Komunikaty - Pytania techniczne
Ania Aga - Śro 04 Gru, 2013 21:38
| corrado napisał/a: | | Jak wyłączyć powiadomienia o odpowiedziach w skuteczny sposób? Mam zaznaczone "nie" od miesięcy a i tak przychodzą. |
Też mam ten problem.
Admete - Śro 04 Gru, 2013 21:39
Hmmm...nigdy ich nie włączałam, więc nie wiem...
Akaterine - Śro 04 Gru, 2013 21:43
A gdy piszecie posty nie macie na dole przy niektórych tematach "Powiadom mnie gdy ktoś odpowie"? Kiedyś też miałam ten problem, mimo ustawienia w profilu, że nie chcę, cały czas mi przychodziły, później się zorientowałam, że w niektórych tematach mam zawsze tą opcję włączoną, ale po napisaniu odpowiedzi i odkliknięciu tej opcji powiadomienia przestały przychodzić. Ale to było dawno, za mojej poprzedniej forumowej tożsamości .
Anaru - Śro 04 Gru, 2013 21:43
| corrado napisał/a: | | Jak wyłączyć powiadomienia o odpowiedziach w skuteczny sposób? Mam zaznaczone "nie" od miesięcy a i tak przychodzą. |
Ja musiałam powyłączać śledzenie tematu w każdym wątku po kolei, bo jak zaznaczyłam ogólnie, żeby nie przychodziły to mnie zignorowało. A odkliknięcia pojedyncze są owszem, bardziej czasochłonne, ale skuteczne.
| Admete napisał/a: | | Spróbuję się przestawić na Chrome. |
Polubiłam chrome,bo stabilniejsze dla mnie bardziej niż Mozilla i mniejszy kombajn, szybciej chodzi. A jeszcze jak podkradło sobie "ulubione" z Mozilli to polubiłam jeszcze bardziej. Kiedyś chrome było beznadziejne i ubogie, teraz od długiego już czasu używam, przyzwyczaiłam się i nie zmieniam. Tylko wsadzanie do ulubionych ma mniej wygodne.
| Admete napisał/a: | | I dlaczego pokazuje mi, że mam Mozille, jak nie mam...Tak ma być? |
Mnie też pokazuje tego smoka, a używam chrome
BeeMeR - Czw 05 Gru, 2013 05:47
Ja lubię Seamonkey
Anaru - Pon 30 Gru, 2013 20:50
Cały wątek "Co nam leży na sercu" zrobił mi się nagle teoretycznie "nieprzeczytany" i mam tam 1948 (!!!) nieprzeczytanych postów, a czytałam tak naprawdę wszystkie.
W efekcie zrobiło mi się nagle masakrycznie dużo nieprzeczytanych postów i pojawił się komunikat Zobacz posty nieprzeczytane [5637]
Da sie odhaczyć cały wątek jako przeczytany?
Akaterine - Pon 30 Gru, 2013 21:16
Może jest jakaś funkcja na forum, która na to pozwala, ale póki się nie znalazła spróbuj może tego - zignoruj cały wątek, później usuń z ignorowanych. Na chłopski rozum powinno zadziałać .
Bo jak rozumiem opcja "oznacz wszystkie posty jako przeczytane" dla całego forum w grę nie wchodzi?
BeeMeR - Pon 30 Gru, 2013 21:19
| Akaterine napisał/a: | | zignoruj cały wątek, później usuń z ignorowanych. | dobry pomysł!
Anaru - Pon 30 Gru, 2013 21:20
Odignorowuje sie jako przeczytany? Dzięki
(to tak na przyszłość, bo a razie walnęłam cały na każdy temat jako przeczytany bo miałam tylko niespełna 700 postów w humorze, reszta przeczytana )
Akaterine - Pon 30 Gru, 2013 22:10
| Anaru napisał/a: | Odignorowuje sie jako przeczytany? |
Sprawdziłam, działa .
Admete - Czw 02 Sty, 2014 16:07
buuuu...dysk zewnętrzny mi się zbiesił. Nie można go otworzyć, żąda sformatowania. Jak sformatuję, to wiadomo, co będzie. Można go jakos naprawić? Komputer go w ogóle nie widzi. Mam go spisać na straty?
Anaru - Czw 02 Sty, 2014 16:20
Zobacz na drugim komputerze, u mnie duży komp tez nie widzi kompletnie jednego z moich małych dysków, a mały komp bez problemu.
Admete - Czw 02 Sty, 2014 16:35
Też go nie widzi. znaczy się dysk jest w urządzeniach i apletach, komputer nawet twierdzi, że działa poprawnie, ale nie chce działać.
BeeMeR - Czw 02 Sty, 2014 16:44
| Cytat: | | buuuu...dysk zewnętrzny mi się zbiesił. Nie można go otworzyć, żąda sformatowania. Jak sformatuję, to wiadomo, co będzie. Można go jakos naprawić? Komputer go w ogóle nie widzi. Mam go spisać na straty? | Ja nie mam pojęcia - spytaj może Łukasza, czy czegoś nie podpowie
Admete - Czw 02 Sty, 2014 16:54
Jutro podejdę do jednego serwisu. Może coś poradzą. jak nie, to do śmieci. Mnóstwo rzeczy tam było, trudno.
EDIT: nie podejdę do serwisu, bo dysk ma jeszcze gwarancję. Pewnie danych nie odzyskam, ale może sam dysk lub pieniądze za niego...
Anaru - Czw 02 Sty, 2014 19:36
Ale może zapytaj fachowców, może jaki kabelek, albo cos drobnego?
Admete - Czw 02 Sty, 2014 19:39
Nie wygląda to na kabelek. Słychać w trakcie działania takie coś jakby spięcie albo mały mechaniczny ruch.
Anaru - Czw 02 Sty, 2014 19:40
O, to się może cos obluzowało
Szkoda danych, może dałoby się je odzyskać? Chyba, że to tylko takie odzyskiwalne dane
Admete - Czw 02 Sty, 2014 19:46
Parę rzeczy chciałabym stamtąd mieć. Nie mam pojęcia czy lepiej oddać na gwarancji czy kombinować. Podejdę najpierw do jakiegoś miejscowego serwisu. Tyle tylko, że jak mi już rozmontują, to nie ma uproś. W urządzeniach i drukarkach komputery dysk widzą, ale nic poza tym nie można z nim zrobić. Komp wręcz twierdzi, że urządzenie działa poprawnie. Wydaje mi się, że tam jest jakiś problem mechaniczny lub spięcie jakieś...
Anaru - Czw 02 Sty, 2014 23:17
Zapytaj w serwisie czy oni coś poradzą, my sie nie znamy. Może się uda.
ŁukaszG - Czw 02 Sty, 2014 23:21
| Admete napisał/a: | | [...] Wydaje mi się, że tam jest jakiś problem mechaniczny lub spięcie jakieś... |
Jeśli system go widzi, to spróbuj go przeskanować. Kliknij na nim prawym przyciskiem myszy, Właściwości, zakładka Narzędzia, sprawdzanie danych - [Sprawdź]. Może pomoże.
Jeśli nie, to skontaktuj się najpierw telefonicznie z serwisem dla Twojego dysku, może jest to jakiś znany im problem, który można rozwiązać programowo, a w ostateczności być może istnieje możliwość, aby oddać/przesłać do serwisu "z opcją" próby odzyskania danych, jeśli będzie to możliwe.
Z ciekawości zapytam, jaki do dysk (firma/model). Dziękuję z góry za tą informację.
Pozdrawiam
Łukasz
Admete - Pią 03 Sty, 2014 12:09
Seagate STAA500200. Nic się z nim nie dało zrobić, bo komp go niby widzi, ale nie widzi. Nie wyskakuje w eksploratorze Windows, nie ma go w Commanderze. Nie można go odłączyć przez bezpieczne odłączanie sprzętu. Oddałam do sklepu, a czy reklamację przyjmą - tego nie wie nikt. Na pudełku jest informacja o dwóch latach gwarancji, ale mogą stwierdzić, że zepsuł się z mojej winy i po ptokach. Nie upadł, nie został uszkodzony mechanicznie. Był prawie pełny i chciałam go odciążyć. Zaczęłam porządkować, usuwać, przerzucać na komputer i wtedy przestał działać.
Jotka - Pią 24 Sty, 2014 19:35
Czy komuś instaluje się Trojan:Win32/Repplock - wykradający hasła, walczę od kilku dni i przy każdym włączeniu komutera się instaluje, strony otwieraja się wieczność, o oglądnięciu czegokolwiek nie ma mowy
Anaru - Pią 24 Sty, 2014 23:11
Nie masz się do kogo zwrócić, żeby Ci kompa oczyścił? To pracowy czy domowy?
Może Admin Ci pomoże?
primavera - Pią 24 Sty, 2014 23:53
najlepiej wejść w windows, potem temp files i wywalić wszystko co można albo usunąć też niepotrzebne programy i koniecznie cookies
gdy korzystamy z Internetu pozostaje nam mnóstwo śmieci i trzeba na bieżąco czyścić
polecam darmowy porogramik CCleaner
|
|
|