To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Zmierzch, Nów i inne fazy ;)

spin_girl - Sob 11 Gru, 2010 11:27

Agn napisał/a:
Spinuś, a nabyłaś już mamie ten czwarty tom? Jak wnioskuję w pl? Bo ja tego czwartego nie popisałam i nie chce mi się już, a po polsku na pewno już nigdy sagi nie przeczytam. Mogę oddać w dobre rąsie...

uczennica ma mi pożyczyć czwórkę w tym tygodniu, ale jak się nie sprawdzi to może się przypomnę... :mrgreen:
W każdym razie bardzo, bardzo dziękuję za propozycję.

A co do Eclipse i dodatków...myślę, że znajdzie się na nie miejsce w Sylwestra :mrgreen:

Agn - Sob 11 Gru, 2010 18:00

A widzisz, bo uczennica tylko pożyczy, a ja oddam na wieki pod opiekę. Jeśli twoją mamę tak chwyciło, to może kiedyś zechcieć do tego wrócić. W każdym razie proszę pamiętać, propozycja wciąż aktualna.
Książka jest w idealnym stanie, w miękkiej okładce. :)

Myśl o Sylwku trzyma mnie ciepłem w stresach pracowych. :mrgreen:

spin_girl - Nie 12 Gru, 2010 19:35

Agn napisał/a:
Myśl o Sylwku trzyma mnie ciepłem w stresach pracowych.

Mnie też :mrgreen:

Agn - Czw 06 Sty, 2011 09:36

Z Sylwka nic nie wyszło... ech, szkoda. Ale jakoś tak po Sylwku wpadłam na dziwaczny pomysł fanficzny i właśnie go zrealizowałam. Pamiętacie MOK? Oto miniaturka pod to opowiadanie. Uwaga, trochę perwersyjna! Miód perwera
Calipso - Czw 06 Sty, 2011 09:44

Agn napisał/a:
Z Sylwka nic nie wyszło... ech, szkoda.

Zawsze można tarpana :lol: wypić w styczniu bądź w lutym :wink:
Spinko :kwiatek:

Yvain - Czw 06 Sty, 2011 11:10

Miód perwera przezabawna :rotfl: "Bo niczego tak bardzo teraz nie potrzebował, jak solidnej dawki normalności z wilkołakami i wampirami na czele." :rotfl: święte słowa czasem mam dokładnie takie samo wrażenie :mrgreen:
spin_girl - Czw 06 Sty, 2011 11:17

Calipso napisał/a:
Agn napisał/a:
Z Sylwka nic nie wyszło... ech, szkoda.

Zawsze można tarpana wypić w styczniu bądź w lutym
Spinko

no, nie wyszło, a wszystko przeze mnie :cry2: :cry2: :cry2:
Ale zobczymy się bardzo niedługo i w dodatku przyjadę do Was samochodem bo właśnie udało mi się zdać egzamin na prawo jazdy! :banan_czerwony:

Yvain - Czw 06 Sty, 2011 11:18

spin_girl napisał/a:
właśnie udało mi się zdać egzamin na prawo jazdy

gratulacje :mrgreen: :oklaski:

spin_girl - Czw 06 Sty, 2011 11:22

Dziękuję bardzo :mrgreen: Jestem w stanie absolutnej euforii, bo myślałam, że nigdy mi się nie uda. A teraz wreszcie mam! mam! mam! :banan_czerwony: :banan_Bablu: :cheerleader2:
Agn - Czw 06 Sty, 2011 11:23

SPIN, GRATULACJE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
O kurczę, to ty teraz zmotoryzowana będziesz. Elegancko. :-) I nie twoja wina, bo podejrzewam, że specjalnie nie łykałaś jakichś wstrętnych zarazków. A napić się możemy tak czy siak, nowy rok dopiero się zaczął, nawet w czerwcu jestem gotowa go świętować, hehehe. :mrgreen:

A w moim pięknym mieście bodaj 14-ego otwierają w końcu multikino, więc... na jesieni... :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

spin_girl - Czw 06 Sty, 2011 11:26

Agn napisał/a:
A napić się możemy tak czy siak, nowy rok dopiero się zaczął, nawet w czerwcu jestem gotowa go świętować, hehehe.

A w moim pięknym mieście bodaj 14-ego otwierają w końcu multikino, więc...

już Ty się nie martw, napijemy się na bank! Nawet lepiej wyjdzie, bo ja naprawdę chciałabym ten Wrocław trochę pooglądać, jak już tam będę, a tak w Nowy Rok wszystko by było zamknięte i wyludnione (tak się pocieszam...) no i pogoda się na pewno poprawi, nie będzie tam zimno i w ogóle :mrgreen: A Multikino odwiedzimy przy okazji Breaking Dawn vol.1 :mrgreen:

Agn - Czw 06 Sty, 2011 11:31

No wiadomo, jesteśmy umówione (przynajmniej mnie się tak wydaje) na wspólne oglądanie BD u mnie. Bo obawiam się, że samodzielnie to bym nie dała rady tego obejrzeć. ;)

Mam nadzieję, że będzie cieplej. Wczoraj rozmawiałam z siostrą i mówiła, że zapowiadali u nas ocieplenie... tymczasem za oknem wieje halny, aż gwiżdże. o_O No ale we Wrocławiu jest ciut inaczej z tą pogodą, a i będzie później niż teraz (bredzę).

Aragonte - Czw 06 Sty, 2011 12:28

Agn napisał/a:
Z Sylwka nic nie wyszło... ech, szkoda. Ale jakoś tak po Sylwku wpadłam na dziwaczny pomysł fanficzny i właśnie go zrealizowałam. Pamiętacie MOK? Oto miniaturka pod to opowiadanie. Uwaga, trochę perwersyjna! Miód perwera

Agn, zaliczyłam śmiechawkę przy porannej (no dobra - południowej) kawie :rotfl:
Meyer dalej nie mam zamiaru czytać, ale Ciebie poczytam z przyjemnością :-D

Calipso - Czw 06 Sty, 2011 12:35

Spinko, nie gadaj bzdur tylko oszczędzaj gardło na spotkanie z nami :mrgreen:
Tyle że ja pić nie będę.... :rumieniec:
Agn napisał/a:
na wspólne oglądanie BD u mnie.

??

Agn - Czw 06 Sty, 2011 14:20

Dlaczego pić nie będziesz? Znaczy się ja uszanuję każdą decyzję, ale chciałabym wiedzieć.

Odnośnie BD - w moim pięknym mieście otwierają multikino, więc robię tu malusi zlocik na wspólne oglądanie w owym kinie sagi odsłony 4A (czyli "Breaking Dawn" cz.1). Masz ochotę? :mrgreen: Przy czym ostrzegam, że spotkanie zaczęłoby się jakoś dzień wcześniej, żebyśmy mogły obejrzeć dotychczasowe filmy, głośno komentując wszystko, co się dzieje na ekranie. :lol: :twisted:
No i oczywiście wszystko będzie miało miejsce na jesieni, kiedy to do kin zawita owo BD.

Agn - Pią 07 Sty, 2011 20:12

Mogę się pochwalić? Słuchajcie, wielgachnym komplementem dla mojego bazgrolenia jest fakt, że skusiłam faceta do przeczytania ff do Zmierzchu. Być może to dobrze świadczy o moich wypocinach ewentualnie poczucie humoru do niego trafia. Niemniej właśnie na mirrielu dostałam komentarz od pana i aż cała spuchłam z radości: http://forum.mirriel.net/...hp?f=15&t=14676
*fruwa pod sufitem*

milenaj - Pią 07 Sty, 2011 20:17

:oklaski: :oklaski: :oklaski:
Aragonte - Pią 07 Sty, 2011 20:22

No ładnie, a jak np. ja chwaliłam (osoba z bliską zeru tolerancją na Zmierzch), to się nie cieszyła :-P
Foch :wink:

Agn - Pią 07 Sty, 2011 20:30

Ależ cieszyłam się i wciąż się cieszę! Jednakowoż... no wiesz, to obca zupełnie osoba, która wdepnęła w tekst, której nie pokazywałam go "hej, napisałam opowiadanie, przeczytaj". I do tego facet, a faceci niemal w 100% swej populacji mówią "Zmierzchowi" stanowcze "nie". Stąd ma radość. Ale cieszę się z każdego komentarza, naprawdę! Zwłaszcza jeśli chwalą osoby, które mają niską tolerancję na sagę. :kwiatek:
Yvain - Pią 07 Sty, 2011 20:32

Ładnie :oklaski: gratulacje :mrgreen:
Aragonte - Pią 07 Sty, 2011 21:55

Agn napisał/a:
Ależ cieszyłam się i wciąż się cieszę! Jednakowoż... no wiesz, to obca zupełnie osoba, która wdepnęła w tekst, której nie pokazywałam go "hej, napisałam opowiadanie, przeczytaj". I do tego facet, a faceci niemal w 100% swej populacji mówią "Zmierzchowi" stanowcze "nie". Stąd ma radość. Ale cieszę się z każdego komentarza, naprawdę! Zwłaszcza jeśli chwalą osoby, które mają niską tolerancję na sagę. :kwiatek:

No! :mrgreen: :lol:
Agn, napisz coś własnego, a ja chętnie to przeczytam :kwiatek:

BTW - zajrzyj do wątku "Nasi pupile", to zobaczysz moje Kocianny :wink:

Agn - Pią 07 Sty, 2011 21:57

Oj, może nawet napiszę. Choć nie sądzę, by mi coś własnego naprawdę wyszło.
Aragonte - Pią 07 Sty, 2011 21:58

Jestem pewna, że by Ci wyszło. Więcej wiary w siebie :)
Skoro mnie wyszło... :-P Inna sprawa, że nic z tego nie wyszło :roll:

Admete - Pią 07 Sty, 2011 22:31

Cytat:
I do tego facet, a faceci niemal w 100% swej populacji mówią "Zmierzchowi" stanowcze "nie"

Czyżbym miała męski mózg? ;) Thin ja ci dawno mówię, ze powinnas coś swojego napisać :) Serio, serio, serio.

Aragonte - Pią 07 Sty, 2011 22:33

Admete napisał/a:
Cytat:
I do tego facet, a faceci niemal w 100% swej populacji mówią "Zmierzchowi" stanowcze "nie"

Czyżbym miała męski mózg? ;) Thin ja ci dawno mówię, ze powinnas coś swojego napisać :) Serio, serio, serio.

Ja mam męski albo, powiedzmy, hermafrodytyczny :wink: