Fantastyka - Wampiry i wilkołaki
Agn - Czw 23 Paź, 2008 00:18
Wyszła nowa część serii o Anicie Blake, Laurell K. Hamilton - Kafejka u lunatyków. Tak tylko piszę, jakby ktoś znał tę serię (całkiem porządna rzecz)...
Caitriona - Czw 06 Lis, 2008 12:29
No, proszę drugie wydanie Janion: http://terytoria.com.pl/ksiegarnia,serie,23.html
Agn - Czw 06 Lis, 2008 21:35
NARESZCIE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tylko, kurde, gdzie ta moja wypłata...
Tiaaa, dzisiaj to na swojej rozpisce przeczytałam. Już wiem, czemu nas zawalili Twatlightem i resztą...
Agn - Pią 07 Lis, 2008 19:30
HAAAA!!! Wyszła Kafejka u lunatyków, więc odnawiają całą serię! Dzisiaj do księgarni dotarł pierwszy tom (Grzeszne rozkosze) w nowej szacie graficznej. Już się czaję na drugi i trzeci.
trifle - Pią 07 Lis, 2008 20:12
| Agn napisał/a: | | (Grzeszne rozkosze) |
Niezły tytuł
Agn - Pią 07 Lis, 2008 20:39
To nazwa knajpy, nie obiecuj sobie zbyt wiele. XD
trifle - Pią 07 Lis, 2008 20:42
| Agn napisał/a: | | To nazwa knajpy, nie obiecuj sobie zbyt wiele. XD |
Gitka - Wto 18 Lis, 2008 13:42
Hollywood ekranizuje kolejną książkę o młodocianych wampirach
Seria książek dla nastolatków "House of Night" autorstwa P.C. Cast i Kristin Cast zostanie przeniesiona na ekran.
"House of Night" to opowieść o świecie, gdzie wampiry są zaakceptowane przez społeczeństwo. Pociąg do ludzkiej krwi jest genetyczną anomalią, która wytwarza się u niektórych ludzi w okresie dojrzewania. Wampiry są oznaczane i wysyłane do do szkoły zwanej Domem Nocy, gdzie uczą się nowych zachowań. Główną bohaterką jest Zoey Redbird, której życie zmienia się diametralnie, gdy staje się wampirem. Dziewczyna musi zmienić środowisko i wejść do innego świata.
Film wyprodukują Michael Birnbaum ("John Tucker Must Die") i Jeremiah Chechik ("Witaj święty Mikołaju").
http://www.filmweb.pl/Hol...h,News,id=47578
Uroczysta premiera "Zmierzchu" na żywo w Internecie
http://www.stopklatka.pl/wydarzenia/wydarzenie.asp?wi=50521&skad=newsletter
Harry_the_Cat - Wto 18 Lis, 2008 17:17
Oglądam zdjęcia z premiery: http://www.twilight-media...s.php?album=155 i jeny, jaki ten Jacob jest brzydki
(sori, Agn, Ty go chyba lubisz... )
Agn - Wto 18 Lis, 2008 22:15
Agn ma leciuchną słabość do Jacoba, ale aktor jej się nie podoba. I to strasznie.
Znowu jakaś powieść dla nastolatków o wampirach? No nie wiem, czy będzie mi się chciało za to brać. A nie mogliby się tak zabrać za cykl o Anicie Blake? Przynajmniej jakaś akcja by była...
Harry_the_Cat - Wto 18 Lis, 2008 22:16
Teraz już wszystkie nastolatkowe wampirze romanse odkopią... BTW - widziałam tego Intruza dziś - tego formatu nie da się czytać!
Agn - Śro 19 Lis, 2008 08:50
Tej książki nie da się czytać. Złamałam się i próbowałam. Znowu narracja pierwszoosobowa, która, let's just facet it, tej kobiecie nie wychodzi. Poza tym wieje mi stamtąd nudą. Poddałam się po rozbudzeniu Wagabundy (co za imię!), dalej już mi się nie chciało. Tym bardziej, że w perspektywie miałam kolejną część "Wilczego dziedzictwa", któremu nota bene też przydałby się inny styl, ale za to bardziej mnie interesowało.
Wszystkie wampirze romanse? Esz... Boru, tylko nie róbcie ekranizacji Pamiętników wampirów! Proszę! Zaklinam! *modli się*
Agn - Nie 23 Lis, 2008 18:17
Właśnie skończyłam oglądać Låt den rätte komma in (Pozwól mi wejść). Przedziwny obraz. Powolne tempo, oszczędne dialogi, bohater stoi tak jakby obok samego siebie. Główny bohater to Oskar, dręczony przez kolegów dwunastolatek. Pewnego wieczora poznaje Eli - dziewczynkę w swoim (no, poniekąd) wieku. Okazuje się jednak, że Eli jest małą wampirzycą i zabija ludzi.
Całkiem niezły film wyszedł (na podstawie powieści, niedawno wydanej przez Amber "Wpuść mnie"). Ma dziwny, mroźny klimat (co nie było takie trudne, rzecz się dzieje w zaśnieżonym Sztokholmie), jest trochę statyczny i akcja nie gna na łeb na szyję. Podobał mi się, nieźle się oglądało, tylko trzeba się wczuć. Jak już się złapie klimat, przestaje dziwić, że
Jedyne, czego nie mogę pojąć, to końcówka.
Polecam, jeśli lubicie stonowane kino. Za jakiś czas ma powstać amerykańska wersja tego filmu. Za diabła nie wiem, po co.
PS W jednej scenie nauczycielka czyta na głos dzieciom Hobbita.
praedzio - Pią 28 Lis, 2008 06:45
Ranking 13 najbardziej seksownych wampirów/wampirzyc: http://www.buddytv.com/sl...oodsuckers.aspx
Blacula mnie powalił na glebę.
Aragonte - Śro 10 Gru, 2008 23:43
Hmmm, to w sumie nie wiem, czy iść, czy nie
Ale ja w temacie innych wampirów niż te Smeyer
Może ja bym tak Moonlight sobie obejrzała? Jakoś mam ochotę popatrzeć sobie na Micka, stwierdzam po namyśle... Praedzio, Caitri, do której mam się uśmiechać?
Caitriona - Czw 11 Gru, 2008 17:49
| Aragonte napisał/a: | | Praedzio, Caitri, do której mam się uśmiechać? |
Uśmiech przyjęłam Będzie na spotkanie
Aragonte - Czw 11 Gru, 2008 20:14
Dzięki!
Będę się uśmiechać jeszcze o Tudorów sezon I, bo obiecałam koleżance pożyczyć, a mój wsiąkł gdzieś
Caitriona - Czw 11 Gru, 2008 20:34
Spoksik
Aragonte - Czw 11 Gru, 2008 21:15
Thx
Potem to oczyszczę
Caitriona - Czw 18 Gru, 2008 23:25
| Agn napisał/a: | | Natomiast sama sobie sprawiłam inny prezent. W końcu do mojej pracy dotarło drugie wydanie Wampira. Biografii symbolicznej Marii Janion. |
Marzy mi się ta ksiażka, ale cena mnie póki co blokuje...
praedzio - Pią 02 Sty, 2009 11:51
Kto nie obejrzał do tej pory serialu Moonlight (po naszemu "Pod osłoną nocy"), to niech sobie dzisiaj o 21.45 zarezerwuje czas, gdyż TVP 1 zamierza wyświetlić pierwszy odcinek.
malmik - Pią 02 Sty, 2009 20:14
No właśnie też przyuważyłam i się chyba skuszę bo Moonlight leży u mnie w kolejeczce do oglądania od jakiegoś czasu i brak mi było czasu.....
Aragonte - Pią 02 Sty, 2009 22:01
Włączyłam TV i zerkam jednym okiem na Moonlight (tzn. na Micka ).
Na razie mam spostrzeżenia podobne jak Agn - irytuje mnie ta pierwszoosobowa narracja...
A Mick wydaje mi się jakiś taki... miękki (wizualnie), nie całkiem to mój typ.
No cóż, zobaczymy
Harry_the_Cat - Pią 02 Sty, 2009 22:05
Ja też zerkam. Pierwszy odcinek to nawet pamiętam. Ale nie wiem, czy obejrzałam dalej.
Na razie - podobnie jak wcześniej - nie czuje tego klimatu.
Caitriona - Pią 02 Sty, 2009 22:40
| Aragonte napisał/a: | | leciała w tle moja ulubiona piosenka Evanescence | Dokładnie
| Aragonte napisał/a: | | irytuje mnie ta pierwszoosobowa narracja... | W pierwszym momencie rzeczywiście mnie wkurzała, potem mi się to bardzo spodobało.
| Aragonte napisał/a: | | A Mick wydaje mi się jakiś taki... miękki (wizualnie), nie całkiem to mój typ. | Mój też nie, ale chłopie ma ładny głos i w sumie jako Mick jest bardzo fajny.
Malmik, i jak dałaś rade obejrzeć?
|
|
|