To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Herosi

praedzio - Nie 23 Gru, 2007 17:30

Pojawiła się garść spoilerów do trzeciego sezonu Herosów, który będzie zatytułowany Villains (Złoczyńcy). Jak wiemy, po Volume II: Generations miał się pojawić Volume III: Exodus, ale z powodu piiip piiip piiiiiip!! strajku ( :wsciekla: ) z niego zrezygnowano i postanowiono przejść do następnego w kolei Villains, który w ogóle przerzucono do następnego sezonu.
Jeśli chodzi o Nathana, jego końcowa przemowa w ostatnim odcinku II sezonu miała dotyczyć zupełnie czegoś innego. Przypuszczano że będzie mówił o wypuszczaniu wirusa, a w trakcie jego przemowy miało paść słowo Powerless. Miał też nie umrzeć, a zostać ciężko ranny.
No, a teraz spoilery.
Losy Nathana i Niki nie są jeszcze rozstrzygnięte. Prawdopodobnie w następnym sezonie zobaczymy nie Niki, a Jessicę.
Pojawi się nowy złoczyńca o imieniu Knoxx, który zamieszka w Nowym Orleanie, czyli tam, gdzie obecnie przebywają Micah i Monica.
Pojawi się równiez nowa babka od Firmy, niejaka Sophie, którą ma zagrać Jessica Collins (nie kojarzę). Będzie śledzić naszych Herosów. Potencjalna zła bohaterka, znaczy się ;) .
Aaaa... i Takezo Kensei alias Adam Monroe nie powiedział jeszcze ostatniego słowa. :mrgreen:
Oczywiście pojawi się nasz stary, "dobry" Sylar, który na dzień dobry ma ukatrupić jakąś gwiazdę show.
Ando ma szansę na romans. :)
Poznamy moce pana Nakamuro (tak, dobrze czytacie - moce! Znaczy się więcej niż jedna!)
Wróci też Claude - Niewidzialny Koleś.
No i na koniec coś, czego nie do końca rozumiem... Ktoś może to przetłumaczyć?
Right from the start of we will know what the big disaster or major plot line is. And it will probably be linked to something small that we already know about from this series.

praedzio - Pią 01 Sie, 2008 21:29

Zatęskniłam za Herosami... Pojawił się nowy zwiastun trzeciego sezonu:
http://www.filmweb.pl/Trz...n,News,id=44846

Premiera serialu: 22 września.

Calipso - Pią 01 Sie, 2008 22:04

Pozostaje mi tylko trzymać kciuki,by "Herosów" można było zobaczyć na ogólnodostępnym kanale :trzyma_kciuki: :trzyma_kciuki:
praedzio - Śro 20 Sie, 2008 15:14

Kolejna zapowiedź serialu: http://www.youtube.com/watch?v=fJxBw3uc5cU

I... siurpryza... ;) Na Comic Con zaprezentowano w całości pierwszy odcinek 3 serii. Dla niecierpliwych:

Spoiler:
3x01 nosi tytuł "A Second Coming" i trwa 2 godziny. Na Comic-conie zaprezentowano tylko pierwszą. W samym odcinku dzieje się bardzo dużo i musi być ekscytujący, bo osoba pisząca na żywo z San Diego miała wyraźne problemy z pisaniem po angielsku. Relacja jest bardzo niespójna, a niektóre fragmenty trudno rozszyfrować. Mimo to najważniejsze udało się uchwycić. Zapraszam więc do czytania.

Odcinek rozpoczyna się od sceny, w której Claire próbuje zabić Petera. Wszystko dzieje się w przyszłości. Ona jest zabójczynią, on również. Ona jednak nie może go zabić, bo Peter zatrzymuje czas i znika. Wtedy powracamy do teraźniejszości i widzimy umierającego w szpitalu Nathana. Bohater budzi się, gdy do jego łóżka podchodzi Peter. Najwyraźniej go wyleczył. Kolejna scena ma miejsce w Japonii - Hiro i Ando otrzymują film na dvd od ojca Hiro.

Kolejne sceny są z udziałem Claire, która zostaje zaatakowana przez Sylara. Dziewczyna nie może się bronić, bo Sylar jest dla niej niewidzialny. Zegarmistrz w końcu dopada cheerleaderkę, rozcina jej czaszkę i widzimy, co Sylar robi z mózgami swoich ofiar. Z relacji wynika, że w scenie będzie brała udział jeszcze jedna osoba - prawdopodobnie jest nią HRG, ale nie jestem tego pewien. Pyta ona Sylara, czy zamierza zjeść ten mózg, na co ten odpowiada, że to obrzydliwe. Koniec końców Sylar zdobywa umiejętność Claire i zaraz po tym używa jej, by ją wyleczyć. Mówi jej, że teraz obydwoje są nieśmiertelni.

Wracając do Hiro i jego dvd. On i Ando oglądają film, a ojciec Hiro mówi mu, żeby nigdy nie otwierał skrytki (?). Oczywiście bohater natychmiast to robi. Wewnątrz jest chemiczna formuła o nieznanym przeznaczeniu, którą kradnie nowa bohaterka o imieniu Daphne, która potrafi poruszać się niezwykle szybko. A w każdym razie szybciej, niż Hiro potrafi zatrzymać czas.

Maya jest teraz u Mohindera, który znajduje źródło mocy bohaterów. Okazuje się, że i on posiada jakąś sekretną formułę. Maya prosi go, by ją zniszczył. W tym czasie Peter rozgląda się za bronią, ale Matt go powstrzymuje. Wtedy następuje niezwykła rzecz: Peter z przyszłości przejmuje kontrolę nad teraźniejszym Peterem i mówi Mattowi, że musi powstrzymać Nathana, bo przyszłość nie wygląda kolorowo (znowu...). Wtedy Matt... znika. I pojawia się na pustyni w bliżej nieokreślonym czasie.

Gdy Nathan opuszcza szpital, Peter go śledzi. Chce się dowiedzieć, czy jego brat pójdzie do jakiegoś reportera i dokończy to, co zaczął. Tak się jednak nie dzieje i to ratuje mu życie - w przeciwnym wypadku Peter musiałby go zabić. Wówczas (trudno powiedzieć jakim cudem - źródło tego nie precyzuje) ponownie widzimy Nathana i Petera w szpitalu! Peter mówi bratu, że ocaliła go boska ręka. W jednym ze snów Nathana pojawia się postać Lindermana i Niki z jakimś politykiem, która teraz nosi imię Tracy (roztrojenie jaźni ;) )

Teraz najważniejsze: Angela Petrelli potrafi zobaczyć przyszłość w snach. Wie, co stanie się z Peterem w przyszłości i dlatego zamknie go z innymi Złoczyńcami na Poziomie 5. Ciąg dalszy nastąpi we wrześniu... ;)

Admete - Śro 20 Sie, 2008 18:03

No i powiem Ci Praedzio szczerze, że po tym streszczeniu jeszcze bardziej utwierdziłam się w przekonaniu, że nie mam ochoty oglądac kolejnej serii. Bo ileż można ;-) Herosowa supertelenowela.
Calipso - Śro 20 Sie, 2008 22:13

Ja czekam na kolejną serię :-D
Caitriona - Czw 21 Sie, 2008 00:05

A ja się poddałam, chyba na początku II serii. Nie mówię, ze kiedyś nie powrócę do tematu, ale teraz jakoś nie mam na ten serial ochoty.
przecinek - Wto 23 Wrz, 2008 12:41

Dzisiaj wracają, dzisiaj wracają :banan_Bablu:
zupełnie o nich zapomniałam, ale się ucieszyłam jak zobaczyłam Herosów na dzisiejszej liście obecności

nyota - Wto 23 Wrz, 2008 12:49

Ooo, dzięki za przypomnienie :-D Czytałam gdzieś, że likwidują niektóre wątki- za dużo ich było w 2 sezonie, no i znów postawią na Sylara.
praedzio - Wto 23 Wrz, 2008 12:53

Buuuuuu......! :cry2:
I znów będę się musiała obejść smakiem. :cry2: :cry2: :cry2:

nyota - Wto 23 Wrz, 2008 13:03

:pociesz: biedny praedzio.
Jeszcze nadrobisz, a my się opanujemy i nie będziemy zdradzać fabuły :lol:

praedzio - Wto 23 Wrz, 2008 15:06

Ależ mi tam spoilery nie przeszkadzają, tylko smutno mi, że nie mogę obejrzeć. :(
Calipso - Wto 23 Wrz, 2008 15:36

praedzio napisał/a:
dzisiejszej liście obecności

kartki w gazecie fruwały na prawo i lewo. nie zobaczę Herosów :cry2: :wsciekla:

praedzio - Wto 23 Wrz, 2008 17:32

A bo nie zajrzałaś do tej gazety, co trzeba. :P
Calipso - Wto 23 Wrz, 2008 18:39

zlituj się nad biednym żuczkiem i powiedz na jakim programie :kwiatek:
praedzio - Wto 23 Wrz, 2008 19:30

Łamerykańskim. ;)
Admete - Wto 23 Wrz, 2008 20:39

Gościnnie w 2 odcinkach Herosów zagra Bruce Boxleitner :-) czyli Sheridanz B5. No coś takiego ;-)
Calipso - Wto 23 Wrz, 2008 21:45

praedzio napisał/a:
Łamerykańskim. ;)

to ja kwiatek a Ty oczko :foch2: no dobrze,i tak nie będę mogła obejrzeć :(

praedzio - Śro 24 Wrz, 2008 12:42

Calipso napisał/a:
no dobrze,i tak nie będę mogła obejrzeć

Toteż właśnie o to się mnie rozchodzi... :cry2:

Calipso - Śro 24 Wrz, 2008 15:26

praedzio napisał/a:
Toteż właśnie o to się mnie rozchodzi... :cry2:

jedna płaczka nie wystarczy więc dołącza druga :cry2: :cry2:

Deanariell - Pon 27 Paź, 2008 19:03

Admete napisał/a:
Gościnnie w 2 odcinkach Herosów zagra Bruce Boxleitner :-) czyli Sheridanz B5.

Ano zagrał :mrgreen: Posiwiał, ale urokliwy jak dawniej - miło go było zobaczyć na ekranie. :kwiatek: (<---- to dla Admete - ona będzie wiedzieć za co :wink: ) Polityka jakiegoś grał, szychę :-P Jak zwykle widać było charyzmę - naprawdę lubię tego aktora.

Mam szczęście oglądać na bieżąco III serię i mnie się podoba... ale ja zawsze miałam słabość do Supermenów i takich tam historii :roll:

nyota napisał/a:
Czytałam gdzieś, że likwidują niektóre wątki- za dużo ich było w 2 sezonie, no i znów postawią na Sylara.

Mnie tam wielość wątków nie przeszkadzała zbytnio, ale widać widz amerykański ma problemy z ogarnięciem zbyt rozbudowanej fabuły :roll: W każdym razie III sezon jest istotnie bardziej "skondensowany" - starają się trzymać obranego tematu :-P Znaczy się jest klasycznie - światu znów grozi zagłada, a do akcji wkracza nowy czarny (i baaaardzo zły ;) ) charakter... Wygląda na kogoś naprawdę demonicznego - nie waha się robić krzywdy nawet swojemu potomstwu... O żonie nie wspominając... Jestem ciekawa jak to wszystko się rozwinie... :mysle: A Sylar mnie zaskoczył :-P A właściwie zacznie znów nazywać się Gabrielem, zaczęłam go nawet lubić :shock:

Spoiler:
Ciekawym powiem od razu, że tym złym okazuje się ojciec Peter'a i Nathan'a - który ponoć miał nie żyć... (telenowela jak nic :rotfl: ale za to najciekawsza jaką do tej pory oglądałam :-P ) Na dodatek matką Sylar'a okazuje się być rodzicielka - zgadnijcie - no właśnie, tak - Peter'a i Nathan'a :zalamka: :cool: Mimo tego coś sprawia, że chcę wiedzieć jak z tego wszystkiego wybrną :wink: I ogladać dalej...

praedzio - Wto 28 Paź, 2008 10:24

A ja z Herosami na razie przystopowałam... Nie wyrabiam się. :(
nyota - Wto 28 Paź, 2008 14:12

Coś wiem o tym wyrabianiu się niestety :roll: Tez załapałam małe opóźnienie.
Deanariell napisał/a:
Mam szczęście oglądać na bieżąco III serię i mnie się podoba... ale ja zawsze miałam słabość do Supermenów i takich tam historii

Chyba cię rozumiem, ja po pierwszej serii chciałam być jak Peter :ops1:
Deanariell napisał/a:
Mnie tam wielość wątków nie przeszkadzała zbytnio, ale widać widz amerykański ma problemy z ogarnięciem zbyt rozbudowanej fabuły

Niektóre wątki mi sie nawet podobały- tylko, że całość była mniej klarowna, pozbawiona jakiejś głównej myśli.
Deanariell napisał/a:
Znaczy się jest klasycznie - światu znów grozi zagłada

Trochę wkurza mnie to ciągłe ratowanie świata, no ale to w końcu Herosi. Powtarzają stare schematy i te wątki z telenoweli, ale co tam... No i Peter mnie zaczynał wkurzac i oberwał za swoje, Claire chyba mi sie przejadła. Wyglada na to, że mam jakiś wypaczony gust, bo ciekawią mnie najbardziej Bennet i Sylar.
Deanariell napisał/a:
A właściwie zacznie znów nazywać się Gabrielem, zaczęłam go nawet lubić

Oj mam wypaczony- naprawdę lubię czarne charaktery. A Sylar był zawsze moim ulubieńcem wśród tych złych :serduszkate: W drugim sezonie brakowało mi właśnie takich postaci- Adam się jakoś nie sprawdził w tej roli. A Sylar- cóż ciągle mnie czymś zaskakuje: zły, czy pokrzywdzony przez los? :mysle:

praedzio - Wto 28 Paź, 2008 14:41

A to że jest cholernie przystojny, oczywiście w niczym nie przeszkadza. :mrgreen:
nyota - Wto 28 Paź, 2008 14:56

Oj, przeszkadza- w skupieniu się na dialogach :wink:
Ale tak naprawdę, to sama nie wiem czy bardziej podoba mi się z wyglądu Peter, czy Sylar :mysle:
Obejrzę odcinek i zdecyduję- dodatkowy argument by oglądać Herosów :mrgreen: