To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Czytamy... polecamy... odradzamy

Agn - Wto 16 Lut, 2010 08:01

No wiedziałam, że nie tylko mnie ta wiadomość wprawi w dziką ekscytację. :mrgreen:
milenaj - Wto 16 Lut, 2010 16:40

Jak to jest, że ja tego nie wiedziłam!!!!!! W piątek kupię. O rany, dopiero w piątek :cry2: :cry2:
Agn - Pią 19 Lut, 2010 21:10

A ja wdepnęłam na chwilę do empiku, jak czekałam na autobus... No i... :mrgreen:
Powiem wam (bom wredna spoilerzyna), że się porobiło a porobiło. :mrgreen:

19.02.2010: Skończyłam. Jeżu kolczasty i insze zwierzaki - Kossakowska, dawaj następny tom, toż ja tu się przekręcę, no!!! O rany, o rany, o rajuśku... ja cię kręcę... o żesz... o ja... o w mordę... o w Mordor... ŁAAAAAAAAAAAA! Książka jest super!!!

<---- Tak więc chwilowo wróciłam do Daimona. :mrgreen:

Caitriona - Pią 19 Lut, 2010 22:43

Agn napisał/a:
Tak więc chwilowo wróciłam do Daimona

Bardzo fajny Daimon ;)

Ja odbiorę swoją dopiero w poniedziałek, jak mi się uda...

Agn - Pią 19 Lut, 2010 22:50

Caitri, nie mogę się już doczekać, kiedy i ty wsiąkniesz po uszy jak w bagnie. Co będę sama fruwała pod sufitem! :mrgreen:
Caitriona - Pią 19 Lut, 2010 23:01

To jeszcze Milenaj i będziem se we trzy tak latać :mrgreen: :mrgreen:

A swoją drogą, to ta książka mnie starsznie ucieszyła. Kompletna niespodzianka, nic nie wiedziałam, że Kossakowska coś z tematyki anielskiej pisze. Tak to czytam jej książki, tą serię z upiorem w tytule, i mi się podobają. Ale anioły bardziej lubię. Teraz ciekawość kiedy będzie kolejny tom ;)

milenaj - Sob 20 Lut, 2010 10:01

Niestety mój zakup się opóźnił, ale w poniedziałek mam nadzieję nadrobić. Mam przeczucie, że nie oderwię się, póki nie przeczytam. Jak ja lubię takie fazy. :banan: Ostatnio miałam tak przy "Panu Lodowego Ogrodu" i "Intruzie".
Agn - Sob 20 Lut, 2010 19:58

A ja w przyszłym tygodniu idę do empiku, może mi wymienią książkę. Bo nie było twardych opraw, a jeśli chodzi o cykl anielski Kossakowskiej to...

PS Muszę przeczytać w końcu tego "Pana lodowego ogrodu".

PPS Wyszedł także drugi tom "Gone". Właśnie kończę. Dalej wciąga jak bagno. I... przerażająca jest ta książka. No niby dla nastolatków, ale... i nie przerażają mutacje, dziwne zwierzaki, atakujące ludzi czy Ciemność. Przeraża właśnie to, co jest realne - grupa dzieciaków w sytuacji ekstremalnej. To, do czego są zdolne, napawa mnie autentycznym strachem. Lecę czytać dalej. :)

milenaj - Śro 24 Lut, 2010 22:28

I ja fruwam pod sufitem :lol: Ale dlaczego to muszą być DWA TOMY???
To jedyne chyba czego nie lubię w fantasy. "Koniec tomu pierwszego" na końcu prawie każdej nowej książki to trochę za wiele. :cry2:

Ale dla Daimona warto czekać. Oby nie za długo :wink:

Agn napisał/a:
Muszę przeczytać w końcu tego "Pana lodowego ogrodu".

Przeczytaj. Naprawdę warto. Fajny bohater, niezła historia, trochę czarnego humoru. Generalnie, do pochłonięcia.

Agn - Śro 24 Lut, 2010 22:31

Ta dwutomówka to prawdziwy pain in the... neck. Nikomu się to nie podoba, ale nic na to nie poradzimy. Może autorka chce podtrzymać napięcie? Byle go nie podtrzymywała przez następne 5 lat, bo się pochlastam...
Dziś mi w empiku wymienili egzemplarz, mam już w twardej oprawie. :mrgreen:

Grzędowicza (nawiasem pisząc jak rodzinnie się zrobiło, hehe) znam tylko Księgę jesiennych demonów. Hmm, no dobrze, to sobie wpiszę na listę PLO, choć nie wiem, jak to zrobię, bo w pracy nie mam pierwszego tomu. *zgryz*

milenaj - Śro 24 Lut, 2010 22:36

Agn napisał/a:
Byle go nie podtrzymywała przez następne 5 lat, bo się pochlastam...

Czyżbyś Annę Brzezińską i Twardokęska miała na myśli?

Caitriona - Śro 24 Lut, 2010 22:46

Agn napisał/a:
Dziś mi w empiku wymienili egzemplarz, mam już w twardej oprawie

Gratuluję :D

A ja jeszcze swojego tomu nie odebrałam :cry2:

Agn - Czw 25 Lut, 2010 07:10

Milenaj, Brzezińskiej nie - nigdy nic jej nie czytałam. Ale nie powiem, Białołęcka to mi chodziła po głowie... :roll: Ile to już czekam na "Czas złych baśni"?

Caitri, odbierz, odbierz... Koniecznie! :)

W ogóle to ja żałuję po dziś dzień, że nie kupiłam Siewcy wiatru w twardej oprawie. Durna, durna Agn! A teraz jest nie do zdobycia, tylko "mięczaka" można kupić. Ech... Może jeszcze kiedyś wznowią, to wtedy dorwę...

milenaj - Czw 25 Lut, 2010 20:01

Agn napisał/a:
Białołęcka to mi chodziła po głowie...

To był mój drugi typ :lol: . Trzecim był George R. R. Martin....Na Białołecką też czekam. Niedawno pojawiła się okładka na stronie Runy, ale to jeszcze niewiele znaczy.

Admete - Czw 25 Lut, 2010 20:42

Ja czekam na Martina i wątpię już czy się doczekam...
milenaj - Czw 25 Lut, 2010 21:11

Pozostanie nam serial na pociechę, chociaż nie mam pojecia jak daleko są z pracami :(
Aragonte - Czw 25 Lut, 2010 21:12

Admete napisał/a:

Mówisz o tłumaczeniu? Wydawało mi się, że kolejny tom wyszedł, ale może coś mi się kiełbasi...

Agn - Czw 25 Lut, 2010 21:13

Jeden klient mi swego czasu nadziei narobił, że słyszał, że Martin już skończył pisać kolejny tom. Thaaaak, jeno mówił mi o tym rok temu, a za granicą też jeszcze tego nie wąchali... :roll:
Admete - Czw 25 Lut, 2010 21:20

Aragonte napisał/a:
Admete napisał/a:

Mówisz o tłumaczeniu? Wydawało mi się, że kolejny tom wyszedł, ale może coś mi się kiełbasi...

Mówię o kolejnym tomie, którego niet...

Aragonte - Czw 25 Lut, 2010 21:23

Admete napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Admete napisał/a:

Mówię o kolejnym tomie, którego niet...

A, czyli ten ze smokami w tytule się nie pojawił?

milenaj - Czw 25 Lut, 2010 21:28

Aragonte napisał/a:
A, czyli ten ze smokami w tytule się nie pojawił?

Z tego co mi wiadomo nie....Już przestałam się ekscytować kolejnymi datami.
A jeszcze tyle tomów do napisania...

Aragonte - Czw 25 Lut, 2010 21:45

Z egoistycznych względów nie martwi mnie opóźnienie Martina. Przynajmniej sama będę mogła sobie wprowadzić tańczące smoki i nikt nie będzie podejrzewam, że to tytuł Martina mnie zainspirował :wink:
Caitriona - Śro 03 Mar, 2010 14:59

Agn napisał/a:
Caitri, odbierz, odbierz... Koniecznie!

Odebrane, przeczytane. Właściwie połknięte. Bo ja bardzo lubię sposób w jaki Kossakowska pisze i co pisze ;) Tym razem nieźle narozrabiała, nie ma co, dzieje się sporo. Jedny minus, to niewoedza jak długo trzeba będzie czekac na kolejny tom...
Wszystko mi się podobało. Chyba nie było ani jednego pomysłu czy wydarzenia, które nie pasowało do reszty. Dobra lektura, dobra.

milenaj - Nie 21 Mar, 2010 12:11

Fragment "Czasu złych baśni" Białołęckiej

http://www.esensja.pl/ksi...st.html?id=9353

Agn - Nie 21 Mar, 2010 12:41

No nareszcie wyraźny znak, że będzie ta książka!!!

A w tym tygodniu ma się ukazać trzecia część "Darów anioła" Cassandry Clare. Nie mogę się doczekać. :)