Seriale - Fajny serial wczoraj widziałem ...
Caitriona - Pon 20 Paź, 2014 15:49
A ja sobie radośnie oglądam Once Upon A Time Naprawdę się wciągnęłam, szczególnie że w tej serii jest sporo kapitana Hooka. W ostatnim odcinku paradował we współczesnym wdzianku I znowu ma na pieńku z Rumpelstiltskinem.
praedzio - Pon 20 Paź, 2014 17:00
Ajajajaj! Biorę się za oglądanie!
Caitriona - Pon 20 Paź, 2014 19:01
To nie oglądasz kapitana Hooka??
Dodali też fajną, dla mnie, postać Willa Scarleta, gra go Michael Socha.
praedzio - Pon 20 Paź, 2014 19:23
Chwilunia - toż ledwo wróciłam z pracy wtedy! I tak o piątej rano nagrałam sobie odcinek z CocoJumboTV, co by po południu nie tracić czasu.
Odnośnie Willa - teraz żałuję, że nie obejrzałam równoległej serii Once Upon a Time in Wonderland, do której nawiązano w bieżącym odcinku. Ale po pierwszym odcinku mnie nie porwał ten serial i sobie odpuściłam.
Hook w wersji "bad-ass" był całkiem niczego sobie, aczkolwiek jego chęć nieskrzywdzenia Emmy czy kogokolwiek była nieco rozczulająca.
A tak troszkę z innej beczki - bohaterowie z baśni są strasznie zerojedynkowi. Z jednej strony - tacy właśnie powinni być, i takich kochaliśmy dziecięciem będąc; ale z drugiej strony w zderzeniu z rzeczywistością nawet takiego Storybrooke wydają się nieco naiwni. Może dlatego Emma tak bardzo od nich odstaje. Ona zna życie poza baśnią i wie, że na zaufanie i szczerość trzeba sobie naprawdę zapracować. Piję tu do tego - jak łatwo Hook uwierzył Goldowi, że jego lewica ma wpływ na jego zachowanie. Tyle razy został przez Rumpla wykiwany, a wciąż wierzy w jego słowa....
Caitriona - Pon 20 Paź, 2014 19:29
| praedzio napisał/a: | Chwilunia - toż ledwo wróciłam z pracy wtedy! I tak o piątej rano nagrałam sobie odcinek z CocoJumboTV, co by po południu nie tracić czasu.
|
Aaa, ja myślałam, ze porzuciłaś ten serial i że nie oglądasz tej serii. Że zastąpiłaś Irlandczyka Szkotem. Sori
Ja oglądałam ten serial o Alicji, nie cały, większą część na przewijaniu, dość słaby. Gdyby nie Will, nie oglądałabym go w ogóle.
| praedzio napisał/a: | | Hook w wersji "bad-ass" był całkiem niczego sobie, |
Mam wrażenie, ze w tym ostatnim odcinku jest pokazane najgorsze zachowanie Hooka. Najbardziej agresywne - ja go takim nie pamiętam.
| praedzio napisał/a: | | A tak troszkę z innej beczki - bohaterowie z baśni są strasznie zerojedynkowi. |
Ano są. Ale tak jak piszesz - tacy mają być. Choć Hook mógł chwile pomyśleć, zanim zawierzył Goldowi.
Mnie się jeszcze Charming/Dawid ostatnio podoba, choć wcześniej miałam go za sympatycznego, ale dość nudnego faceta.
praedzio - Pon 20 Paź, 2014 19:37
| Caitriona napisał/a: | | Aaa, ja myślałam, ze porzuciłaś ten serial i że nie oglądasz tej serii. Sori |
No, wiesz?? Miałabym porzucić Hooka?? Szkot z Irlandczykiem z łatwością się mogą pomieścić w moim serduchu. Jak ich znam, to pewnie razem tam siedzą i żłopią whisky.
| Caitriona napisał/a: | | Ja oglądałam ten serial o Alicji, nie cały, większą część na przewijaniu, dość słaby. Gdyby nie Will, nie oglądałabym go w ogóle. |
Co on w tamtym serialu wyprawiał? Tak w skrótowym skrócie?
| Caitriona napisał/a: | | Mam wrażenie, ze w tym ostatnim odcinku jest pokazane najgorsze zachowanie Hooka. Najbardziej agresywne - ja go takim nie pamiętam. |
Poza pojedynkiem z Emmą, w którym oberwał malowniczo bez łeb to ja chyba też nie pamiętam, żeby się wdawał w bójki. Ale od czegoś musiał nabyć swojej sławy.
| Cytat: | | Mnie się jeszcze Charming/Dawid ostatnio podoba, choć wcześniej miałam go za sympatycznego, ale dość nudnego faceta. |
Fakt, jako amoroso w pewnym momencie mi się przejadł, ale jako ojciec zarówno malutkiego jak i dorosłego dziecka zyskał. I to mocno.
Caitriona - Pon 20 Paź, 2014 19:57
| praedzio napisał/a: | | Jak ich znam, to pewnie razem tam siedzą i żłopią whisky |
Rum i whisky
| praedzio napisał/a: | | Fakt, jako amoroso w pewnym momencie mi się przejadł, ale jako ojciec zarówno malutkiego jak i dorosłego dziecka zyskał. I to mocno |
Tak, jako ojciec dorosłej córki, który próbuje nadrobić stracone lata jest fajny
| praedzio napisał/a: | | Co on w tamtym serialu wyprawiał? Tak w skrótowym skrócie? |
O, rany. Był Knave of Hearts. Pomagał Alicji w odnalezieniu i uratowaniu jej wielkiej miłości, jednocześnie starał się zapomnieć o swojej miłości, ale nie miał na to szans, bo była ona jednym ze złych (Red Queen). Wprowadzał humor i akcję. I ciągle powtarza "Bloody hell!"
Harry_the_Cat - Sob 08 Lis, 2014 23:47
Ogladam pierwszy odcinek Flasha
Pojawil sie VIgilante z Arrow Niestety nie ogladam Arrow (tzn widzialam wiekszosc pierwszego sezonu, a potem sie nie zlozylo i nalozyly sie problemy techniczne), ale fajny szczegol. Wydaje sie sprawnie nakrecony, bohaterow juz polubilam. Tzn Flash nie Arrow. A wlasciwie to oba sa niezle.
Admete - Nie 09 Lis, 2014 07:29
Mam zamiar kiedyś obejrzeć Flash. Na razie widziałam jeden odcinek.
Harry_the_Cat - Nie 09 Lis, 2014 11:03
Bodajże 4 wypuścili wiec jesteś w miarę na bieżąco. Ja widziałam dwa
Caitriona - Nie 09 Lis, 2014 19:22
Widziałam pierwszy odcinek Flasha i jakoś tak nie wzbudził we mnie zbyt pozytywnych emocji. Za to oglądam Constantine'a i mi się podoba.
Anaru - Nie 09 Lis, 2014 19:31
Mnie Arrow znudził kiedyś jak próbowałam się do niego dobrać, jakiś taki ten bohater lelawy mi się wydał wtedy.
praedzio - Nie 09 Lis, 2014 20:45
Arrow oglądam na bieżąco. Flasha jeszcze nie widziałam, za to wciągnęło mnie Gotham.
Harry_the_Cat - Nie 09 Lis, 2014 21:58
Tak mi sie zdawalo, ze Ty praedziu sledzisz Arrow
praedzio - Pon 10 Lis, 2014 07:07
Jaka ja jestem przewidywalna.
Eeva - Pon 10 Lis, 2014 08:29
| Caitriona napisał/a: | | Widziałam pierwszy odcinek Flasha i jakoś tak nie wzbudził we mnie zbyt pozytywnych emocji. Za to oglądam Constantine'a i mi się podoba. |
Witaj w klubie.
Flaska porzuciałm po 1,5 odcinka
Constantine super, czuję, ze się polubimy
Admete - Czw 20 Lis, 2014 17:48
ANZAC Girls oglądam - doskonały serial. Lepszy niż The Crimson Field, który wypada przy nim zbyt melodramatycznie.
EDIT: Nadal oglądam ANZAC i się wzruszam - doskonały serial.
Caitriona - Czw 20 Lis, 2014 22:30
Cieszę się, że Ci przypadł do gustu Mnie się oba te seriale podobały, mają inne klimaty, ale w oba bardzo się wciągnęłam.
Admete - Pią 21 Lis, 2014 05:44
Przy The Crimson Field się nie wzruszałam, a przy ANZAC i owszem. Widać, że serial odnosi się do prawdziwych ludzi, czuć w nim realizm.
Caitriona - Pią 21 Lis, 2014 17:48
A ja się przejmowałam losami bohaterów w obu produkcjach. The Crimson Field było pomyślane na kilka serii, niestety nie będzie dalszych odcinków.
Harry_the_Cat - Nie 23 Lis, 2014 12:53
Oglada ktos Stalker?
Akaterine - Nie 23 Lis, 2014 18:09
| Admete napisał/a: | | ANZAC Girls oglądam - doskonały serial. Lepszy niż The Crimson Field, który wypada przy nim zbyt melodramatycznie. |
Też się za to wzięłam i zgadzam się, jest bardziej realistyczny niż Crimson Field. Dobrze się to ogląda.
Caroline - Nie 23 Lis, 2014 21:29
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Oglada ktos Stalker? |
Ja obejrzałam pierwszy odcinek, ale mnie nie wciągnęło więc odpuściłam. Denerwowała mnie też główna bohaterka.
Caitriona - Wto 16 Gru, 2014 21:16
No i skończyła się moja przygoda z serialem Sons of Anarchy.
Trzeba przyznać, że momentami była to jazda bez trzymanki. Serial nie dla każdego, dużo w nim przemocy, brutalności, wulgaryzmów, nagości. Mimo wszystko, przywiązałam się do niektórych bohaterów, a akcja, tempo, siatka intryg, knowania, zmiany układów i planów na przyszłość powodowały, że oglądałam niektóre odcinki na samym krańcu krzesła. Niestety serial chyba trwał za długo. Oglądałam ostatni sezon i nie miałam uczucia, że szkoda mi, że SOA się kończy. Pora już była odpowiednia na zakończenie.
Ogólnie cieszę się, że miałam okazję zobaczyć tę produkcję.
Admete - Wto 16 Gru, 2014 21:24
Próbowałam,a le mnie znudziło, bo nie miałam komu kibicować. Musze mieć kogoś pozytywnego. Mojemu bratu się podobało.
|
|
|