To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...

Aragonte - Pią 09 Sty, 2015 13:37

Chyba będę obczajać na dniach, zaciekawiło mnie to :wink:
Harry_the_Cat - Pią 09 Sty, 2015 21:12

No a ja obejrzalam wczoraj Broadchurch. CALE. Nie moglam przestac. Poszlam spac duzo za pozno :shock:
Admete - Pią 09 Sty, 2015 21:16

Pierwszy sezon? Bo drugi się chyba dopiero zaczął...
Harry_the_Cat - Pią 09 Sty, 2015 21:28

Tak, tak pierwszy. Wiem, ze z opoznieniem. Ale na iplayerze dawali wlasnie ze wzgledu na nowy sezon. Dzis obejrzalam pierwszy odcinek sezonu 2. Kilmat swietnie utrzymany.
Admete - Pią 09 Sty, 2015 22:36

Drugi sezon zaczyna sie niesamowicie. Jak oni to robią?
Aragonte - Pią 09 Sty, 2015 22:59

Na temat Tennanta zwierz miała swoją teorię :wink:
Pewnie obejrzę, jak już będzie całość.

Harry_the_Cat - Pią 09 Sty, 2015 23:09

No wlasnie teraz sie martwie, ze odcinki sa co tydzien :mrgreen:

Nie czytalam tego wpisu zwierza ale przekmnal mi jakos na feedzie na FB.

Czy tu ktos ogladal Gracepoint? Przeczytalam sobie o roznicach w zakonczeniu i ciekawa jestem Waszego zdania.

Aragonte - Pią 09 Sty, 2015 23:46

Gracepoint nie tknęłam.

Jestem przy końcu pierwszego odcinka Mozart in the jungle i całkiem dobrze się bawię :D
Jakby ktoś znalazł angielski sos, to się uśmiecham :wink: Mam polski do pierwszych odcinków, ale nie całkiem się zgrywa z obrazem.
Chyba będę oglądać. Króciutkie te odcinki, ledwie pół godziny trwają.
Piękna muzyka :serduszkate:

Jotka - Sob 10 Sty, 2015 19:44

Harry_the_Cat napisał/a:
No a ja obejrzalam wczoraj Broadchurch. CALE. Nie moglam przestac. Poszlam spac duzo za pozno :shock:

Ja też w dwa dni cały sezon, co ten serial w sobie ma, że nie można przestać :-P

Caitriona - Sob 10 Sty, 2015 19:55

Aragonte napisał/a:
Gracepoint nie tknęłam.

Ja tez nie mogłam się za to zabrać, wolę oryginał ;)

Eeva - Nie 11 Sty, 2015 14:28

Ja zaczęłam ale nie dałam rady dooglądać do końca pierwszego odcinka.
Też jestem ciekawa różnicy w zakończeniu, wiec jeśli ktoś oglądał to niech sie podzieli :-)

Harry_the_Cat - Nie 11 Sty, 2015 19:01

No ja wiem z internetu jaka jest roznica, wiec moge sie podzielic wiedza teoretyczna :mrgreen:

Spoiler:
w Gracepoint sie okazuje, ze w jakis sposob Tom tez sie znalazl na miejscu i to on ostatecznie pchnal Danny'ego. Ellie to odkrywa i nie mowi nikomu, tylko kaze Joemu wziac wine na siebie jako pokuta za jego zwiazek z Dannym. Ma chodzic o to ze 1) jednak Ellie odkrywa prawde a nie jej szef, ktory sprzatnal jej awans sprzed nosa 2) pozostawia to pytania nt faktu ze Ellie taka zawsze dobra, jednak przekracza pewne granice, kiedy chodzi o jej wlasnego syna, tym samym ryzykujac swoja cala kariere

Harry_the_Cat - Pon 12 Sty, 2015 23:03

Drugi odcinek Broadchurch :shock:
Admete - Wto 13 Sty, 2015 07:21

To znaczy trzeba się bać?
primavera - Wto 13 Sty, 2015 08:39

Silent Witness powrócił w serii 18 - lubię ten serial a pierwsze dwa odcinki były świetne
Caitriona - Wto 13 Sty, 2015 12:53

Broadchurch trzyma poziom i napięcie. Mamy nową sprawę i rozprawę sądową. Bardzo mi się podoba.
Harry_the_Cat - Wto 13 Sty, 2015 22:50

Trzyma napiecie, trzyma. Tak sie denerwowalam na koncu odcinka ze ojej!
Admete - Nie 18 Sty, 2015 20:07

Obejrzałam serial Marco Polo. Podobał mi się, choć mam zastrzeżenia. Przede wszystkim otrzaskana z serialami azjatyckimi i ze wschodnim kinem odnosiłam wrażenie, że aktorzy są za bardzo europejscy ;) No i zgrzytało mi, ze mówią po angielsku ;) Poza tym wyrzuciłabym wszystkie gołe sceny. Odzwyczajona jestem od golizny i drażni mnie. Szkoda na nią czasu. Wolę sceny, które coś pozostawiają wyobraźni. Ładnie były kręcone sceny walk - na wzór filmów azjatyckich właśnie. Nie rozumiem jednak po co walczące kobiety pokazywane były nago. Jest tam jedna kurtyzana szkolona w sztukach walki i co i raz golizną świeci. Jakoś facetów nie rozbierają w takich scenach do rosołu. Role Marco Polo gra młody Włoch, co słychać w jego angielskim, bo taki jakby miękki, ale brzmi miło dla ucha. Ciekawa jestem, czy zrobią dalsze serie. Z aktorów najbardziej podoba mi się Joan Chen, ale ona jak raz naprawdę jest Chinką, więc pasuje ;)
praedzio - Nie 18 Sty, 2015 20:12

Ja nie dałam rady przejść przez pierwszy odcinek, ale ja już chyba uprzedzona jestem do wszystkiego, co choć trochę ma skośne oczy. ;) :sorry3:
Nic to - Banshee i Helix wróciło. :cheerleader2:

Caitriona - Nie 18 Sty, 2015 20:18

Ja nawet się nie zabrałam za ten serial. Nie mam kiedy, a że to tematyka "wschodnia" do której ogólnie mnie nie ciągnie, nie było parcia i prób znalezienia czasu ;)
Admete - Nie 18 Sty, 2015 21:27

Kiedy on jest jak najbardziej zachodni, wyprodukowany przez Netflix. Dla mnie to on jest za mało azjatycki ;) Na razie akcja rozgrywała sie na dworze mongołów, koniec XIII wieku. teraz pewnie więcej będzie w Chinach, bo Mongołowie zaczęli ich podbijać i w końcu opanowali całość, ale to za czas jakiś. Całość jest pokazywana z punktu widzenia Włocha, Marco Polo. Zderzenie dwóch sposobów myślenia.
primavera - Wto 20 Sty, 2015 22:01

PREMIERA 3 SEZONU MR SELFRIDGE'A 25 stycznia!
Akaterine - Wto 20 Sty, 2015 22:02

Dzięki za wiadomość :)
Harry_the_Cat - Wto 20 Sty, 2015 22:07

3 odcinek Broadchurch troche mnie skonfundowal.

Spoiler:
ostatnia scena - troche tego za duzo. Bardzo ciezko mi sie sie ogladalo i nie jestem pewna czy mi sie podoba ten twist :?

Admete - Śro 21 Sty, 2015 05:40

Własnie stwierdziłam, że poczekam na więcej odcinków i wtedy ewentualnie obejrzę.