Filmy - Powiew Orientu
Trzykrotka - Śro 21 Wrz, 2011 08:50
Doktor Shahid
Mam z nim jak z Jasiem Abrahamem - na jego widok od razu banan wykwita mi na twarzy
Admete - Śro 21 Wrz, 2011 16:00
Shahid wygląda teraz jak dwa miliony dolarów
Trzykrotka - Pią 23 Wrz, 2011 23:21
Śliczne zdjęcie z Mausam
Niestety, recenzje film ma bardzo kiepskie...
Admete - Pią 23 Wrz, 2011 23:37
Ja czytałam jedną przyzwoita I tak zamierzam obejrzeć
Trzykrotka - Wto 27 Wrz, 2011 00:07
Shahid romantyczny na dobranoc
Albo na dzień dobry
Admete - Wto 27 Wrz, 2011 07:09
Raczej na dzień dobry
Trzykrotka - Czw 29 Wrz, 2011 22:04
Wyniki jednego z milionów głosowań pod hasłem fani z której frakcji mają więcej komputerów (ostatnio w internecie rozgorzała wojna na posty między wielbicielami Khanów z pierwszych dwóch miejsc ). Wklejam, bo zdjęcia ładne . I Ali Zafar załapał się na listę!
http://hindifilmnews.com/...udK-q.tweet[/i]
Admete - Pią 30 Wrz, 2011 14:20
Ali Zafar jak najbardziej - na pewno bardziej niż taki Vivek
Trzykrotka - Pią 30 Wrz, 2011 18:28
Trzymam kciuki za Alego - zachwycił mnie w Tere Bin Laden. Ma wdzięk, urodę i talent.
Vivka może jeszcze mogłabym zrozumieć, ale Emraan Hashmi? Ratujcie...
Shahid na 3 miejscu
Admete - Nie 02 Paź, 2011 09:45
Lekcja w II a - Pieśń IX Kochanowskiego - "Nic pewnego na świecie, radość się z troską plecie" - mój komentarz - "No wiecie, jak to mawiają Hindusi "Czasem słońce, czasem deszcz" - a potem jeszcze w w oryginale Kazali mi to napisać na tablicy
Trzykrotka - Nie 02 Paź, 2011 18:33
Admete No i proszę, jak można połączyć Kochanowskiego z Joharem
Admete - Nie 02 Paź, 2011 18:40
Kilka dziewczyn załapało o co chodzi, bo oglądały ze mną kilka filmów bolly. Zwłaszcza Rab Ne Bana im się podobało.
BeeMeR - Pią 14 Paź, 2011 19:11
Laila Majnu (1976)
Miałam ochotę na starocia i to właśnie strzał w dziesiątkę! Film - cudo, jakiego było mi trza
Historia znana, nieszczęśliwi kochankowie, początek toćka w toćkę jak opowiedziano w Aaja Nachle, krótki, w umownej dekoracji
a potem, niby po latach, zaczyna się jazda w starym stylu, od nieszczęścia do nieszczęścia:
Majnu (młodziutki Rishi Kapoor, jeśli ktoś nie poznał) zakrada się przez okno do pałacu ukochanej (której imienia wtedy jeszcze nie zna, ale co tam), zakłada jej bransoletkę na nogę, całuje stopy, mówi niemal wierszem, panna również w skowronkach, aż dochodzi do wykradzenia panny nocą - oboje młodzi odziani w radośnie jaskrawe ciuszki, coby przypadkiem maskujące nie były
Bohater trafia do papierowej jaskini złoczyńców (którzy odziewają go w białe giezło, następnie pustynia w czarne ), rozmawia, właściwie śpiewa z sarenką,
Bije się rozczochranym bratem ukochanej, pomagają mu zaś "trzej śmieszni panowie"
Godny uwagi jest jeszcze dumny książę-małżonek Laili (Danny Denzongpa)
No i oczywiście dekoracje i barwne postaci drugoplanowe
polecam bardzo!
Admete - Sob 15 Paź, 2011 08:08
Film prezentuje sie bardzo malowniczo
Trzykrotka - Nie 16 Paź, 2011 00:47
Nie wyrzucaj go przypadkiem! Ja chcę! Rozczochrany Rishi i papierowa jaskinia mnie kuszą
BeeMeR - Pon 17 Paź, 2011 20:05
Ja sobie tak nawet myślałam w trakcie oglądania "Trzykrotce by się to spodobało"
Ania powinna być około 11 listopada - może jakies spotkanko?
Trzykrotka - Pon 17 Paź, 2011 20:22
Bardzo, bardzo chętnie
Trzykrotka - Wto 25 Paź, 2011 22:51
Nowy trailer Dona
http://www.youtube.com/wa...0&feature=share
To już neidługo!
Admete - Wto 25 Paź, 2011 23:06
Fajnie...tylko ja jestem ostatnio zniechęcona sytuacją, w której nie mogę liczyć na obejrzenie filmu w godziwy sposób.
Deanariell - Śro 26 Paź, 2011 06:46
Zastanawiałam się, bo w Krakowie na rynku w ostatnim czasie ekipa z Bolly kręciła ponoć jakieś ujęcia do filmu - w TVN pokazywali. Myślałam, że któraś z krakowianek coś o tym wie, ale nic tu jak widzę nie piszecie o tym wydarzeniu...
Admete - Śro 26 Paź, 2011 07:19
Nie Bolly tylko chyba Tolly albo Kolly Trzykrotka na pewno wie.
Trzykrotka - Śro 26 Paź, 2011 14:40
wie.
Kolly, Tamile kręcili, choć nasze media uparcie robiły z nich Bollywoodzian.
Kraków, Tatry, wybrzeże - nakręcili u nas widoczki pod piosenki. A to nie jest mała rzecz, bo piosenki kręci się zwykle w miejscach pięknych i niezwykłych. Już o nas wiedzą
W roli głównej wystąpił (i na Plantach oraz Rynku tańczył) uroczy (dziewczyny się zachwycały) Karthik Sivakumar, czyli rodzony brat Suryi.
| Admete napisał/a: | | Fajnie...tylko ja jestem ostatnio zniechęcona sytuacją, w której nie mogę liczyć na obejrzenie filmu w godziwy sposób. |
Słowo daję, jeśli zbiorę nieco energii, polecę na Dona do Londynu.
BTW: Ra.One zbiera niezłe recenzje: od entuzjazmu na bollywoodhungamie (4,5/5) po umiarkowane pochwały. Wczoraj premiera odbyła się w hali O2 w Kondynie.
Admete - Śro 26 Paź, 2011 15:30
Dobrze, że chwala - niech zarobi na siebie
Calipso - Pią 28 Paź, 2011 11:59
| Trzykrotka napisał/a: | | BTW: Ra.One zbiera niezłe recenzje: od entuzjazmu na bollywoodhungamie (4,5/5) po umiarkowane pochwały. Wczoraj premiera odbyła się w hali O2 w Kondynie. |
Do tego świetny teledysk http://www.youtube.com/watch?v=6FteXhp7MZY
Trzykrotka - Sob 29 Paź, 2011 20:36
Oj tak, Chamak Challo żył własnym życiem na długo przed premierą. A ten filmik obiegł już internet: tak oglądali Ra.One w Mumbaju:
http://www.youtube.com/wa...feature=feedlik
Jutro w Polsacie relacja z wyścigów Formuły 1 - pojedzie bolid z Ra.One na masce
A film bije rekordy oglądalności...
|
|
|