To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Eeva - Śro 21 Sty, 2015 08:13

Admete napisał/a:
Własnie stwierdziłam, że poczekam na więcej odcinków i wtedy ewentualnie obejrzę.

Ja to samo :-)

Jestem w połowie Fargo i podoba mi się coraz bardziej :-) Kocham Billego Boba Thorntona, mimo iż ma fryzurę taka trochę na grzybka (ew. na garnek)

BeeMeR - Śro 21 Sty, 2015 08:33

A mnie się coraz bardziej podobają Impersonalni - różnorodność osób do ratowania (acz z gangsterami przedkładanymi nad syna przesadzili :roll: ) i tematyki z nimi związanej - szczególnie podobało mi się ratowanie kilkumiesięcznej dziewczynki :mrgreen:
Podobają mi się też wplatane ujęcia z milionów kamer przemysłowych - człowiek się od razu czuje śledzony na każdym kroku ;)

Admete - Śro 21 Sty, 2015 11:07

BeeMeR napisał/a:
Podobają mi się też wplatane ujęcia z milionów kamer przemysłowych - człowiek się od razu czuje śledzony na każdym kroku

Śledzenie jeszcze przed tobą ;) Który odcinek oglądasz?

BeeMeR - Śro 21 Sty, 2015 11:56

teraz będzie 1x20 :mrgreen:
Jotka - Śro 21 Sty, 2015 16:28

A to jeszcze kryminał :wink:
Admete - Śro 21 Sty, 2015 17:40

Ale już blisko sf - w drugiej połowie 2 sezonu ;)
Fibula - Śro 21 Sty, 2015 23:45

Raczej w końcówce, odcinek 17 to chyba pierwsza delikatna sugestia (jestem świeżo po seansie). :mysle:
A fabuła niczym w horrorze (akcja na wyspie). :wink:

Admete - Czw 22 Sty, 2015 05:43

Niby Root pojawia się pod koniec sezonu 1. Na poczatku tak strasznie jej nie lubiłam ;)
Fibula - Czw 22 Sty, 2015 20:58

Ajć, czyżbyś mnie właśnie uraczyła spojlerkiem? :bejsbol: :mrgreen: Ja nadal jej nie lubię. :roll:
Admete - Czw 22 Sty, 2015 21:19

Co to za spoiler, prawie żaden ;)
Fibula - Czw 22 Sty, 2015 21:55

:wink:
Spoiler:
Zmianę Root podejrzewam od czasu, gdy na hataku zobaczyłam fotkę-zapowiedź jednego z ostatnich odcinków bieżącego sezonu z nią i agentką Shaw (?) w wielkiej komitywie.

Chyba będę musiała podkręcić tempo oglądania. :mrgreen:

Admete - Pią 23 Sty, 2015 05:37

Podkręcaj, podkręcaj ;) A zaskoczeń będziesz jeszcze mieć trochę.
Harry_the_Cat - Nie 08 Lut, 2015 18:13

Wlaczylam pierwszy odcinek Walking Dead. Zly pomysl przy jedzeniu....
praedzio - Nie 08 Lut, 2015 18:21

Harry_the_Cat napisał/a:

:rotfl: :rotfl: :rotfl: Ja tak się kiedyś wkopałam przy "Helix". :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Admete - Nie 08 Lut, 2015 20:16

A ja obejrzałam pierwszą serię Longmire i nadal mi się ten serial podoba. Seria była krótka, tylko 10 odcinków. Ciekawa jestem bardzo, co dalej wymyślą i jakie sprawy będzie miał do rozwiązania szeryf.
Caitriona - Nie 08 Lut, 2015 21:46

Harry_the_Cat napisał/a:

A, tak. Jeden z moich ulubionych seriali, ale nawet teraz zdarza mi się zamykać oczy na widok niektórych zombie ;)

Zaczęłam sobie kryminalny serial Backstorm - i mi się podoba. Podoba mi się gł. bohater, zrzędliwy i upierdliwy, ale nie pozbawiony humoru i ciętego języka. Fajne są dialogi, szybkie, czasem zgryźliwe.

Harry_the_Cat - Nie 08 Lut, 2015 22:05

Caitriona napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:

A, tak. Jeden z moich ulubionych seriali, ale nawet teraz zdarza mi się zamykać oczy na widok niektórych zombie ;)

Skonczykam sezon 1 bo krotki ;)

Fibula - Nie 08 Lut, 2015 22:08

Mnie Backstorm po jednym odcinku nie zachwycił, ale dam mu jeszcze szansę. A WD jutro wraca, fajnie. :wink:
Caitriona - Nie 08 Lut, 2015 22:15

Fibula napisał/a:
nie Backstorm po jednym odcinku nie zachwycił, ale dam mu jeszcze szansę.

U mnie zaskoczyło od razu ;)

Fibula napisał/a:
A WD jutro wraca, fajnie.

Cieszy mnie to ogromnie :D

Admete - Pon 09 Lut, 2015 05:37

Caitriona napisał/a:
Fajne są dialogi, szybkie, czasem zgryźliwe.

Popieram - też mi się podoba.

Eeva - Pon 09 Lut, 2015 08:23

Admete napisał/a:
A ja obejrzałam pierwszą serię Longmire i nadal mi się ten serial podoba. Seria była krótka, tylko 10 odcinków. Ciekawa jestem bardzo, co dalej wymyślą i jakie sprawy będzie miał do rozwiązania szeryf.

Ja bardzio pokochałam Longimre. Bardzo żałowałam, ze tylko trzy serie zrobili, ale jakis czas temu czytałam, że Netflix go przejmie i wyprodujuje 4 sezon :cheerleader2:

Admete - Pon 09 Lut, 2015 08:53

Podobno ma być 4 sezon. Cała obsada jest świetna, klimat, historie.
Caitriona - Nie 22 Lut, 2015 21:41

Może kogoś zainteresuje, że Trafny wybór/The Casual Vacancy Rowling zostało zekranizowane ;) https://www.youtube.com/watch?v=O_Myt40YHiU
Fibula - Nie 22 Lut, 2015 23:51

I od marca będzie dostępne w HBO GO, a od maja w zwykłym HBO. Może zdopinguje mnie to do przeczytania książki.
Będąc przy zapowiedziach: od przyszłego tygodnia na Ale Kino The Honourable Woman, a od marca Fortitude - pierwszy nie jest nowością, ale mam takie tyły, że jeszcze go nie widziałam, za to drugi to świeżynka, do której prawie się przymierzyłam. :wink:

BeeMeR - Sob 28 Lut, 2015 09:53

Jestem już po 3x04 odcinku Impersonalnych - Maszyna działa, nie tylko myśli ;)
Niektóre odcinki są słabsze i wykoncypujemy wszystko zanim się stanie, inne lepiej wymyślone i podejrzewamy wszystkich z maszyną łącznie ;) - co trochę jest niedorzeczne biorąc pod uwagę, że gdyby chciała kogoś ubić to by ubiła (taką spadającą windą na przykład ;) ) a nie zgłaszała do ochrony :mrgreen:
Uwielbiam Fincha :serce: