To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Pytania techniczne

Anaru - Sob 06 Lip, 2013 10:05

Kasperski (póki miałam z nim do czynienia) też mi blokował forum. :roll:
Akaterine - Sob 06 Lip, 2013 10:06

Kaspersky tak ma - forum ma funkcję otwierania wszystkich nieprzeczytanych postów w nowych oknach i Kaspersky rozpoznaje to jako rodzaj wirusa. Chyba można dodać adres forum do wyjątków (w najnowszej wersji będzie pod Ustawienia -> ochrona WWW -> [ponownie] Ustawienia -> zakładka Zaufane adresy URL.
aneby - Sob 06 Lip, 2013 10:40

Dzięki :kwiatek: Spróbuję.

Edit: nic nie zrobiłam, a teraz mnie wpuszcza :roll: Może miałam za dużo nieprzeczytanych i dlatego się burzył :mysle:

Akaterine - Sob 06 Lip, 2013 11:24

aneby napisał/a:
Może miałam za dużo nieprzeczytanych i dlatego się burzył :mysle:

Tak, dokładnie. Jeżeli nieprzeczytane posty idą w setkach, to się burzy.

Ania Aga - Śro 10 Lip, 2013 15:50

Zmienił się symbol graficzny przy pasku z adresem?
Admete - Śro 10 Lip, 2013 15:55

Ja mam taki sam, jak był.
Anaru - Śro 10 Lip, 2013 22:43

Ania Aga napisał/a:
Zmienił się symbol graficzny przy pasku z adresem?

Chyba nie? :mysle:

Anonymous - Czw 11 Lip, 2013 02:05

Też mi się widzi, że wszystko po staremu
Sofijufka - Czw 11 Lip, 2013 20:29

zaczął mi nagle zgłaszać mi sie po otwarciu kompa express file updater, żądając zainstalowania... co mam robic, jak radzicie?
Akaterine - Czw 11 Lip, 2013 20:36

Wyrzucić ;) .
Sofijufka - Czw 11 Lip, 2013 21:06

a jak to zrobic?
Akaterine - Czw 11 Lip, 2013 21:48

Najpierw zobacz, czy jest na liście programów w Panel sterowania -> dodaj lub usuń programy. Jeżeli jest, to po prostu odinstalować. Jeżeli nie ma, to ja bym zainstalowała program CCleaner - służy do oczyszczania dysku z niepotrzebnych plików, usuwania programów i kontroli programów w autostarcie. Skoro uruchamia się po starcie systemu, pewnie jest w autostarcie, więc najlepiej go stamtąd usunąć.
CCleanera w zasadzie nie trzeba instalować - jest wersja przenośna, trzeba tylko rozpakować:
http://ccleaner-portable.softonic.pl/
Po otworzeniu masz Narzędzia -> Autostart.
Tyle mogę na odległość poradzić.

Sofijufka - Pią 12 Lip, 2013 15:24

odinstalowałam z panelu sterowania - dzięki!
Anaru - Czw 18 Lip, 2013 13:42

Dostałam wczoraj wieczorem taką oto informację:

od: <noreply@facebook.com> Pomoc Środa, 17 Lipca 2013 22:53
odpowiedz na adres: <noreply@facebook.com>
dw: <noreply@facebook.com>
załączniki: 1 załącznik zapisz załączniki
temat: Wlamanie na Twoje Konto Facebook napisał/a:
Witaj
Doszło do włamania na Twoje konto w serisie Facebook
Aby powstrzymać atak tymczasowo zablokowaliśmy Twoje konto.
Swoje konto możesz bezpiecznie odzyskać jedynie pod wygenerowanym przez nas Adresem.
Aby w pełni bezpiecznie odzyskać swoje konto udaj się na stronę http://blokada-facebook.url.pl/
Następnie poczekaj na wygenerowanie nowego hasła.
Daniel Nowak, Sekcja Intendentury Monitoringu,
Dział Bezpieczeństwa i Administracji Serwisowej Facebook.pl

Rozumiem, że to oszustwo, które mi pod ww. linkiem wciśnie jakiegoś trojana i przy okazji zakosi dane osobowe? :confused3: Olać czy coś gdzieś mam z tym badziewiem robić, zgłaszać czy coś? :mysle:

praedzio - Czw 18 Lip, 2013 13:47

Ktos już to umieścił na wykop.pl.
Anaru - Czw 18 Lip, 2013 14:08

Oo, nie widziałam. Ale jak wrzuciłam w google wczoraj to mi wyszły wyniki prawie identyczne, z 2012, tyle, że adres miał końcówkę chyba "tk" i podpisana była chyba "Grupa Facebook" czy coś w tym stylu. Więc zignorowałam to moje i nie tykałam. :roll:
Admete - Nie 21 Lip, 2013 11:04

Co mam zrobić, żeby wróciły dobre ustawienia monitora? Windows przestał widzieć mój monitor i oznacza go jako rodzajowy monitor inny niż pnp.

EDIT: nowe sterowniki mi chyba pomieszały wszystko. W końcu doszłam, co zrobić.

Anaru - Wto 20 Sie, 2013 09:47

Jaka byłaby najbardziej przyjazna użytkownikowi możliwość przesłania większych plików? Macie jakiś pomysł? :kwiatek: Chciałabym przesłać spakowane zdjęcia w większej ilości, tzn większy plik niż mam ochotę pchać pocztą i nie wiem czego użyć. Użyłam Sendspace bo miałam tam kiedyś już konto, ale przy pobraniu wyskakuje komunikat: "Serwer: zajęty.
Przyczyna: wszystkie sloty są aktualnie zajęte przez użytkowników premium.
Spróbuj za chwilę lub pobierz ten plik z serwera Premium wybierając jedną z poniższych metod:"

Czyli "zapłać nam, a pobierzesz", a ja wolałabym nie zmuszać odbiorców do opłacania ściągania fotek ;)

praedzio - Wto 20 Sie, 2013 09:51

Mój brat używa Mediafire, kiedy chce mi przesłać większą ilość zdjęć i filmików. Ja używam 4shared. Cholernie długo się uploaduje, ale za to można pobierać bez problemu.
Anaru - Wto 20 Sie, 2013 10:53

praedzio napisał/a:
Ja używam 4shared. Cholernie długo się uploaduje, ale za to można pobierać bez problemu.

No to próbuję, dzięki :kwiatek:

...o rany, faktycznie wolno wpełza :czekam2:

primavera - Wto 20 Sie, 2013 11:14

praedzio napisał/a:
Mój brat używa Mediafire, kiedy chce mi przesłać większą ilość zdjęć i filmików. Ja używam 4shared. Cholernie długo się uploaduje, ale za to można pobierać bez problemu.

niezłe jest też filecloud.io :-) i mozna pobierać bez ograniczeń

Anaru - Czw 29 Sie, 2013 00:40

Macie może pomysł dlaczego w moim stacjonarnym komputerze wypięły ssie absolutnie wszystkie USB? Tak jakby ich nie było. :mysle: Czasem po resecie są widoczne, a moment później nie. Albo jak się wtyka pendrive'a w jeden USB to zawiesza sie cały komputer. :mysle: Od dzisiaj tak mam. No i oczywiście internet mam tez przez USB, przez modemik podłapujący przez router, więc internetu również na dużym kompie nie ma i musiałam się przesiąść na netbooka. Nie mam pojęcia co sie tam mogło zepsuć...
Tzn wymieniany miałam dzisiaj zestaw USB z tyłu kompa na jakiś inny. I przestał mi się wyłączać znienacka komputer (robił tak od kilku dni), za to mam teraz hocki klocki z USB. :(

Admete - Czw 29 Sie, 2013 07:39

Ja używam takich dodatkowych usb na kablu, żeby się nie schylać. Może coś z twoimi usb się nie zgrywa?
Anaru - Czw 29 Sie, 2013 11:58

Dodatkowo zaczął mi się komputer bez ostrzeżenia znienacka wyłączać. :confused3:
Mam wrażenie, że im bardziej, że coś w nim poprawia tym bardziej wyłażą na wierzch problemy. :confused3:

ast73 - Pią 30 Sie, 2013 14:22

Napisałam posta,chcę wysłać,sorry,wylogowało mnie automatycznie,ostatnio ciągle mnie wylogowuje,czy tylko mnie?