To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Harry_the_Cat - Sob 11 Kwi, 2015 11:47

No bardzo ciekawie. Kitty, czy Katherine, czy jak jej tam, mnie denerwuje. Tak soba dac manipulowac. Lubie postac sierzanta Timminsa.
Caitriona - Sob 11 Kwi, 2015 14:35

Sierżanta Timminsa też bardzo lubię, ma niezły kręgosłup moralny, facet z zasadami. Wkurza mnie Buckley, ten który prosił o lekcje boksu, jestem przekonana, że wykorzysta później te nauki do niecnych celów, wredota. Katherine jest z kolei młoda i głupia, trafiła do piekła i jakoś się musi odnaleźć, nie dziwota, że daje sobą manipulować.
Nuży mnie niesamowicie wątek żony pastora i tej Anne, przyznam że niektóre ich wspólne sceny przewijam...

Caitriona - Śro 15 Kwi, 2015 20:44

Obejrzałam kolejnego Poldarka. Z kuzyna to się takie ciepłe kluchy porobiły, no nie mogę. Zawsze był ciapa, ale chodzić po kątach i płakać?? Następny odcinek będzie niezły: kuzynka w końcu weźmie swoją sprawę w swoje ręce.
praedzio - Śro 15 Kwi, 2015 20:51

Ja się jakoś nie mogę zabrać za ten serial. Może kiedyś...
Caitriona - Śro 15 Kwi, 2015 20:55

To sie kiedyś zabierz ;) Piękne krajobrazy, piękna muzyka, piękne rozwiane na wietrze włosy Killiego ;) Serial naprawdę jest bardzo przyjemny.
Admete - Śro 15 Kwi, 2015 20:57

Też jakoś nie mogę. Melodramat mnie odstręcza ;)
Caitriona - Śro 15 Kwi, 2015 21:01

E, tam melodramat - dramat, czasami komedia, czasami obyczajówka. Najważniejsze, że dobre i sprawia przyjemność, ale przecież nie zmuszam ;) :D
praedzio - Śro 15 Kwi, 2015 21:02

Może jak się skończy Outlander, który jak dla mnie wyczerpuje pulę pięknych krajobrazów, muzyki i rozwianych włosów Jamiego. :P I jeszcze ma kilty w bonusie. :mrgreen:
Caitriona - Śro 15 Kwi, 2015 21:08

praedzio napisał/a:
I jeszcze ma kilty w bonusie

No fakt, tu krótkich spódnic nie ma :-P Spoko, nie namawiam, każdemu co innego pasuje. Mnie się ten serial bardzo dobrze ogląda. Lepiej niż Outlandera.

Harry_the_Cat - Śro 15 Kwi, 2015 22:54

No moim zdaniem ogolnie jest Poldark lepszy od Oulandera. I wcale nie mam wrazenia, ze tam jest romans w roli glownej - niby w tle w Outlanderze wydarzenia duzo bardziej dramatyczne, ale tam to one sa zdecydowanie tlem. W Poldarku to taki szerszy obraz spoleczenstwa osiemnastowiecznej Kornwalii.

I sezon drugi Poladarka potwierdzony :mrgreen:

praedzio - Czw 16 Kwi, 2015 05:12

Nie wątpię, że jest lepszy - po prostu na razie siedzę w Szkocji. :mrgreen:
Caitriona - Czw 16 Kwi, 2015 13:25

Harry_the_Cat napisał/a:
I sezon drugi Poladarka potwierdzony

O, bardzo dobra wiadomość :D

Anaru - Pią 17 Kwi, 2015 19:34

To ja sobie tak tylko cichutko wtrącę, że z przyjemnością odświeżam sobie daaaaawno daaaawno temu oglądany MASH, bo go TV przypomina aktualnie. ;) Nie każdy odcinek, bo puszczają po kilka, tylko co się trafi, ale jak się trafi to zerkam z sympatią i odrobinką sentymentu ;) .
Caitriona - Pią 17 Kwi, 2015 21:49

Obejrzałam najnowszy Banished - matko, jakie napięcie. I emocje. O żalu do złości w kilka sekund i obarot. Czy to był ostatni odcinek, czy jest jeszcze jeden?
Harry_the_Cat - Nie 19 Kwi, 2015 14:37

Caitriona napisał/a:
Obejrzałam najnowszy Banished - matko, jakie napięcie. I emocje. O żalu do złości w kilka sekund i obarot. Czy to był ostatni odcinek, czy jest jeszcze jeden?

O wiedzialam, ze mialam cos nadrobic!!

Nie wiem, czy to ostatni, czy nie, postaram sie dowiedziec ;)

Harry_the_Cat - Nie 19 Kwi, 2015 19:12

Obejrzalam. Troche melodramatyczne. Szczegolnie monolog Elizabeth.

Ale ogolnie mocny odcinek i dobry. I sprawdzilam, to byl ostatni.

Private MacDonald :cry2: :cry2:

Caitriona - Nie 19 Kwi, 2015 19:17

Harry_the_Cat napisał/a:
I sprawdzilam, to byl ostatni.

Cholera, mam nadzieję ze zrobią kolejną serię. Serial tego wart.

Harry_the_Cat napisał/a:
Private MacDonald

Mnie też go strasznie żal. Mam nadzieję, że ostatnia scena z jego udziałem, no że zmienił zdanie. Ta Kat to jakaś głupia jednak. Trzeba przyznać, że major Ross potrafi zaprowadzić porządek.

Harry_the_Cat - Nie 19 Kwi, 2015 19:23

Caitriona napisał/a:
Ta Kat to jakaś głupia jednak.

No strasznie glupia. Tak sie dac zmanipulowac.
Jak to ostatni odcinek, to mysle, ze jednak taki byl koniec. Troche sie tego spodziewalam, od momentu kiedy go major Ross "wyroznil". Mam nadzieje, ze Kat wie, ze to jej wina...

Dobry serial. CIekawa perspektywa, troche teraz inaczej patrze na lekcje historii z liceum, kiedy nas uczyli o iwzniach w Australii.

Harry_the_Cat - Nie 26 Kwi, 2015 21:38

Czekajac na ostatni odcinek Poldarka ( :cry2: ), obejrzalam pierwszy odcinek Jane the Virgin - calkiem zabawne :) . Jak nie zapomne, to bede ogladac dalej.
asiek - Nie 26 Kwi, 2015 23:21

Przede mną jeszcze dwa odcinki Poldarka. Przyjemny serial...

Harry_the_Cat napisał/a:
No moim zdaniem ogolnie jest Poldark lepszy od Oulandera. I wcale nie mam wrazenia, ze tam jest romans w roli glownej - niby w tle w Outlanderze wydarzenia duzo bardziej dramatyczne, ale tam to one sa zdecydowanie tlem. W Poldarku to taki szerszy obraz spoleczenstwa osiemnastowiecznej Kornwalii.

W pełni się zgadzam. Poldark, to nie melodramat, sporo tu obyczajówki.

Harry_the_Cat - Nie 26 Kwi, 2015 23:45

Cale szczescie Poldark sie skonczyl napisem "Poldark will return" ;)

Dramatyczny odcinek i tak stwierdzam, ze chyba od odc 3 to Ross sie nie usmiechnal ani razu... A szkoda.

Caitriona - Pon 27 Kwi, 2015 18:14

Harry_the_Cat napisał/a:
"Poldark will return"

Jakoś mnie to nie dziwi, ale bardzo cieszy :D

Ja jeszcze nie widziałam ostatniego odcinka, może dziś dam radę.

Admete - Czw 30 Kwi, 2015 19:08

Zaczęłam Poldarka - bardzo malowniczy serial. Nie jestem pewna czy lubię któregokolwiek z bohaterów, ale ogląda się nieźle.
ast73 - Czw 30 Kwi, 2015 20:02

Ja wczoraj obejrzałam ostatni odcinek pierwszej serii. Bardzo mi się podobał. Moimi faworytami są leniwi służący głównego bohatera, irytujący zaś kuzyn nieudacznik. Czekam na drugi sezon z niecierpliwością bo pierwszy ciekawie się zakończył.
Harry_the_Cat - Pon 04 Maj, 2015 11:18

Uwazam, ze Francis - kuzyn jest swietnie zagrany. Nie docenia sie zwykle za bardzo takich postaci, bo nie przyciagaja tyle uwagi i sympatii, ale moim zdaniem :oklaski: