Ekranizacje - Our Mutual Friend (wg powiesci Charlesa Dickensa)
Gosia - Sob 28 Lip, 2007 18:50
| Caroline napisał/a: | Jeśli wolno w tym wątku poświęconemu podobno OMF powiedzieć coś o aktorach innych niż pan McLoczek to chciałabym zauważyć, że Davida Morriseya (nauczyciel-psychopata) szczęśliwe |
Ja Ci dam McLoczka!
A propos "Nagi instynkt 2" i Morrisey :
http://pl.youtube.com/watch?v=rFIfQMu_TJ0
Tu tez sie chyba poci
Nie wiedzialam ze to on gral w sequelu, bo widzialam tylko jedynke.
Gitka - Sob 28 Lip, 2007 19:20
| Caroline napisał/a: | | David Morrissey, aktor z Liverpoolu dwukrotnie nominowany do Bafty za serial "Rozgrywki" (2003) |
Właśnie ten serial widziałam jeszcze w nieodżałowanej BBC Prime
Na Davida nie dam nic powiedzieć, dobry jest
A że brzydki, nie zaprzeczam...
Widzę go już oczami wyobrazni na tym koniku w nowej ekranizacji Rozważnej
Da radę!
Caroline uwielbiam Cię za tego "McLoczka" tyż prowda!
Gosia - Nie 29 Lip, 2007 09:54
Ja w tym fragmencie obok Davida Bradleya (Rogue Riderhood w "OMF", Dave w "Moth" i Stanley w "True Dare Kiss"), dojrzalam tez Roshana Setha, ktory zagral ciekawą postac we "Frozen" z Rysiem (Harry bedzie wiedziala o czym mowie, jesli tu zajrzy )
Jeszcze o braciach McGann.
Okazuje sie ze Joe, Stephen, Mark i Paul McGannowie wystapili razem w historycznym filmie: "Hanging Gale".
The four brothers of the Phelan family battle to save their farm and their family from the ravages of the Irish Potato Famine in 1846, and from an English land agent who takes a dislike to them.
http://www.amazon.co.uk/H...5697872&sr=1-12
Paul pierwszy z prawej
I zdjecie okladki:
I zdjecia Paula

Gosia - Nie 29 Lip, 2007 15:26
Tak wracajac do "Our Mutual Friend" rozmawialysmy ostatnio z Alison, jak to bylo na poczatku ogladania tego filmu, jakie byly pierwsze wrazenia.
Gdy siegnelam w najdalsze zakamarki pamieci, przypomnialam sobie, ze gdy dowiedzialam sie o istnieniu tego serialu, zerknelam na rozne strony, zeby zasiegnac o nim informacji.
I pamietam, ze ta okladka mnie nie zachecila do ogladania tego filmu:
Dopiero gdy zobaczylam te okladke pomyslalam sobie: "O, to moze byc ciekawy film!"
Caroline - Nie 29 Lip, 2007 17:39
| Gosia napisał/a: | | Tak wracajac do "Our Mutual Friend" | Tak tylko na chwilę, żeby nie zakłócać Pauloczkowi jego sanktuarium...
Złośliwa jestem wiem.
Gosia - Nie 29 Lip, 2007 18:12
Staram sie trzymac glownego tematu
Och okladka filmu jest bardzo istotna Naprawde!
Czasem chce sie kupic film dla samej okladki
Alison - Nie 29 Lip, 2007 21:17
Gosiu, JESTEM juz by Cię wspierać, w Twej miłości do Paula. Paul słuchany w hamaku nad stawikiem pod starutką wierzbą, brzmi tak, że człowiek czuje, że mu się pod łopatek skrzydełka klują, bo go porwać wprost ku obłoczystości.
No, może troche przesadzam , ale że brzmi cudnie, to nic a nic
Gosia - Nie 29 Lip, 2007 23:08
Dzieki Ali, ze spieszysz na pomoc, bo ja juz tu czulam sie strasznie osamotniona.
Nawet jakies epitety lecialy, typu McLoczek
A moja milosc dalej ta sama, nic nie jest jej w stanie zlamac
Alison - Nie 29 Lip, 2007 23:10
Wiem, Gosiu, wiem. Kurcze coś mi połowę poprzedniego posta zjadło :o
A Twój avatarek...., wiem z której sceny, ale wiesz, profil...całkiem jakby Twój
A ta moja koleżanka powiedziała, że te piosenki Paula, to powinni na kursach angielskiego puszczać, taka ma piękną dykcję.
Gosia - Nie 29 Lip, 2007 23:13
Wiele bym dała, zeby byl to moj profil
Nie żebym zaraz chciala byc Catherina Zeta-Jones, ale w TAKICH scenach, to bym chetnie z nim wystapila
W ogole on jest tu do calowania i tulenia
Ta scena w pościeli, to mnie calkiem rozczula .... ten jego usmiech .. i glos...
P.s. Staram sie jeszcze o jedna Paulowa piosenke, ktos ma dla mnie specjalnie ją zdobyc Mam nadzieje ze tez bedzie ładna.
Gitka - Wto 31 Lip, 2007 19:43
Ja też chętnie posłucham następnej piosenki
Poznajecie w tym klipie mojego Johna?
Klip jest z tego filmu i oczywiście ekranizacja Hardy'ego
http://www.filmweb.pl/Mi%...e,Film,id=10810
http://www.youtube.com/watch?v=lamHvtTEciM
Pięknie wygląda tam jeszcze jeden mężczyzna, Caitrionka będzie wiedzieć...
Gosia - Wto 31 Lip, 2007 21:24
Miłe Panie!
Dla wlasnej przyjemnosci i oczywiscie dla Was , zebyscie mogly poznac dorobek aktorski Paula McGanna (bo z pewnoscia wciaz zbyt malo o nim wiecie ), zrobilam screensaver pokazujący jego kariere aktorska.
Jak to mowia Amerykanie: Enjoy!
Mam nadzieje, ze ktos sie zlituje i obejrzy to moje dzielko
http://www.savefile.com/files/933018
Muzyka (moje najnowsze odkrycie): Sophie Zelmani/My
Plik: 5 MB
P.S. Nie macie pojęcia ile musialam sie fotek naogladac, zeby zrobic ten scrinek. Oczywiscie bylo to bardzo przyjemne zajecie
P.S. 2. Paul gral takze m.in. w "Obcym 3", ale wygladal tak, ze wolalam tego jednak nie zamieszczac... moze jeszcze znajde jakies bardziej "przyjazne" zdjecie z tego filmu.
Alison - Wto 31 Lip, 2007 21:40
O Mamuleńku...Gosiałku....aleś naznajdowała...Królowo Ty moja....
Te niebieskie oczy w kontraście do makowego munduru
I to "rafaelickie" zdjęcie - tu widać jakie ma rysy klasyczne...
I w skórzanej kurtce na statku...
A z brodą, no Al Pacino w Ojcu Chrzestnym wysiada!
Gosiu jeszcze muszę sobie popatrzeć, bom oszołomiona, a muzykę słychać, że Ci serducho podpowiedziało, bo sylaby delikatnie płatek ucha trącają, jak pocałunki...
Gosia - Wto 31 Lip, 2007 21:47
Dzieki Ali
Bardzo mi sie Paul podoba jako artysta malarz, piekne zdjecie, mnie tez zaskoczylo.
Jesli chodzi o makowy mundur, w tym filmie (Rainbow) jest scena, ze on golutki biegnie ale wolalam Wam tej fotki nie pokazywac
A to z brodą a la Al Pacino to ja go tez prawie nie poznaje, to zreszta jest nowa produkcja, jeszcze nikt tego nie widzial, tylko sie pare fotek pojawilo, tak samo to w ciemnych okularach na koncu - to fotka przygotowujaca do jakiejs malej formy filmowej.
Och Ali, kochana jestes!
Alison - Wto 31 Lip, 2007 21:47
Jeszcze okropnie jest przystojny przy tej framudze z Afraid of the Dark i jako intelektualista na tle książek
No i jako mnich! Mógłby zagrać w Braciach Karamazow. A czy w Importance of being earnest grał Ernesta? To była jeszcze jakaś ekranizacja oprócz tej z Colinem? :o
Gosia - Wto 31 Lip, 2007 21:53
W Queen of the Damned (w okularach na tle ksiazek) tez mi sie podobal, choc gral epizod, ale fajny
No a fotka z framuga tez bardzo fajna
Co do Importance, to gral w starszej wersji, jak widac z 1986 roku:
http://www.imdb.com/title/tt0091262/
Gral role Colina
Alison - Wto 31 Lip, 2007 22:00
Jest do tej roli stworzony, zresztą jak Colin, to rola dla kogoś z arystokratyczną skazą krwi Gosia jak uda Ci się skądś to wydłubać, to ja, ja, ja, weź i mnie!!!! Musiał tam mieć cudne wejścia tym swoim głosem - I'm Jack in the town and Ernest in the country...
Gosia - Wto 31 Lip, 2007 22:08
Poszukam, choc poniewaz to starocie nie wiem czy sie uda.
To zamieszcze jeszcze jedna fotke z Importance...:
Ta druga (jak sie domyslasz) z Rainbow.
Gosia - Wto 31 Lip, 2007 22:22
Wiesz jak ogladalam te foteczki, to przypomnialo mi sie ze ja widzialam juz niektore filmy z nim, choc w migawkach.
Byl chyba u nas "Withnail and I" (zabawna jest tam scena gdy na cherubinowego Paula rzuca sie taki smieszny grubasek ) , byl chyba u nas tez "Biograf" (o tym od ksieznej Diany), kojarzy mi sie tam Paul w okularach (choc w scrinku dalam fotke bez okularow, bo ładniejsza )
P.S. Harry, obejrzalas scrinek?
Gosia - Wto 31 Lip, 2007 22:28
Ja jeszcze musze dodac, ze bardzo lubie jego usmiech z "Downtime" - samego filmu nie znam, (podobno w stylu Bruce`a Willisa ).
Kocham Paula jako lieutenanta Busha w Hornblowerze i wszystkie fotki z tego filmu mi sie podobaja, ale najbardziej ta trzecia (profil), po prostu nie moge sie od niej oderwac.
No i oczywista podoba mi sie w "Catherine the Great", ciezko bylo tu wybrac jedna fotke (na wszystkich wyglada bosko ), bo dodatkowo dla smaczku chcialam dodac druga w sutannie
Paul zagral tez zresztą ojca Lorenzo w "Mnichu", ale screencapy z tego filmu sa wyjątkowo kiepskiej jakosci wiec ich nie zamiescilam w scrinku.
Gitka - Śro 01 Sie, 2007 11:29
| Alison napisał/a: | Uśmiechnęłabym sie do Giteczki-Poszukiwaczki Skarbów, gdybym miała czyste sumienie i nie wypisywała wcześniej kalumni na jej ukochanego z tego wątku No cóż, narozrabialo się, trzeba placić |
No ba!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
A tak na poważnie to szukałam teraz wszystkie te filmy które chciałaś i niestety nic.
Znalazłam tylko ten
http://www.filmweb.pl/Wit...,Film,id=109452
Mam grać? Można po polsku Jeśli wiecie o co mi chodzi...
Gosiu, zobaczyłam Twój wygaszacz i jest cudowny!!!!!!!!!!!
Piękna nastrojowa muzyka pasuje jak ulał do obrazów.
Podobają mi się zdjęcia Paula z profilu, piękny go ma, nie da się zaprzeczyć....
Tylko Gosiu dlaczego tak mało fotek z "Our Mutual Friend"?
I akurat to jedno zdjęcie nie jest dla niego korzystne, straszne te loczki...
Chociaż czółko ładnie marszczy I chyba dlatego je wybrałaś, tak?
Gosia - Śro 01 Sie, 2007 12:23
Dzieki za to "cudowny"
Wiesz Giteczko, jak tu zostal nazwany McLoczek to wybralam tylko jedno zdjecie z tego filmu i faktycznie pod kątem zmarszczonego czolka i usmiechu.
Mnie sie na tej fotce bardzo podoba
Z Hornblowera sa trzy, bo zagral w pieciu czesciach tej serii, choc faktycznie dwie fotki z nich sa z "HH: Retribution", bo to moja ulubiona czesc
Chcialam w ogole dac roznorodne fotki z roznych ról, takze takich o ktorych nie mialam pojecia, ze są w jego dorobku.
Nawet sobie nie wyobrazacie ile fajnych ujec musialam wyrzucic, bo piosenka ma jedynie ponad 3 minuty, a juz nie chcialam dodawac drugiej ...
Oj Giteczko, jesli ten Withnail... tego... to ja chetnie
Podobno to swietna komedia, a Paul przeuroczy.
P.s. Niniejszym odszczekuje wszystko co powiedzialam zlego o Johnie Rokesmithie
Caitriona - Śro 01 Sie, 2007 12:52
Nie no, Gosiu - piękny Ci screensaver wyszedł! Podoba mi się kilka jego fotek - ta przy framudze, z mojego ukochanego Horatio, ta ostatnia z broda, z Ernesta. I świetna jest ta piosenka. Bardzo fajny.
Gosia - Śro 01 Sie, 2007 12:58
Dzieki, dzieki
Miło mi, że Wam sie chcialo go obejrzec
Kochane jestescie, nie zeby zaraz trzeba bylo koniecznie mnie chwalic, mozna tez krytykowac ale ciesze sie, ze sie Wam podobalo
Zawsze mi sie wydawalo, ze jak sie w cos wklada serce, to jakos niezle to wychodzi, a tu serce bylo oj bylo
Caitriona - Śro 01 Sie, 2007 13:04
W to serce wierzę
Ty wiesz, że ja Paula to lubię głównie za Hornblowera i za jego głos (a w OMF to on mi się raczej nie podobał), ale zawsze chętnie cosik sobie z nim obejrzę (teraz pójdzie Doktor )
|
|
|