To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Komary mutanty i rekiny ludojady czyli strasznie głupi film

Anaru - Śro 23 Kwi, 2014 21:52

Pewnie powinien w fantastyce, ale raz, że go nie pamiętam, a dwa, że ten wątek znalazło mi sie szybciej ;) .
praedzio - Czw 24 Kwi, 2014 05:11

Łamiesz mi serce. :foch2: :wink:
Anaru - Pią 25 Kwi, 2014 11:10

No już dobrze, dobrze :pociesz:
odpowiednio mogę posypać głowę popiołem :mrgreen:

BeeMeR - Pon 09 Cze, 2014 11:36

Zagłada Pompejów (2014)

Przez chwilę myślałam, że to ten nowy film o Pompejach, ale tylko do chwili jak wyświetlił się napis "wytwórnia Asylum" :mrgreen:
Tak, to jest zły film katastroficzny jakie lubię dla odprężenia. Głupi i jeszcze głupszy - wulkan jest tu tylko pretekstem by pokazać to samo co zawsze: grupkę skołowanych pechowców uciekających kanałami, schodami i zakamarkami (muzeum, więzienia) przez Złym: tu gorącem, chmurą piroplastyczną, w końcu lawą (goniąca ich schodami na szczyt budynku :thud: skąd oczywiście zgarnął ich usłużny helikopter - wyziewy wulkaniczne i latające skały nic mu nie przeszkadzały, ale wybombiły poprzedni :P ) itp.
Dla koneserów :mrgreen:

Anaru - Pon 09 Cze, 2014 13:40

Oczywiście, że obejrzę jako koneser. :love_shower:
Agn - Pon 09 Cze, 2014 16:49

To musiał być wspaniały film. :lol:
Choć ja też dałam się nabrać - zobaczyłam tytuł i pomyślałam, że to to łubu-dubu-du, co leci teraz w kinach (albo leciało), jeno tytuł po polsku dali... no, jak to po polsku bywa. ;)

Anaru - Pon 09 Cze, 2014 19:52

To łubu-dubu też mam oczywiście zamiar zobaczyć, już sie pojawiło. :mrgreen:
BeeMeR - Wto 10 Cze, 2014 13:59

"Zagłada" to też jest łubudu ;)
Wulkan wybucha dwukrotnie - właściwie nie wiem czemu, raz na początku, raz w połowie filmu :P Chyba nawet chodzi o ten sam wybuch, ale bohaterowie są jakby inni, sytuacja inna, więc nie bardzo wiem o co chodzi (innego niż wydłużenie filmu o kwadrans gdy auto ucieka przed chmurą wyziewów wulkanicznych ;) )

BeeMeR - Sob 05 Lip, 2014 23:38

Sindbad i Minotaur (Sinbad and the Minotaur) (2010)

Ooo, to jest bardzo zły film. Bohater tytułowy jest przypakowanym bucem, bohaterka jest głównie od bieganie w niby-orientalnych ciuchach odsłaniających sporo ciała - w pewnym więc sensie do siebie pasują.
To co jest piękne w tym filmie - do czego się szczerzyłam :mrgreen: - to:
- papierowa jaskinia w której mieszka Minotaur i ganiają nasi bohaterowie dając się ubijać po jednym rogatej sekcie Minotaura, bardzo Zuemu gościowi (prócz wyżej wspomnianej pary oczywiście)
- sam Minotaur niby jeden a w trzech wersjach: potrząsana marionetka :rotfl:
- narysowane graficzne cudo
- potwór realny którego każdą nogę stanowi inny ludź :lol:
- dymiąca a potem wybuchająca góra niemal stołowa robiąca za wulkan
- koszmarne drewniane aktorstwo :zalamka:

Agn - Sob 05 Lip, 2014 23:42

To musiał być wspaniały film, dostarczający niezapomnianych wrażeń. :lol:

Ja czekam, aż Anaru znajdzie chwilkę i opisze film, który mi cudownie streściła przy robieniu zupek. :mrgreen:

BeeMeR - Sob 05 Lip, 2014 23:44

Agn napisał/a:
Ja czekam, aż Anaru znajdzie chwilkę i opisze film, który mi cudownie streściła przy robieniu zupek. :mrgreen:
Ten, w którym 7 konkwistadorów podbijało plemię 7 Indian? :lol:
Też czekam ;)

Agn - Sob 05 Lip, 2014 23:53

Eeee... czekaj... :mysle:
A, faktycznie, opowiadała o tym arcydziele! Ale teraz miałam na myśli taki jeden hit z zombiakami. I to serio mówię, że hit. Nawet Brad Pitt tam wystąpił!

BeeMeR - Nie 06 Lip, 2014 08:54

Zombiaków mi Ania oszczędziła - dobrze wie, że to nie moja bajka, ale opowiadała mi też o azteckim tyranozaurze czy innej gadzinie :mrgreen:
Tamara - Sob 02 Sie, 2014 20:48

Nie wiem czy to już było wspominane , ale dziś - przysięgam , niechcący ! - trafiłam na film pt.bodajże "Napad podziemnych pająków" , nie wiem na jakim kanale , więc nie mogę sprawdzić w gazecie , zresztą przejrzałam cały program i nie znalazłam :mrgreen:
Miałam szczęście trafić akuratniuśko na wielki finał - gigantyczny pająk wisi w pajęczynie między dwoma drapaczami chmur i zjada głównego bohatera ubranego w superhiperkombinezom , obklejając go glutami , nićmi i czym tam popadnie , na dole na ulicach stoją oczywiście oddziały wojska uzbrojonego po zęby i strzelającego do pająka giganta z broni ręcznej , dowódca oraz gromada innych uzbrojonych oraz bohaterka-blondynka z dekoltem i rozwianym włosem także stoją i się patrzą , oświadczając (bohaterka) "nie mogę na to patrzeć !" i gapiąc się dalej :mrgreen: bohater ulega połknięciu i bardzo sugestywnie wędruje przez przewód pokarmowy pająka , co jest skomentowane przez dowódcę wojsk wszelakich "Szuka pęcherzyka powietrznego !" , po czym wyłania się z jakby tu rzec yyy - odbytu pająka spuszczając się na długim loncie i wisząc na nim przyczepia do niego jakieś straszliwe coś , co podpala , iskra leci pająkowi do dupska i oczywiście pająk szalenie spektakularnie wybucha i eksploduje rozpadając się na kawałki tak skutecznie że go nie ma , tylko ogień i czarny dym , wszyscy patrzą szlochając w podziwie dla bohaterstwa bohatera który oczywiście zginął , wieżowce na których pajęczyna wisiała są oczywiście kompletnie nieuszkodzone a nawet nie okopcone , mimo że dym z pająka leci co najmniej pięć minut i to taki jakby się fabryka opon paliła , dowódca odbiera meldunki , że w całym mieście pająki pękają , po czym okazuje się że oczywiście bohater ocalał wylądowawszy nieuszkodzonym i całym na nieuszkodzonym łączniku między wieżowcami , skąd oczywiście zdejmuje go helikopter :mrgreen: generalnie bardzo się cieszę że zobaczyłam tylko tyle bo spokojnie wystarczyło za cały film , ale poczułam sie w obowiązku Wam opowiedzieć :mrgreen:
ten film był tak straszny , że aż bolało jak patrzałam, naprawdę :paddotylu: :rotfl:

BeeMeR - Sob 02 Sie, 2014 21:02

Tamara napisał/a:
oczułam sie w obowiązku Wam opowiedzieć :mrgreen:
ten film był tak straszny , że aż bolało jak patrzałam, naprawdę :paddotylu: :rotfl:
to musiało być piękne dzieuo :lol:
Agn - Sob 02 Sie, 2014 21:25

Cieszę się, że tego nie widziałam z co najmniej dwóch powodów. Acz cieszę się, że nam opowiedziałaś o wrażeniach. :mrgreen:
Admete - Sob 02 Sie, 2014 23:46

Zeszłam ze śmiechu :D
Anaru - Nie 03 Sie, 2014 00:32

Cudowne :rotfl: , to w naszej polskiej TV? :rotfl:
Może będzie powtórka? :mrgreen:

To był ten bohater?
http://www.filmweb.pl/fil...%B3w-2002-31907

Czy np taki? ;)
http://www.filmweb.pl/fil...5/photos/494969
bo takie cudo kiedys oglądałam,
http://www.filmweb.pl/fil...ant-2013-630795
ale dalibóg nie pamiętam zakończenia :rotfl:

Oo, jeszcze coś takiego znalazłam :mrgreen:
http://www.telemagazyn.pl...iemnych-pajakow

Agn - Nie 03 Sie, 2014 15:15

Frapujące, że jedna z możliwości ma znaczący tytuł oryginalny: "Big ass spider". Tylko nasi chyba cykali się nazwać rzecz po imieniu i wymyślili jakiś grzeczniejszy polski tytuł. :lol:
Tamara - Nie 03 Sie, 2014 18:49

Anaru napisał/a:
Cudowne :rotfl: , to w naszej polskiej TV? :rotfl:
Może będzie powtórka? :mrgreen:

Oo, jeszcze coś takiego znalazłam :mrgreen:
http://www.telemagazyn.pl...iemnych-pajakow

w naszej jak najbardziej , tylko ni dudu nie wiem który kanał :ops1:

Taaaak to to cudo :excited: wielkie różowe pająki w całym mieście :excited:

Anaru - Nie 03 Sie, 2014 19:58

Wygląda kusząco :banan_czerwony: , jak dopadnę to obejrzę. :mrgreen:

A dzisiaj powtórka Alien Tornado czyli ufoki atakują zielonymi tornadami i tylko jeden facet wraz z wielkoustą panią uczoną, młodocianą córką i dzielnym murzynem mogą im dać radę, w czym im usilnie przeszkadza jakiś chuderlawy knypek pragnący najpewniej władzy. Widziałam niedawno kawałek, ale filmidło przegrało z jakąś przygodówką na innym programie, może dziś nadrobię :lol:
http://www.telemagazyn.pl...abojcze-tornado

Tu na filmwebie, komentarze mówią same za siebie :mrgreen:
http://www.filmweb.pl/fil...ado-2012-627514

Anaru - Wto 05 Sie, 2014 19:52

Już wiem czemu oglądam horrory i inne badziewie :mrgreen: tu jest absolutnie idealnie wytłumaczone. :banan: Powiedziałabym, wzorem Ani z Zielonego Wzgórza, że to zdecydowanie bratnia dusza (pod tym względem przynajmniej ;) ) pisała :mrgreen:
http://marcelq.blog.pl/20...iala-i-horrory/

Anaru - Wto 05 Sie, 2014 20:42

Właśnie przed momentem włączyłam Puls, kóry jak zwykle wisiał z napisem "Waiting for Signal" :roll: i usłyszałam zdanie, które wzmogło moje zainteresowanie filmem. :lol:

Cytat:
"Ciśnienie i gorąco migrują korytarzami i czasem wypchną zanurzone wulkany na powierzchnię"

Zerknęłam na program, a to Lot śmierci, czyli samolot zmaga się z erupcja wulkanu, a pasażerowie dodatkowo zmagają się ze sobą nawzajem. A do tego przypasiony Dean Cain i niewątpliwie dzielna czarna stewardesa. I kilku wojskowych z pretensjami.
Czyli będzie się działo. :mrgreen:
http://www.telemagazyn.pl/film/516812/lot-smierci

Tamara - Śro 06 Sie, 2014 10:10

No właśnie trafiłam na to dzieło w gazecie , ale jak przeczytałam , że samolot leci w kierunku wulkanu i wszyscy muszą sobie pomagać czy potrafią , zrobiło mi się słabo :paddotylu: gdyż albowiem o ile jestem w stanie ewentualnie wytrzymać zmutowane pająki , robale i i inne takie , to powalająca głupota samolota , który nie może skręcić i odlecieć gdzie indziej (bo zapewne leci po torach i ma jeszcze pałąk na dachu podpięty do prądu jak tramwaj :-P ) zabija mnie na miejscu . Ale przytoczony przez Ciebie fragment opisu jest piękny i bardzo obiecujący względem poziomu filmu :mrgreen:
BeeMeR - Śro 06 Sie, 2014 10:22

Tamara napisał/a:
powalająca głupota samolota , który nie może skręcić i odlecieć gdzie indziej (bo zapewne leci po torach i ma jeszcze pałąk na dachu podpięty do prądu jak tramwaj :-P ) zabija mnie na miejscu
:rotfl:
Ani chybi musi jakie pole wulkaniczne przyciągać ten samolot :lol:
Ja zdecydowanie nie piszę się na robale ani inne owady, zwłaszcza mutanty. Ja jestem właśnie amatorką złych filmów katastroficznych np. wulkanów właśnie, ale nie na tyle by ich wyszukiwać :P Jak samo spadnie to mogę ziornąć ;)