To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Jotka - Sob 25 Sty, 2014 08:29

Domowy, pół nocy skanowałam, usuwałam i czyściłam. 20 minut po każdej godzinie drań sie ładuje, muszę szukać serwisu
Anaru - Sob 25 Sty, 2014 13:30

Jotka napisał/a:
Domowy, pół nocy skanowałam, usuwałam i czyściłam. 20 minut po każdej godzinie drań sie ładuje, muszę szukać serwisu

Masz jakiś w miarę zaufany serwis?

akne - Sob 25 Sty, 2014 17:51

Admete napisał/a:
SZaczęłam porządkować, usuwać, przerzucać na komputer i wtedy przestał działać.

To wredna bestia jest :-D Pomyślał, że chcesz się go pozbyć, albo sprzedać i przejął kontrolę :excited:

Po prostu się zepsuł. I przepadło mnóstwo rzeczy. Mówi się trudno. Jakoś filozoficznie to ostatecznie przyjęłam.

BeeMeR - Sob 25 Sty, 2014 18:10

Może głupie pytanie - ale ciasteczka i temporary itp pousuwałaś?
Admete - Wto 28 Sty, 2014 10:02

Mam trochę kłopotów z Forum. Prawie każda stronę musze wczytywać dwa razy, bo mi wyskakuje jakiś Forbidden error. I nie widze niektórych awatarów, znaczków.

Cytat:
You don't have permission to access /search.htm/lastvisit on this server.

Additionally, a 403 Forbidden error was encountered while trying to use an ErrorDocument to handle the request.

praedzio - Wto 28 Sty, 2014 10:03

Mam to samo.
Admete - Wto 28 Sty, 2014 10:17

Jeszcze wyskakuje error 404. Może napisze na pw do Admina.
Anaru - Wto 28 Sty, 2014 10:53

Łukasz, dzisiaj mi się chyba naście razy pojawił taki oto nowy komunikat:

i raz takie coś:

Natomiast od długiego juz czasu codziennie widuję taki po napisaniu posta:

Edycja:
Oo, widzę, że zgłaszałyście już ;) , sorry, długo miałam stronę otwartą

ŁukaszG - Wto 28 Sty, 2014 10:57

Wieczorem naprawie
Łukasz

Admete - Wto 28 Sty, 2014 11:01

Dzięki z góry. Damy radę klikac :)
Anaru - Wto 28 Sty, 2014 12:21

Jaką komórkę, tzn smartfona powinnam sobie kupić? Taka przyjazną użytkownikowi, nie gigantycznie skomplikowaną? Bo ja gadżetowa kompletnie nie jestem, chcę prosty dostęp do maila i rozkładów jazdy, ewentualnie jakiejś mapy czasem, a przede wszystkim do dzwonienia i pisania smsów. Nie gram w gry, nie słucham muzyki, nie potrzebuję nie wiadomo czego skomplikowanego.
(I nie pamiętam co mi Corrado podpowiadał...)

Bo mi szlag trafił dzisiaj komórkę...
http://forum.northandsout...9790.htm#379790

Admete - Wto 28 Sty, 2014 12:43

Wszyscy wokół mnie mają albo Nokie albo Samsungi, ale na umowy. Ja nie używam smartfona, mam taka fajna Nokię z klawiatura na obie ręce.
trifle - Wto 28 Sty, 2014 16:55

A taki jak ma Agn? On jest właśnie prosty, lajtowy, nie ma bajerów zbyt wielu.
Anaru - Wto 28 Sty, 2014 16:56

Ja nie wiem jaki ma Agn, oprócz tego, że chyba samsunga. :rumieniec:
trifle - Wto 28 Sty, 2014 17:00

Samsung galaxy mini 2.

http://www.euro.com.pl/te...i-2-s6500.bhtml

Admete - Wto 28 Sty, 2014 17:31

Takiego ma chyba mój brat młodszy...
Anaru - Wto 28 Sty, 2014 23:16

Będę obmacywać w takim razie, tzn zorientuję się.
ŁukaszG - Śro 29 Sty, 2014 00:47

Jest lepiej, czy pojawiają się jeszcze te błędy?
Osoby, które mają z tym problem, proszone są jeszcze o skasowanie w swoich przeglądarkach plików tymczasowych.

Pozdrawiam
Łukasz

corrado - Śro 29 Sty, 2014 02:02

Przy logowaniu przez Operę Mobile maiłem dziwną sytuację - wywaliło mnie z dziesięć razy z rzędu zaraz po zalogowaniu. Z ff na pc parę minut później brak problemów.
Admete - Śro 29 Sty, 2014 08:12

Mnie się już ta sytuacja nie pojawia. Ciasteczka i pliki tymczasowe czyszcze często.
akne - Śro 29 Sty, 2014 11:11

Ja nie miałam żadnych problemów.
Anaru - Śro 29 Sty, 2014 15:45

na razie kilka postów bez żadnych problemów - wspaniała odmiana :kwiatki_wyciaga:
Anaru - Śro 29 Sty, 2014 18:52

No dobra, jak na dzisiejsze popołudnie to całkiem nieźle, prawie bardzo dobrze :mrgreen: , bo tylko raz przed chwilką miałam po napisaniu posta taki oto komunikat:

Anaru - Śro 05 Mar, 2014 11:00

Po napisaniu posta wyświetla mi się to samo co przedtem, tzn to, co tu:
http://forum.northandsout...9784.htm#379784
pozostałe problemy nie wróciły na szczęście ;)

Z pozaforumowych zrzędów technicznych: muszę przekopiować jakieś 80 GB zdjęć w przynajmniej kilkudziesięciu (jak nie więcej :zalamka: ) katalogach z komputera stacjonarnego na dysk przenośny, żeby oczyścić dysk pod nowy system :zalamka: . Nie byłoby problemu, gdyby nie to, że muszę to robić za pomocą dwóch pendrive'ów i powolnego netbooka, do którego jest podczepiony przenośny dysk. :frustracja: A kopiowanie na stacjonarnym prawie wiesza mi kompa jak cokolwiek robię w necie...
Załamka na całej linii. :zalamka: :zalamka: :zalamka:

Coś mi się zepsuło w kompie, co odpowiada za usb, działa mi li i jedynie jedno wejście z przodu i to tylko z pendrivem, w porywach jedno z tyłu i to w stylu "pojawiam się i znikam", żadnego normalnego większego dysku komp nie widzi. Chyba coś z zasilaniem, albo z płyta główną. :mysle: Ze zdjęciami to będzie utrzymanie na cały dzień, jeżeli w ogóle dzisiaj skończę, bo przecież nie mam jak siedzieć cały dzień na tyłku przed kompem. :frustracja:

Anaru - Śro 05 Mar, 2014 11:10

Kurka wodna, ustawiłam sobie pasek zadań na pionowo w netbooku i nie umiem go teraz przenieść na dół z powrotem. :frustracja: Jest na to jakaś metoda? :kwiatek: