To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Caitriona - Pon 04 Maj, 2015 19:51

Zagrany to on jest bardzo dobrze, w końcu dlaczego jak go tylko widzę to mam ochotę przyłożyć mu z liścia? :mrgreen: Jest wiarygodny.
Harry_the_Cat - Pon 04 Maj, 2015 19:57

Z liscia by wystarczylo, zeby sie zachwial ;)
Caitriona - Pon 04 Maj, 2015 20:05

Dokładnie :wink: na więcej uwagi z resztą nie zasługuje. Co mi przypomina że musze obejrzeć ostatni odcinek i nie mam jak. Wrr.
praedzio - Pią 08 Maj, 2015 08:32

ABC przedstawiło listę seriali, które dostaną kolejny sezon: http://deadline.com/2015/...abc-1201422717/

Agentka Carter!!! Galavant!! :cheerleader2: :cheerleader2: :cheerleader2:

Eeva - Pią 08 Maj, 2015 08:35

ubiegłaś mnie, własnie chcialam to wrzucić :D
Radosć z Galavanta! :love_shower:

Jotka - Pią 08 Maj, 2015 12:25

Nie będę mogła oglądać iitv się popsuło :cry2:
Caitriona - Pią 08 Maj, 2015 16:35

praedzio napisał/a:
Agentka Carter!!! Galavant!!

Oba mnie cieszą, ale Galavant bardziej :banan_czerwony:

praedzio - Pią 08 Maj, 2015 17:01

U mnie odwrotnie, ale to chyba nikogo nie dziwi. ;)
Harry_the_Cat - Pon 18 Maj, 2015 22:38

Czy widzial ktos The Affair z Ruth Wilson? Widzialam 2 odcinki, ciekawie poprowadzona narracja. Bohaterowie - Noah i Alice - sa przesluchiwani w zwiazku z czyjac smiercia (widz nie wie na razie czyja) i opowiadaja swoja historie. Odcinki podzielone sa pomiedzy Noah i Alice i kazde z nich opowiada swoja historie i widac wyraznie rozna percepcje, jesli chodzi o te wydarzenia w ktorych oboje bralli udzial. I tak na przyklad scene pierwszego spotkania, Noah pamieta Alice z flirciarskim usmiechem, dlugimi wyeksponowanymi nogami, podczas gdy Alice pamieta ze jego rodzine, corke i jego przeciagle spojrzenia.
Bede ogladac dalej, mimo, ze nie wiem, jak mozna wybrac Dominica Westa kiedy ma sie Joshue Jacksona (no bo to sie nazywa The Affair, wiec nie mam watpliwosci, ze tak sie bedzie akcja rozwijala).

Fibula - Pon 18 Maj, 2015 22:46

Harry_the_Cat napisał/a:
Czy widzial ktos The Affair z Ruth Wilson?

Jeszcze nie, ale mam szczery zamiar w bliżej nieokreślonej przyszłości. :wink:

Harry_the_Cat - Pon 18 Maj, 2015 22:51

Bede ciekawa opinii, jak juz zaczniesz :-D
Fibula - Wto 19 Maj, 2015 22:29

Oki, dam znać. Mnie dodatkowo interesuje, jak spisał się Dominic West. :wink:
Caroline - Nie 24 Maj, 2015 21:44

Harry_the_Cat napisał/a:
Czy widzial ktos The Affair z Ruth Wilson?

Tak, ja widziałam cały sezon. Bardzo dobry, więc ogólnie polecam. Akcja jest rzeczywiście fajnie prowadzona.

Caitriona - Wto 02 Cze, 2015 23:05

Taka ciekawostka. The X-Files ma oficjalną kontynuację w postaci komiksu. Zamiast oglądać 10 sezon, można go przeczytać. Są już dwa tomy: Wyznawcy i Żywiciele. Chris Carter maczał w tym palce.
Anaru - Śro 03 Cze, 2015 00:08

Chętnie obmacam jak będę miała możliwość. Ale tanie to one nie są. :roll:
Akaterine - Czw 04 Cze, 2015 15:11

Obejrzałam pierwszą z dwóch części filmu The Secret Life of Marilyn Monroe. W biografiach MM najwięcej zależy od aktorki, która się w nią wciela, a Kelli Garner jest genialna.
Admete - Wto 30 Cze, 2015 21:31

Serial izraelski Shtisel - ortodoksyjna rodzina żydowska, zajrzałam na początek pierwszego odcinka i już jestem zainteresowana. Ciekawy sposób narracji - od razu bez wstępów widz jest wrzucany w historię, która łączy się zdarzeniami, obrazami, ale tak dość luźno. Tu o serialu:

http://forward.com/cultur...eli-television/

Można oglądać online tam gdzie zawsze.

Caitriona - Pon 06 Lip, 2015 16:38

Skończyła się druga seria Penny Dreadful. Podobała mi się tak samo, jak pierwsza. Dlatego cieszy mnie wiadomość, że będzie trzecia seria.
Muszę koniecznie rozejrzeć się za muzyką Korzeniowskiego.

Admete - Pon 06 Lip, 2015 18:31

Nie widziałam żadnej serii, czasu i oczu nie starczy, by obejrzec wszystko ;)
Caitriona - Pon 06 Lip, 2015 18:41

Admete napisał/a:
Nie widziałam żadnej serii, czasu i oczu nie starczy, by obejrzec wszystko

Dlatego właśnie ja zrezygnowałam z kilku seriali :wink: Wolałam zrezygnować np z Outlandera, a oglądać Penny Dreadful, bo ma wszystko to, co mi się podoba, co mnie interesuje, jest dobrze zagrane (Eva Green!).

Harry_the_Cat - Nie 19 Lip, 2015 21:16

Czy ktos oglada Humans w koncu? Ja wlasnie skonczylam odcinek 5 - the plot thickens. Podoba mi sie bardzo, nie wiadomo jednoznacznie czy Synths niosa ludzkosci zgube, czy bedzie to prowadzilo wszytko do jakiejs symbiozy. Podoba mi sie ze ludzie zmagaja sie, z pytaniami, czy Synth staje sie czlonkiem rodziny, czy to tylko robot - jak rozni sa ludzie i jak rozne sa maszyny.
praedzio - Nie 19 Lip, 2015 21:21

Mam w planie ogladac. Na razie siedze w Extant, Dark Matter i Killjoys. Aaa... i Under the Dome rzecz jasna. Reszta z doskoku.
Harry_the_Cat - Nie 19 Lip, 2015 21:28

Zaden mi jakos nie wpadl w rece, z tego co wymienilas.
Admete - Pon 20 Lip, 2015 08:57

Ja mam w planach Humans i Dark Matter, ale nie wiem kiedy.
Harry_the_Cat - Sob 25 Lip, 2015 23:47

To moze w sumie w zapowiedziach powinno byc: The Last Kingdom. Wyglada ciekawie:

Set in the 9th century AD, many of the separate kingdoms of what we now know as England have fallen to the invading Vikings, only the great Kingdom of Wessex stands defiant under its visionary King Alfred the Great (Dawson). It is the last kingdom.

http://www.bbcamerica.com/the-last-kingdom/