Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II
praedzio - Nie 11 Gru, 2011 19:57 Kurczę, ja zerknęłam i się dowiedziałam, że dzisiejszy/jutrzejszy odcinek OUAT jest ostatnim w tym roku, a następny dopiero 8 stycznia.
Odcinków ma być chyba 22, ale pewna nie jestem.Admete - Nie 11 Gru, 2011 20:00 Szkoda. Widzę, że ogólnie przerwa świąteczna będzie.praedzio - Nie 11 Gru, 2011 20:48
Admete napisał/a:
Sprawdzam sobie obsadę. Tak mi sie wydawało, że szeryf ma jakis dziwny akcent, a to Irlandczyk. Pewnie ma kłopot z amerykańskim akcentem.
Już go lubię. milenaj - Nie 11 Gru, 2011 20:53 Mnie się OUAT bardziej podoba. Uwielbiam te baśnie opowiedziane na nowo. Bardzo mnie odpręża ten serial. Z "Grimm" dałam sobie spokój. Może wrócę w przerwach serialowych. Różne dziwne rzeczy wtedy oglądam. milenaj - Nie 11 Gru, 2011 20:55
Admete napisał/a:
Once chyba ma dobra oglądalność...Nie wiem. Nie sprawdzam, żeby sie nie denerwować
Z tego, co wiem ma bardzo dobrą oglądalność.Caitriona - Nie 11 Gru, 2011 21:55 Tez Grimma nie oglądam, pierwszy odcinek mnie zniechęcił na tyle skutecznie, że nie będę się za niego zabierać
Once mi się podoba, bo mnie bawi i rozluźnia Szkoda, że będzie przerwa do stycznia... Szeryf za bycie Irlandczykiem ma już u mnie plusa praedzio - Pon 12 Gru, 2011 19:43 No, i się poryczałam. milenaj - Pon 12 Gru, 2011 19:50 Na Once Upon a Time?
Właśnie oglądam i jestem zachwycona tym odcinkiem.milenaj - Pon 12 Gru, 2011 20:32 Skończyłam oglądać. Caitriona - Pon 12 Gru, 2011 21:22 Ło matko, aż się boję oglądać, a właśnie zaczęłam...
edit: Ojej.... Admete - Pon 12 Gru, 2011 22:09 Świetny odcinek, ale mnie zaskoczyli na końcu. Już drugi raz mnie scenarzyści zaskoczyli w tym serialu, a to naprawdę niezły wynik. Jak powiem, że się mrocznie robi, to się pewnie ze mnie będziecie śmiać?
Spoiler:
Pierwszy raz mnie zaskoczyli przy bracie bliźniaku Księcia - i okazało się, że nadal nie znamy jego imienia, bo James to imie zmarłego brata. A drugi raz w tym odcinku, jak zabili szeryfa/huntsmena. No ja cię. A taki był miły dla oka w tej skórzanej kurtce Mam nadzieję, że mi jakiegoś innego na pociechę dadzą, bo sam Prince Charming to żdziebko za mało Po Spn jestem taka rozbestwiona
Caitriona - Pon 12 Gru, 2011 22:12
Admete napisał/a:
Jak powiem, że się mrocznie robi, to się pewnie ze mnie będziecie śmaić?
Ja się nie będę, bo mam takie samo odczucie. I coraz bardziej mi się podoba ten serial.Admete - Pon 12 Gru, 2011 22:14 Mnie też. Zawsze wiedziałam, że w baśniach kryje się to i owo. Zależy tylko, jak spojrzeć
Edit: pomyslałam jednak, że może jest nadzieja...Bo wiecie co? Mr Gold/Rumpelstiltskin zakopywał coś w lesie...praedzio - Wto 13 Gru, 2011 05:11 No, w następnym odcinku Gold i Regina będą mieli kłótnię. I ogólnie wybuchowo będzie.
Admete - Wto 13 Gru, 2011 07:21 Na forach twierdzą, że kobietki sa wkurzone, bo był przystojny praedzio - Pią 23 Gru, 2011 20:00 Gdzieś mi się zgubiły posty o nadchodzącym serialu Alcatraz. Tak czy siak - pierwszy odcinek już 16 stycznia, a ja pomstuję w duchu na scenarzystów, bo Jeffrey Pierce występuje tam tylko gościnnie. Kończę oglądać Charliego Jade i już tęsknię za tym aktorem...
Też czekam na ten serial. milenaj - Pią 23 Gru, 2011 20:33
Cytat:
Gdzieś mi się zgubiły posty o nadchodzącym serialu Alcatraz.
Pisałyśmy o tym w "Fajny serial wczoraj widziałam..."
Na tych stronach:
http://forum.northandsout...art=1800#314854praedzio - Pią 23 Gru, 2011 20:54 Ooo, dzięki! aneby - Nie 25 Gru, 2011 20:12 Kolejny raz z przyjemnością obejrzałam Gwiezdny pył i tak mi się błogo zrobiło
I taka romantyczna piosenka na koniec http://www.youtube.com/wa...42555FF9A206633Admete - Nie 25 Gru, 2011 22:30 Uwielbiam ten film. W tym roku widziałam go juz dwa razy, więc trzeci raz sobie odpuściłam.milenaj - Nie 25 Gru, 2011 22:41
Cytat:
Kolejny raz z przyjemnością obejrzałam Gwiezdny pył i tak mi się błogo zrobiło
I taka romantyczna piosenka na koniec http://www.youtube.com/wa...42555FF9A206633
Też uwielbiam. praedzio - Nie 25 Gru, 2011 23:39 Ja też wlazłam do baśniowego świata. Jako że Gwiezdny Pył przegapiłam ( ), wylądowałam w Nibylandii. Obejrzałam sobie miniserial pt. Neverland z Rhys Ifansem, podczas którego naprawdę świetnie się bawiłam. Historia Piotrusia Pana od zawsze mnie fascynowała, więc obejrzałam prawie wszystkie ekranizacje tej opowieści. Ta ostatnia jest całkiem zgrabnie opowiedziana.
http://movies.sky.com/neverlandCaitriona - Pon 26 Gru, 2011 02:03 Tez już widziałam Neverland Fajnie zrobione, nieźle zagrane.Admete - Pon 26 Gru, 2011 08:17 Tez mam w planach