To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie we Wrocławiu

Agn - Pią 25 Gru, 2015 14:31

I jeszcze powiedz, że domową... :slina:
Szafran - Pią 25 Gru, 2015 15:18

Tak dobrze nie ma, sklepową niestety:).

Babcia robiła dobry bimber, ale żem jej talentów nie odziedziczyła. :(

Anaru - Pią 25 Gru, 2015 18:31

Jeżeli to ta wódka pigwówka to jest rewelacyjna :slina:
trifle - Sob 26 Gru, 2015 15:04

Ja też wpadam :flirtuje2:

Przyniosę cydr i co jeszcze? :)

Agn - Sob 26 Gru, 2015 15:25

Jeeeeeee!!! :banan: :banan: :banan:
trifle - Sob 26 Gru, 2015 16:04

:mrgreen: No nie mogło mnie to ominąć, a kumpel zlewa temat, więc phi ;)

Jeśli zrzutka konieczna wcześniej, to dajcie znak. Mogę ogarnąć (zrobić) ciasto. Tylko jakie? :D

Agn - Sob 26 Gru, 2015 16:20

Ja mam tylko małe ogłoszenie parafialne do przyjezdnych osób - weźcie śpiworki, co? :flirtuje1:
praedzio - Sob 26 Gru, 2015 16:31

OK. ;)
Agn - Sob 26 Gru, 2015 16:34

...i ręczniki. Zazwyczaj mówię, by nie brać, ale nie mam aż tylu. :rumieniec:
Szafran - Sob 26 Gru, 2015 17:32

Oki. Psiworek i ręcznik pakuję razem z moją kreacją balową;).
Agn - Sob 26 Gru, 2015 17:38

Szafran napisał/a:
pakuję razem z moją kreacją balową;).

I najbardziej wyjściowymi szpilkami, ma się rozumieć. :mrgreen:

Szafran - Sob 26 Gru, 2015 18:23

W najbardziej wyjściowych szpilkach to już wsiądę do pociągu;).
Agn - Sob 26 Gru, 2015 18:38

Szafran napisał/a:
W najbardziej wyjściowych szpilkach to już wsiądę do pociągu;).
:mrgreen:
Szafran - Sob 26 Gru, 2015 18:48

Ale myślę sobie właśnie, że ja naprawdę mam sylwestrową kreację.

Czarny t-shirt ze srrrrrrrebrnym błyszczącym napisem Star Wars nada się jak nic:).

Agn - Sob 26 Gru, 2015 19:08

Szafran napisał/a:
Czarny t-shirt ze srrrrrrrebrnym błyszczącym napisem Star Wars nada się jak nic:).

Och wow! Koniecznie się w tym zaprezentuj!!! :excited:
A poważnie - strój swobodny, żadnych krawatów. Nawet piżamka może być. :)
No chyba że to krawat ze Star Wars. ;)

Anaru - Sob 26 Gru, 2015 19:41

trifle napisał/a:
Jeśli zrzutka konieczna wcześniej, to dajcie znak. Mogę ogarnąć (zrobić) ciasto. Tylko jakie?

Mokre :mrgreen:

Wolałabym żeby każdy w miarę możliwości skombinował jakieś żarełko (choćby najprostsze) albo napitek zamiast robić ściepę, zbierać, przeliczać, odliczać i dopiero kombinować z pichceniem.
Chociaż coś na szybko można zrobić ;)

trifle - Sob 26 Gru, 2015 19:46

Ok. Pomyślę nad jakąś sałatką :mysle: Chociaż pamiętam jak kiedyś na takiej mini imprezie u znajomej zrobiłyśmy po prostu kanapki, różne, z serkami, wędliną, warzywami i było idealnie. Do tego np tosty - na szybko z piekarnika - dałoby się? Jakby przynieść chleb, ser i np tuńczyka? Czy piekarnik odpada?
Anaru - Sob 26 Gru, 2015 19:53

trifle napisał/a:
Chociaż pamiętam jak kiedyś na takiej mini imprezie u znajomej zrobiłyśmy po prostu kanapki, różne, z serkami, wędliną, warzywami i było idealnie. Do tego np tosty - na szybko z piekarnika - dałoby się? Jakby przynieść chleb, ser i np tuńczyka? Czy piekarnik odpada?

Myślę, że dałoby się :mrgreen: . U Loany też bywały tosty i było super :) . Byle jakieś długotrwałe pichcenie nie było punktem centralnym imprezy :mrgreen: , chociaż jak znam życie to pewnie duża częśc imprezy i tak będzie w kuchni :lol:
Agn jak tam u was warunki tostowe? :mrgreen:

Agn - Sob 26 Gru, 2015 19:59

Na pewno chcę spróbować ugotować tę zupę, planuję też sałatkę owocową, bo ją lubię i miło się to przegryza.
Mogę też zająć się wszelkimi czipsami, paluszkami. Mogę też zrobić warzywka do maczania w sosie czosnkowym (czyli surowe & obrane marchewa z pietrucha). Rano będzie jajecznica niedietetyczna, więc się szykujcie. :mrgreen: Kawy będą do wyboru dwie - rozpustna i parzoszka. Herbata jak by co też.
Czy życzycie sobie jakieś soki? To mogę też kupić. :)

trifle - Sob 26 Gru, 2015 20:00

Ale tosty to nie pichcenie, a łatwo, szybko i sprawnie można sporo machnąć :D Pomidorek/tuńczyk/ogórek, co tam kto lubi i jest pysznie i ciepło w brzuszku :D

Nie ma sensu za wiele jedzenia szykować, bo i tak się nie zje, myślę :)

Agn - Sob 26 Gru, 2015 20:01

Kanapki to też w sumie genialny w swej prostocie pomysł. Okej, to robię kanapeczki. :) Tosty też da się zrobić, o ile się dowiem, jak się włącza piekarnik, bo ja niestety nigdy nie pamiętam, o co chodzi z piekarnikami. Ale jak będziecie miały ochotę, to spoko - na pewno działa.
Szafran - Sob 26 Gru, 2015 20:16

To ja w takim razie zrobię hummus. Można w nim maczać czipsy, paluszki, warzywka, można go dać na kanapki, można wyżerać łyżeczką. I bezproblemowo go przewiozę. :) .
Agn - Sob 26 Gru, 2015 20:22

Bosko! :)
Loana - Nie 27 Gru, 2015 12:20

Mogę przywieźć toster, chociaż on jest już trochę zużyty, ale nadal działa. Jak trzeba mam też podgrzewacz do potraw na prąd (taki kawał blachy, co się nagrzewa).
Agn - Nie 27 Gru, 2015 14:34

Hmm, toster. Dobry pomysł. Byłoby szybciej w razie czego. :mysle:

A, dziewczyny przyjezdne. Jak tylko będziecie wiedziały, o której będziecie, to poproszę o wiadomość tutaj. Na razie wiem, że Szafran pod eskortą pluszowego szturmowca zajeżdża karocą o 11.30, Praedzio m/w 13.30. Barbarello? Aine? Wiecie, o której się zjawiacie we Wrocławiu? Bo będę was wszystkie odbierała, więc żebym wiedziała, o których godzinach zjawiać się na dworcu. :)