To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne II

Fibula - Śro 02 Wrz, 2015 23:55

A im dalej tym gorzej, ale i tak obejrzałam do końca. :wink:
Eeva - Czw 03 Wrz, 2015 08:51

Harry_the_Cat napisał/a:
Haha! Pierwszy sezon Prison Break jest doskonaly IMHO :mrgreen:

ale później to już równia pochyła.

Harry_the_Cat - Czw 03 Wrz, 2015 09:35

Dlatego tylko napisalam o pierwszym ;)
Ale tak to jest jak sie historie zaplanuje na jeden sezon a potem sie chce zarabiać grube bucksy na tym jednym pomyśle przez lata

Szafran - Czw 03 Wrz, 2015 10:13

Dlatego kupiłam tylko pierwszy;). Coś czułam, że to materiał na jeden sezon. Obejrzę ten pierwszy, a potem doczytam, co było dalej.

Swoją drogą, nie wyobrażam sobie, jak to rozciągnęli na 4 serie.

Eeva - Czw 03 Wrz, 2015 10:21

Ja porzuciłam na początku 3 serii, już nie miałam do tego serca.
Szafran - Czw 03 Wrz, 2015 12:33

Ale z kolei "Lostów" obejrzałam całych, starszną miałam obsesję na punkcie tego serialu:). I oglądała nałogowo, choć ostatnie serie mi się nie podobały.
No ale oglądałam już po tym, jak nakręcono ostatni odcinek i dostałam wszystkie sezony. Na bieżąco pewno bym porzuciła.

BeeMeR - Czw 03 Wrz, 2015 12:51

Ja obejrzałam tylko pierwszy sezon - jakoś czułam się zaspokojona w tym temacie, ostatnio mam tak coraz częściej, że mi wystarczy sezon czy dwa. Suits porzuciłam chyba po trzecim sezonie, który już trochę męczyłam. Downton Abbey oglądałam o sezon za dużo zanim porzuciłam i męczyłam odcinki strasznie. Epoka wielosezonowców już za mną ;)
Harry_the_Cat - Czw 03 Wrz, 2015 13:08

No ja juz trochę nie wiem czym Suits może zaskoczyć ale podoba mi sie dynamika miedzy bohaterami (może poza Rachel, ona jest nudna jak flaki z olejem) i podoba mi sie ze sprawy sie rozciągają na wiele odcinków a nie rach ciach, 45min i załatwione.
Eeva - Czw 03 Wrz, 2015 13:14

Harry_the_Cat napisał/a:
ona jest nudna jak flaki z olejem)

Wyrabia się póxniej moim zdaniem.
Harry_the_Cat napisał/a:
nie wiem czym Suits może zaskoczyć

Niczym, ale jak mówisz, dyniamika między bohaterami jest super. No i cytowanie filmowych klasyków przez Harveya i Mike'a super :-)
Mnie drazni Jessica, poza tym nie moge wyrzucić Firefly z głowy za każdym razem jak ją widzę.
Rick Hoffman jest świetnym aktorem i ogólądam głównie dla niego :-)
Poza tym w 5 sezonie pojawia się bardzo ciekawa postać tego złego grana przez Johna Pyper-Fergusona i jest miodzio :-)

BeeMeR - Czw 03 Wrz, 2015 14:15

Harry_the_Cat napisał/a:
podoba mi sie ze sprawy sie rozciągają na wiele odcinków a nie rach ciach, 45min i załatwione.
A ja właśnie wolę metodę jedna sprawa na odcinek + wątek główny, rozciągnięcie sprawy na cały sezon wynudziło mnie właśnie :roll:
Szafran - Pią 04 Wrz, 2015 10:19

Efekt oglądania "Prison Break" jest taki, że dziś mi się śniło, że z więzienia uciekam. Ale uwinęłam się w jeden odcinek;).
BeeMeR - Pią 04 Wrz, 2015 10:36

To sprytnaś :)
Szafran - Pią 04 Wrz, 2015 10:40

No ale u mnie we śnie nie było Spisku;).
BeeMeR - Pią 04 Wrz, 2015 10:47

A miałaś choć fikuśny tatuaż? ;)
Szafran - Pią 04 Wrz, 2015 11:28

Ani kawałka. Chyba nikt by mnie nie oglądał;).
Harry_the_Cat - Pią 04 Wrz, 2015 22:20

Eeva napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
ona jest nudna jak flaki z olejem)

Wyrabia się póxniej moim zdaniem.
Harry_the_Cat napisał/a:
nie wiem czym Suits może zaskoczyć

Niczym, ale jak mówisz, dyniamika między bohaterami jest super. No i cytowanie filmowych klasyków przez Harveya i Mike'a super :-)
Mnie drazni Jessica, poza tym nie moge wyrzucić Firefly z głowy za każdym razem jak ją widzę.
Rick Hoffman jest świetnym aktorem i ogólądam głównie dla niego :-)
Poza tym w 5 sezonie pojawia się bardzo ciekawa postać tego złego grana przez Johna Pyper-Fergusona i jest miodzio :-)

No to czekam aż mi sie uda obejrzeć dalej. Nie ze względu na Rachel bynajmniej ;)
Zgadzam sie w całej rozciągłości odnośnie ricka hoffmana, jest rewelacyjny. Ja tez bardzo lubię Donne - w sumie błyszczy w każdej scenie.

Szafran - Sob 05 Wrz, 2015 02:27

Skończyłam z więzieniem - pierwszym sezonem znaczy. I do końca trzymał poziom. Nie zestarzał się. Rzeczywiście, to jeden z tych seriali mocno istotnych dla rozwoju i ewolucji gatunku:).

Zgodnie z postanowieniem, darowałam sobie sezony kolejne i dokrętki. Przeczytałam tylko, co się działo potem. I całe szczęście, bo na oglądanie za wiele godzin poszłoby na zatracenie. Pewnie wciągnęłabym do końca - robiąc facepalma za facepalmem. Co za nonsensy...

I po raz kolejny okazuje się, ze scenarzystom o wiele lepiej wychodzi budowanie tajemnicy wokół spisku niż późniejsze odkrycie kart. Bo rozwiązania tych wielkich i misternie konstruowanych tajemnic zwyczajnie rozczarowują. Ja zwykle sobie zadaję pytanie - "Serio? Tyle fatygi i zamieszania o takie nic?".

[/center]

BeeMeR - Sob 05 Wrz, 2015 20:28

Szafran napisał/a:
Przeczytałam tylko, co się działo potem
rzuć jakimś linkiem albo streść w trzech zdaniach :kwiatek:
Szafran - Sob 05 Wrz, 2015 22:37

BeeMeR napisał/a:
Szafran napisał/a:
Przeczytałam tylko, co się działo potem
rzuć jakimś linkiem albo streść w trzech zdaniach :kwiatek:

Hihihi, w trzech zdaniach się nie da, strasznie to pokręcone i pogubiłam się, nawet tylko czytając:D

Omówienia poszczególnych serii są na angielskiej wiki:
https://en.wikipedia.org/wiki/Prison_Break

I jeszcze dodatkowo to:
https://en.wikipedia.org/wiki/Prison_Break:_The_Final_Break

Harry_the_Cat - Nie 06 Wrz, 2015 19:34

A ja wlasnie przed chwila napatoczylam sie o wiadomosc, ze kreca cos w rodzaju sequelu Prison Break... http://tvline.com/2015/08...-official-2016/ :paddotylu:
Fibula - Nie 06 Wrz, 2015 22:23

Trąbią o tym od jakiegoś czasu, ale nie wczytywałam się w opis planowanej intrygi (jest już jakiś?). :wink:
Szafran - Pon 07 Wrz, 2015 00:50

Obejrzałam na VOD TVP pierwszy odcinek nowego serialu "Prokurator" - na który czekałam, odkąd latem trafiłam przypadkiem na spotkanie ze scenarzystami, którzy opowiadali o losach tego projektu od pierwszego zarysu pomysłu, poprzez rozmaite zawirowania (w tym zmiany nabywcy praw;)), po początek zdjęć.
A owi scenarzyści to bracia Miłoszewscy - i jeden z tego duetu to Zygmunt, czyli "ten" pisarz.

Ogląda się w porządku - choć widać ograniczenia budżetowe. Niemniej stałe postacie ciekawe, intryga fajnie poprowadzona. Jak na polską rzecz jest bardzo ok. Muszę sprawdzić, kiedy to w to leci, bo VOD telewizji beznadziejnie działa.

Admete - Pon 07 Wrz, 2015 07:01

Tez oglądałam. Postacie bardzo fajne, dobre dialogi, jest trochę humoru. Muzyka ciekawie dobrana.
Eeva - Pon 07 Wrz, 2015 08:34

Harry_the_Cat napisał/a:
No to czekam aż mi sie uda obejrzeć dalej. Nie ze względu na Rachel bynajmniej
Zgadzam sie w całej rozciągłości odnośnie ricka hoffmana, jest rewelacyjny. Ja tez bardzo lubię Donne - w sumie błyszczy w każdej scenie.

TAK! Donna kradnie każdą scenę i ma piękne sukienki:-)

Cathie - Pon 07 Wrz, 2015 09:13

Szafran napisał/a:
Muszę sprawdzić, kiedy to w to leci, bo VOD telewizji beznadziejnie działa.

W czwartki na TVP2 godz. bodajże 21:45.