Filmy - Komary mutanty i rekiny ludojady czyli strasznie głupi film
Anaru - Śro 23 Kwi, 2014 21:52
Pewnie powinien w fantastyce, ale raz, że go nie pamiętam, a dwa, że ten wątek znalazło mi sie szybciej .
praedzio - Czw 24 Kwi, 2014 05:11
Łamiesz mi serce.
Anaru - Pią 25 Kwi, 2014 11:10
No już dobrze, dobrze
odpowiednio mogę posypać głowę popiołem
BeeMeR - Pon 09 Cze, 2014 11:36
Zagłada Pompejów (2014)
Przez chwilę myślałam, że to ten nowy film o Pompejach, ale tylko do chwili jak wyświetlił się napis "wytwórnia Asylum"
Tak, to jest zły film katastroficzny jakie lubię dla odprężenia. Głupi i jeszcze głupszy - wulkan jest tu tylko pretekstem by pokazać to samo co zawsze: grupkę skołowanych pechowców uciekających kanałami, schodami i zakamarkami (muzeum, więzienia) przez Złym: tu gorącem, chmurą piroplastyczną, w końcu lawą (goniąca ich schodami na szczyt budynku skąd oczywiście zgarnął ich usłużny helikopter - wyziewy wulkaniczne i latające skały nic mu nie przeszkadzały, ale wybombiły poprzedni ) itp.
Dla koneserów
Anaru - Pon 09 Cze, 2014 13:40
Oczywiście, że obejrzę jako koneser.
Agn - Pon 09 Cze, 2014 16:49
To musiał być wspaniały film.
Choć ja też dałam się nabrać - zobaczyłam tytuł i pomyślałam, że to to łubu-dubu-du, co leci teraz w kinach (albo leciało), jeno tytuł po polsku dali... no, jak to po polsku bywa.
Anaru - Pon 09 Cze, 2014 19:52
To łubu-dubu też mam oczywiście zamiar zobaczyć, już sie pojawiło.
BeeMeR - Wto 10 Cze, 2014 13:59
"Zagłada" to też jest łubudu
Wulkan wybucha dwukrotnie - właściwie nie wiem czemu, raz na początku, raz w połowie filmu Chyba nawet chodzi o ten sam wybuch, ale bohaterowie są jakby inni, sytuacja inna, więc nie bardzo wiem o co chodzi (innego niż wydłużenie filmu o kwadrans gdy auto ucieka przed chmurą wyziewów wulkanicznych )
BeeMeR - Sob 05 Lip, 2014 23:38
Sindbad i Minotaur (Sinbad and the Minotaur) (2010)
Ooo, to jest bardzo zły film. Bohater tytułowy jest przypakowanym bucem, bohaterka jest głównie od bieganie w niby-orientalnych ciuchach odsłaniających sporo ciała - w pewnym więc sensie do siebie pasują.
To co jest piękne w tym filmie - do czego się szczerzyłam - to:
- papierowa jaskinia w której mieszka Minotaur i ganiają nasi bohaterowie dając się ubijać po jednym rogatej sekcie Minotaura, bardzo Zuemu gościowi (prócz wyżej wspomnianej pary oczywiście)
- sam Minotaur niby jeden a w trzech wersjach: potrząsana marionetka
- narysowane graficzne cudo
- potwór realny którego każdą nogę stanowi inny ludź
- dymiąca a potem wybuchająca góra niemal stołowa robiąca za wulkan
- koszmarne drewniane aktorstwo
Agn - Sob 05 Lip, 2014 23:42
To musiał być wspaniały film, dostarczający niezapomnianych wrażeń.
Ja czekam, aż Anaru znajdzie chwilkę i opisze film, który mi cudownie streściła przy robieniu zupek.
BeeMeR - Sob 05 Lip, 2014 23:44
| Agn napisał/a: | Ja czekam, aż Anaru znajdzie chwilkę i opisze film, który mi cudownie streściła przy robieniu zupek. | Ten, w którym 7 konkwistadorów podbijało plemię 7 Indian?
Też czekam
Agn - Sob 05 Lip, 2014 23:53
Eeee... czekaj...
A, faktycznie, opowiadała o tym arcydziele! Ale teraz miałam na myśli taki jeden hit z zombiakami. I to serio mówię, że hit. Nawet Brad Pitt tam wystąpił!
BeeMeR - Nie 06 Lip, 2014 08:54
Zombiaków mi Ania oszczędziła - dobrze wie, że to nie moja bajka, ale opowiadała mi też o azteckim tyranozaurze czy innej gadzinie
Tamara - Sob 02 Sie, 2014 20:48
Nie wiem czy to już było wspominane , ale dziś - przysięgam , niechcący ! - trafiłam na film pt.bodajże "Napad podziemnych pająków" , nie wiem na jakim kanale , więc nie mogę sprawdzić w gazecie , zresztą przejrzałam cały program i nie znalazłam
Miałam szczęście trafić akuratniuśko na wielki finał - gigantyczny pająk wisi w pajęczynie między dwoma drapaczami chmur i zjada głównego bohatera ubranego w superhiperkombinezom , obklejając go glutami , nićmi i czym tam popadnie , na dole na ulicach stoją oczywiście oddziały wojska uzbrojonego po zęby i strzelającego do pająka giganta z broni ręcznej , dowódca oraz gromada innych uzbrojonych oraz bohaterka-blondynka z dekoltem i rozwianym włosem także stoją i się patrzą , oświadczając (bohaterka) "nie mogę na to patrzeć !" i gapiąc się dalej bohater ulega połknięciu i bardzo sugestywnie wędruje przez przewód pokarmowy pająka , co jest skomentowane przez dowódcę wojsk wszelakich "Szuka pęcherzyka powietrznego !" , po czym wyłania się z jakby tu rzec yyy - odbytu pająka spuszczając się na długim loncie i wisząc na nim przyczepia do niego jakieś straszliwe coś , co podpala , iskra leci pająkowi do dupska i oczywiście pająk szalenie spektakularnie wybucha i eksploduje rozpadając się na kawałki tak skutecznie że go nie ma , tylko ogień i czarny dym , wszyscy patrzą szlochając w podziwie dla bohaterstwa bohatera który oczywiście zginął , wieżowce na których pajęczyna wisiała są oczywiście kompletnie nieuszkodzone a nawet nie okopcone , mimo że dym z pająka leci co najmniej pięć minut i to taki jakby się fabryka opon paliła , dowódca odbiera meldunki , że w całym mieście pająki pękają , po czym okazuje się że oczywiście bohater ocalał wylądowawszy nieuszkodzonym i całym na nieuszkodzonym łączniku między wieżowcami , skąd oczywiście zdejmuje go helikopter generalnie bardzo się cieszę że zobaczyłam tylko tyle bo spokojnie wystarczyło za cały film , ale poczułam sie w obowiązku Wam opowiedzieć
ten film był tak straszny , że aż bolało jak patrzałam, naprawdę
BeeMeR - Sob 02 Sie, 2014 21:02
| Tamara napisał/a: | oczułam sie w obowiązku Wam opowiedzieć
ten film był tak straszny , że aż bolało jak patrzałam, naprawdę | to musiało być piękne dzieuo
Agn - Sob 02 Sie, 2014 21:25
Cieszę się, że tego nie widziałam z co najmniej dwóch powodów. Acz cieszę się, że nam opowiedziałaś o wrażeniach.
Admete - Sob 02 Sie, 2014 23:46
Zeszłam ze śmiechu
Anaru - Nie 03 Sie, 2014 00:32
Cudowne , to w naszej polskiej TV?
Może będzie powtórka?
To był ten bohater?
http://www.filmweb.pl/fil...%B3w-2002-31907
Czy np taki?
http://www.filmweb.pl/fil...5/photos/494969
bo takie cudo kiedys oglądałam,
http://www.filmweb.pl/fil...ant-2013-630795
ale dalibóg nie pamiętam zakończenia
Oo, jeszcze coś takiego znalazłam
http://www.telemagazyn.pl...iemnych-pajakow
Agn - Nie 03 Sie, 2014 15:15
Frapujące, że jedna z możliwości ma znaczący tytuł oryginalny: "Big ass spider". Tylko nasi chyba cykali się nazwać rzecz po imieniu i wymyślili jakiś grzeczniejszy polski tytuł.
Tamara - Nie 03 Sie, 2014 18:49
w naszej jak najbardziej , tylko ni dudu nie wiem który kanał
Taaaak to to cudo wielkie różowe pająki w całym mieście
Anaru - Nie 03 Sie, 2014 19:58
Wygląda kusząco , jak dopadnę to obejrzę.
A dzisiaj powtórka Alien Tornado czyli ufoki atakują zielonymi tornadami i tylko jeden facet wraz z wielkoustą panią uczoną, młodocianą córką i dzielnym murzynem mogą im dać radę, w czym im usilnie przeszkadza jakiś chuderlawy knypek pragnący najpewniej władzy. Widziałam niedawno kawałek, ale filmidło przegrało z jakąś przygodówką na innym programie, może dziś nadrobię
http://www.telemagazyn.pl...abojcze-tornado
Tu na filmwebie, komentarze mówią same za siebie
http://www.filmweb.pl/fil...ado-2012-627514
Anaru - Wto 05 Sie, 2014 19:52
Już wiem czemu oglądam horrory i inne badziewie tu jest absolutnie idealnie wytłumaczone. Powiedziałabym, wzorem Ani z Zielonego Wzgórza, że to zdecydowanie bratnia dusza (pod tym względem przynajmniej ) pisała
http://marcelq.blog.pl/20...iala-i-horrory/
Anaru - Wto 05 Sie, 2014 20:42
Właśnie przed momentem włączyłam Puls, kóry jak zwykle wisiał z napisem "Waiting for Signal" i usłyszałam zdanie, które wzmogło moje zainteresowanie filmem.
| Cytat: | | "Ciśnienie i gorąco migrują korytarzami i czasem wypchną zanurzone wulkany na powierzchnię" |
Zerknęłam na program, a to Lot śmierci, czyli samolot zmaga się z erupcja wulkanu, a pasażerowie dodatkowo zmagają się ze sobą nawzajem. A do tego przypasiony Dean Cain i niewątpliwie dzielna czarna stewardesa. I kilku wojskowych z pretensjami.
Czyli będzie się działo.
http://www.telemagazyn.pl/film/516812/lot-smierci
Tamara - Śro 06 Sie, 2014 10:10
No właśnie trafiłam na to dzieło w gazecie , ale jak przeczytałam , że samolot leci w kierunku wulkanu i wszyscy muszą sobie pomagać czy potrafią , zrobiło mi się słabo gdyż albowiem o ile jestem w stanie ewentualnie wytrzymać zmutowane pająki , robale i i inne takie , to powalająca głupota samolota , który nie może skręcić i odlecieć gdzie indziej (bo zapewne leci po torach i ma jeszcze pałąk na dachu podpięty do prądu jak tramwaj ) zabija mnie na miejscu . Ale przytoczony przez Ciebie fragment opisu jest piękny i bardzo obiecujący względem poziomu filmu
BeeMeR - Śro 06 Sie, 2014 10:22
| Tamara napisał/a: | powalająca głupota samolota , który nie może skręcić i odlecieć gdzie indziej (bo zapewne leci po torach i ma jeszcze pałąk na dachu podpięty do prądu jak tramwaj ) zabija mnie na miejscu |
Ani chybi musi jakie pole wulkaniczne przyciągać ten samolot
Ja zdecydowanie nie piszę się na robale ani inne owady, zwłaszcza mutanty. Ja jestem właśnie amatorką złych filmów katastroficznych np. wulkanów właśnie, ale nie na tyle by ich wyszukiwać Jak samo spadnie to mogę ziornąć
|
|
|