Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Czas honoru
Alicja - Pon 01 Lis, 2010 22:44 jeśli ze łzami w oczach to niech wraca... po wojnie będzie żałowała
i fundusze na dalsze odcinki rozsypały się po hali, a może rozpaliły się ? Anonymous - Pon 01 Lis, 2010 22:46 O kasa w tym odcinku pojawia się i to spora.... nie zgadniecie gdzie nicol81 - Nie 07 Lis, 2010 17:22 Za Celiną nie przepadam, więc niech z Krzysiem odjeżdża w siną dal Aż wstyd, ale teraz najsympatyczniejszy wydaje mi się związek Rainera i jego laski...Anonymous - Nie 07 Lis, 2010 17:25 Ja za Celiną też nie jestem natomiast leży mi na sercu los Guzika...nicol81 - Nie 07 Lis, 2010 21:07 Mi też leży na sercu jego los- bezcelinowy Anonymous - Nie 07 Lis, 2010 21:16 Ale co poradzić jak on chce Celinę i tak się biedny miota...damamama - Pon 08 Lis, 2010 15:15 Ciekawa jestem jak wyjaśnią, że Rainer żyje pomimo całej serii z karabinu.nicol81 - Pon 08 Lis, 2010 20:57
lady_kasiek napisał/a:
Ale co poradzić jak on chce Celinę i tak się biedny miota...
Halbe też chciał, a mu minęło Anonymous - Pon 08 Lis, 2010 23:17 Odcinek następny
Spoiler:
Farsy ciąg dalszy.
Ciężko napisać o czym był ten odcinek, bo w sumie o wszystkim. Mi się najbardziej wątek Bronka podobał, den tekst dowódcy "chciałbym mieć ojca" a później to spotkanie.
Celiona zerwała z kRzysiem, którego mi było autentycznie żal, chociaż jest głupi bo daje się Tadziowi podejść. Tadzio i Halbe to idioci bo spotykają się i gadają w centrum miasta. A Janek jak wyjdzie z tej ganianej strzelanki cały to cud będzie!
stawrogi - Wto 09 Lis, 2010 10:06 Niestety nadal to oglądam- ale coraz gorzej znoszę psychicznie. Sprawa Tadeusza ostatecznie wytrąciła mnie z równowagi- ten nasz wywiad to banda idiotów po prostu jest.............I ztego powodu ciesze się, że Rainer przeżył- jedyny inteligentny w obsadzie tego serialu może ich w końcu wszystkich wyłapie i to zakończy męki widzów....Alicja - Wto 09 Lis, 2010 18:35 mnie zastanawia jeszcze odc. sprzed kilku tygodniu. Takie niby nic. Siedza sobie w Ogrodzie Celinka z Krzysiem i raczą się serniczkiem na porcelanie, na wsi. Nawet na wsi w tym czasie ciężko było o podstawowe jedzenie, nie sądzę by serniczek piekła im jakaś gospodyni, która nie miała kaszy i chleba dla męża i dzieci.Anonymous - Wto 09 Lis, 2010 18:38 Bo nie czytałaś takich dwóch książek żony tego Sikorskiego, gdzie kawa i pomarańcze w okupowanym Krakowie to była norma... "Dziewczyna oficera" czy jakoś tak...Alicja - Wto 09 Lis, 2010 18:41 nie czytałam, wystarczyło mi to co wyczytałam chyba na okładce i darowałam sobie
zaciskam zęby i oglądam Czas Honoru zaczynam żałowac Halbego. Ma nieustannego pecha w miłości Anonymous - Wto 09 Lis, 2010 18:46 Słusznie uczyniłaś... ja miałam z biblioteki to chociaż piniędzy nie traciłam, ale czas i owszem.
Halbe jest żmija... i jeszcze dobrze się ustawi w życiu. Zresztą to nie miłość to żądza.Alicja - Wto 09 Lis, 2010 18:56 trochę jest wyposzczony przebywając kilka lat na terytorium Polski, to fakt Anonymous - Wto 09 Lis, 2010 19:06 On sprawia wrażenie takiego fircyka, podrywacza co i tak się uczuciowo nie angażuje...Alicja - Wto 09 Lis, 2010 19:12 w kim ma się angażować? sama powiedz a tak, może by się zakochał i dołączył do Cichociemnych Anonymous - Wto 09 Lis, 2010 19:13 co Ty on na medale łasy...Alicja - Wto 09 Lis, 2010 19:15 jeszcze takiego świat nie widział, którego by ładna panna nie nawróciła jakimkolwiek sposobem Anonymous - Wto 09 Lis, 2010 19:15 Ja nie jestem ładna więc nie miałam jak sprawdzać damamama - Wto 09 Lis, 2010 19:51 damamama - Wto 09 Lis, 2010 19:51 Alicja - Pią 12 Lis, 2010 14:53
Spoiler:
ja wszystko jestem w stanie zrozumieć, no, powiedzmy, ze dużo, ale...
Celinka jednak nie jest AŻ TAK piękna i ważna by dla niej ryzykować sąd polowy i dać koledze z konspiry po gębie. Tym bardziej, że jej rola tak jest napisana, że gra tylko piękną lalkę ze wzrokiem najczęściej utkwionym w dal. Nie wnosi do serialu nic mądrego Dla Guzika "zdobycie " jej nie będzie , niestety, żadnym wielkim sukcesem.
Ruda na szczęście oprzytomniała, to dobrze, bo Władek całe życie musiał nieść na plecach rolę starszego brata odpowiedzialnego za nieodpowiadzialnego z kolei młodszego brata. Jakaś stabilizacja i mądra dziewczyna też się jemu należy Gdyby Ruda nie wróciła byłaby to zwyczajna niesprawiedliwość.
Bokserom od uderzenia w głowę zaburzają myślenie, ot co. Tadeusz może grać wśród nich bożka. I co z tego, że kolega rozpoznał, że Tadeo skakał z nim do Polski. A do Anglii nie mógł się przedostać z zamiarem "wejścia " do Cichociemnych? Ale go sprawdzili, fiu, fiu!
Mam przedziwne i okropne wrażenie że Tadeo robi z całym polskim podziemiem co chce po co Niemcom Hitler?
i jeszcze - nowe miejsce spotkań jeszcze łatwiej można spalić - stolarnia z bardzo drogim sprzętem stolarskim i maszynami , któyrych nikt nie używa i w niej nie pracuje. Tlyko świeże trociny robi wróżka, by Tadziu mógł w nich nóżką machaćAnonymous - Pią 12 Lis, 2010 15:04 Alicjo jak Ty dzielisz moje myśli
Sprawdzenie Tadeusza to majstersztyk nicol81 - Pią 12 Lis, 2010 16:19
Spoiler:
O uroku Celiny była już dyskusja w poprzednim sezonie...
Ruda i Władek wydają się lepszą parą- ale co tak naprawdę o sobie wiedzą? Ledwo swoje imiona poznali...
Podoba mi się, że było więcej Sabiny- w tym sezonie tylko leżała chora.
Sprawdzenie, hm Co się stało z ludźmi, którzy w drugim odcinku prawie nie zabili człowieka, który zamawiał chleb po niemiecku? Ale dobrze, że temat skoków wrócił, bo to już prawie przestał być film o cichociemnych...
Wnerwia mnie to wprowadzanie wątków na dwa odcinki- jak ciąża Wandy czy wyjazd Rudej.