mało

To poczekamy na więcej. :)
Admete napisał/a:

No, przy takiej obsadzie to nic dziwnego. :)
Trzykrotka napisał/a:
No chodźcie napisy, chodźcie

Cały nasz wątek w napięciu na was czeka. :twisted:
Trzykrotka napisał/a:
Póki co - flower boy

Taaaa... :)
BeeMeR napisał/a:
Teraz czekam na ok. 95%

Ja też czekam. A najlepiej 97 albo 99... *wzdycha*

W ramach zabijania czasu - oficjalne fotki z pierwszego kisu.
http://couch-kimchi.com/2...s-official-pics
Mówcie co chcecie, mnie się ta scena tak bardzo podobała, tak pięknie została sfilmowana, że mogę tylko westchnąć, aż firanki nie furczą, a lecą od razu na podłogę...

Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2016 22:19

Agn napisał/a:

W ramach zabijania czasu - oficjalne fotki z pierwszego kisu.

Jakie piękne :thud: Jak nastrojowe obrazy. dzięki! Ja uwielbiam tę scenę, nawet z całym dyskomfortem zmieszania i smutku odmowy.
BeeMer :kwiatek: Lecę!

Agn - Czw 07 Kwi, 2016 22:21

Oooo, już 90%! Grzecznie poczekam na 97%... Nie chcę mieć aż tylu dziur w napisach...
Poczekajcie na mnie z oglądaniem, co?

Trzykrotka napisał/a:
dzięki! Ja uwielbiam tę scenę, nawet z całym dyskomfortem zmieszania i smutku odmowy.

O, to to! Ładnie to ujęłaś! :)

BeeMeR - Czw 07 Kwi, 2016 22:31

Cytat:
Poczekajcie na mnie z oglądaniem, co?
To będzie trudne :kwiatek: , bo jest późno a chciałabym obejrzeć dziś - ergo: już zaczęłam - notuję sobie dziury do powtórzenia jutro ;) Jedna scena większa k. 7 min. a tak to jest na razie ok.
Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2016 22:32

Przepadło, zaczęłam. Ale czekam prz pierwszej wielkiej dziurze :kwiatek:
Noooo, początek był mocno wybuchowy :thud:

Agn - Czw 07 Kwi, 2016 22:39

Buuuuueeeeeee :cry2:
Agn - Czw 07 Kwi, 2016 22:41

Dobra, to ja też zacznę, skoro tak...

ANARU, NIE CZYTAJ, SPOILERY!!!

Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2016 22:43

Cholewcia, kluczowych rzeczy nie wiadomo! :wsciekla: Znaczy - o tym Północnym. Bo że doktórka zabije Kapitana, jak tylko on wyzdrowieje to wiem :lol:
Agn - Czw 07 Kwi, 2016 22:45

Aaaaale wstęp!!! :excited:
BeeMeR - Czw 07 Kwi, 2016 22:46

Trzykrotka napisał/a:
że doktórka zabije Kapitana, jak tylko on wyzdrowieje to wiem :lol:
I że on omc nie żył, a potem łaził po szpitalu jak gdyby nigdy nic :lol:
Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2016 22:49

Twarda sztuka,co chcesz. Z klifu samochód zrzuci, pole minowe rozbroi, kelnerce w dekolt uda mu się nie zajrzeć....(a to chyba było najtrudniejsze)
Dawać 97% :cry2:

A jak pięknie się przesliznął po masce jadącego samochodu :serce: Mój ci on :serce:

Agn - Czw 07 Kwi, 2016 22:50

Heh, Wachlarz przed chwilą był na granicy śmierci, ale ocknął się i tak po prostu sobie wstał. :lol: