To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Kropki, paski i uczuciowe trójkąty - dramaland po raz 9

BeeMeR - Czw 07 Kwi, 2016 00:20

Końcówka odcinka bynajmniej nie do płakania, acz drramatyczna
Spoiler:
Dokładnie tego się spodziewałam odkąd lekarka zaczęła pracować na SORze - no przecież nie ubiją go jeszcze co najmniej 3 odcinki - oby wcale ;)
Podobało mi się co Drugi wygarnął Drugiej - wreszcie, bo ileż można przemilczać co dla kogo ważne i ważniejsze. Tu też jestem spokojna, że wrócą do siebie.

Dobranoc! :grobek:

Agn - Czw 07 Kwi, 2016 00:21

NO WREEEESZCIE! Śliczne kisu. :serduszkate:
Chrzanić, że w jadącym samochodzie, przyjmuję postawę jak BeeMeRek i starannie tego nie zauważam.

BeeMeR - Czw 07 Kwi, 2016 00:23

Agn napisał/a:
NO WREEEESZCIE! Śliczne kisu. :serduszkate:
Chrzanić, że w jadącym samochodzie, przyjmuję postawę jak BeeMeRek i starannie tego nie zauważam.
Piątka! :party:
BeeMeR - Czw 07 Kwi, 2016 00:25

Zapomniałam się zachwycić ślicznymi żółwikami na podwójnej randce - urocze :serce:
I znikam :grobek:

Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2016 00:29

Żółwiki cudne, randki cudne, winda miodzio... ale ta końcówka :( Byłby lepszy efekt, gdyby nie dali potem zapowiedzi 14.
To co, jutro znów wspólny seans? :kwiatek:
Dzięki za dziś :hug_grupowy:

Agn - Czw 07 Kwi, 2016 00:30

Aiiiish! Wiedziałam, że teraz to ona wyjdzie z randki. Ten "lekarz na wezwanie" to NIE był przypadek. Esz...
Oni nigdy chyba tego filmu nie obejrzą.
Mam nadzieję, że nie stanie się nic, co by przeszkodziło Si Jinowi i doktóreczce polecieć na tamtą plażę.

Agn - Czw 07 Kwi, 2016 00:30

Za 5 minut kończę. Boję się tego długopisiku, który Si Jin dostał na pierwszym garniturowym omawianiu strategii.
Trzykrotka napisał/a:
To co, jutro znów wspólny seans?

Będę mogła. :)

Końcówka:
Spoiler:
O żesz... :shock:
Po takim radosnym odcinku, taki numer mi wywinąć. Świństwo. :( :( :(
Si Jin wyglądał kapkę jak woskowa lalka. Na pewno nic mu nie zagraża, bo to nie ostatni odcinek. Ale reakcja Doktórki była idealnie zagrana.
No i teraz nie zasnę, bo będę rozkminiać, co tam zaszło i dlaczego. Aaaa!!!

Dobranoc!

Anaru, możesz już czytać! :mrgreen:

Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2016 00:32

A właśnie - TAMTA plaża. Wyobrażam sobie na niej baaardo plażową scenę, jak ta z It's Ok, It's Love :rumieniec:
Spoiler:
Cholera, żeby tylko ona nie musiała sama oddawać kamyka. Jakoś mi smutkiem powiało

Edit: jeszcze na zakończenie: szpitalna lisica gra ok-rop-nie. Dobrze, że jej mało.
Wzruszyłam się go głębi zdjęciami taksówek i opowieścią sierżanta :serduszkate:

Admete - Czw 07 Kwi, 2016 05:24

Lucky romance to pewnie będzie czysty rom-kom? Ale podoba mi się ten aktor. Serial Flower in prison już wyhaczyłam, pewnie też sprawdzę.
BeeMeR - Czw 07 Kwi, 2016 07:51

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
To co, jutro znów wspólny seans?

Będę mogła. :)
Też będę się pojawiać ok 22 - dzięki za wczorajszy wspólny seans :banan:

Trzykrotka napisał/a:
. ale ta końcówka :( Byłby lepszy efekt, gdyby nie dali potem zapowiedzi 14.
I tak dobrze, że oszczędnie dali zapowiedź - tylko w głównym wątku - a nie wiemy nic w innych.
Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2016 08:13

Admete napisał/a:
Lucky romance to pewnie będzie czysty rom-kom?

Sori-sori, bo się walnęłąm w pseudonimach. Lucky Romance to pan z Answer Me 1988 i nasza Origin z KMHM i to jej stylizacją się zachwycałam. I tak,Lucky Romance to czysty romkom.

Admete - Czw 07 Kwi, 2016 08:31

Zauważyłam - ten aktor też mi się podoba ;)
Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2016 09:24

Admete napisał/a:
Zauważyłam - ten aktor też mi się podoba ;)

Muszę w końcu napocząć AM 1988 :wink: . W młodym pokoleniu jest trochę obiecujących twarzy, jak się okazuje.

Admete - Czw 07 Kwi, 2016 09:55

Krótki tekst o Signal:

http://www.straitstimes.c...-by-murder-case

Agn - Czw 07 Kwi, 2016 10:16

Trzykrotka napisał/a:
Edit: jeszcze na zakończenie: szpitalna lisica gra ok-rop-nie. Dobrze, że jej mało.

Nie dość, że gra okropnie, to jeszcze gra idiotkę. To jej zachowanie przy Si Jinie było cokolwiek niesmaczne. :?
Bo np. prezesik gra @#$%^& (tu wstaw ulubioną obelgę), ale gra to imo dobrze.
Trzykrotka napisał/a:
Wzruszyłam się go głębi zdjęciami taksówek i opowieścią sierżanta

Też mi się to podobało. :)

Dzień dobry, szanowne koleżanki! Jak się spało? :)

Sniff... chyba jednak nie będę mogła aż tak pogadać na finałach Kropek, bo widzę, że wg grafiku wcześnie wstaję.
No chyba że to oleję i będę chodziła jak zombiak. Jeszcze pomyślę...

Agn - Czw 07 Kwi, 2016 10:36

Ahm... Trzykrotka? Dziś mnie pinterest zaatakował wanną.
Też masz ochotę na kąpiel może? :mrgreen:

BeeMeR - Czw 07 Kwi, 2016 10:41

Agn napisał/a:
Sniff... chyba jednak nie będę mogła aż tak pogadać na finałach Kropek, bo widzę, że wg grafiku wcześnie wstaję.
No chyba że to oleję i będę chodziła jak zombiak. Jeszcze pomyślę...
No i pytanie, cop ważniejsze - obejrzenie finału czy sen i dobry dzień w pracy? ;)

Mnie się wczorajszy odcinek bardzo podobał, męskie picie na śpiąco i nie na śpiąco zwłaszcza :mrgreen: Jedyne co mi zgrzytnęło to ten pocałunek w aucie - ja wiem, że niewątpliwie na lawecie, ale miałam cały czas wrażenie, że jadą na czołowe i nie mogłam się skupić ;)

Głupotka:
http://www.soompi.com/201...-you-belong-in/

Agn - Czw 07 Kwi, 2016 10:50

BeeMeR napisał/a:
No i pytanie, cop ważniejsze - obejrzenie finału czy sen i dobry dzień w pracy?

Oczywiście, że oglądanie finału! Zwłaszcza w waszym towarzystwie! Ale nie udało mi się jeszcze złapać rozsądku i zatłuc drania...
BeeMeR napisał/a:
Głupotka:
http://www.soompi.com/201...-you-belong-in/

No i wyszły mi Kropeczki. :mrgreen:

BeeMeR - Czw 07 Kwi, 2016 10:52

Mnie wyszło AGD, a to nie jest moja ulubiona drama KES :P
W sumie jeszcze nie wiem, która jest moja ulubiona ;)

Agn napisał/a:
nie udało mi się jeszcze złapać rozsądku i zatłuc drania...
Spoko, masz jeszcze tydzień czasu :mrgreen:
Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2016 11:55

I mnie Kropeczki wyszły :serduszkate: Choć nie wiem, czy w ostatecznym rozrachunku City Hall nie byłaby moją ulubioną...? Ale ta polityka :confused3:

Zaraz, zaraz, czy do Wachlarz w wannie się pokłada? Bo zdjęcie ładne, oj ładne! Wanny oraz oczko zasłonięte kwaitkiem - oto moi ulubieńcy jak chodzi o zdjecia.

Admete - Czw 07 Kwi, 2016 12:54

BeeMeR napisał/a:
No i pytanie, cop ważniejsze - obejrzenie finału czy sen i dobry dzień w pracy?

Pytanie, które rozstrzygam zawsze na korzyść spania i jakiego takiego funkcjonowania w pracy. No ale też w pracy odpowiadam za innych, młodszych od siebie, więc siłą rzeczy...Żadna drama nie ma wpływu na porę mojego spania ;) I wyszło mi prawidłowo Gentelman's Dignity, bo to jedyna drama tej scenarzystki, która ( częściowo ) mi się podoba.

zooshe - Czw 07 Kwi, 2016 13:33

Wow ile naklepałyście nowych stron.

Podgoniłam z Ajussimi i jestem już na bieżąco.
Porobiło się na koniec oj porobiło. Ciekawam bardzo jak to wszystko zakończą. O ile dobrze rozumiem panowie mają ograniczoną ilość czasu i nie mogą wiecznie pozostawać w nie swoich ciałach. A to oznacza, że żonka tego którego gra Rain zostanie podwójnie owdowiała.
Szkoda mi też będzie przystojnego ochroniarza, który coraz częściej spogląda tęsknym okiem na swojego szefa. Ech gdyby tylko wiedział…
PS uwielbiam epilogi na bezludnej wyspie z nieszczęsnymi rozbitkami.

Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2016 14:51

Mnie tak Rain i jego wrzask wymęczył, że spowolniłam oglądanie. W ogóle wątek ajussi - gangstera w ciele przezgrabnej kobiety jest dla mnie o niebo ciekawszy. Ona gra lepiej niż Rain i jest zabawna, na Honey Lee miło popatrzeć, a ochroniarz to radość dla oczu. A z drugiej strony histeryczny Rain, wiecznie zapłakana Małpka i dramatozy :roll:

Ja nie mam właściwie dramy pani KES, którą lubiłabym od A do Z. Ale w każdej jest coś takiego, że tylko Secret Garden, kompletnie dla mnie niestrawny przez postać głównego bohatera, wysiupałam w niebyt. Kocham City Hall minus politykę, AGD minus dziewczynkowatość bohaterki i końcowe dramatozy, Kropki minus różne dookolne wątki. Heirs mało lubię, ale przez rolę Kim Woo Bina nie potrafię wyrzucić.

Noce i tak zarywam, bo jestem nocnym Markiem :wink: Jeśli dzisiejszy odcinek będzie równie ucieszny jak wczorajszy, bo chcętnie pokomentuję, choćby sobie a muzom, więc nie czujcie się zobowiązane do czuwania - <i>pisssss...</i>(*jak mawiała Yoo Na)

zooshe - Czw 07 Kwi, 2016 15:53

Ja także wolę wątek dziewczyny, ale Rain nie przeszkadza mi jakoś szczególnie. Z urody to kompletnie nie mój typ ale podoba mi się, że aktor ma dystans do samego siebie.
BeeMeR - Czw 07 Kwi, 2016 19:23

Trzykrotka napisał/a:
Ja nie mam właściwie dramy pani KES, którą lubiłabym od A do Z.
Ja też nie mam. Te dramy mi się całkiem dobrze ogląda, ale chyba nie umiałabym powtórzyć - na pewno nie w całości. Już najprędzej City Hall minus pewne wątki, nie tylko politykę, głównych tam jednak lubię najbardziej i mają najlepszą chemię. Heirs i AGD wysiupałam po jednokrotnym obejrzeniu, mają swoje zalety ale nie mam potrzeby do nich wrócić. Może kiedyś zapragnę obejrzeć sobie scenki początkowe z AGD to wezmę od Ani ;) Ogródek wysiupałam również, miejscami było zabawnie ale miejscami głupkowato i wrr.
Wczesnych melodramatów oglądać mi się nie chce.

Trzykrotka napisał/a:
Noce i tak zarywam, bo jestem nocnym Markiem :wink:
To tak jak ja ;) Lubię coś sobie obejrzeć jak wszyscy już śpią i chata cała moja (powiedzmy, bo czasem któreś wstaje i odcinek oglądam 2-3 godziny ;) )
Dziś nastawiam się na Kropki ok. 22 :mrgreen: Czy odcinek będzie ucieszny czy angstowy czy obyczajowy - zamierzam go obejrzeć :trzyma_kciuki: