Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Jotka - Pon 19 Paź, 2015 20:05
Określają to mianem komedii obyczajowej, twórcy ci sami -scenariusz i reżyseria - co Rancza. Cztery młode aktorki mało znane natomiast role drugoplanowe to Marta Lipińska, Marian Dziędziel, Dorota Segda i rewelacyjny Stanisław Brejdygant.
Anaru - Pon 19 Paź, 2015 21:32
A ciekawe? Jak odbierasz?
Cathie - Pon 19 Paź, 2015 22:11
Całkiem przyjemnie się ogląda "Dziewczyny ze Lwowa".
Jotka - Wto 20 Paź, 2015 11:12
Robię powtórkę od pierwszego odcinka i cały czas dobrze się bawię. Zaczęłam od trzeciego, spodobało mi się.
Trzykrotka - Wto 03 Lis, 2015 21:16
Mojej mamie bardzo podobają się "Dziewczyny," a to surowy krytyk. Ma być podobno 2 sezon, to znaczy, że w ogóle serial się spodobał.
A ja w chorobie natknęłam się na powtórki Magdy M - na jednym kanale 1 sezon, na drugi 2. Olaboga! Kiedyś mi się to podobało, do pewnego momentu, na zasadzie miejskiej bajeczki dla grzecznych dziewczynek, co to chcą być nowoczesne, niezależne, spełnione zawodowo, mieć równie wspaniałe psiapsiółki, przyjaciela geja i cud-faceta, który zniesie ich wszystkie kaprysy, neurozy i PSMy. Teraz patrzę i nadziwić się nie mogę, jaka to rzewna chała. Minoderia, sztuczne dialogi, sztuczne uśmiechy, nieprawdopodobne sytuacje. Wierzyć sie nie chce, że tvn przedłużał emisję w nieskończoność na prośbę widzów.
Anaru - Wto 03 Lis, 2015 22:46
To był serial kręcony w Krakowie?
Trzykrotka - Śro 04 Lis, 2015 00:32
Nie, Warszawa jak się patrzy. Młoda polska ęteligencja, prawnicy, bankowcy, fotograficy.
Anaru - Śro 04 Lis, 2015 00:36
To co to było kręcone w Krakowie na Kazimierzu?
Trzykrotka - Śro 04 Lis, 2015 08:48
Majka? Julia? Ale tamto coś (tzn to krakowskie) było robione na licencjach południowoamerykańskich, więc nawet wypowiadać się nie będę, bo jaka jest formuła, każdy mniej więcej wie, choćby ją przenieść na Kazimierz. A Magda M to nasz własny, dumny twór, podobno wzór dla "młodych, niezależnych, aktywnych" 20-letnich Polek. Brodzik tam grała i wybijała się na sławę i Małaszyński sobie wyrobil twarz i nazwisko.
Anaru - Śro 04 Lis, 2015 09:43
Acha , żadnego z tych seriali nie oglądałam, za to pamiętam jak nieraz na Kazimierzu kręcili.
Katarynka - Wto 10 Lis, 2015 17:15
A ja obejrzałam wczoraj 3 odcinki serialu "Jekyll and Hyde" z Tom'em Bateman'em i póki co serial mi się podoba
Harry_the_Cat - Pon 16 Lis, 2015 01:53
Czy to BBC?
Fibula - Pon 16 Lis, 2015 18:40
Chyba ITV.
Jest też nowy serial z Seanem, The Frankenstein Chronicles.
Harry_the_Cat - Pon 16 Lis, 2015 19:26
Dzieki.
Harry_the_Cat - Nie 06 Gru, 2015 23:05
Zaczelam dzis ogladac Narcos Netflixu. Bardzo sprawnie nakrecony, ciekawy, wrzucaja zdjecia archiwalne. Opowiada kawal ciekawej i przerazajacej w sumie historii Kolumbii. Polecam.
Harry_the_Cat - Nie 13 Gru, 2015 13:45
Na fali Narcos, obejrzalam wczoraj dokument Sins of my father - historia z punktu widzenia syna Pablo Escobara, Sebastiana Marroquina, ktory mial 16 lat w momencie, kiedy jego ojciec zginal. Ciekawe, punktem wyjscia jest troche zdanie, ktore powiedzial, jak zadzwonila do niego prasa potwierdzajac, ze Pablo Escobar zostal zastrzelowy - szesnastolatek w gniewie mowiacy o zemscie - i to, jakie takie stwierdzenie mialo i moglo miec konsekwencje.
trailer:
http://www.sinsofmyfather.../preloader.html
A tu stronka pokazujaca chronologie zycia Pablo Escobara:
http://www.sinsofmyfather.../preloader.html
Akaterine - Pon 14 Gru, 2015 22:01
Obejrzałam serial Flesh and Bone licząc na coś w miarę realistycznego o życiu tancerzy baletowych. O ja naiwna. Stereotyp goni stereotyp. Dyrektor baletu - gej, sadysta, niezrównoważony psychicznie, próbuje wykorzystywać seksualnie tancerzy. Tancerki - wszystkie wredne i z zaburzeniami żywienia. Główna bohaterka, Claire, jest nieśmiała, ma wiecznie wystraszone spojrzenie, ale oczywiście jest bardzo utalentowana i już po pierwszej próbie chcą zrobić z niej gwiazdę, taki typowy kopciuszek. Pierwsza tancerka - już na wylocie, z niewyleczoną kontuzją, zazdrosna o talent Claire. Pierwszy tancerz - casanova, chce od razu Claire przelecieć. Zespół wystawia balet, w którym Claire ma być gwiazdą, ale ta nadal chodzi wypłoszona, więc wszyscy uważają, że jest dziewicą i jej radzą, żeby znalazła sobie chłopa, dała mu się przelecieć, to od razu będzie lepiej tańczyć i lepiej wczuje się w rolę.
A Claire okazuje się być równie popieprzona co reszta, a nawet bardziej - ma skrzywionego psychicznie brata, z którym łączą ją iście lannisterskie relacje. Raz każe go pobić ochroniarzom (bo w międzyczasie rozpoczyna pracę jako striptizerka w klubie nocnym prowadzonym przez rosyjskiego gangstera, który jak na każdego Rosjanina przystało kocha balet i płacze na widok Jeziora Łabędziego, by po chwili kazać zabić jedną z nastoletnich prostytutek, którą porwał z Rosji), a kilka tygodni później sama pakuje mu się do łóżka.
O, więc taki to serial . Zdecydowanie nie pasuje do tego wątku, bo fajny to on nie jest...
Harry_the_Cat - Pon 14 Gru, 2015 23:19
O matko. Jakbym czytala o powiesciach Eeevy
Szafran - Pon 14 Gru, 2015 23:57
O rany, dzięki za ostrzeżenie Akaterine. Po świętach chciałam zacząć to oglądać:>. Teraz sobie daruję.
Eeva - Wto 15 Gru, 2015 09:14
| Harry_the_Cat napisał/a: | | O matko. Jakbym czytala o powiesciach Eeevy |
Uznaję to za komplement
A tak na serio to dzieki Akaterine za ostrzeżenie, tak samo jak szafran chciałam zacząć to oglądać.
Akaterine - Wto 15 Gru, 2015 18:10
| Eeva napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | | O matko. Jakbym czytala o powiesciach Eeevy |
Uznaję to za komplement . |
Zdecydowanie komplement, dziękuję .
Harry_the_Cat - Wto 15 Gru, 2015 21:33
No ba!
A ja ogladam Jessike Jones - bardzo mi sie podoba. Praedziu, a Tobie jak? Czy moze to powinnam zaczac w Fantastyce
praedzio - Wto 15 Gru, 2015 21:55
W Marvelu poproszę. Chwilowo nie oglądam ani Jessiki, ani czegokolwiek innego. Ale szykuje mi się długa przerwa, to sobie pooglądam.
praedzio - Nie 27 Gru, 2015 08:09
Rozpiska odcinków drugiej serii Galavanta (kto czeka?? ):
2x1 -- Jan 03, 2016 -- A New Season aka Suck It Cancellation Bear
2x2 -- Jan 03, 2016 -- World's Best Kiss
2x3 -- Jan 10, 2016 -- Aw, Hell, The King
2x4 -- Jan 10, 2016 -- Bewitched, Bothered, And Belittled
2x5 -- Jan 17, 2016 -- Giants Vs. Dwarves
2x6 -- Jan 17, 2016 -- About Last Knight
2x7 -- Jan 24, 2016 -- Love And Death
2x8 -- Jan 24, 2016 -- Do The D'dew
2x9 -- Jan 31, 2016 -- Battle Of The Three Armies
2x10 -- Jan 31, 2016 -- The One True King (To Unite Them All)
Caitriona - Nie 27 Gru, 2015 21:57
No jak to kto? Ja i zdaje się Eeva
Ne season opening: https://youtu.be/rlZIeCjIL40
|
|
|