Seriale - Dramy koreańskie, filmy skośne i przypadkowi aktorzy - cz.5
Trzykrotka - Czw 08 Sty, 2015 14:58
W szminkach celował Misiek w Rooftopie - pannie takich ust nie robili, a jemu i owszem.
Pan w złotej kamizelce - czyli ichni Starszy? Muszę sobie przypomnieć rzeczoną scenę.
Aragonte łaczę się z tobą w bólu, bo zasypiam żywcem nad blatem biurka. Na szczęście za zamkniętymi drzwiami.
Przypiekanie na łagodnie, nie martw się o tyłne partie Jun Ki - on mi się z creme brule wczoraj skojarzył, na którym cukier mus lekko skarmelizować.
Pinterest podesłał mi dziś takie zdjęcie Chang Wooka
BeeMeR - Czw 08 Sty, 2015 15:09
| Trzykrotka napisał/a: | | W szminkach celował Misiek w Rooftopie - pannie takich ust nie robili, a jemu i owszem. | Szczytem szczytów tapeciarskich jest i tak Łowca (liternęło mi się "owca" ) w Gumiho
| Trzykrotka napisał/a: | an w złotej kamizelce - czyli ichni Starszy? Muszę sobie przypomnieć rzeczoną scenę. | Mniejsza z tym, mam wrażenie że to była i tak głównie nauczka dla brata dziennikarza, który siedział obok .
Ładne zdjęcie JCW dostałaś
W dramie też mu ładnie - nawet jak robi głupie miny - on ma przede wszystkim bardzo wymowne oczy i to mi się bodaj najbardziej w nim podoba
Aragonte - Czw 08 Sty, 2015 15:10
| Trzykrotka napisał/a: | Aragonte łaczę się z tobą w bólu, bo zasypiam żywcem nad blatem biurka. Na szczęście za zamkniętymi drzwiami. |
Ja pracuję z 11 innymi redaktorami, więc o spaniu na biurku nie ma mowy. Na szczęście głowa nieco mniej mnie boli, ufff.
| Trzykrotka napisał/a: | | Przypiekanie na łagodnie, nie martw się o tyłne partie Jun Ki - on mi się z creme brule wczoraj skojarzył, na którym cukier mus lekko skarmelizować. |
Nie tylko o jego tylne partie się martwię
*zwiewa*
BeeMeR - Czw 08 Sty, 2015 15:15
| Aragonte napisał/a: | Nie tylko o jego tylne partie się martwię
*zwiewa* | O głowę również?
Nie zwiewaj, to szlachetne z Twojej strony
Admete - Czw 08 Sty, 2015 15:33
W ostatnim P&P Pan prawnik miał wielką mowę na temat powinności prokuratora. Lubię takie sceny Jakos tak lubię ten serial, choć obywa się tam bez fajerwerków. Polubiłam postacie i jestem ciekawa, jak to zakończą.
Aragonte - Czw 08 Sty, 2015 15:35
| BeeMeR napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Nie tylko o jego tylne partie się martwię
*zwiewa* | O głowę również? |
No pewnie, że chodzi mi również o jego piękną głowę
I ciałoksz... całokształt, chciałam powiedzieć
| BeeMeR napisał/a: | Nie zwiewaj, to szlachetne z Twojej strony
|
Oj, szlachetnie i bezinteresowne, w końcu żadnych profitów z dbania o jego skórę nie mam
BeeMeR - Czw 08 Sty, 2015 15:45
Ciałoksz... całokształt, chciałam powiedzieć to bardzo ważna sprawa - u mnie nawet Oskę można było za to dostać
Admete - Chaser już czeka w odpowiedniej półeczce na Ciebie
Admete - Czw 08 Sty, 2015 17:08
| BeeMeR napisał/a: | | Ciałoksz... całokształt |
Dobre jesteście.
| BeeMeR napisał/a: | | Admete - Chaser już czeka |
Dzięki wielkie
Posta mi zżarło...Musze odtworzyć.
Bardzo mi się podobał 10 odcinek Healera. Widać, że scenarzysta zna sie na swojej robocie. Najpierw konferencja prasowa, czerwona suknia i Young Shin jako prawdziwa reporterka. Moon Ho zna się na tej robocie, oj zna. Ciekawa postać. Mam nadzieję, że nie wkopie Healera biorąc pod uwagę, czego się chyba domyślił. Clifhangery są tu trochę inaczej robione niż w CH ( i dobrze, przynajmniej jest urozmaicenie ), ale też trzymają w napięciu. Tu jest mniej sensacji, więcej detektywistycznego główkowania. Policjant jest na krawędzi odkrycia, kim jest Healer, reporter takoż, Young Shin podejmuje działanie na własną rękę. Do tego absolutnie uroczy romans, w którym Healer konkuruje sam z sobą ( ). Ji Chang-Wook i Park Min-Young pasują do siebie jak rękawiczka do dłoni. Obsadzenie ich razem to strzał w dziesiątkę. Sama historia miłosna podoba mi się bardziej niż w CH, bo bohater mniej pokiereszowany emocjonalnie i nie traktuje bohaterki źle. Wiem, że CH robił to w dobrej wierze, ale o wiele sympatyczniej jest oglądać troskliwego Bong Soo i jego sunbae. Jest czas na rozwój uczuć między postaciami. Wiemy na pewno, że YS lubi Bong Soo, ufa mu, a to już dużo. Przy tym wszystkim miejsce na angst też się znajduje. Healer miał niezbyt radosne życie. Opuszczony przez matkę, nauczyciela, zdany na siebie, wyobcowany. Wyjątkowo dobra była scena rozmowy między nim, a nauczycielem Ogólnie akcja nie pędzi tak jak w CH, ale za to jest czas, by popracować nad postaciami. Ładnie są wprowadzane retrospekcje poszczególnych bohaterów.
BeeMeR - Czw 08 Sty, 2015 17:30
Pięknie piszesz o Healerze
Zgadzam się zwłaszcza w kwestii romansu i obsady
Znalazłam kolejną dramę do obadania (w przyszłości)
http://asianwiki.com/The_...Korean_Drama%29
Admete - Czw 08 Sty, 2015 17:43
Badaj, badaj Seguków nigdy dośc
Agn - Czw 08 Sty, 2015 17:51
| BeeMeR napisał/a: | Ha, a dziwi się że ja moje fotki kolekcjonuję akuratnie na dysku |
Pinterest nie zabiera miejsca na moim dyszczku.
| BeeMeR napisał/a: | goła sukienka to oczywiście zupełnie inna klasa złej kiecki (i gustu) |
Najlepsze, że się musiałam przyjrzeć, żeby zobaczyć, że odziana w to szkaradziejstwo pani ma ładną figurę. Zgrabna jest. Tylko w tej kiecce to jakby kształty się pogubiły.
| BeeMeR napisał/a: | absurdalnie nieco, ale kto by się takim szczegółem przejmował, skoro tak ładnie zmontowane są sceny walki, generalnie akcji, bo skakania po dachach też |
Ja w pewnym momencie myślałam, że zrobi salto i stanie jak gimnastyczka po wykonaniu ćwiczenia.
| BeeMeR napisał/a: | Skończyłam odcinek 5 więc gonię Was i dramę wytrwale |
Jak cię znam, to pewnie nas zaraz przego... a, nie - nie przegonisz. Drama jest ongoing. Buahahaha!
| Trzykrotka napisał/a: | Jun Ki z małymi psiakami to coś, co mnie rozczula. Takie psie malizny są okropnie jazgotliwe i przeważnie rozpuszczone, ale on je ewidentnie kocha - od razu to widać na zdjęciu . |
Zakorkowani wspominali w audycji o zwierzętach, że w Korei są raczej małe zwierzęta, ciężko zobaczyć dużego psa etc. Więc chcąc nie chcąc wilczura sobie nie sprawi *oczyma wyobraźni widzi Junki myziającego jej Reksia* Khem, gdzie to ja byłam...?
| Aragonte napisał/a: | wczoraj piłowałam pojedyncze sceny z Fly Daddy Fly - pozgadujcie sobie, które |
Nie masz jakichś łatwiejszych pytań? Nigdy w życiu się nie domyślę...
| Aragonte napisał/a: | I czemu Trzykrotka chce przypiekać Junkiego? Rozumiem, że można mieć różne preferencje, no ale... Junkiego???? |
Może chce go na, ekhem, gorąco?
| Aragonte napisał/a: | Ciekawe, czy Junki lubi koty, czy tylko psiaki |
Dokumentowałam to już kilka razy, a najsłodszy dowód nie doczekał się nawet twej reakcji. Twej! Kociary zamiłowanej!
Ech, gdyby nie to, że to jawna potrzeba wklejenia kolejnych fotek Junki, to chyba bym nie wkleiła, ale niech tam - pomrucz sobie.

| Aragonte napisał/a: | | Czuję się, jakby mnie mamut rozdeptał. |
Pamiętaj - mamuty dawno wyginęły. Nie rozdeptał. Ale jak ja cię zacznę miętosić w "miśku", to możesz mieć podobne wrażenie.
| Trzykrotka napisał/a: | | W szminkach celował Misiek w Rooftopie - pannie takich ust nie robili, a jemu i owszem. |
A pamiętacie fuksję na ustach Woo Bina i Min Ho w Heirsach?!
| Trzykrotka napisał/a: | Pinterest podesłał mi dziś takie zdjęcie Chang Wooka |
To bardzo ładne zdjęcie Chang Wooka. Co ciekawe - nie wpisywałam go ani razu w wyszukiwarkę, a Pinterest i tak profilaktycznie co jakiś czas zarzuca na mnie wędkę z takim robaczkiem i sprawdza, czy się skuszę.
| Aragonte napisał/a: |
Nie tylko o jego tylne partie się martwię |
A o które???
Spokojnie, gdzieś na pewno jest już 22.00!
| BeeMeR napisał/a: | *zwiewa*
O głowę również? |
Na pewno chodziło o GŁOWĘ.
| Aragonte napisał/a: | I ciałoksz... całokształt, chciałam powiedzieć |
Nie chciałaś!
| BeeMeR napisał/a: | u mnie nawet Oskę można było za to dostać |
Boru, przeczytałam "rózgę"... nie wiem jak!
(Kocham was, baby!)
| Admete napisał/a: | | Wiem, ze CH robił to w dobrej wierze, ale o wiele sympatyczniej ejst oglądać troskliwego Bong Soo i jego sunbae. |
Bo to prawda. CH Kim Na Na zafundował taki uczuciowy rollercoaster, że tylko dramalandowa bohaterka mogłaby to znieść, karmiąc się siłą swej miłości i zrozumieniem dla partnera.
Ale i tak się fajnie oglądało.
Agn - Czw 08 Sty, 2015 18:02
PS Głupotka garniturkowa! Czyli panowie jak spod igły cz. 2: http://www.dramafever.com...ylish-in-suits/
Siwon, Chang Wook, Yoo Ah In... przypomnienie, że w poprzedniej edycji najbardziej debeściarscy byli LMH i Junki (ciekawość, czemu )...
Ale w tej edycji... jak zobaczyłam zdjęcie Jo In Sunga, to... panie... ta edycja należy do niego.
Aragonte - Czw 08 Sty, 2015 18:28
| Agn napisał/a: | Nie masz jakichś łatwiejszych pytań? Nigdy w życiu się nie domyślę...
| Aragonte napisał/a: | I czemu Trzykrotka chce przypiekać Junkiego? Rozumiem, że można mieć różne preferencje, no ale... Junkiego???? |
Może chce go na, ekhem, gorąco? |
No nie, to Junki wydaje się jej mało gorący, że chce go podpiekać?
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Ciekawe, czy Junki lubi koty, czy tylko psiaki |
Dokumentowałam to już kilka razy, a najsłodszy dowód nie doczekał się nawet twej reakcji. Twej! Kociary zamiłowanej!
Ech, gdyby nie to, że to jawna potrzeba wklejenia kolejnych fotek Junki, to chyba bym nie wkleiła, ale niech tam - pomrucz sobie. |
Mhhhhhhhrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuuuumhhhhrrrrrrrruuuuuumhrrrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuu...
Część tych zdjęć chyba widziałam (pierwsze na pewno, z czarno-białym kotkiem), chyba nawet jakoś komentowałam? Może jakoś to umknęło. Tych ostatnich nie znałam
No to Junki albo ogółem lubi zwierzaki, albo ma dobrego specjalistę od PR-u, które wie, że foty z kotami działają na niektóre ajummy
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | Nie tylko o jego tylne partie się martwię |
A o które??? |
O wszystkie, także te mało widoczne na co dzień Na pewno Junki je ceni
| Agn napisał/a: | Spokojnie, gdzieś na pewno jest już 22.00! |
Sądząc z naszych postów (Twoich i moich) 22.00 w tym wątku jest zawsze
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | I ciałoksz... całokształt, chciałam powiedzieć |
Nie chciałaś! |
W sumie racja, nie pierwszy raz wydurniam się w tym wątku ku waszej uciesze
I wracam do pracy, nadal lekko rozeptana przez jakieś słoniowate bydlę, pewnie mi przejdzie dopiero po powrocie do domu, kiedy poleżę sobie w ciszy i przy zgaszonym świetle. A to prędko nie nastąpi, może po 22.00
Admete - Czw 08 Sty, 2015 19:19
Taka jeszcze mnie naszła refleksja przy końcówce wczorajszego Pinokia - PSH żeńska aktorką nie jest i nie będzie chyba. Grać to ona zupełnie nie umie. Miała końcową scenę z chłopakiem, który grał w Plus Nine Boys. On zagrał emocje, ona mrugała oczami i tak strasznie się starała, że aż przykro było patrzeć. Przy niej PMY w Healerze to jest szczyt aktorstwa normalnie. O ile z aktorami to jeszcze w tej Korei jakoś ujdzie - niektórzy nie tylko wyglądają, ale i zagrają, paru po szkołach aktorskich tez się znajdzie jak się poszuka, ale z aktorkami cienko raczej. Zwłaszcza tymi młodymi.
BeeMeR - Czw 08 Sty, 2015 19:25
| Admete napisał/a: | Badaj, badaj Seguków nigdy dośc | Zainteresowałam się bo przeczytałam, że drama The Duo jest lepsza niż The Princess Man - szczerze wątpię bym była skłonna zgodzić się z tą opinią skoro zwiastun mnie znudził (ale wygląda na to, że był nawet nie dzieciowy tylko młodzieżowy i rozciągnięty - nawet do dorosłych nie dotrwałam, więc daję dramie nieco zaufania) ale sprawdzić nie zaszkodzi
| Agn napisał/a: | | jak zobaczyłam zdjęcie Jo In Sunga, to... panie... ta edycja należy do niego | Fajnie upozowane zdjęcie - i dobrze wygląda w garniturze. Większość panów to jakaś porażka w pozie lub fryzurze
| Admete napisał/a: | | PSH żeńska aktorką nie jest i nie będzie chyba | Co mi przypomniało, ze widziałam ten jej trzeci kissu z Pinokia - zły nie jest, ładnie ich nakręcili, acz lekki wytrzeszczyk musiał być z początku Mam wrażenie, że ona po części po prostu ma taki profil z loekko wyłupiastymi oczami.
A przy Healerze gdy tenże wyłączył ajummę to mi się lekko skojarzył Ender z Mówcy Umarłych gdy wyłączył kolczyk z Jane
Admete - Czw 08 Sty, 2015 19:35
| BeeMeR napisał/a: | A przy Healerze gdy tenże wyłączył ajummę to mi się lekko skojarzył Ender z Mówcy Umarłych gdy wyłączył kolczyk z Jane |
Fajne skojarzenie
BeeMeR - Czw 08 Sty, 2015 19:39
Bo to takież samo urwanie się ze smyczy było
(co oczywiste )
Trzykrotka - Czw 08 Sty, 2015 20:20
| Admete napisał/a: | | Miała końcową scenę z chłopakiem, który grał w Plus Nine Boys. On zagrał emocje, ona mrugała oczami i tak strasznie się starała, że aż przykro było patrzeć. |
Właśnie obejrzałam ten odcinek i zgadzam się w pełni, o tym samym pomyślałam. Ale śliczna jest i miło na nią popatrzeć - pogra jeszcze kilka lat i wyjdzie za mąż (tak jej prorokuję). PMY w porównaniu z nią to aktorska kometa.
Ale - o ile to jakaś pociecha - PSH jest i tak o klasę lepsza tutaj niż w Heirs czy Heartstrings. I znakomicie rezonuje z Brzydactwem - scena wspólnego robienia śniadania mogłaby być moim kandydatem do Osek za słodycz na 2015 rok.
Tutaj piękne zdjęcie pięknych rąk i karku. To właśnie chłopca Pinokia tak fotografują.
Wolałabym twarz oglądać,,,
Czy ten Jun Ki już był (z pinteresta)
A jak już zaczęłam, to jeszcze Sierotek
I mister sexy
Admete - Czw 08 Sty, 2015 21:04
| Trzykrotka napisał/a: | | Ale śliczna jest i miło na nią popatrzeć - pogra jeszcze kilka lat i wyjdzie za mąż |
Ładna w miarę jest, ale nie jakoś wybitnie Babeczka z Valid Love ładniejsza, a PMY seksowniejsza. Jak mówię - niewiele fajnych aktorek grających główne role.
Trzykrotka - Czw 08 Sty, 2015 21:07
Ależ mi się podobają wasze healerowe sukienki
Admete - Czw 08 Sty, 2015 21:09
Mam przygotowane jeszcze inne z Healera no i jakieś z Punch tez się pojawią za jakiś czas. Jestem pod wrażeniem tamtego aktora. A propos aktorek - dziewczyna z P&P daje radę. Oglądam jeszcze raz fragmenty z 10 odcinka Healera i się śmieję, jak szybko Bong Soo otrząsnął się z odrzucenia po wyznaniu miłości Biedak nie wie jeszcze, co go czeka, a czeka pewnie sporo angstu. I na pewno wystawię do oski scenę rozmowy z nauczycielem. Świetna jest.
Agn - Pią 09 Sty, 2015 00:00
| Aragonte napisał/a: | No nie, to Junki wydaje się jej mało gorący, że chce go podpiekać? |
Może woli wersję dozwoloną od 18 lat?
| Cytat: | Tych ostatnich nie znałam |
A wklejałam.
| Aragonte napisał/a: | No to Junki albo ogółem lubi zwierzaki, albo ma dobrego specjalistę od PR-u, które wie, że foty z kotami działają na niektóre ajummy |
Słodkie, puchate zwierzaczki lubi.
| Aragonte napisał/a: | O wszystkie, także te mało widoczne na co dzień Na pewno Junki je ceni |
My też je cenimy.
| Admete napisał/a: | | z aktorkami cienko raczej |
Myślę, że może tak być dlatego, że się od nich aktorstwa zaczyna wymagać dopiero, jak osiągają wiek ajummowy. I wtedy wychodzi, czy panna w ogóle potrafi grać. Bo wcześniej, odnoszę wrażenie, generalnie wymaga się od nich, by były przede wszystkim ładne, ślicznie uśmiechnięte i słodkie. Mięsiste role dostają faceci. Kobiety? Nawet jeśli potrafią otrzepać komuś paszczę, to i tak są biednymi sarenkami, którymi musi zająć się silny mężczyzna, a to nie wymaga szczególnych umiejętności aktorskich.
Ajummy dopiero zaczynają mieć role, które nie wymagają od nich perfekcyjnego wyglądu wymarzonego ślicznego Kopciuszka.
To tak odnośnie dram, bo w filmach jest inaczej.
| Trzykrotka napisał/a: | Tutaj piękne zdjęcie pięknych rąk i karku. To właśnie chłopca Pinokia tak fotografują.
Wolałabym twarz oglądać,,, |
To Brzydactwo? Fajne zdjęcie, acz mało charakterystyczne, to praktycznie mógłby być każdy facet.
| Trzykrotka napisał/a: | | Czy ten Jun Ki już był (z pinteresta) |
Nope, dopiero go planowałam.
| Trzykrotka napisał/a: | | I mister sexy |
RRRAAAAWWWWRRRRR!
Dobra, zmykam spać.
Jeszcze tylko coś na kuszenie dobrych snów i...
(Marynarkę już zdjął... )
Aragonte - Pią 09 Sty, 2015 00:19
| Agn napisał/a: | | Aragonte napisał/a: | No nie, to Junki wydaje się jej mało gorący, że chce go podpiekać? |
Może woli wersję dozwoloną od 18 lat? |
A ty nie?
| Agn napisał/a: | Jeszcze tylko coś na kuszenie dobrych snów i...
(Marynarkę już zdjął... ) |
Masz nadzieję, że w w Twoich snach zrzuci resztę?
I zgadzam się co do większości koreańskich aktorek - owszem, średnio umieją grać, ale też mało kiedy mają coś do zagrania
Z innej beczki - dopiero dzisiaj do mnie dotarło, że postać z Healera gra młodziutki, uroczy reporter z Hero
Trzykrotka - Pią 09 Sty, 2015 00:26
| Aragonte napisał/a: | [
Masz nadzieję, że w w Twoich snach zrzuci resztę?
|
Gdyby miał poczucie przyzwoitości, to zrzucałby ją na życzenie. W odpowiedzi na potężny wulkan uwielbienia, jaki mu tu eksploduje dzień po dniu.
Kotek z kotami - jakie piękne obrazki
| Agn napisał/a: |
To Brzydactwo? Fajne zdjęcie, acz mało charakterystyczne, to praktycznie mógłby być każdy facet.
|
Gdzie tam Brzydactwo. Plaga. Plaga wykosił aktorsko PSH w końcówce 10 odcinka Pinokia
| Aragonte napisał/a: |
Z innej beczki - dopiero dzisiaj do mnie dotarło, że postać z Healera gra młodziutki, uroczy reporter z Hero |
Myślałam, że poznałaś To teraz masz motywację do (ewentualnego) oglądania, nie tylko nasze ochy i achy.
Fakt - rozmowa z Nauczycielem była świetna. Mnie się w ogóle podoba postać Nauczyciela i ciekawam, czy on jeszcze czegoś nie chowa w zanadrzu.
Aragonte - Pią 09 Sty, 2015 00:43
| Trzykrotka napisał/a: | | Gdyby miał poczucie przyzwoitości, to zrzucałby ją na życzenie. W odpowiedzi na potężny wulkan uwielbienia, jaki mu tu eksploduje dzień po dniu. |
Nie wiem, czy to miałoby wiele z poczuciem przyzwoitości ale do euforii doprowadziłoby na pewno niektóre w tym wątku na pewno
| Trzykrotka napisał/a: | Kotek z kotami - jakie piękne obrazki |
No nie mów, że zwracasz się do Junkiego jak do kota - mnie się to nadal czasem zdarza, jak się nie pilnuję
| Trzykrotka napisał/a: | Myślałam, że poznałaś To teraz masz motywację do (ewentualnego) oglądania, nie tylko nasze ochy i achy. |
Dostatecznie mnie zachęcały Wasze opinie, ale na tego pana też chętnie sobie popatrze. Ale niech no najpierw drama się skończy, bo wolę mieć całość. Zresztą mam co oglądać
|
|
|