Fantastyka - Gra o tron (TV)
asiek - Pon 01 Sie, 2011 10:26
Martin nie ma litości dla swych bohaterów.
Mam nadzieję, że mi tę żabę jakoś osłodzi.
Deanariell - Pon 01 Sie, 2011 10:29
Że nie wspomnę o tym, jak Tyrion "wyprzystojniał" po bitwie o Królewską Przystań... Intelekt intelektem, ale w sypialni przestaje się liczyć. Aby czyjś wygląd przestał mieć wpływ na pożądanie, trzeba tego kogoś szczerze i głęboko kochać, a tu chyba o miłości póki co nie ma mowy?
Skończyłam z Potterem. Wracam do Martina.
zuza - Pon 01 Sie, 2011 10:36
| asiek napisał/a: | Martin nie ma litości dla swych bohaterów.
|
czasem go podejrzewam, ze on ich po prostu nie lubi
Deanariell - Pon 01 Sie, 2011 13:26
| zuza napisał/a: | | czasem go podejrzewam, ze on ich po prostu nie lubi |
Gnębią go, bo każą mu o sobie pisać.
zuza - Pon 01 Sie, 2011 14:04
Istnieje jeszcze opcja, ze robia co chca, a on wsciekly musi to opisywac
Admete - Pon 01 Sie, 2011 15:53
Jednym słowem - taki biedny A tak serio to chyba przyjął za założenie, że nikogo nie oszczędza.
Aragonte - Pon 01 Sie, 2011 22:35
Pffff - a mnie się czepiano, żem okrutna dla swoich bohaterów
Deanariell - Pon 01 Sie, 2011 22:40
| Aragonte napisał/a: | | Pffff - a mnie się czepiano, żem okrutna dla swoich bohaterów |
Widać Martina nie czytali.
asiek - Wto 02 Sie, 2011 20:07
W końcu namówiłam moją Siostrę, aby obejrzała Grę o tron. Po trzecim odcinku mówi do mnie, że coś jej się wydaje, że aktor grający Neda Starka wcielił się też w Boromira.
praedzio - Wto 02 Sie, 2011 20:25
E, to nie jest z nią tak jeszcze źle.
Przy okazji, moja znajoma wczoraj zażądała ode mnie drugiego sezonu GoT. "Bo pierwszy obejrzała i chce wiedzieć co dalej". I weź tu gadaj z taką.
milenaj - Wto 02 Sie, 2011 20:26
Ja namówiłam brata i totalnie mu się spodobało. Właśnie siedzi i przez HBO ogląda ponownie wszystkie odcinki ciurkiem.
Mankamentem jest tylko to, że on z gatunku tych co absolutnie nie czytają. A, że ciakwy strasznie co będzie dalej to wyciąganie ze mnie informacje.
Nie może się doczekać następnego sezonu.
A ja gdzieś wyczytałam, że twórcy być może nie będą się trzymać ściśle książek i trochę przyspieszą akcję łącząc niektóre wątki z poszczególnych tomów. Ciekawam jak to wyjdzie.
asiek - Wto 02 Sie, 2011 20:34
| praedzio napisał/a: | | Przy okazji, moja znajoma wczoraj zażądała ode mnie drugiego sezonu GoT. "Bo pierwszy obejrzała i chce wiedzieć co dalej". |
Oj, też bym chciała drugi sezon.
Przy okazji rozmowy z Siostrą dowiedziałam się, że kiedyś zaczytywała się w Piasecznikach i Żaglarzach nocy Martina. Trzeba by zerknąć ...
praedzio - Wto 02 Sie, 2011 20:36
Masz, następna.
Admete - Wto 02 Sie, 2011 20:36
Może niektórzy zabiorą się za czytanie, jak przy Potterze.
Fibula - Wto 02 Sie, 2011 22:00
| asiek napisał/a: | | Przy okazji rozmowy z Siostrą dowiedziałam się, że kiedyś zaczytywała się w Piasecznikach i Żaglarzach nocy Martina. Trzeba by zerknąć ... |
Zerknij, zerknij, warto. Ja Martina poznałam najpierw jako autora sci-fi.
Deanariell - Wto 02 Sie, 2011 23:32
| asiek napisał/a: | | Przy okazji rozmowy z Siostrą dowiedziałam się, że kiedyś zaczytywała się w Piasecznikach |
"Piaseczniki" genialne! Do dziś mam gęsią skórkę jak sobie przypomnę to wrażenie po przeczytaniu. Polecam.
| milenaj napisał/a: | | ja gdzieś wyczytałam, że twórcy być może nie będą się trzymać ściśle książek i trochę przyspieszą akcję łącząc niektóre wątki z poszczególnych tomów. Ciekawam jak to wyjdzie. |
Mam nadzieję, że nie namieszają zbyt wiele i z sensem - w końcu skoro sam autor nad tym czuwa, to może nie zepsują scenariusza? I tak obejrzę.
Admete - Śro 03 Sie, 2011 08:06
A po co chcą przyspieszać, jak Martin pisze tak powoli.
praedzio - Sob 06 Sie, 2011 22:17
Pięć nowych postaci, których nie możemy się doczekać w nowym, drugim sezonie: http://www.holymoly.com/t...s-season-258531
asiek - Sob 06 Sie, 2011 22:55
Ha, Gwendoline słusznego wzrostu, ale za ładna. Mus ją oszpecić. Wszak Martin nie był łaskawy dla Brienne.
Deanariell - Sob 06 Sie, 2011 23:01
| Cytat: | "Dwarves, battles and sex, it's what Game of Thrones is all about"
|
Ja bym się mocno nie zgodziła z tym tekstem/podpisem pod zdjęciem. To dość płytkie uogólnienie.
Ale Tyrion wygląda w tej zbroi bardzo przystojnie.
Deanariell - Sob 06 Sie, 2011 23:08
| asiek napisał/a: | | Ha, Gwendoline słusznego wzrostu, ale za ładna. |
Ale skoro sam Autor napisał tak o niej na swoim blogu:This was another one of those cases where there was hardly any debate. The day the first batch of auditions went up for the role, we looked at a dozen actresses who were reading for Brienne and one actress who WAS Brienne. Gwendoline gave a great reading, and her look was just perfect. No, when she auditioned, she did not look she does in the photo above. She came in looking... well, like Brienne.
As for my clues... Christie played in a music video called DAMARIS, which includes a song about Isabelle, the She-Wolf of France (wife of King Edward II, for the history nerds out there), and played in Shakespeare's CYMBELINE at the Barbican theatre. - to ja wierzę Martinowi, że będzie idealna w tej roli. Spoko, skrócą jej włosy, zrobią charakteryzację, to i wygląd aktorki się totalnie zmieni - a oczy ma mieć ładne, więc ma.
Aragonte - Nie 07 Sie, 2011 14:09
| Admete napisał/a: | | A po co chcą przyspieszać, jak Martin pisze tak powoli. |
Wiecie co, zerknęłam na daty publikacji poszczególnych tomów, obliczyłam sobie w pamięci liczbę stron... i doszłam do wniosku, że nie ma się co czepiać tempa pracy Martina, w końcu nie tworzy tylko tej sagi, pisuje też różne inne rzeczy. Tolkien pisał LOTR kilkanaście lat
Admete - Nie 07 Sie, 2011 19:34
No niby wiem, ale ostatnio to się rozdrabniał
Aragonte - Nie 07 Sie, 2011 19:41
Ech, ci czytelnicy Będą rozliczać autora z każdego dnia spędzonego na rozrywkach
Admete - Nie 07 Sie, 2011 19:54
I pisaniu o serialu
|
|
|