Aktorzy - Damian Lewis
Caitriona - Pon 21 Lip, 2008 10:58
U, ja toże... Miałam go nawet w łapkach - taki w metalowym opakowaniu, cudo. Może kiedyś kupię...
Caitriona - Pon 15 Wrz, 2008 12:16
Kupiłam sobie - za całe 7zł - Ucieczkę z Colditz z Damianem
praedzio - Pon 15 Wrz, 2008 12:59
Moje gratulacje!!
A tymczasem już 29 września.... premiera 2 sezonu LIFE!!!
Spis kolejnych odcinków:
Broadcast Episode Title
08/09/29 2×01 Find Your Happy Place
08/10/03 2×02 Everything … All The Time
08/10/06 2×03 The Business of Miracles
08/10/10 2×04 Not For Nothing
08/10/17 2×05 Crushed
08/10/24 2×06 Did You Feel That?
08/10/31 2×07 Jackpot
08/11/07 2×08 Black Friday
08/11/14 2×09 Badge Bunny
Caitriona - Pon 15 Wrz, 2008 21:08
Ech... W sumie McGrade miły nie był, ale Lizzie naprawdę kochał. I wszystko co robił robił dla niej. Tylko czy cel uświęca środki?...
I nie pamiętałam że w tym filmie gra także Laurence Fox (od czasu Becoming Jane w sumie go polubiłam) - tak mi było żal chłopaka...
| praedzio napisał/a: | | premiera 2 sezonu LIFE!!! |
Suuuuper!!!!
Admete - Wto 30 Wrz, 2008 16:48
AAAA!!! wczoraj była premiera sezonu 2. Podobno bardzo dobry początek. Nie mogę się doczekać. Charlie powraca!
Harry może się skusisz na oglądanie Life? Myslę, że mogłoby Ci się spodobać. Świetne postacie i nietuzinkowy humor
trifle - Wto 30 Wrz, 2008 17:27
Czy powroty serialowe można nazwać zaletą początku nowego roku szkolnego/akademickiego? (innych nie zauważam, a to by było coś.. )
Powrót Charliego - jak fajnie
Harry_the_Cat - Wto 30 Wrz, 2008 22:49
| Admete napisał/a: | | Harry moż esię skusisz na oglądanie Life? |
Hmm. Powiedz coś więcej o tematyce... *napisała w zminimalizowanym oknie, bo obok leci Prison Break*
Admete - Śro 01 Paź, 2008 07:14
Podaję za Filmwebem " Charlie Crews po 12 latach spędzonych w więzieniu za zbrodnię, której nie popełnił, w świetle nowych dowodów wreszcie zostaje uznany za niewinnego i wychodzi na wolność. Z milionami odszkodowania i determinacją zabiera się za poszukiwania człowieka, który zabił jego przyjaciół i pozbawił go 12 lat normalnego życia. Ponadto wraca do pracy w policji, gdzie przydzielają mu nową partnerkę."
Charlie w więzieniu zapoznał się z filozofią Zen i teraz próbuje ja wprowadzac w życie. Dodatkowo 12 lat w więzieniu o zaostrzonym rygorze spowodowało, że trochę wypadł z obiegu Próbuje oczywiście dowiedzieć się, kto go wrobił i poukładac sobie życie. No i Charliego po prostu trzeba zobaczyć i posłuchać - wczoraj nie mogłam się powstrzymać od śmiechu. Damian Lewis znów pokazał, jak dobrym aktorem jest
praedzio - Śro 01 Paź, 2008 07:29
Ajajajaj! Wczoraj cały czas myślałam o nowym odcinku Life. Wrócił mój ukochany rudzielec!
Harry - przede wszystkim humor, humor i jeszcze raz humor!
Caitriona - Śro 01 Paź, 2008 16:01
Ja się dołączam do zachwytów Lewis jest świetny w tym serialu a i serial bardzo udany
praedzio - Sob 04 Paź, 2008 12:00
No, obejrzałam najnowszy odcinek Life. Kurczę! Zapomniałam już, jaki Charlie jest fascynujący!
Uwielbiam nawet siateczkę drobniutkich zmarszczek wokół jego oczu.
Odcinek rzeczywiście w świetnym Life'owym stylu. Żałowałam tylko, że nie ma jeszcze polskiego tłumaczenia, bo wiele Charlie'owych tekstów mi umknęło - a szkoda. Co myślicie o nowym szefie Charliego i Dani? Czy on przypadkiem nie smali cholewek do Reese? A może jest coś w tym więcej?
Admete - Sob 04 Paź, 2008 13:07
Smali cholewki W taki dość prymitywny sposób I jest dziwny.
trifle - Sob 04 Paź, 2008 14:09
Czy ten odcinek też można zobaczyć gdzieś w sieci?
Muszę wykorzystać internet ile się da, póki jestem w domu..
praedzio - Sob 04 Paź, 2008 15:35
Niestety, nie wiem. Korzystam ze starych, utartych ścieżek.
Ach, jej! Przed chwilunią obejrzałam sobie jeszcze raz, tym razem z polskim tłumaczeniem, a tymczasem wczoraj amerykańscy telewidzowie mogli obejrzeć już drugi odcinek, zatytułowany "Everything…All The Time".
Czyżby naprawdę serial miał się ukazywać dwa razy w tygodniu??
Admete - Sob 04 Paź, 2008 15:37
Jak najbardziej dwa razy w tygodniu
praedzio - Sob 04 Paź, 2008 15:45
Ech, znowu będę miała zaległości...
praedzio - Sob 04 Paź, 2008 15:56
Tymczasem brzęczy mi w głowie piosenka zaczynająca odcinek. Muszę jej poszukać!
Na stronie www.damian-lewis.com można znaleźć nielichą garsteczkę spoilerów do następnych odcinków. Utknęłam w dziale zdjęciowym. (ta rozdzielczość! )
trifle - Sob 04 Paź, 2008 22:01
Obejrzałam ten nowy odcinek tzn pierwszy z drugiego sezonu.
Nowy szef jest
Zapomniałam już jaki Damain jest... rudy i jak fajnie gra tutaj!
Ale prawie nie pamiętam, o co chodzi z Rachel Mogłybyście mi przypomnieć?
praedzio - Sob 04 Paź, 2008 22:12
Rachel to ta dziewczynka, która była świadkiem zabójstwa swoich rodziców, o które to zabójstwo posądzono Crewsa i za które siedział 12 lat w więzieniu. W owym czasie miała bodajże 9 lat. Gdy miała 11 adoptował ją prawdziwy zabójca i wychowywał jak własną córkę. Pierwsza seria kończy się w momencie, kiedy Jack Reese - ojciec Dani, ukrywa Rachel po tym, jak jej adoptowanego ojca przyskrzynił Charlie.
trifle - Sob 04 Paź, 2008 23:01
A co się z nią działo między 9 a 11 rokiem życia? I dlaczego Jack Reese ją ukrył?
Rany, naprawdę nie pamiętam
Dzięki, praedzio
praedzio - Sob 04 Paź, 2008 23:29
| trifle napisał/a: | A co się z nią działo między 9 a 11 rokiem życia? I dlaczego Jack Reese ją ukrył?
Rany, naprawdę nie pamiętam |
Przypuszczam, że tułała się po jakichś ośrodkach tudzież rodzinach zastępczych. To akurat nie jest istotne. Przez cały pierwszy sezon Charlie szuka jej, żeby udowodnić swoją niewinność. W końcu była jedyną osobą, która widziała twarz mordercy, nawet namalowała jego portret.
Reese był zleceniodawcą mordercy (Kyle mu było na imię - nazwiska nie pomnę). Ukrył ją prawdopodobnie po to, żeby w razie kłopotów z Charliem mieć kartę przetargową. Sama jestem ciekawa dalszego ciągu.
trifle - Sob 04 Paź, 2008 23:51
Oooo, coś mi zaczyna świtać! Czyli Reese chciał po prostu wrobić Charliego? A córka się od niego odcięła?
Chyba sobie po prostu przypomnę pierwszy sezon.. Jak czytam, co piszesz, to kojarzę, że to było, ale żebym sama doszła?
Tak czy inaczej - po tym początku nowego sezonu - ciekawe, co będzie dalej..
praedzio - Nie 05 Paź, 2008 11:04
Oglądam właśnie drugi odcinek. No i faktycznie ciśnienie mi skoczyło przy scenie w samochodzie... A konkluzja Charliego rozwalająca!
JABŁKO Z PROTEINAMI!!!
Admete - Nie 05 Paź, 2008 12:21
| praedzio napisał/a: | Oglądam właśnie drugi odcinek. No i faktycznie ciśnienie mi skoczyło przy scenie w samochodzie... A konkluzja Charliego rozwalająca!
JABŁKO Z PROTEINAMI!!! |
Konkluzja właściwa - i kupił sobie kolejny samochód
praedzio - Nie 05 Paź, 2008 13:58
Help! Co powiedział Reese w ostatnim zdaniu? Nie dosłyszałam, a angielskie napisy milczą na ten temat...
|
|
|