To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

ast73 - Pią 30 Sie, 2013 14:26

Po piątym logowaniu szybko piszę bo znowu o mnie zapomni,postów też nie zobaczę,po minucie mnie wylogowuje.
Anaru - Pią 30 Sie, 2013 15:15

Mnie nie wylogowuje, ale każdorazowo po napisaniu posta otwiera się biała strona z jakimiś błędami. :?

A mój komputer jest w serwisie :(
I teraz jestem w dużej mierze bez neta...
Uzależniona jestem :frustracja:

Admete - Pią 30 Sie, 2013 16:38

Biedactwo. Mnie nie wylogowuje. Najwyżej forum czasem działa powoli.
Anaru - Pią 30 Sie, 2013 18:48

ast73 napisał/a:
Po piątym logowaniu szybko piszę bo znowu o mnie zapomni,postów też nie zobaczę,po minucie mnie wylogowuje.

Ast, a masz zahaczone stałe zalogowanie? Napisz może do Admina, że masz taki problem.

ŁukaszG - Sob 31 Sie, 2013 22:27

Admete napisał/a:
[...] Najwyżej forum czasem działa powoli.

Serwer, na którym jest forum od wielu lat ma swoje plusy i minusy. Plusem jest na pewno cena oraz fakt, że w sumie przez te wszystkie lata, od czasu kiedy pilnuję forum od strony technicznej, tylko raz była większa awaria, która spowodowała niedziałanie forum przez bodaj kilkanaście godzin. Minus jest taki, że serwer nie grzeszy prędkością i czasami forum rzeczywiście chodzi wolno... Możemy w kwietniu przyszłego roku wrócić do tematu i zastanowić się nad zmianą serwera na szybszy, wydajniejszy, ale na pewno będzie trzeba liczyć się wydatkiem co najmniej trzy razy większym niż obecnie.
Ze swojej strony co kilka tygodni optymalizuję bazę danych dla forum i robię kilka innych zabiegów przez dostępne narzędzia/opcje, aby forum jakoś działało.

Pozdrawiam
Łukasz

Ania Aga - Sob 31 Sie, 2013 22:38

Wielkie dzięki!!!
Admete - Sob 31 Sie, 2013 23:01

Myślę, że damy radę nadal działać na tym serwerze. Jeszcze raz podziękowania za twoja pracę i czas.
Yvain - Nie 01 Wrz, 2013 07:46

Minusy nie są aż takie uciążliwe :mrgreen: dzięki za twój trud adminie :kwiatek:
Akaterine - Nie 01 Wrz, 2013 08:01

Ja nie mam szczególnych problemów. Czasami wyskakuje jakiś błąd, ale po odświeżeniu strony działa jak trzeba. Na wszelki wypadek przed wysłanie posta robię tylko ctrl+A ctrl+C i przeklejam w razie potrzeby ;) .
Anaru - Nie 01 Wrz, 2013 08:20

Mnie wyskakuje błąd prawie po każdym poście...
Ale fakt, po odświeżeniu znika.

Admete - Pią 13 Wrz, 2013 18:33

Przez pieprzony Microsoft mam kłopot. Wypuścili aktualizację, która nie chce się zainstalować. Komputer niby ją instaluje, a jak zamykam komputer znów instaluje i znów...Bez końca.

http://answers.microsoft....72-46e3ab7f3e24

Nie umiem sobie z tym poradzić.
Aktualizacja zabezpieczeń produktu Microsoft Office 2007 suites (KB2760411)

Aktualizacja zabezpieczeń produktu Microsoft Office Excel 2007 (KB2760583)

Aktualizacja zabezpieczeń produktu Microsoft Office 2007 suites (KB2760588)

Akaterine - Pią 13 Wrz, 2013 19:46

Skoro tyle osób ma z tym problem, to pewnie niedługo Microsoft to naprawi.
Admete - Pią 13 Wrz, 2013 19:48

Na razie ukryłam te aktualizacje. Nic innego nie wymyśliłam.
Admete - Pią 15 Lis, 2013 14:54

Jesiennie się zrobiło na forum... :kwiatek:
BeeMeR - Pią 15 Lis, 2013 15:49

Było patriotycznie, jest jesiennie :kwiatek:
Yvain - Pią 15 Lis, 2013 17:20

Jak miło, dzięki :kwiatek:
Admete - Śro 04 Gru, 2013 20:44

Skąd pobrać bezpieczną wersję Mozilli? Którą wersję?
Akaterine - Śro 04 Gru, 2013 20:51

Najlepiej ze strony oficjalnej, i wersję ostatnią - w sumie one teraz tak bardzo się nie różnią, nie pamiętam aktualizacji, która jakoś szczególnie zrewolucjonizowała dla mnie firefoxa ;) .
Admete - Śro 04 Gru, 2013 20:52

A widzisz weszłam niby na oficjalną, a Norton wykrzyczał, że tam wirus. I nie zainstalowałam. Która to strona oficjalna w takim razie?
Akaterine - Śro 04 Gru, 2013 20:59

http://www.mozilla.org/pl/firefox/fx/
Może Norton przewrażliwiony jest ;) . Kaspersky też ma czasem jakieś jazdy.

Admete - Śro 04 Gru, 2013 21:04

Dzięki. Na razie testuje Google Chrome, ale nigdy nie mogłam się do niej przekonać.
Admete - Śro 04 Gru, 2013 21:07

Dalej krzyczy i to mocno, sam mi usunął plik. Nie zaryzykuję. Może się do Chrome przyzwyczaję.
trifle - Śro 04 Gru, 2013 21:19

Ja tam Chrome polecam. Zajęło mi trochę przestawienie się z Opery, ale teraz stwierdzam, że o niebo lepiej, bo jest szybszy.
corrado - Śro 04 Gru, 2013 21:23

Jak mi avast zaczął głupie błędne powiadomienia wywalać to też go wymieniłem.
Pytanie retoryczne:
Jak wyłączyć powiadomienia o odpowiedziach w skuteczny sposób? Mam zaznaczone "nie" od miesięcy a i tak przychodzą.

Admete - Śro 04 Gru, 2013 21:32

Na razie nic nie wymienię, bo ma jeszcze sporo dni pracy, a zapłaciłam za niego. Potem wrócę do Noda. Spróbuję się przestawić na Chrome.

I dlaczego pokazuje mi, że mam Mozille, jak nie mam...Tak ma być?