To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Daebak! Szczęśliwa trzynastka...

Aragonte - Śro 25 Paź, 2017 22:51

Trzykrotka napisał/a:
Zarza Drugi zrobi coś tak głupiego, że chyba sobie też popatrzę wcześniej na In Guka i szyberdach.

Popatrz, popatrz, bo ładne to było :serce:
A kissy Ingukowe obejrzałaś, ha? :wink:

Lecę z Answer to 1988 - panowie rzecz jasna zostali przyłapani na próbie wdarcia się na nieobyczajny film dla dorosłych, nic im wojskowe mundury nie pomogły :lol:
A opinkala ich kto? Prezenter telewizyjny z JI :mrgreen:

Trzykrotka - Czw 26 Paź, 2017 00:06

To tatuś jednego z chłopaków :mrgreen:
Aragonte - Czw 26 Paź, 2017 01:23

Wiem :mrgreen:

W trzecim odcinku wyłowiłam polski akcent - zauważyłaś, jaki znaczek odlepiał ostrożnie Drugi z Fight for My Way, żeby dołączyc go do kolekcji? :lol: Z Janem Pawłem II :lol:

Admete - Czw 26 Paź, 2017 07:10

Trzykrotka napisał/a:
Jak to jest, że zawsze przepadną tam najlepsze kąski?

Mnie się na tym etapie wydawał brzydki. Poza tym, jak mi się całość nie podoba, to i dobry aktor nie uratuje. Jak się nudzę, to święty Boże nie pomoże. Tak mam, a nudzę się bardzo łatwo.

A co do dram - to i tak wszystko fantastyka, więc mogę oglądać o lekarzach, policjantach czy prawnikach ;) Byle się coś działo ;) Akcja, musi być akcja konkretna i trochę zagadki.

I jeszcze dodam, że ja nic nie tracę przewijając - jak przewijam, znaczy się nie interesuje mnie, więc trudno mówić, że coś tracę w przewijaniu :-P A teraz oglądam tylko trzy dramy, wszystkie interesujące - jak mnie zaczną nudzić, to porzucę. Teraz to porzucam, nie przewijam. Falsify nawet nie wiem, jak się skończyło. Porzuciłam po 10 odcinku chyba.

BeeMeR - Czw 26 Paź, 2017 07:26

Trzykrotka napisał/a:
grał Wandę, co Niemca nie chciała - czyi ochroniarza, co gwiazdą filmową pogardził.
Właśnie jej powiedział, że wcale nie jest ładna :P A za sprzątaczkę - Gongową - śmieci sortował - w garniturze rzecz jasna :mrgreen:

Aktorka nosi iście aktorskie suknie - a Gngowa obszerne giezła ;) No ale udało jej się wyspać u boku CEO :mrgreen: lepsze to niż na cmentarzu ;)

CEO zaś nazwał aktorkę-modelkę trafnie "pudlem z kwiatkiem na głowie" - no cóż, duch który jej podpowiada jak być najpiękniejszą ma specyficzny gust ;)

Tą aktorkę bardzo lubię - ciekawe, czy jej też jakiś duch szepce coś do ucha ;)

SIG nie jest super przystojny (SJS też nie :P zwłaszcza w tej dramie ma wyjątkowo kamienna twarz i niewyjściową fryzurę :roll: ) ale ich lubię, pleple i kolorowe landrynki też lubię od czasu do czasu - acz oczywistym jest, że to nie drama dla Admete :lol:

Aragonte - Czw 26 Paź, 2017 08:48

Admete napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Jak to jest, że zawsze przepadną tam najlepsze kąski?

Mnie się na tym etapie wydawał brzydki.

A kiedy to ceniłaś pięknych aktorów? :lol:
Ja do tej pory nie uważam Seo In Guka za specjalnie przystojnego :-P Zgrabny jest, owszem, ma wyrazistą mimikę, dobrze całuje :goraco: nieźle gra... no i jakoś tak wyszło, że ciurkiem trzy dramy z nim obejrzałam, żeby się napatrzyc na ten brak przystojności :mrgreen: A następne mam na liście :wink: nawet jeśli obejrzę je pod wyszywanie (co Shopping King Louis zapewne spotka).

Admete - Czw 26 Paź, 2017 09:01

Drama była z mojego punktu widzenia mało interesująca, a In Guka widziałam pierwszy raz. Doceniłam go później. Nie uważam, żebym coś straciła. Dla mnie temat skończony.
Aragonte - Czw 26 Paź, 2017 09:07

Jeśli chodzi o mnie, to są to zwykłe żarty, nie przejmuj się :kwiatek: Nie zamierzam ciągnąc tematu.
A drama jest chyba faktycznie średnia i bez In Guka w ogóle bym jej nie obejrzała, bo Gongowej aż tak nie lubię, a Pierwszego w ogóle.

Dokończyłam w nocy trzeci odcinek Answer to 1988. Ach, pełna przygód wycieczka z nocowaniem :mrgreen: i pierwszy bliższy kontakt fizyczny bohaterki z Drugim :wink: Normalnie w myślach im czytałam, kiedy byli wciśnięci w tę wnękę :lol:
A teraz Taek miałby uczyc ją gry w baduk w ramach cwiczenia koncentracji - na razie to chyba jednak znam tę grę lepiej od niej, bo przynajmniej kojarzę, że stawia się kamienie na przecięciach, a nie w kratkach :lol:

edit: oho, przerzuciła się już na kostkę Rubika :lol: Taek wymiękł czy ona? :lol:

BeeMeR - Czw 26 Paź, 2017 10:15

Admete napisał/a:
Drama była z mojego punktu widzenia mało interesująca
I nic dziwnego, przecież to landrynka sióstr Hong, o księciu z okruchem lodu w sercu i Kopciuszku widzącym duchy, na dodatek z żarcikami typu "ubiorę pudełko zamiast buta" albo "schowam się za tobą i będę udawać że mnie tu nie ma"

Jak dodać do tego taką se grę oraz wygląd głównego aktora oraz koszmarkowate miejscami tłumaczenie to nie miało najmniejszego prawa ci się podobać :wink:

Wiecie co jeszcze mi się o dziwo podoba w tej dramie? Gongowa. Przede wszystkim jej postać - lekko flejasta, wiadomo, ale nie jojczy, nie użala się nad sobą tylko postanowiła "pokochać się jaka jest", nie przejmować się niczym, śmiało wyciąga ręce po niedotykalskiego jak dotąd CEO. Gongowa oddaje tą wariacką postać znakomicie, a mam wrażenie, że niejedna aktorka by ją spaprała nadmiarem aegyo czy mimiką.

Z duchów byłą właścicielka jednej różowej (a drugiej zaginionej) szpilki:

Trzykrotka - Czw 26 Paź, 2017 10:29

Admete, przecież nikt ciebie nie przekonuje do niczego, gdzie ty coś takiego widzisz? Żartujemy sobie po prostu - ja akurat z legendarnego przewijania, którym sama czasami grzeszę. Lub sobie kogo chcesz, przewijaj, ile chcesz - przecież to wyłacznie twoja sprawa, po raz n-ty to powtarzam.

Spaghetti :mrgreen: i jeszcze mama chłopaków zrobi raz zachodni obiad dla wszystkich - będą kotlety, a na pierwsze danie zupa. Oj, co za sensacja i zgorszenie :mrgreen: Swoją drogą - ile razy w ciągu odcinka oni tam jedzą :thud: Dobrze, że akurat jestem zaziębiona, apetytu nie mam, bo inaczej burczałoby mi w brzuchu non stop.
W Temperature of Love akcja toczy się między innymi w restauracji Good Soup, francuskiej i drogiej. Proszę, jak tam się jada.
Oto ostryga w szampanie i z lodem

Tarta grzybowa :shock:

Ciasto zaręczynowe

Te wszystkie pierdółki kucharze układają szczypczykami. Kuchnia wygląda bardziej jak laboratorium. Nie wiem, ile takich dań musiałabym zjeść, żeby poczuć, że coś zjadlam :shock: Kuchnia ajumm z AM 1988 bardziej przemawia mi do wyobraźni.

Edit:
Aragonte napisał/a:

edit: oho, przerzuciła się już na kostkę Rubika :lol: Taek wymiękł czy ona? :lol:

:rotfl: Mistrzynią intelektu to ona nie będzie - co jej nie przeszkodzi wieść szczęśliwego życia, ot co. Miałaś już scenę korków udzielanych przez Bo Rę i tego, jak Duk Seon udowadnia, że zna języki? :mrgreen:

BeeMeR - Czw 26 Paź, 2017 10:35

Kiecki i garnitury (m.in. Jasiek :serce: j PSJ :serce: )
http://www.dramabeans.com...ng-film-awards/

Kwa! Jak SIG cudnie omdlał na widok ducha :rotfl:
cofałam scenę jedynie trzy razy ;)

Acha, zapomniałam nadmienić, że Gongowa jako chlubny wyjątek nie nosi skarpetek do sandałów ;)

Aragonte - Czw 26 Paź, 2017 11:16

Trzykrotka napisał/a:
Miałaś już scenę korków udzielanych przez Bo Rę i tego, jak Duk Seon udowadnia, że zna języki? :mrgreen:

Miałam :mrgreen: Śpiewała po hiszpańsko-koreańsku :lol:
Podejrzałam fragmenty odcinka, w którym Taek dla odmiany przegrał w baduka - ładnie go przyjaciele pocieszali :D Podobało mi się, jak go uczyli kląć :rotfl:

Edit: oho, BYH ma lekki zarost - dobrze mu z nim :serce:

BeeMeR napisał/a:
Kwa! Jak SIG cudnie omdlał na widok ducha :rotfl:

Pokaż :mrgreen:

Trzykrotka - Czw 26 Paź, 2017 11:59

A właśnie, oczywiście, że przyuważyłam znaczek z Janem Pawłem II i omyślałam sobie, że i on nalezy (papież, nie znaczek) do kanonu tamtych czasów :wink: Swoją drogą, to ileż on tych znaczków zniszczył....
W 8 odcinku jest scena, w której Duk Seon tańczy. Wcześniej mamy wykład Dong Ryona, syna nauczyciela, na temat "jak zachowuje się kobieta przy mężczyźnie, którego lubi," a potem demonstrację na żywo z Duk Seon tańczącą przed Jung Hwanem (pełny facepalm :mrgreen: ) i Taekiem. Ósmy odcinek i już symbolicznie wiadomo, kto będzie mężem.

Jasiek w pełnej gali! Bardzo łądnie wygląda. I PSJ tradycyjnie elegancko. Panie lekko nudnawo, faktycznie chyba TooNa najlepiej się prezentuje. Hanbok w takiej wersji - okropny.

Aragonte - Czw 26 Paź, 2017 12:06

Trzykrotka napisał/a:
A właśnie, oczywiście, że przyuważyłam znaczek z Janem Pawłem II i omyślałam sobie, że i on nalezy (papież, nie znaczek) do kanonu tamtych czasów :wink: Swoją drogą, to ileż on tych znaczków zniszczył....
W 8 odcinku jest scena, w której Duk Seon tańczy. Wcześniej mamy wykład Dong Ryona, syna nauczyciela, na temat "jak zachowuje się kobieta przy mężczyźnie, którego lubi," a potem demonstrację na żywo z Duk Seon tańczącą przed Jung Hwanem (pełny facepalm :mrgreen: ) i Taekiem. Ósmy odcinek i już symbolicznie wiadomo, kto będzie mężem.

Taniec chyba nie był w tej dramie jej mocną stroną :lol: W sumie to co nią było? :lol:
Muszę chyba sobie dzisiaj powtórzyć sceny z klasowej wycieczki, strasznie mnie ubawiły - malowanie śpiącemu koledze na klacie biustonosza :rotfl: i chóralne wycie do piosenki Nothing’s Gonna Change My Love For You, przemycanie alkoholu, konkurs taneczny, w którym błysnęli panowie :oklaski: ukrywanie się bohaterki z Drugim i pierwsza zapewne taka fizyczna bliskość (Jung-hwan usiłował się wtedy rozpłaszczyć na murze :lol: ). No i rodzice - ajummy są genialne :oklaski: :lol: Te ich narzekania na mężów - podobne sama słyszałam w domu :-P I muzyka prenatalna :rotfl: która nadspodziewanie się przydała :lol: Cudne to wszystko :serce:
A, i wsiadanie do autobusu przez okno - normalnie jak u Barei :rotfl:

A, wypatrzyłam malutkie cameo - tym, który zwędził porzuconą butelkę whisky ze stolika, był architekt z AGD, ten od golfistki :lol:

BeeMeR - Czw 26 Paź, 2017 12:18

Aragonte napisał/a:
Pokaż
Nie dam rady, to raptem dwie sekundy, no i scena z imaginacji, a nie rzeczywistości ;)
SIG się też pięknie bije w 5 odc :serduszkate:

Aragonte - Czw 26 Paź, 2017 12:24

BeeMeR napisał/a:
SIG się też pięknie bije w 5 odc :serduszkate:

Kusisz, kusisz do oglądania :mrgreen:
Pewnie Master's Sun pójdzie u mnie pod wyszywanie, będę odrywać wzrok od kanwy i wzoru głównie podczas scen z In Gukiem :wink:

Trzykrotka - Czw 26 Paź, 2017 13:21

Aragonte napisał/a:

Taniec chyba nie był w tej dramie jej mocną stroną :lol: W sumie to co nią było?

No właśnie w tej scenie widać było, jak tańczy na oczach Jung Hwana - okropnie - i jak tańczy, kiedy do pokoju wchodzi Taek. Zobacz sobie, to jest gdzieś na poczatku 8 odcinka. Duk Seon ma masę mocnych stron, a wszystkie kryją się w jej mocnej i pogodnej osobowości. Z małych scenek z dorosłą Bo Rą i dorosłym No Eulem (co za wybór aktora :rotfl: ) widać, że to Dok Seon podtrzymuje ciepłe miejsce tej rodziny.
O tak, Duk Seon i Jung Hwan ściśnięci na kanapkę między dwoma murami :rotfl: Aż widać było, jakie tam cielesne rewolucje się dokonują! W tych samych warunkach w pewnym filmie nasza Shin Min Ah bez wielkiego namysłu zdradziła męża :lol: . Wicieczka i spaniepokoten na podłodze, wymykanie się "do chłopaków" i oczywiście, oczywiście - zgubienie "świętego" rodzinnego aparatu. Jak się pomyśli, że dziś kazdy nosi lepszy w komórce, to dociera, że czas płynie. To tak, bezcenną butelczynę chłopaków też zgubiła. Naprawdę przydałby jej się mały sparring badukowy z Taekiem.

Skarpeteczki ddi sukienkowych półbutów - ja to z kolei mam w This Life Is Our Best. Jedna w drugą w skarpetkach :zalamka:

Bohaterowie szykują się do kontraktowego ślubu. Ciekawe, czy i do białej ślubnej pani założy skarpetki. Koronkowe.

Aragonte - Czw 26 Paź, 2017 14:02

Trzykrotka napisał/a:
O tak, Duk Seon i Jung Hwan ściśnięci na kanapkę między dwoma murami :rotfl: Aż widać było, jakie tam cielesne rewolucje się dokonują!

Oj, widać było, widać po samych twarzach :rotfl: Zwłaszcza Jung Hwana, kiedy zorientował się, że biust panny jest przyklejony do jego torsu :wink: no i później nieco - to spojrzenie w dół :lol:

Trzykrotka napisał/a:
No właśnie w tej scenie widać było, jak tańczy na oczach Jung Hwana - okropnie - i jak tańczy, kiedy do pokoju wchodzi Taek. Zobacz sobie, to jest gdzieś na poczatku 8 odcinka. Duk Seon ma masę mocnych stron, a wszystkie kryją się w jej mocnej i pogodnej osobowości.

Osobowościowo to nic do niej nie mam, fajna dziewczyna, do polubienia. Bardziej od siostry :wink: I bardziej IMHO od panny z Reply 1997, bo tamta była zbyt wrzaskliwa dla mnie.
Podejrzę dzisiaj ten początek ósmego odcinka, a jakże :wink: Jestem teraz przy czwartym.

Aha, Taek może być sobie genialny intelektualnie, ale jest nieporadny życiowo - toż on serka czy jogurtu nie umiał sobie otworzyć, a z kostką Rubika radził sobie po mistrzowsku. No i badukiem, wiadomo.

Trzykrotka - Czw 26 Paź, 2017 14:38

Aragonte napisał/a:
toż on serka czy jogurtu nie umiał sobie otworzyć, a z kostką Rubika radził sobie po mistrzowsku. No i badukiem, wiadomo.

Dokładnie! Taek nie umiał niczego, co życiowe. Przyjaciele uczyli go wszytskiego. Wyciągać wtyczke z gniazdka i wkładać tam inną. Zmieniać kasetę w magnetofonie. Otwierać jogurt. Kląć. To ostatnie było konieczne, żeby Taek nie rozdawał pieniędzy każdemu, kto go poprosi, pod pozorem pożyczki dla kogoś w trudnej sytuacji, oraz zeby mogł rozładować stres po przegranej. Bardzo mi się te scena podobał. Rozsądne pocieszenia dorodłych w ogóle Taeka nie pocieszyły, ale kumple z podwórka - od razu :oklaski:

Aragonte - Czw 26 Paź, 2017 14:41

Trzykrotka napisał/a:
Dokładnie! Taek nie umiał niczego, co życiowe. Przyjaciele uczyli go wszytskiego. Wyciągać wtyczke z gniazdka i wkładać tam inną. Zmieniać kasetę w magnetofonie. Otwierać jogurt. Kląć. To ostatnie było konieczne, żeby Taek nie rozdawał pieniędzy każdemu, kto go poprosi, pod pozorem pożyczki dla kogoś w trudnej sytuacji, oraz zeby mogł rozładować stres po przegranej. Bardzo mi się te scena podobał. Rozsądne pocieszenia dorodłych w ogóle Taeka nie pocieszyły, ale kumple z podwórka - od razu :oklaski:

Mnie się też ta scena podobała. Szkoda, że Taek przestał chodzić do szkoły i skupił się tylko na baduku, przydałaby mu się jakaś "szkoła życia" tak generalnie. Dobrze, że ma chociaż tych kumpli z podwórka.
Pięknie go sprowadzili na ziemię po przegranej :lol: I tutaj - o dziwo - kibelkowy żart mi zagrał :wink:

Zerknęłam na recap z ósmego odcinka na DB - chodziło ci o sam taniec bohaterki czy o przeszczęśliwy uśmiech Taeka na widok tego tańca?

Trzykrotka - Czw 26 Paź, 2017 14:51

Aragonte napisał/a:
aterki czy o przeszczęśliwy uśmiech Taeka na widok tego tańca?

O kombinację obu. Przeoraszam w ogóle, że zaciągnęła cię do 8 odcinka, będę się trochę hamować :kwiatek:
Chodzi mi o to, że te głupie podskoki i wygibasy, które wykonuje Duk Seon zmienoają się na widok Taeka w całkiem zgrabni i uwodzicielski taniec. Hyeri pokazała, że jest frontmenką girls bandu. Ma okropne ciuchy, ale wygląda ślicznie, pieknie się uśmiecha i naprawdę uwodzicielsko "cwyta na lasso" Taeka i bardzo ładnie "przyciąga do siebie." Nie dziwię się, że miał takie szczęście w oczach na ten widok :serduszkate:

Kolekcja bezcennych całusów In Guka - mmmmmm.... :rumieniec: :serduszkate: :serce2: O tak, tez Answer Me 1997 były naprawdę, naprawdę....

Aragonte - Czw 26 Paź, 2017 14:57

Trzykrotka napisał/a:
O kombinację obu. Przeoraszam w ogóle, że zaciągnęła cię do 8 odcinka, będę się trochę hamować :kwiatek:

Nie przepraszaj, spoiler to nie jest, a chętnie sobie tę scenę podejrzę przed czasem :mrgreen:
Sądząc po zdjęciu z DB, Taek miał szczęście w oczach i promienny uśmiech na widok panny w tej scenie :wink:

Aragonte - Czw 26 Paź, 2017 15:40

Hyhy - znalazłam scenę z naszymi (mocno skonfundowanymi) śledziami w beczce :lol:
Spoiler:

I chyba z finałem tańca bohaterki :lol: Piękne ciągnięcie za "lasso" :rotfl:
Spoiler:

Trzykrotko, w gratisie masz jeszcze (w linku) naukę przekleństw :lol:
http://heartou.tumblr.com...s-world-taek-ah

Trzykrotka - Czw 26 Paź, 2017 17:16

Aragonte napisał/a:

Trzykrotko, w gratisie masz jeszcze (w linku) naukę przekleństw :lol:
http://heartou.tumblr.com...s-world-taek-ah

Piękne :lol: I po tej nauce Taek umiał zastosować w raktyce to, czego się nauczył :lol:

U mnie dziś piękna scena, w której Duk Seon pokazuje, ile jest warta, a jej wychowawczyni mówi o niej "bardzo miła, dobra i mądra." Na pytanie, czy dobrze się uczy, odpowiada, że nie, uczyć się nie umie, ale jest bardzo madra :oklaski: Moim zdaniem Duk Seon ma wysoki ioraz inteligencji emocjonalnej. A Taek przyłapuje po raz kloejny Sun Woo gruchającego z jego panną. Obaj panowie śpią tej nocy w jednym pokoju, u Taeka , i leżąc w ciemnościach rozmawiają o dziewczynach, które kochają :serce:
Ćoraz bardziej serce mi lgnie do tej dramy.

Aragonte - Czw 26 Paź, 2017 18:05

Ciekawostka z Soompi :mrgreen:
Prawdziwa Deok Sun? :mrgreen:
Spoiler: