Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Filmy - Powiew Orientu
Admete - Nie 29 Cze, 2008 18:17 Wyrazy współczucia. A Salaam Namaste już widziałaś?Anonymous - Nie 29 Cze, 2008 19:11 Salaam Namaste owszem widziałam ot mała pociecha teraz wypuszczam się na polowanie po inne filmy z udziałem Nowej Miłości Ekranowej. Dlatego jeżeli coś macie uderzam po prośbie....
Osiołek nie chce za bardzo współpracować... Trzykrotka - Nie 29 Cze, 2008 20:26 Saif genialnie grywa czarne charaktery . W Omkarze byl Langdą - Jagonem, takim brutalem i prymitywem z zaścianka, z zepsutymi zębami (ale plecy miał jak młody bóg, choć w tym akurat pobił go Ajay, który pokazał takie ciało, że całe kino jęknęło podczas pokazu na festiwalu Era Nowe Horyzonty). Ale jakim złoczyńcą był w Ek Hasina Thi! Eleganckim, czarującym, uwodzicielskim... I tak niewinnie wyglądał w Being Cyrus...
On rzeczywiście jest księciem. Polecam też Eklavię z jego udziałem; film sie podobał wielu osobom (mnie nie, przyznaję się), a był w nim księciem pełną gębą...
Och, Admete..... Dil To Pagal Hai..... i podejdź bliżej.... jeszcze bliżej... Na mnie też czeka powtórka. Uwielbiam ten film Anonymous - Nie 29 Cze, 2008 21:38 a coś z moim nowym bohaterem będzie w najbliższym czasie w prasie?Admete - Pon 30 Cze, 2008 12:51 Obejrzałam Chak De India - w koncu mogłam docenić ten film. Nie przepadam za filmami o sporcie, ale pan trener wynagradza wszystko. Bardzo mi się podoba wygląd Shahrukha z tego okresu. Szczerze mówiąc bardziej niż z OSO. Pierwsza część filmu jest wyjątkowo interesujaca ze względu na proces formowania drużyny. Natomaist w części drugiej podobała mi się szczególnie koncówka - powrót Kabira do domu.Anaru - Pon 30 Cze, 2008 13:33 Hmmm....
Naj się rozpędziło
Właśnie w odpowiednim wątku na bollywood.pl wyczytałam, że zamierza wypuścić całą kolekcję bolly muzyki
14.07 Przeboje Filmowe Bollywood (Naj wydanie specjalne)
21.07 Miłosne Przeboje Bollywood (Naj wydanie specjalne)
28.07 Szalone Przeboje Bollywood (Naj wydanie specjalne)
4.08 Taneczne Przeboje Bollywood (Naj wydanie specjalne)
11.08 Nastrojowe Przeboje Bollywood (Naj wydanie specjalne)
http://bollywood.pl/temat...842&str=90#2244
Zobaczymy jaka będzie różnica między tanecznymi i szalonymi przebojami czy miłosnymi i nastrojowymi. A filmowe pewnie zmiksują z tego, co już powydawali. Anonymous - Pon 30 Cze, 2008 16:28 I oglądnęłam sobie " nie mów nikomu" na filmie tytuł jest przetłumaczony "Nie mów nic"
I tak owszem Ash tanczy pięknie jak to ona nawet nie robi nadmiaru tych drewnianych min w swoim stylu chociaż kilka strzeliła. Jej obecny małżonek jest niezłe ciacho to trzeba przyznać. Podoba mi się ten film tak, ze nawet dwa razy go oglądnęłam nawet ciekawa historia a zakończenie nieco kontrowersyjne jednak. Muzyka jest jednak taka sobie. aktorzy są jednak nieźli ot mamy plującego nauczyciela z "Jestem przy tobie" świetny jest w tym filmie jako swatka. wydaje mi się, że warto sobie zobaczyć to filmidło.
A i przepraszam za chaotyuczną wypowiedźasiek - Wto 01 Lip, 2008 20:52 Właśnie skończyłam seans z "Eklavyą" ...Co za film ! Obejrzałam jednym tchem.
Jestem pod wrażeniem...pozytywnym of kors. Ogląda się to niczym jeden z dramatów Szekspira /no, moża za wyjątkiem końcówki /. BigB - znakomity ! Nie przepadam za nim, ale tu muszę oddać mu sprawiedliwość, bo w roli Eklavya jest ŚWIETNY. Saif równie świetny i do tego jaki męski w brodzie i w czarnej koszuli. ...Ach, niektórzy faceci są jak wino...
Oprócz znakomitych kreacji BigB i Saifa zachwyciły mnie zdjęcia i ciekawy sposób prowadzenia kamery...Mocna rzecz... Z pewnością zrobię sobie powtórkę.
Admete, Admete - Śro 02 Lip, 2008 12:12 Nie ma za co Właśnie koncówka zepsuła mi tam cały odbiór filmu. Kupiłam dziś Podróż poślubną w Tinie. Właśnie w Tinie! A mnie sie wydawało, że w Naj Trzykrotka - Śro 02 Lip, 2008 13:57 Właśnie, ta końcówka... co najmniej wątpliwa. Pamiętam ten film glównie z powodu klimatu z dreszczykiem, tego dziwnego miejsca, w którym imponujący pałac stał w środku niemal niczego, pięknej chemii ekranowej między Saifem a Vidyą Balan (bardzo mi się razem podobali w Parineecie) i imponującej obsady aktorskiej.
Admete, jaki masz piękny avatar! Jak ja ich lubię razem... Niedawno sobie powtórzyłam teledyski z K3G - jak oni w nich razem świetnie wypadli
Rano od razu poganałam do kiosku i też mam Podróż poślubną!
Jutro - przypominam - Dil Se! (w Pani Domu?)Admete - Śro 02 Lip, 2008 18:20 Zdecydowanie w Pani domu Tak sobie założyłam Shaha i Kajol, bo przecież niedługo Coś się dzieje Chyba sobie dziś obejrzę tę Podróż, a Omkara jeszcze poczeka. Odświeżyłam sobie Parineetę i mam przeczucie, że Kasiek zejdzie nam śmiertelnie od razu na początku, jak tylko zobaczy Saifa w tym czarnym hinduskim surducie.Caitriona - Śro 02 Lip, 2008 18:28 Dobra, muszę zacząć nadrabiać zaległości bolly... Tak piszecie o tych filmach, że chce się pognać do półki i od razu zarzucić Na szczęscie niektóre mam. W najbliższym czasie chyba sobie obejrzę Parineetę bo coś tęskno mi za Saifem Admete - Śro 02 Lip, 2008 18:37 Caitri zachęcamy, wszak wakacje, lato, słońce - czas na Bollywood i jego różnorodność. I zawsze możesz poprosić, jeśli czegoś nie masz Anonymous - Śro 02 Lip, 2008 21:27 a Podróż pośłubna to fajny filmik jest? Warto pobiegać po kioskach?
O tak Bollywood mi sie z latem kojarzy i dlatego miło się ogląda te kolorowe filmy także w zimie jak jest szaro i ponuro. Zresztą każda pora jest dobra.
Admete napisał/a:
Odświeżyłam sobie Parineetę i mam przeczucie, że Kasiek zejdzie nam śmiertelnie od razu na początku, jak tylko zobaczy Saifa w tym czarnym hinduskim surducie.
to już się doczekać nie mogę. i NAwet nie będę biegac po internecie, żeby sobie niespodzianki nie popsowaćTrzykrotka - Śro 02 Lip, 2008 21:49 Dla umilenia czekania.........Pora już późnawa: oto, jak sobie Saif poczyna w tym roku. Ja tam się zaczerwieniłam.
http://youtube.com/watch?...feature=related
Pani w niebieskim to Katrina Kaif, narzeczona Salmana Khana. Pani w ... tylko w ramionach Saifa to piękna Bipasha Basu, narzeczona Johna Abrahama.BeeMeR - Czw 03 Lip, 2008 07:23
lady_kasiek napisał/a:
a Podróż pośłubna to fajny filmik jest? Warto pobiegać po kioskach?
Jest to dosyć ciekawa pozycja. Film opowiada - jak nazwa wskazuje - o podróży poślubnej kilku par małżeńskich - nie tylko młodziutkich - zwiedzających urocze zakątki Indii wesołym różowym autobusem. Podczas tej podróży sporo się może powyjaśniać, albo nawet pozmieniać w świeżo zawartych związkach - i wcale nie jest powiedziane, że wszystkie pary wrócą z tej podróży razem.
Występują tu dość znani i lubiani aktorzy: Boman Irani, Kay Kay Menon, Raima Sen, Diya Mirza, Shabana Azmi oraz niestety Amisha Patel. W bonusie dostajemy występ specjalny Arjuna Rampala
Film jest poprowadzony ciekawie - początkowo kojarzy mi się mocno z Life in a Metro - tylko niestety potem idzie bardziej w stronę mocno fantastyczną, a trochę szkoda. Byłoby dużo lepiej gdyby się trzymał realiów i gdyby dla "nadprzyrodzonej pary" wymyślono coś bardziej wiarygodnego (choćby tak, jak ucieczka przez las i ostrzeliwanie przez ślepych na potęgę Zuych nie umiejących trafić w drzewo, a co dopiero w Bohatera )
Warto też zwrócić szczególną uwagę na bardzo piękny taniec jednej z par
TUTAJ MOŻNA ZOBACZYĆ TANGO I niech mi ktoś spróbuje wmówić, że niezakrywające pupy spódnice są ładniejsze lub bardziej intrygujące
Niestety - końcówka mocno nijaka - a szkoda
Trochę mi też brakowało dwóch spraw:
Spoiler:
1. jak już się wszyscy gromadzili w wesołym autobusie to i mógł pobity kuzyn z Niemką
2. że bohaterka, dowiedziawszy się, że mąż jest gejem, nie powiedziała mu, że ona z kolei jest w ciąży - i dlatego zdecydowała się tak szybko na to małżeństwo
Ale i tak zdecydowanie polecam Admete - Czw 03 Lip, 2008 12:46 A mnie się ten element fantastyki w Podróży poślubnej strasznie podobał. Ubawiłam się strasznie przy tym watku. Podobali mi się równiez bardzo Bengalczycy ( lubię aktorkę, która grała Bengalkę w sari ), wzruszyłam sie historią starszego małżeństwa. Boman Irani wyglądał jak Gerard Depardieu. Przepiękny ten taniec na Goa.Caitriona - Czw 03 Lip, 2008 15:23
Admete napisał/a:
Caitri zachęcamy, wszak wakacje, lato, słońce - czas na Bollywood i jego różnorodność.
No właśnie chyba to lato na mnie tak podzialało - zatęskniło mi się za bolly Nie ma co, będę oglądać! Anonymous - Czw 03 Lip, 2008 16:15 nabyłam asiek - Czw 03 Lip, 2008 21:30 Zachęcona Waszymi postami obejrzałam Parineetę i fsssruszyłam się w końcówce niemożebnie.
Saif w czerni zniewalający. ...Kasiek przed seansem szykuj krople walerianowe. ...A tak w ogólności film przyjemnie się ogląda, w szczególności scena zaślubin pięknie skadrowana ...No i scena zazdrości...hmmm lubię jak Saif się miota.
Bardzo udana rola Vidy Balan.Admete - Pią 04 Lip, 2008 09:33 Wkurzony Saif, zły Saif, władczy Saif, Saif ubrany na czarno - to jest to, co lubia tygrysy Pięknie jest ten film nakręcony.BeeMeR - Pią 04 Lip, 2008 12:19
Admete napisał/a:
Wkurzony Saif, zły Saif, władczy Saif, Saif ubrany na czarno - to jest to, co lubia tygrysy
Oj, tak...Trzykrotka - Pią 04 Lip, 2008 12:41 Nikt tak jak Saif nie potrafi zaciskać szczęk i rzucać gromy oczami. Jest świetny w gniewie i zazdrości Ta scena, kiedy w nocy gra na fortepianie, z całą mocą, jaką ma w ramionach, w mokrej koszuli . Kasiek padnie... już na wstępie padnie i będziemy ją miały na sumieniu asiek - Pią 04 Lip, 2008 13:02
Trzykrotka napisał/a:
scena, kiedy w nocy gra na fortepianie, z całą mocą, jaką ma w ramionach, w mokrej koszuli .
Ta scena jest niesamowita ! ...Chyba sobie zrobię powtórkę.
Ps. Dziewczyny, a które filmy z Saifem jeszcze polecacie ? BeeMeR - Pią 04 Lip, 2008 13:17 Asiek, a które widziałaś?
Ja uwielbiam:
Hameshaa - młodziutki Saif
Omkara - fantastycznie Zły
Hum Tum - podoba mi się tam
Ek Hasina Thi - Zły, któremu nie w sposób się oprzeć
Kal Ho Naa Ho - uwielbiam Rohita
Salaam Namaste - mimo pewnych takich w sumie lubię ten wizerunek Saifa
Acha, no i Kya Keha - też młodziutki a do tego młodziutka Preity Zinta
A nieobiektywnie to lubię jego wszystkie filmy
No, prawie wszystkie - nie polecam Na Tum Jaano Na Hum -
i LOC Kargil tez mnie nie zachwyciło