Seriale - Dramaland przedstawia, czyli knajpa nr 10
Admete - Śro 24 Sie, 2016 20:47
Ja mam ochotę zobaczyć, co tam u przyszłego admirała, ale spać muszę iść. Jutro mam sporo załatwień, a w piątek pojadę chyba do pracy. Rozeznać sytuację...
Agn - Śro 24 Sie, 2016 22:54
| Trzykrotka napisał/a: |
Uaaa.... I konno
W jednej scenie, tej na brzegu morza, widać bliznę, od oka przez policzek. |
Ją było widać już w poprzednim albo jeszcze poprzednim teaserze - na końcu jest to nadmorskie ujęcie, gdzie obok są twarze Junkiego i IU.
Swoją szosą bardzo mi się IU podoba w tym trailerze. Jest urocza kiedy trzeba, zabawna i wystraszona jak nie wiem (i wcale się Hae Soo nie dziwię - też bym pewnie była wystraszona).
| Trzykrotka napisał/a: | | Wyglądaja jak bliźnięta - nie to, że aż tak podobni, tylko mają tak samo dużo wdzięku. |
Podejrzewam, że ci dwaj bracia dostarczą nam sporo rozrywki (oczywiście do czasu, bo pewnie nikomu nie będzie do śmiechu, jak Junki stanie pod pałacem i wyciągnie miecz).
Swoją szosą - w czarno-białym ujęciu Junki jest związany i stoi na murze. Co oni chcą mu zrobić?!
| Trzykrotka napisał/a: | | W tej wersji Dziesiąty to niemal dziecko. |
Tak, to smarkacz, mnie chodzi o aktorstwo tego chłopca. No ale jak mówię - zobaczę jak wypadnie w swojej roli całościowo.
| Trzykrotka napisał/a: | Mam nadzieję, że nie będą go żenić, bo byłby krzyk z Ameryki |
Ciekawa jestem, co robi USA, kiedy pokazywane jest to, co kiedyś było na porządku dziennym - nastoletnie dziewczęta (np. 12-letnie) wydawane za mąż za dorosłych facetów. Grzmią, że co to ma być, czy siedzą cicho, bo tak bywało i to całkiem często? Może nie oglądają na wszelki wypadek? Ciekawe, co robili przy seansie (i np. lekturze) Filarów ziemi. Tam to by dopiero miały powody do wrzasków.
| Trzykrotka napisał/a: | Już bardzo niedługo!
|
Niecały tydzień! Z tej okazji moja ukochana myszka komputerowa zaczęła się psuć. Nabyłam dziś nową, by wszystko ładnie działało na czas, choć nowy nabytek nie jest aż tak mały, jak dotychczasowa mysz. Jest nieco większy. A ja b. lubiłam to maleństwo (wszyscy narzekali, że nie wypełnia dłoni, a ja ją tylko paluszkami pykałam - jakie to było cudownie wygodne!).
No to masz szansę na mnogość scen batalistycznych.
| Aragonte napisał/a: | kiedy para już doszła do porozumienia, zaczęłam się nieco nudzić i po cichu marzyć o jakimś dramatycznym zwrocie akcji Może nastrój miałam nie ten, a może potrzebuję czegoś więcej poza rom-komem, tj. innego jeszcze wątku, nie wiem |
I już wiadomo skąd nagłe dramatozy w rom-komach - dla znudzonych widzów. Ja miałam podobnie z Duszką - jak się parka spiknęła, to na szczęście było multum innych ciekawych rzeczy, bo inaczej bym się znudziła.
Trzykrotka - Czw 25 Sie, 2016 00:16
| Agn napisał/a: | | mnie chodzi o aktorstwo tego chłopca. No ale jak mówię - zobaczę jak wypadnie w swojej roli całościowo. |
Złośliwcy mówią, że dramy w całości wyprodukowane przed emisją to wielka szansa dla idoli. Mają czas na wiele powtórek i popracowanie nad rolą i mogą nawet wypaść dobrze aktorsko Tak mówili przy okazji Kropek i tego śliczniusiego Onewa w roli lekarza od Spoko Gościa i kozy. Że bardzo dobrze wypadł w trudnych scenach.
Zobaczymy
Jestem strasznie ciekawa, jak poprowadzą całą dramę, jak zaakcentują postaci, jak to w ogóle będzie. Choćby te krwawe sceny mieczowe - Czwarty w wydaniu chińskim w ogóle nie brudził sobie rąk krwią, wszystkie momenty, kiedy działy się polityczne niepokoje odbywały się gdzieś poza ekranem, a my widzieliśmy tylko wojsko czekające na swojego wodza. Tutaj będzie zupełnie inaczej. Marudy z tumblra już wiedzą, że rola Ha Neula na pewno będzie pomniejszona kosztem roli Jun Ki - i kręcą noskami Uwielbiam takich przepowiadaczy przyszłości.
W niepoprawnym politycznie Moonlight Drawn By Clouds (oglądanie niepełnoletniej dziewczyny zakochanej w starszym facecie nie jest przyjemne- tako rzecze tumblr) tymczasem działo się, oj działo!
Otóż panienka została bez swej wiedzy sprzedana jako eunuch do pałacu królewskiego (już wtedy istnieli krwiopijcy od nieuczciwych pożyczek). Oczywiście nie uśmiecha się jej być eunuchem, więc za wszelką cenę stara się nie zdać egzaminu (mają test wyboru, jak my dziś ). Niestety dla niej, następca tronu chodzi za nią jak cień i podpowiada jej tak skutecznie, że siły nie ma - nawet nie musiała zdejmować portek, żeby udowodnić swą przydatność do zawodu - przyjęli ją w cuglach.
Następca tronu rzecz jasna nie wie, ze to śliczne stworzenie to panna. Myśli, że to chłopak, który jego, księcia, strącił do wilczego dołu trochę za późno sprowadził pomoc.... Książę ma już rozkoszne wizje wielorakich tortur, jakie będzie mógł zadawać eunuchowi na służbie Żeby było sprawiedliwie, dziewczyna nie wie, ze to książę (myśli, że jakiś oficjel) i traktuje go dość obcesowo.
Second lead, malarz i pięknoduch, to - jak się okazuje - niegdysiejszy najlepszy przyjaciel księcia. Jako wytrawny kobieciarz oraz znawca, od razu wymacał, jaką to płeć reprezentuje piękny eunuch i wyraźnie ma ochotę rzecz przebadać z bliższej perspektywy.
Pojawia się główny konflikt: książę jako syn pierwszej, zmarłej żony króla, nie jest pożądany jako następca tronu kraju, którym trzęsie premier, ojciec drugiej królowej. Królowa spodziewa się dziecka, więc same rozumiecie... Podły premier jest dziadkiem Drugiego, stąd pewnie niechęć księcia.
W dzisiejszym odcinku mieliśmy jeszcze całą plejadę starych i młodych eunuchów - będzie z tego jeszcze trochę uciechy.
No i muszę powiedzieć, że Park Bo Gum nie zawodzi. Obsadzenie go w roli księcia to strzał w dziesiątkę. Jest świetny - pozorny lekkoduch w jednej sekundzie robi się groźny i zimny jak lód. Zmienia się w jednej chwili, świetnie operuje oczami i uśmiechem, który z uroczego i uwodzicielskiego robi się momentalnie upiorny, albo okrutny. Pięknie - pięknie
Agn - Czw 25 Sie, 2016 00:35
| Trzykrotka napisał/a: | | Jestem strasznie ciekawa, jak poprowadzą całą dramę, jak zaakcentują postaci, jak to w ogóle będzie. Choćby te krwawe sceny mieczowe - Czwarty w wydaniu chińskim w ogóle nie brudził sobie rąk krwią, wszystkie momenty, kiedy działy się polityczne niepokoje odbywały się gdzieś poza ekranem, a my widzieliśmy tylko wojsko czekające na swojego wodza. Tutaj będzie zupełnie inaczej. |
Szczerze mówiąc to ja mam nadzieję, że jak już Wang So będzie atakował pałac i dokonywał przewrotu to dostanę taki odcinek jak słynny nr 25 w SFD. Ło matulu, jak sobie pomyślę...!
| Trzykrotka napisał/a: | | W niepoprawnym politycznie Moonlight Drawn By Clouds (oglądanie niepełnoletniej dziewczyny zakochanej w starszym facecie nie jest przyjemne- tako rzecze tumblr) tymczasem działo się, oj działo! |
Boru, jak ty zachęcasz! Cudnie się to czyta, ale nijak nie wcisnę. Już wiem, że nie wyrobię z BBJX przed premierą ML, nijak nie dołożę sobie kolejnego seguka...
PS Trailer z ludzkimi napisami: https://www.youtube.com/watch?v=T6HybbYgWBw
Trzykrotka - Czw 25 Sie, 2016 08:32
| Agn napisał/a: |
Boru, jak ty zachęcasz! Cudnie się to czyta, ale nijak nie wcisnę. Już wiem, że nie wyrobię z BBJX przed premierą ML, nijak nie dołożę sobie kolejnego seguka... |
Ani ja - teraz. Na pewno to obejrzę, ale po Moon Lovers. Sygnalizuję tylko, żeby zwrócić uwagę
BBXJ to chyba nawet lepiej będzie odstawić - będzie mimo wszystko jakaś niespodzianka. Już nie mówię, że mogą wszystko zrobić inaczej.
Swoją drogą - jakie tam są piękne plenery Ten budynek nad wodą, morski brzeg, bambusowy zagajnik, ogrody
Rano rzuciałm okiem na tumblra - wczoraj w W znowu się bardzo pięknie całowali Ta drama za chwilę przebije Scholara jak chodzi o ilość skinshipu.
A skoro o całowaniu mowa: epicki kissu z 18 odcinka Doctors
https://www.youtube.com/watch?v=fEQBxuXTNGA
Agn - Czw 25 Sie, 2016 10:20
Pewnie sobie BBJX dokoncze po emisji ML. A plenery to tam maja takie, ze prosze siadac... cos pieknego. Drama sfilmowana cudnie. Bedzie prawdziwym cacuszkiem.
Admete - Czw 25 Sie, 2016 11:38
Głos panny irytuje mnie straszliwie. Nic na to nie poradzę. Tak pretensjonalna niunia. Wytrzeszcz tez ma pierwszorzędny Dopiero jak się Junki odzywa, to jest dobrze. Ona nie umie modulować głosu i brzmi sztucznie. A Króla znam chyba z Królowej Seon Deok.
Agn - Czw 25 Sie, 2016 11:57
Króla znasz z Two weeks.
http://asianwiki.com/Jo_Min-Gi
To ten wredny typ w garniturku, która chciała wkopać Junkiego za morderstwo i współpracował z panią polityk.
Choć w sumie pewnie był też w QS, ale nie wiem, kogo tam grał.
Mnie IU w ogóle nie przeszkadza. W scenach, kiedy ma taki głos to są sceny nie-dramatyczne, więc ma prawo sobie z tym głosem poskakać na wyżyny (zresztą nie używa górnego C). Jak jest dramatycznie mówi normalnie.
A Junki to... ech... no wiadomo...
Trzykrotka - Czw 25 Sie, 2016 11:59
Czyli ma to samo, co Brzydactwo. On też mówi jednostajnie, bez modulacji i zmian natężenia głosu. Nie denerwuje cie, więc to jednak przypadek tego, że wszystko jest względne
Mnie tam ona nie irytuje, choć wielką aktorką nie jest i tu też zapewne nie będzie.
Agn - Czw 25 Sie, 2016 12:26
Swoją szosą zapomniałam skomentować - kisu z Doctorsów naprawdę zacne. Skoro PSH tak potrafi z facetem na ekranie zadziałać, to czemu każą jej non stop jakieś wytrzeszcze robić? Toż aż przykro patrzeć, zwłaszcza jak ma się porównanie z takimi momentami...
Admete - Czw 25 Sie, 2016 12:45
| Cytat: | | Króla znasz z Two weeks |
Nie pamiętam go z Two weeks, za to dobrze znam go z Królowej. Prawdopodobnie dlatego, że tam też grał króla
| Trzykrotka napisał/a: | | On też mówi jednostajnie, bez modulacji i zmian natężenia głosu. |
Zupełnie inaczej. Ona mówi jak niunia, brzmi jak niunia, jest niunią, nie znoszę takich. Niunia od urodzenia do śmierci. Ok, nie będę o niej nic więcej pisać.
Brzydactwo nie mówi jak niunia i nie jest niunią, bo nie jest kobietą. Ma fajne brzmienie głosu. Precz z niuniami tego świata Chyba zrobię sobie taki podpis niunie na księżyc...albo do czarnej dziury.
Ok - szlabam mam - Moon Lovers - drama dla mnie nie istnieje Niuni nie ma Nie istnieje. Nie wypowiadam się.
Ostatni odcinek W fajny, dużo się podziało.
Agn - Czw 25 Sie, 2016 12:52
O, a myślałam, że będziesz jednak oglądać z nami.
Niunia to dla mnie postać typu Druga z Doctorsów. Hae Soo mi na niunię nie wygląda zupełnie, ale to moje zdanie. Ty masz pewnie szerszy zakres, kogo uznać za niunię.
Widziałam jakąś scenę walki z K2 z Ji Chang Wookiem. Zaraz poszukam, to się podzielę.
Znowu będzie żołnierz! Wprawdzie były, ale liczę na jakieś wspomnienia Ji Chang Wooka w mundurze!
Edycja: A, nie, to nie jest K2. W sumie za wcześnie, skoro drama ma startować we wrześniu. To jakieś Whirlwindgirl 2: https://www.instagram.com.../?taken-by=viki
(cokolwiek to jest)
Admete - Czw 25 Sie, 2016 13:07
Spróbuję oglądać, ale trudno mi się będzie powstrzymać od nielubienia tej aktorki, więc nie będę nic pisać. I możliwe, ze ona mnie będzie tak irytować, że nawet Junki nic nie poradzi.
Yi Soon Shin został dowódcą na granicy i zaprowadza porządki.
Trzykrotka - Czw 25 Sie, 2016 13:13
Admete, spokojnie, bo przesadzasz. Jak sama wielokrotnie pisałaś - to tylko drama. Nie oglądaj, nie ma musu. I ty będziesz zdrowsza i my, ćinća
Admete - Czw 25 Sie, 2016 13:29
Mam teraz zły humor, to padło na nią - lepiej na dramę niż na prawdziwych ludzi. Poza tym jak nadal mnie będzie tak irytować, to nie obejrzę. Napisałam przecież.
Trzykrotka - Czw 25 Sie, 2016 13:36
zły humor się czuje - ja współczuję, bo wiem, że powrot do szkoły blisko i nie ma z czego się cieszyć. Ale czasami nie mam cierpliwości nawet dla cudzych złych humorów
Agn - Czw 25 Sie, 2016 13:36
Admete
Trzykrotka - Czw 25 Sie, 2016 13:40
Kissu z Doctors piękny, prawda? Temperatura jak trzeba, zaangażowanie, estetyka. Nikt już chyba nie powie, że PSH nie potrafi. A na koniec, w 20 odcinku, dołożyli jeszcze jeden. Widziałam, że pokazali też pojednanie z panną nr 2 - klęczała przed PSH, więc pewnie wyszły na jaw czyny tatusia i dziadka.
Ji Soo już nie wrócił
Admete - Czw 25 Sie, 2016 14:48
Och ja też nie mam cierpliwości, zwłaszcza do swoich Gdybym mogła coś porozwalać, to byłoby mi lepiej.
BeeMeR - Czw 25 Sie, 2016 15:36
Wpadłam do domu (jutro w góry, hurra!) i doczytałam wątek (wczraj mi się całe pół zwiastuna Moonlovers udało obejrzeć zanim mnie dopadli domownicy i zagadali - nic to, nie dla komputera jechałam do Rodziców ,
Poodpisywać nie jestem w stanie (zresztą nic nie oglądałam nowego), muszę biec i działać - powiem tylko tyle, że imho faceci-niunie też są Takie lelije, co to gdzie postawisz, tam stoją i sami z siebie nic nie zrobią (no, może długi )
Trzykrotka - Czw 25 Sie, 2016 16:00
| BeeMeR napisał/a: | powiem tylko tyle, że imho faceci-niunie też są Takie lelije, co to gdzie postawisz, tam stoją i sami z siebie nic nie zrobią (no, może długi ) |
Oj tak, miałam sama to pisać. I to jest sto razy gorsze niż dziewczyny niunie.
teraz z innej beczki:
Producers, odsłona kolejna - Koszmit w akcji
Zaczyna się kręcenie programu, dla dawnego Koszmita, obecnego Nowego to pierwszy dzień pracy w plenerze. Traf sprawia, że przez cały ten dzień ma towarzyszyć Cindy, gwieździe. Jest z nimi operator, który nie ma prawa się odzywać, ani interweniować.
Cindy (nasza IU) gubi się w górach, przegrywa z Nowym w papier-nożyce-kamień i musi nieść swoje i jego bagaże, jest głodna, wykończona w ogóle. Zapada noc, a oni dalej daleko od domu. Na dodatek zaczyna lać deszcz.
Sytuacja jest taka, że Cindy zakochała się w Nowym. Każde jego działanie zwrócone w jej stronę pokazane jest romantycznie, w slow motion.
Leje deszcz, biedna cieplarniana roślinka Cindy stoi jakby ją sparaliżowało. Nowy w slow motion sięga za jej plecy i wspaniałym gestem rozkłąda nad nią parasol. Cindy wpatruje się w niego zachwyconym wzrokiem, pełna zachwytu i szczęścia....
póki Nowy nie zauważy kamerzysty.
Natychmiast zrywa się i tym samym parasolem osłania jego. Cindy w szoku.
Głos zza kadru:
- Jakimi kryteriami kierowałeś się wybierając, kogo osłonić parasolem?
Nowy:
- Wilgotnością. Kamera byłaby nie do użytku, gdyby zmokła w deszczu.
On jest cudny!
Admete - Czw 25 Sie, 2016 16:33
A w Immortal życie garnizonowe i samotność dowódcy. Do tego przygotowania przed atakiem Jurchenów, a w niedalekiej przyszłości także Japończyków.
EDIT 1: Rzeczywiście najechali - wiosna 1587. Tym razem nie piraci, którzy najadą, spalą, wezmą niewolników i uciekną, ale regularne wojsko. Pojawiła się też 15-letnie córka zmarłej ukochanej sprzed lat. W dniu ślubu została porwana. Teraz pewnie spotka Yi Soon Shina w jakiś sposób.
EDIT 2:
BeeMeR - Czw 25 Sie, 2016 19:50
Kopciuszek 1
Śnieżek chwilami bardzo źle gra , Iljimae 2 nie gra tylko jest (jak zwykle ) co właściwie mniej mnie drażni w porównaniu ze Śnieżkiem, Trzeciego nie odróżniam, kamerdyner póki co jako jedyny mi nie podpadł, powyższa trójka to bubki lub dupki. Dziewczyna jest ok. I głupotka - tj. fabuła w sam raz na gp Dla panny i odmóżdżającej fabuły zerknę na drugi odcinek, panowie są zupełnie poza moją sfera zainteresowań
edit:
w napisach pl "Narodowa Loteryjna Dziewczyna/Dziewczyna Jackpot" się kłania
Trzykrotka - Czw 25 Sie, 2016 21:49
| BeeMeR napisał/a: | Kopciuszek 1
Dla panny i odmóżdżającej fabuły zerknę na drugi odcinek, panowie są zupełnie poza moją sfera zainteresowań
|
Ale kamerdyner jest, kamerdyner! Zobaczysz, jak będzie cudnie dla panny gotował, nawet bez ściskania cytryny i solenia z góry Poza tym z czasem Śnieżek trochę poluzuje i nie będzie az tak irytujący. Zaprawdę, jak na taką haremową głupotkę, mnie się nadspodziewanie dobrze ogląda tę Cinderellę.
Ale dziś W
BeeMeR - Czw 25 Sie, 2016 21:50
Kopciuszek 2
sympatyczna ta bzdurka
o aktorstwie panów zdania nie zmieniam
Też najbardziej lubię kamerdynera, ale obawiam się, że panna jest skazana na buntownika z wyboru
|
|
|