Filmy - Fajny film wczoraj widziałam IV
Eeva - Śro 19 Cze, 2013 10:14
Niewątpliwie. Chociaż nie miałabym nic przeciwko żeby się samodzielnie przekonać
Agn - Śro 19 Cze, 2013 10:17
Pewnie wydłubywałabyś te diamenciki, przyznaj się.
Eeva - Śro 19 Cze, 2013 10:17
No jaha!
BeeMeR - Śro 26 Cze, 2013 20:49
Czas wojny (War Horse) (2011)
Film o koniu i jego panu - oraz zmieniających się właścicielach tymczasowych w czasie wojny. Kilka ujęć mega kiczowatych, ale większość jest pięknych
Koń cudny Słyszałam od kilku osób, że film jest wzruszający - jak dla mnie trochę przewidywalny, ale ładny.
The.Secret.Of.Crickley.Hall
Mini serial trzyodcinkowy z duchami w tle - prowadzony na dwóch płaszczyznach - obecnej i pół wieku wcześniej. Trochę niespójny jak dla mnie ale przy duchach i innych paranormalnych sprawach się nie czepiam takich szczegółów Można obejrzeć
Caitriona - Czw 27 Cze, 2013 20:53
| BeeMeR napisał/a: | | The Secret of Crickley Hall |
Mnie się podobało, nie zauważyłam niespójności, ale tak jak piszesz, film o duchach, więc może podczas oglądania bardzo mózgownicy nie wysilałam Poza tym gra ta jedna z moich ulubionych aktorek angielskich, Suranne Jones.
| BeeMeR napisał/a: | | Czas wojny (War Horse) (2011) |
O ile się nie mylę, to w tym filmie gra dwóch "najgorętszych" współczesnych młodych aktorów brytyjskich, Benedict Cumberbatch i Tom Hiddleston, ale nawet dla nich (a obu bardzo lubię) nie mam siły oglądać filmu ze zwierzakiem w roli głównej...
Obejrzałam Gambit, czyli jak ograć króla. Film bardzo średni, pomimo obsady (Firth, Rickman, Tucci, Diaz). Właściwie ciągnęłam oglądanie dla Firtha i ciągu scen w Savoy'u. Firth i Diaz, mimo że każde dobre w swojej roli, razem wypadli blado, jak diabli, zero chemii.
Zobaczyłam też Dead Man Down (2013) sensacyjny thiller z Colinem Farellem w roli głównej. Podobało mi się. Film o zemście ze sporą ilością strzelania. Podobała mi się kobitka partnerująca Farellowi, Noomi Rapace. Sam Farell tez nie był zły.
Eeva - Nie 30 Cze, 2013 09:18
Stand Up Guys z Pacino, Walkenem i Arkimen - bardzo fajny słodko-gorzki film o starości i przyjaźni. Bardzo polecam.
Czwarta Część Szklanej Pułapki - dostałam depresji po obejrzeniu tego filmu. Strasznie słaby. Straaaasznieeeeee.
| Caitriona napisał/a: | | Gambit, czyli jak ograć króla. Film bardzo średni, pomimo obsady |
Tak samo uważam. Ja obejrzałam głownie dla Firtha i Rickmana, ale generalnie wielki zawód. Miałam wrażenie nieudolnej próby naśladowania Żądła.
Yvain - Nie 30 Cze, 2013 09:47
| Eeva napisał/a: | | Stand Up Guys z Pacino, Walkenem i Arkimen - bardzo fajny słodko-gorzki film o starości i przyjaźni. Bardzo polecam. |
Też mi się podobał odczułam jednak żal, że ci świetni aktorzy są już w tak zaawansowanym wieku.
Eeva - Nie 30 Cze, 2013 09:50
Ja to samo. Szczególnie widać to po Pacino, Walken zawsze wydawał mi sie mega stary
Yvain - Nie 30 Cze, 2013 09:54
Fakt, po Pacino widać bardziej. A ja jeszcze ostatnio robiłam sobie powtórkę Frankie i Johnny kocham ten film. Kino daje złudzenie, że oni są wieczni.
Agn - Nie 30 Cze, 2013 12:56
| Cytat: | | Stand Up Guys z Pacino, Walkenem i Arkimen - bardzo fajny słodko-gorzki film o starości i przyjaźni. Bardzo polecam. |
A coś więcej? O czym to?
| Yvain napisał/a: | | Kino daje złudzenie, że oni są wieczni. |
Niestety...
Eeva - Nie 30 Cze, 2013 19:10
| Agn napisał/a: | A coś więcej? O czym to? |
Al Pacino wychodzi z więźnia po 28 latach, po jakimś czasie okazuje się, ze Walken jego najlepszy przyjaciel ma go zabić, bo inaczej zginie on i ktoś z jego rodziny.
Obejrzałam przestraszny dokument Jesus Camp - opowiada o obozie dla dzieci organizowanym przez kościół ewangelicki w USA. No przestraszne mówię wam, małe dzieci płaczące bo czują się winne że nie rozumieją Biblii - to chyba uderzyło mnie najbardziej. Do tego dzieci wpadajace w jakiś modlitewny szał, dostające drgawek no masakra.. Film bardzo polecam, jest superciekawy, ale z drugiej strony mocno (przynajmniej dla mnie) szokujący.
Agn - Nie 30 Cze, 2013 19:14
| Eeva napisał/a: |
Obejrzałam przestraszny dokument Jesus Camp - opowiada o obozie dla dzieci organizowanym przez kościół ewangelicki w USA. No przestraszne mówię wam, małe dzieci płaczące bo czują się winne że nie rozumieją Biblii - to chyba uderzyło mnie najbardziej. Do tego dzieci wpadajace w jakiś modlitewny szał, dostające drgawek no masakra.. Film bardzo polecam, jest superciekawy, ale z drugiej strony mocno (przynajmniej dla mnie) szokujący. |
O matko jedyna, czemu ma służyć taki obóz? Propagandzie?
Eeva - Nie 30 Cze, 2013 19:17
No chyba tak. No i żeby sie dowiedzieć że karą za grzech jest śmierć i że jakby Harry Potter zył w Starym Testamencie to by go stracono (chociaż temu w sumie jestem skłonna przyznać rację;-) )
Admete - Nie 30 Cze, 2013 19:18
Ale jakby mógł życ, jak to postać fikcyjna? Nie ogaraniam tego.
Eeva - Nie 30 Cze, 2013 19:20
No chodzi o to że magia zła i czarodzieje źli i Bóg tego nie pochwala.
Eeva - Nie 30 Cze, 2013 19:30
A no i jeszcze dla mnie już totalną załamką było wystawienie kartonowego Busha i dzieci miały go pozdrawiać i błogosławić i mówić ze cieszą się, ze tam z nimi jest. Wygladało to trochę jak całowanie obrazka z Husajnem w dokumencie, który kiedyś oglądałam.
Agn - Nie 30 Cze, 2013 19:36
| Cytat: | | A no i jeszcze dla mnie już totalną załamką było wystawienie kartonowego Busha i dzieci miały go pozdrawiać i błogosławić i mówić ze cieszą się, ze tam z nimi jest. Wygladało to trochę jak całowanie obrazka z Husajnem w dokumencie, który kiedyś oglądałam. |
Śmierdzi mi to czymś w guście Korei Północnej. Jacyś chorzy ludzie prowadzą te obocy...
Eeva - Nie 30 Cze, 2013 19:38
No raczej. No jak inaczej nazwać kogoś kto sprawia, ze 5-10 letnie dzieci płaczą bo w Ameryce jest aborcja? I że mogłyby mieć 3 razy więcej przyjaciół niż mają teraz gdyby nie aborcja?
Agn - Nie 30 Cze, 2013 19:42
Ja pier............................................................................... [autocenzura w ostatniej chwili]!!!
Eeva - Nie 30 Cze, 2013 19:43
No to dokładnie myślałam, przez całość trwania filmu.
Tak czy inaczej gorąco polecam obejrzenie.
Eeva - Sob 06 Lip, 2013 17:31
Z racji, że w ten weekend jestem słomianą wdową to nadrabiam flmy:-)
Rapture-palooza - tak straszne, ze nawet nie jest śmieszne. Obejrzałam tylko dla Anny Kendrick, którą lubię. Następuje armagedon, pada krwawy deszcz, z nieba spadają płonące kamienie, na ziemie zstępuje Szatan. Ana i jej chłopiec obmyślają plan jak zabić Bestię. Nie radzę nawet zbliżać sie do tego filmu. Miało być prześmiewczo i ironicznie, ale nie wyszło.
Anna Karenina z Keirą Knightley, której znieść nie mogę, bo ma minę jak kaczka. I tyle o tym filmie. Nie mogłam się skupić bo ciągle przed oczami miałąm wydymane usta Keiry i jej krzywe zęby.
Upside Down (odwróceni zakochani) - mega słabe. Dwa światy, jedno słońce. Na każdym ze światów grawitacja ciągnąca w swoja strone. Chłopak z biedniejszego świata zakochuje się w dziewczynie z górnego świata. Czy będą razem? Hmmmm. Szkoda czasu na oglądanie zeby się przekonać.
So Undercover - gra Miley Cyrus wiec spodziewałam sie wielkiej słabizny, ale wbrew oczekiwaniom film bardzo fajny i dobrze się bawiłam. Nie osiąga szczytu artyzmu, ani nawet się do niego nie zbliża, ale jest zabawny i przyjemnie się go ogląda. Prywatny dtektyw z dallas (Miley) dostaje niespodziewaną propozycję od FBI aby udawała członkinię bractwa uniwersyteckiego aby odnaleźć tajne księgi mafii ukrywane przez córkę mafijnego księgowego.
Anonymous - Sob 06 Lip, 2013 17:51
| Eeva napisał/a: | | Anna Karenina z Keirą Knightley, której znieść nie mogę, bo ma minę jak kaczka. I tyle o tym filmie. Nie mogłam się skupić bo ciągle przed oczami miałąm wydymane usta Keiry i jej krzywe zęby. |
Ja nie mam uprzedzeń do Keiry ale filmu nie toleruję
Eeva - Sob 06 Lip, 2013 20:39
Fat Kid Rules the Wolrd - Gruby, nieszczęśliwy dzieciak Troy zostaje uratowany przed samobójczą śmiercią przez szkolnego wyrzutka i narkomana Marcusa. Marcus namawia Troya żeby ten założył z nim punk-rockową kapelę. Film bardzo fajny, trochę zabawny, a trochę wzruszajacy. Bardzo polecam, warto.
Oz the Great and Powerful - oszukańczy cyrkowy iluzjonista dostaje się do magicznej Krainy Oz, gdzie pomaga dwóm czarownicom pokonać Złą Czarownicę. Nuda.
Bridge to Terabithia - bardzo piękny film, zupełnie nie jest naiwny ani banalny. Dwójka nastolatków zaprzyjaźnia sie i tworzy własny wymyślony świat. Polecam. Spłakałam się strasznie.
Caitriona - Sob 06 Lip, 2013 21:03
| Eeva napisał/a: | | Oz the Great and Powerful - oszukańczy cyrkowy iluzjonista dostaje się do magicznej Krainy Oz, gdzie pomaga dwóm czarownicom pokonać Złą Czarownicę. Nuda. |
Miałam to samo wrażenie po obejrzeniu
asiek - Sob 06 Lip, 2013 21:22
| Eeva napisał/a: | | Bridge to Terabithia - bardzo piękny film, zupełnie nie jest naiwny ani banalny. Dwójka nastolatków zaprzyjaźnia sie i tworzy własny wymyślony świat. Polecam. Spłakałam się strasznie. |
To obecnie jest lektura szkolna, mój syn to przerabiał. Filmu nie widziałam, ale razem z M. czytałam książkę. Też się spłakałam.
|
|
|