Fantastyka - Pratchett
Deanariell - Czw 23 Lut, 2017 19:15
| Tamara napisał/a: | | przecież to zostało wyraźnie opisane, że powstał Świat Kuli , i dlatego magowie tak się dziwili |
Hmmm... Serio, to ja wszystkiego z Pratchett'a nie czytałam... Wygooglowałam to sobie i tych części "Nauki Świata Dysku" jest kilka części, to którą masz? Może się kiedyś zainteresuję. Tu dla orientacji w czym rzecz znalazłam fragmenty z cz. I - http://www.nexto.pl/demo-...mo=true&to=true
Tamara - Czw 23 Lut, 2017 22:28
No właśnie w pierwszej części jest to ślicznie opisane
Aragonte - Pią 24 Lut, 2017 21:12
To ja mam tylko część drugą, tę z elfami - była mi potrzebna do magisterki
Caitriona - Nie 20 Sie, 2017 21:33
Dobry omen Pretchetta i Gaimana będzie można zobaczyć w tv Biorą się za serial, w rolach głównych David Tennant (Crowley) i Michael Sheen (Azirafal). 2019 rok, sześć odcinków, BBC. Dla mnie bomba
Deanariell - Nie 20 Sie, 2017 21:36
Super! Chętnie obejrzę.
Fibula - Nie 20 Sie, 2017 22:22
| Caitriona napisał/a: | Dobry omen Pretchetta i Gaimana będzie można zobaczyć w tv Biorą się za serial, w rolach głównych David Tennant (Crowley) i Michael Sheen (Azirafal). 2019 rok, sześć odcinków, BBC. Dla mnie bomba |
Ja słyszałam, że 2018, ale w sumie to szczegół, grunt, że będzie.
Aragonte - Nie 20 Sie, 2017 23:35
| Fibula napisał/a: | | Caitriona napisał/a: | Dobry omen Pretchetta i Gaimana będzie można zobaczyć w tv Biorą się za serial, w rolach głównych David Tennant (Crowley) i Michael Sheen (Azirafal). 2019 rok, sześć odcinków, BBC. Dla mnie bomba |
Ja słyszałam, że 2018, ale w sumie to szczegół, grunt, że będzie. |
I to z Tennantem!
Tamara - Pon 21 Sie, 2017 09:17
Deanariell - Pon 21 Sie, 2017 10:41
No, to czekamy.
Agn - Pon 21 Sie, 2017 12:56
O raju, cudowna wiadomość! Będzie znakomita okazja, by odświeżyć książkę. Po raz... ekhm... stutysięcznypierwszy...
https://www.theverge.com/...t-michael-sheen
Tamara - Pon 21 Sie, 2017 13:19
No właśnie, trza sobie przypomnieć co nieco , tym bardziej, że czytałam tylko raz
Fibula - Wto 22 Sie, 2017 21:27
| Tamara napisał/a: | :cheerleader2: |
W pierwszej chwili pomyślałam, że pompony są dla Tennanta. Też czytałam tylko raz i niewiele pamiętam.
Aragonte - Wto 22 Sie, 2017 22:06
| Fibula napisał/a: | | Tamara napisał/a: | :cheerleader2: |
W pierwszej chwili pomyślałam, że pompony są dla Tennanta. Też czytałam tylko raz i niewiele pamiętam. |
Pomopony mogę przejąc ja
Książkę dopiero przeczytam - pewnie jakoś przed serialem
Fibula - Wto 22 Sie, 2017 23:22
| Aragonte napisał/a: | | Fibula napisał/a: | | Tamara napisał/a: | :cheerleader2: |
W pierwszej chwili pomyślałam, że pompony są dla Tennanta. Też czytałam tylko raz i niewiele pamiętam. |
Pomopony mogę przejąc ja
Książkę dopiero przeczytam - pewnie jakoś przed serialem |
W tam razie dorzucę jeszcze parę Ja pewnie też, ale naprawdę dopiero przed serialem, żeby znów nie uciekło z pamięci.
Tamara - Śro 23 Sie, 2017 10:04
Nie no, mogą być i dla Tennanta, bo baaardzo wygląda na Crowleya
Agn - Śro 23 Sie, 2017 13:12
Pompony i dla Tennanta i dla ekranizacji. Jeeeee!!!
Anaru - Pią 25 Sie, 2017 11:09
Też odświeżę zanim obejrzę bo czytałam bardzo dawno temu
Szafran - Śro 30 Sie, 2017 15:43
Zgodnie z życzeniem pisarza zniszczono (w sposób niestandardowy;)) twarde dyski jego komputerów, zawierające jego nieukończone projekty.
http://booklips.pl/newsy/...jechany-walcem/
Tamara - Śro 30 Sie, 2017 17:46
Szkooodaaaa nie mówię, że kontynuować bo tego nikt by nie zrobił, ale żeby chociaż wydać to co było ale skoro nie chciał, to cóż....
Szafran - Śro 30 Sie, 2017 22:36
W sumie to rozumiem, po prostu nie chciał, by ukazało się coś poniżej pewnego poziomu, jaki sobie wyznaczył.
Z drugiej ogromna strata dla biografów, badaczy jego twórczości etc.
Niemniej jak przypomnę sobie to wszystko, co z szuflady ojca powyciągał Christopher Tolkien, to cóż... Tym bardziej rozumiem.
Tamara - Czw 31 Sie, 2017 14:52
Ja też doskonale rozumiem , ale i tak żal . Chociaż skoro kazał zniszczyć to może właśnie nie żal
Caitriona - Wto 12 Wrz, 2017 20:29
Też w pierwszej chwili, jak się o tym dowiedziałam było mi ogromnie żal. Ale teraz dochodzę do wniosku, że może jednak dobrze się stało.
Aragonte - Czw 14 Wrz, 2017 17:03
| Szafran napisał/a: | | Niemniej jak przypomnę sobie to wszystko, co z szuflady ojca powyciągał Christopher Tolkien, to cóż... Tym bardziej rozumiem. |
Ale JRRT nie kazał rozjechać swoich niedokończonych dzieł walcem drogowym
W sumie to dobrze, że uszanowano wolę Pratchetta. Na pewno by to docenił.
Tamara - Czw 14 Wrz, 2017 19:49
Myślę, że siedzi w Czterixach i utrzymuje stały kontakt z Niewidocznym Uniwersytetem, więc wie i docenia
praedzio - Pią 02 Lis, 2018 15:42
Tego ten...
Powstanie serial o Straży Miejskiej ze Świata Dysku
Hilary Salmon, producentka wykonawcza i szefowa BBC Studios Drama Production London, oświadczyła, że projekt ma mieć typowo brytyjski, ale zrozumiały globalnie charakter, co oznacza, że zachowany zostanie specyficzny absurdalno-satyryczny ton pierwowzoru. Salmon dodaje, że serial będzie „destrukcyjny, jeśli chodzi o podejście do gatunku fantasy”. Całość opisywana jest jako zjawiskowe połączenie uciechy, nadziei, napięcia, zuchwałego, czarnego humoru, w którym podjęte zostaną takie tematy, jak: umieralność, integracja, fakty alternatywne oraz sprawiedliwość.
|
|
|