To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Admete - Nie 26 Lip, 2015 07:39

Pan z mieczem - fajnie :)
Cathie - Nie 26 Lip, 2015 19:54

Oglądam drugą serię "Tyrana". Podoba mi się dożo bardziej niż pierwsza. Przynajmniej na razie.
praedzio - Nie 26 Lip, 2015 19:55

Nadgonię na urlopie. :trzyma_kciuki: :lol:
Caitriona - Nie 26 Lip, 2015 22:51

Harry_the_Cat napisał/a:
To moze w sumie w zapowiedziach powinno byc: The Last Kingdom. Wyglada ciekawie:

Set in the 9th century AD, many of the separate kingdoms of what we now know as England have fallen to the invading Vikings, only the great Kingdom of Wessex stands defiant under its visionary King Alfred the Great (Dawson). It is the last kingdom.

:excited: :excited: :excited:

The series is an adaptation of Bernard Cornwell’s best-selling series of books “The Saxon Stories” - zastanawiałam się jakiś czas temu, kiedy zekranizują tę serię. Książki bardzo lubię, niedawno skończyłam Pieśń miecza, czwarty tom, a ma być ich zdaje się sześć. Super, czekam na październik ;)

Caitriona - Wto 11 Sie, 2015 22:47

Wrzucę tutaj, bo jakoś nie mogę znaleźć odpowiedniego wątku.

W merlin.pl są teraz promocje na dvd z serialami bbc. Dojrzałam m.in. Muszkieterów, Koniec defilady, Ripper Street.

http://merlin.pl/produkcj...00,300,500,1000

Harry_the_Cat - Pon 24 Sie, 2015 22:37

Obejrzalam w weekend na Netflixie Ubreakable Kimmy Schmidt, serial komediowy wykreowany przez Tine Fey. 13 dzwudziestokilkominutowych odcinkow opowiada historie dziwczyny, ktora przez 15 lat byla zamnkneita w bunkrze z 3 innymi kobietami przez szalonego pastora (w tej roli John Hamm) i po wyjsciu na powierzchnie decyduje sie zaczac zycie od nowa w Nowym Jorku - pozytywny, oczywiscie przerysowany i absurdalny, milo sie oglada. I ma super czolowke:

https://www.youtube.com/watch?v=WYNbp0u8WjA

Harry_the_Cat - Nie 30 Sie, 2015 19:06

Z duzym opoznieniem, ale nadrabiam Suits. Latwe, lekkie i przyjemne. Momentami sztampowe i przewidywalne, ale dobry plan na niedzielne popoludnie. Szkoda tylko, ze Netflix ma tylko 3 sezony.
Akaterine - Nie 30 Sie, 2015 19:26

Ja obejrzałam australijski serial "The Slap". Obyczajowy, ale powiedziałabym, że raczej z tych trudniejszych. Historia zaczyna się od przyjęcia urodzinowego, na którym kilkuletnie dziecko jednego z gości wymyka się spod kontroli, czego nie wytrzymuje inny gość i uderza go w twarz. I to jest punkt wyjścia dla historii kilku osób - Hectora, który przeżywa kryzys wieku średniego i Connie - nastoletniej opiekunki jego dzieci, która się w nim podkochuje; matki uderzonego chłopca i mężczyzny, który go uderzył i innych osób, które były świadkiem wydarzenia.
W zasadzie wszystkich bohaterów można w pewnym stopniu zrozumieć i jednocześnie trudno ich lubić. Serial całkiem dobry, ale ciężko mi się go oglądało.
Gra tam m.in. Essie Davis, czyli Miss Fisher.

Fibula - Pon 31 Sie, 2015 00:50

Ja dla porównania niespiesznie oglądam wersję amerykańską i australijska, mimo ciężkawej atmosfery, jest zdecydowanie lepsza. Matkę chłopca w obu wersjach gra ta sama aktorka. Z nowszych australijskich seriali ciekawy jest The Code, sensacyjno-polityczny. I trochę starszy, cudnie odprężający Rake, który wbrew pozorom nie jest durną komedyjką. Bardzo polecam!
Eeva - Pon 31 Sie, 2015 15:32

Ogladałam sobie taki serial z zeszłym roku - "Rush"
tzn zaczelam ogladac, bo skasowali go w polowie sezonu bo nie mial ogladalnosci, ale nawet spoczkowy byl, wkręciłam suię.
ja ostatanio lukam tv, juz nie pamietam kanalu, i patrze a tu beda ten wlasnie serial nadawac
i jaki jest tego kurcze sens niech mi ktos powie, bo ja nie wiem - nadawac serial ktory skonczyl sie po 10 odcinkach...

Akaterine - Pon 31 Sie, 2015 18:29

Fibula napisał/a:
Ja dla porównania niespiesznie oglądam wersję amerykańską i australijska, mimo ciężkawej atmosfery, jest zdecydowanie lepsza.

Wczoraj się zorientowałam, że Amerykanie zrobili własną wersję, obejrzałam pierwszy odcinek i fakt, australijską ogląda się lepiej. Jest jakaś bardziej realna, naturalna. W amerykańskiej totalnie nie podoba mi się Connie, jakaś taka lolitka.

Caitriona - Pon 31 Sie, 2015 21:55

Eeva napisał/a:
Ogladałam sobie taki serial z zeszłym roku - "Rush"

Oglądałam. Podobało mi się. I dlatego zamierzam oglądać Lucifera: https://www.youtube.com/watch?v=X4bF_quwNtw

Co do Slap, próbowałam obejrzeć pierwszy odcinek amerykańskiej wersji, nie wyszło mi.

praedzio - Wto 01 Wrz, 2015 05:17

Ja po pilocie Lucifera jestem rozczarowana. :roll:
Caitriona - Wto 01 Wrz, 2015 15:05

A jest już pilot? Muszę poszukać.
praedzio - Wto 01 Wrz, 2015 16:55

Wyciekł mniej więcej w tym samym czasie, co Blindspot i Minority Report.
Caitriona - Wto 01 Wrz, 2015 20:00

O, masz. Wszystkie trzy mnie interesują ;)
praedzio - Wto 01 Wrz, 2015 20:03

I wszystkie trzy mam. :cool:
Caitriona - Wto 01 Wrz, 2015 20:09

Uśmiechnęłam bym się do Ciebie, ale i tak nie mam na czym oglądać... Pozostaje mi oglądanie online.
A uśmiechnąć mogę się tak po prostu: :-D

praedzio - Wto 01 Wrz, 2015 20:19

To ja też się uśmiecham.
BeeMeR - Wto 01 Wrz, 2015 21:19

praedzio napisał/a:
To ja też się uśmiecham.
Jaka cudna emotka :mrgreen:
praedzio - Śro 02 Wrz, 2015 18:01

Jesienna ramówka serialowa: http://www.showtv.pl/wiel...-showtv-pl.html

Qrdens, naliczyłam w porywach dziesięć seriali, które chcę oglądać.... :thud: No, tak - przecież sen jest dla słabych... :-P

BeeMeR - Śro 02 Wrz, 2015 18:04

Sen jest przereklamowany ;)
Admete - Śro 02 Wrz, 2015 18:43

Jakby jeszcze napisali o czym one są, bo nie chce mi się sprawdzać. U mnie nadal będzie Blacklist, Longmire, Gotham. Może Minority Report, Blindspot, Code Black. Reszty nie kojarzę z tych nowych. Które są z sf? Jakieś sensacyjne nowe?

W Quantico zagra Priyanka Chopra - muszę to zobaczyć.

http://www.imdb.com/title...ref_=fn_al_tt_2

Caitriona - Śro 02 Wrz, 2015 19:29

Ja wypatrzyłam 6 nowych tytułów, na pewno je sprawdzę, a co będe oglądać, zobaczymy ;)
Caitriona - Śro 02 Wrz, 2015 19:31

Admete napisał/a:
Które są z sf?

Na pewno te dwa: The Expanse, Childhood's End.