Filmy - Fajny film wczoraj widziałam V
Anaru - Pią 06 Mar, 2015 23:35
Ona na Cinemaxie była?
(Aaa, znaczek jest, niezbyt spostrzegawcza jestem jak widać )
Ja sobie wyhaczyłam jak się pojawiło , zainteresowały mnie plakaty (często oglądam filmy tylko dlatego, że plakat mnie przyciągnął)
Admete - Sob 07 Mar, 2015 06:05
Anaru wiesz, że jestem zainteresowana
Anaru - Sob 07 Mar, 2015 12:01
Miałam ze sobą już na tym ostatnim niedoszłym wyjeździe. Tzn miałam przygotowany i gdybym pojechała, to już byś miała.
Możemy dograć jak się zmieści, albo przywiozę następnym razem.
Agn - Sob 07 Mar, 2015 14:46
Możemy ten-tego, mam dużo płyt.
Anaru - Sob 07 Mar, 2015 15:02
To ja go zaraz ten-tego na pena
Aragonte - Pon 09 Mar, 2015 13:37
Chyba pójdę do kina na "Pride" (emitowane u nas pod durnym tytułem "Dumni i wściekli"
Przeczytałam recenzję Zwierza:
http://zpopk.pl/wegiel-i-...l#axzz3Thg0Hzhj
I czuję się zachęcona
Ostrzę sobie też ząbki na Poldarka - polecam waszej uwadze PS tej recenzji
Ps: Zwierz obejrzał pierwszy odcinek Poldark – Jezu jaka to jest cudowny melodramat. Twórcy są ewidentnie zakochani w Aidanie i połowę odcinka nakręcili w zbliżeniach co by można było studiować jego rysy twarzy. Drugie pół odcinka, bohater jeździ na koniu. Czasem patrzy przez okno, czasem w dal. Jest cudownie – bójki, rękoczyny, odwaga, miłość, zakazana miłość, mundury. Zwierz uważa że BBC w pełni zrozumiało na czym polega Dzień Kobiet.
praedzio - Pon 09 Mar, 2015 13:49
Pride jest fajne, naprawdę fajne.
BeeMeR - Pon 09 Mar, 2015 14:08
| Aragonte napisał/a: | | Ps: Zwierz obejrzał pierwszy odcinek Poldark – Jezu jaka to jest cudowny melodramat. Twórcy są ewidentnie zakochani w Aidanie i połowę odcinka nakręcili w zbliżeniach co by można było studiować jego rysy twarzy. Drugie pół odcinka, bohater jeździ na koniu. Czasem patrzy przez okno, czasem w dal. Jest cudownie – bójki, rękoczyny, odwaga, miłość, zakazana miłość, mundury. Zwierz uważa że BBC w pełni zrozumiało na czym polega Dzień Kobiet. |
Brzmi zachęcająco
Wprawdzie Aidan raczej nie w moim typie (to ten, co był w ciachach, hm?), ale serial zdaje się i owszem
Anaru - Pon 09 Mar, 2015 14:24
Tak, mnie też ta opinia skusiła
Aragonte - Pon 09 Mar, 2015 14:48
| BeeMeR napisał/a: | Wprawdzie Aidan raczej nie w moim typie (to ten, co był w ciachach, hm?), ale serial zdaje się i owszem |
Był w ciachach i jest znowu dzisiaj
W moim typie jest, i to bardzo
Eeva - Pon 09 Mar, 2015 15:28
Bardzo pracowity filmowo miałam weekend
Very Good Girls (2013) - niby same gwiazdy (Dakota fanning, Elizabeth Olsen, Demi Moore, Richard Dreyfuss, Clark gregg i Ellen Barkin), ale nuda panie, nuda!
Dwie dziewczyny postanawiają podczas lata stracic cnotę. Pech chce że zakochują się w tym samym kolesiu.
Mamy tu młodzieńcze rozczarowania, przeciągłe spojrzenia i rozdarcia duchowe.
Nie polecam.
If I stay (2014) - Mia jadąc samochodem z rodzicami i młodszym bratem ulega wypadkowi. Doznaje zawieszenia między życiem i śmiercią i musi zdecydować czy chce wracać do swiata żywych czy umrzec.
Juz dawno nie widziałam filmu, na którym nie tylko sie wzruszyłam ale na którym łzy mi ciekly strumieniami.
Warto.
Mi się podobało. Film troche taki nastolatkowy, ale bez zadęcia.
The Judge (2014) - tu tez same gwiazdy (Robert Downy Junior, Robert Duvall, Vera Farmiga, Leighton Meester, Dax Sheppard oraz Billy Bob Thornton). Młody adwokat wraca do rodzinnej miejscowości w Indianie na pogrzeb matki. Podczas pobytu w miasteczku musi zmierzyć się ze swoimi problemami - relacją z ojcem i braćmi, dawna ukochaną, obecną żoną. Mamy też dośc nieoczekiwana sprawę sądową, w której o morderstwo zostaje oskarżony ojciec głownego bohatera.
Bardzo warto, fantastyczny film.
The Horns (2013) - mam mieszane uczucia. Film ogladało się nawet miło, ale ja kocham Daniela Radcliffa, więc mogę być nieobiektywna.
Daniel zostaje oskarżony o morderstwo swojej dziewczyny i pewnego dnia na czole zaczynają mu wyrastac rogi o dośc specyficznych własciwościach.
Hmmm podejrzewam, że film ma jakies głębokie przesłanie, kórego nie odkrylam. Ogląda się bez przykrości, ale jak nie obejrzycie to też nic nie stracicie.
Kill your Darlings (2013) - MEGA film!
Głownym tematem niby jest morderstwo które wydarzyło się w 1944 roku, ale jednak najistotniejsze sa relacje i historie najsłynniejszych pisarzy i poetow tamtych czasów - Jacka Kerouaca, Allana Ginsberga i Williama Burroughsa.
Wspaniały jest Michael C. Hall ale i Daniel Radcliffe. Fantastycznie zagrał Dane DeHaan.
Dzięki filmowi zaczęłam doczytywać w necie historie artystow występujących w filmie ale i histore opisanego morderstwa.
Daję filmowi sto milionów gwiazdek. A co, wolno mi!
Na fali amerykańskich bitników postanowiłam obejrzeć On The Road (2014), ale niewart jest prądu, ktorego na niego zużyłam.
Jest to ekranizacja, dość uboga żeby nie było, książki Jacka Kerouca, o tym samym tytule. Gra Kristen Stewart, drewniana jak zwykle, której orgazmiczne odgłosy brzmią jakby sie dusiła, Sam Riley grający Sala wygląda jak wypłosz. I to szczerbaty. Gdybym nie czytała ksiązki to bym nie zczaiła o co w ogóle chodzi, jaki jest sens tego filmu i co ja w ogóle oglądam.
I tyle w temacie.
BeeMeR - Pon 09 Mar, 2015 18:37
| Eeva napisał/a: | | Kill your Darlings (2013) - MEGA film! | & | Eeva napisał/a: | | The Judge (2014) | czuję się zachęcona
w kwestii pozostałych czuję się ostrzeżona
Anaru - Pon 09 Mar, 2015 19:14
Drugi, trzeci, czwarty i piąty na pewno posiadam (i mogę się podzielić, Siostra ), przesuwam w kolejce do obejrzenia . Pierwszego i ostatniego nie nabyłam, czyli intuicja zadziałała bez pudła.
Admete - Pon 09 Mar, 2015 19:33
Do tego Kill...tez się czuje zachęcona
Anaru - Pon 09 Mar, 2015 19:40
Aluzja dotarła.
BeeMeR - Pon 09 Mar, 2015 19:48
Chętnie reflektuję na te wskazane - acz zapuściłam już żurawie, a nuż dolecą
Harry_the_Cat - Pon 09 Mar, 2015 21:06
Dajcie znac, jak obejrzycie Poldarka
Agn - Wto 10 Mar, 2015 11:11
| Eeva napisał/a: | | Kill your Darlings (2013) - MEGA film! |
Chcę!!! Bardzo!!!
| Eeva napisał/a: | | On The Road (2014), ale niewart jest prądu, ktorego na niego zużyłam. |
Ominęłam szerokim łukiem, bo Kristen Stewart przestaję trawić. Widzę, że niczego nie straciłam.
Eeva - Wto 10 Mar, 2015 11:25
| Agn napisał/a: | | Chcę!!! Bardzo!!! |
Warto!
| Agn napisał/a: | | Ominęłam szerokim łukiem, bo Kristen Stewart przestaję trawić. Widzę, że niczego nie straciłam |
Ona jest dra-ma-ty-czna
Agn - Wto 10 Mar, 2015 11:29
| Eeva napisał/a: | | Ona jest dra-ma-ty-czna |
W chwili obecnej jest moim straszakiem filmowym. Niestety, nie mogę ścierpieć, nic nie poradzę.
Za Kill your darlings muszę się rozejrzeć. Swoją szosą - czy to nie jest na podstawie tej książki?
http://czarne.com.pl/kata...m-sie-ugotowaly
Eeva - Wto 10 Mar, 2015 11:32
Hmmmmmm... bardzo możliwe, ja tylko wiedziałam, ze jest to na podstawie prawdziwych wydarzeń
Agn - Wto 10 Mar, 2015 11:33
Mnie się to momentalnie skojarzyło. Książka cieniutka, to sobie przeczytam przed przystąpieniem do seansu.
Eeva - Wto 10 Mar, 2015 11:40
To powiedz czy warto, bo sama bym chętnie przeczytała.
Po obejrzeniu filmu czytałam dużo o tej sprawie w internecie, bo mnie mega zafascynowała
Agn - Wto 10 Mar, 2015 12:41
Dam znać. Choć to Czarne *Agn kocha Czarne*, jak dotąd wydali tylko jedną w zasadzie słabszą książkę.
Barbarella - Czw 19 Mar, 2015 10:11
Oglądałam wczoraj Ciało/Body.
http://www.mff.mazovia.pl...zata-szumowska/
Osobiście bardzo lubię Szumowską.
|
|
|