Seriale - Pod Duchem, Małpą i Samurajem czyli dramaland po raz 16
Aragonte - Śro 07 Lis, 2018 00:34
Widziałam go w dwóch dramach jako młodszą wersję jakiegoś bohatera, a co?
Trzykrotko, oczywiście, że szansy na romans na linii Na Jung - Chilbong to tam nie było w ogóle Prychałam tak od drugiego odcinka bodajże
A świetlikowe kissu jest cudne
Trzykrotka - Śro 07 Lis, 2018 00:45
Ten aktor to póki co dzieciak, który grywa młodsze wersje starszych bohaterów. A co?
Aragonte, ja się bardzo staram nie prychać przesadnie, ale w moich oczach druga część cyklu jest słaba, bez ikry i siły zwyczajności, jaką miały pierwsza i trzecia. Ciągle czekam na dalszy, ciekawszy ciąg. AM 1997 też długo się u mnie rozpędzało.
BeeMeR - Śro 07 Lis, 2018 08:19
U mnie 1997 też długo się rozpędzała no i niemal wymięłam na starcie
1994 jest za długa, niezgodna, co romans drgnie to dostaje w łeb, jak np. Nagłym "sześć miesięcy później" tuż po jakimkolwiek ruszeniu romansu zamiast pokazać tenże kwitnący romans. A dłużyzny na koniec sa rozpaczliwe.
Aragonte - Śro 07 Lis, 2018 08:54
| BeeMeR napisał/a: | | U mnie 1997 też długo się rozpędzała no i niemal wymięłam na starcie |
Ale przynajmniej odcinki są tam krótkie
BeeMeR - Śro 07 Lis, 2018 09:22
Co nie zmienia faktu że wydzieraja się tam okrutnie...
Aragonte - Śro 07 Lis, 2018 09:23
A, to prawda. Też miałam problem podczas oglądania.
Answer Me 1988 nadal nie do pobicia
Alicja - Śro 07 Lis, 2018 11:02
Terius dramatyczne, wybuchają samochody, główny mężczyzna umiera, potem użył. I pierwsza osobę. Która powiadomił jest nasza mama bliźniaków. Morderca pierwszego męża czyha na jej dzieci, ją i bohatera.
Dopiero w połowie dramy zaczęli jeść a już myślałam, że tu nie będzie jedzenia. Chyba dopiero od odc.11
Szafran - Śro 07 Lis, 2018 12:23
Pytam, bo widziałam go w fajnej niezależnej komedii i zobaczyłam, że ma jakieś tv rzeczy na koncie, więc byłam ciekawa, czy znacie.
Na żywo wcale nie wygląda jak dzieciak, a dość poważnie:D Albo dorósł od czasu tamtych rólek:D Trafiło mi się spotkanie z nim i reżyserem wspomnianej komedii na tegorocznej edycji Festiwalu Kina Koreańskiego. W ogóle śmieszne spotkanie, bo obaj panowie byli bardzo zdawkowi i oszczędni w słowach. Tak jak na Q & A twórcy zwykle się rozgadują i udzielają wyczerpujących odpowiedzi, tak tu - w ogóle. Prowadzący spotkanie miał trochę kłopot:D
A bywałam już na spotkaniach z koreańskimi twórcami, więc zdecydowanie nie to, że oni tak zawsze:);).
BeeMeR - Śro 07 Lis, 2018 12:49
A jaki jest tytuł tej komedii?
South Bound?
Ten aktor jest młodziutki ale gra nieźle
Szafran - Śro 07 Lis, 2018 14:15
Delta boys. Trzeci od lewej. Drugi od lewej to reżyser.
https://photos.app.goo.gl/k5BX2xD76bUyWvuT7
Trzykrotka - Śro 07 Lis, 2018 15:03
Czy to aby na pewno ten sam aktor? Mam wątpliwości. Obejrzę zdjęcie porządnie na większym ekranie, ale wstępnie myślę, że mówimy o zupełnie innych aktorach identycznie się nazywajacych. W Korei to częste z racji na zamkniętą i szczupłą listę nazwisk. Nie da się, żeby się nie powtarzały. Cała drama Another Miss Oh oparta byla na tej powtarzalnosci. W jednym roczniku jednej szkoły trzy dziewczyny identycznie się nazywające, w tym dwie w tej samej klasie.
Co ciekawego pokazywali podczas przeglądu koreańskiego?
BeeMeR - Śro 07 Lis, 2018 15:06
Tak, teraz jasne że to inny aktor (Nie znam) o tym samym imieniu i nazwisku
Edit. Zwiastun mówi że mam się trzymać z dala
Szafran - Śro 07 Lis, 2018 15:38
Nazwisko aktora zgadza się z odpowiednią pozycją w jego filmografii na imdb i imieniem postaci, którą grał. A z imienia i nazwiska przedstawili go organizatorzy. Na ekranie też prezentował się młodziej, no ale film jest sprzed dwóch lat. I miał dredy - nawet była o nich rozmowa podczas q&a. To na pewno ten aktor - chyba że coś pochrzanili w profilach w sieci:D:).
A przegląd ma interesujący program. Retrospektywa Kwon-taek Ima, ubiegłoroczny głośny "Taksówkarz" Janga Hoona, nowy Sang-soo Hong, no i świetne tegoroczne "Płomienie" Changa-donga Lee
BeeMeR - Śro 07 Lis, 2018 15:58
W Delta Boys grał ten:
http://asianwiki.com/Baek_Seung-Hwan_(1986)
a my znamy młodzika, tego:
http://asianwiki.com/Baek_Seung-Hwan
Szafran - Śro 07 Lis, 2018 15:59
No to pomylili ich obu w profilu na imdb i angielskiej wikipedii
A tu fajna recenzja z DB:
http://pelnasala.pl/delta...fNR1BJMwqw4w98Q
Aragonte - Śro 07 Lis, 2018 16:01
Szafran, ja oglądam profile na Asianwiki, wydają mi się bardziej wiarygodne.
"Nasz" aktor to ten, jest tam jego fotka, pewnie sprzed paru lat:
http://asianwiki.com/Baek_Seung-Hwan
BeeMeR - Śro 07 Lis, 2018 16:02
Bardzo możliwe, to się zdarza przy tych samych nazwiskach - ostatnio jeden Lee Min Ho zmieniał imię sceniczne (na Lee Te Ri) bo go ciągle mylili z tym najbardziej znanym Lee Min Ho
Trzykrotka - Śro 07 Lis, 2018 20:00
A wracając jeszcze do trzech AM, to jak dla mnie AM 1994 jest najsłabszą częścią także dlatego, że kompletnie nie obchodzą mnie bohaterowie i ich losy. W AM 1997 darli się koszmarnie i panna była nieznośna momentami, ale mimo to miałam ten prawidłowy w przypadku porządnego oglądania odruch, żeby z nią sympatyzować (i raz na odcinek dać po tyłku ). Bohatera In Guka bardzo lubiłam. Wątek zakochanego w nim kolegi był melancholijny i zapadał w pamięć. Wystarczyło, nawet jeśli para numer 2 jakoś mnie wybitnie nie ruszała, a obowiązkowy kolega - nieuk był, a jakoby go nie było. O 1988 to w ogóle się nie mówi, drama zostawiła inne poza konkurencją.
Mało oglądam, tłumaczę Lawless Lawyer W 14 odcinku jest scena, w której burmistrz miasteczka - gangster śpiewa. To ten aktor, który grał dowódcę LMH w retrospekcji Faith, jednego z mistrzów w Baek Dong Soo, czy szefa prokuratury w Pride and Prejudice. Jak on pięknie śpiewa Równie pięknie jak Jun Ki walczy
BeeMeR - Śro 07 Lis, 2018 20:20
| Trzykrotka napisał/a: | | To ten aktor, który grał dowódcę LMH w retrospekcji Faith, jednego z mistrzów w Baek Dong Soo, czy szefa prokuratury w Pride and Prejudice. Jak on pięknie śpiewa Równie pięknie jak Jun Ki walczy | Mieczem też pięknie robił, a jak wyglądał w WBDS
https://www.youtube.com/watch?v=SYIFdWIZI5M
Mnie było SIGa szkoda dla tej okropnej rozdartej panny
Dla Nary jeszcze bardziej
Ta z króla High Schoola też była okropna
Olaboga, albo go okropnie parowali (bo ostatnio jakby lepiej za to go skrzywdzone okropnym fryzem) ale i tak sobie świetnie radzi i broni dramy albo ja się czepiam...
Też wolę asianwiki - raz, że jest zdjęcie poglądowe aktora, dwa, że fotki głównych z każdego filmu/dramy
Admete - Śro 07 Lis, 2018 21:42
Dramę zapisuję w kalendarzu - do sprawdzenia, jak już będzie premiera:
http://www.dramabeans.com...ses-new-stills/
Trzykrotka - Śro 07 Lis, 2018 23:13
| Admete napisał/a: | Dramę zapisuję w kalendarzu - do sprawdzenia, jak już będzie premiera:
|
No, ciekawie się zapowiada. Ja na razie mam taki zapas materiałów, że muszę przystopować. A jeszcze widzę, że dramą ze Szpinakiem i Moonówną wszyscy się jarają - może i zerknę. Lubię te bieżące dramy, które teraz oglądam, ale brakuje mi prawdziwego zaangażowania się w akcję. Po dzisiejszych odcinkach Beauty pomyślałam jak BeeMer, że chyba zerknę na końcówkę, a z resztą dam sobie spokój. Snujowy charakter na ogół mi nie przeszkadza, ale tam tak naprawdę niewiele się wydarza, jest tyle pustych (choć pięknych) scen, że chyba wolę już przejść do czegoś następnego. Teraz jeszcze mamy dwa nowe, stereotypowe do bólu postaci: wrednego czebolskiego narzeczonego Drugiej, oraz podstępną i wredną aktorkę, rywalkę Pierwszej. Zieeew. Niby coś się tam wydarzyło, ostatnia przemiana jest dość dramatyczna, poza tym mleko się wylało i siostra za sprawą narzeczonego już wie o ułomności brata, ale pomaga mu, bo miełość ją odmieniła. A aktorzyca sama z siebie domyśliła się, że nasza bohaterka się przemienia - a-ha, już to widzę jak się cieszy, że wszyscy, którym to zdradzi biorą ją za wariatkę. I masa miłosnego ple ple ple, oraz pogaduszek przy soju, już to zakochanych, już to kumpli. Chyba na razie na tym poprzestanę i obejrzę w końcu In Guka. I Teriusa. I Life czeka....
Aragonte - Czw 08 Lis, 2018 00:04
A ja się coś za nic nie mogę zabrac
Chciałam dziś potłumaczyc, więc otworzyłam pliczki, włączyłam Kima nr 7... po czym zadzwoniła mama i miałam z nią długaśną rozmowę, po której byłam lekko rozdeptana. Tak że stoję dalej, buuu
Trzykrotka - Czw 08 Lis, 2018 00:14
Czytałam w innym wątku Pamiętaj, spokojnie. Kim nie ucieknie. A gdyby w dramach objawił się nowy Samuraj, na pewno będziemy głośno to oznajmiać.
Admete - Czw 08 Lis, 2018 07:21
| Trzykrotka napisał/a: | | Chyba na razie na tym poprzestanę i obejrzę w końcu In Guka. I Teriusa. I Life czeka.... |
Popieram
BeeMeR - Czw 08 Lis, 2018 08:18
Mnie się kolejnych odcinków Piękności oglądać nie chciało - zamknęłam tylko w kogo tym razem pani się zmieniła. Może obejrzę wspólne sceny miłosno-People głównych ale to jak dokończę Hwayugi - pojawiła się (I znikła) Biała Czapla, niemowlę (ciekawe czy to czyjeś z ekipy) i miecz zagłady.
Aragonte -
|
|
|