To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Powiew Orientu

Trzykrotka - Czw 24 Lut, 2011 21:39

Tak to jest, kiedy się klepie w nie swoją klawiaturę - świdki wychodzą :mrgreen:
Trzykrotka - Sob 26 Lut, 2011 23:57

Shahid obchodził 30 urodziny!
A na imprezie nie było tylko chorych i tych, którzy kręcą za daleko od Mumbaju. Galeria znakomitych gości i samego jubilata (czy wypada już pisać "dostojnego"?)
http://www.filmicafe.com/...=291196&new=new

Admete - Nie 27 Lut, 2011 12:11

Dostojnego to może nie ;) Dajmy mu jeszcze pożyć ;)
Aragonte - Nie 27 Lut, 2011 12:12

Na "dostojnego" to za wcześnie, to to jest trzydzieści lat :mrgreen:
Wszystkiego dobrego dla Shahida! :tort:

Admete - Nie 27 Lut, 2011 15:39

Trochę Shahida :)

http://www.ndtv.com/album...y-shahid-6881/1

BeeMeR - Pon 28 Lut, 2011 17:18

A my obejrzeliśmy Band Baajaa Baraat i bardzo nam się podobał - znacznie bardziej niż wydumane Baadmash Company :P . Takiego właśnie ciepłego filmu się spodziewałam po Adim (który istnieje ;) ) - lekkiej, uroczej love story, okraszonej rytmiczną muzyką (przy której Małe się budziło i cudnie skakało, wzbudzając w nas niepohamowaną radość :cheerleader2: ). To chyba jeden z nielicznych filmów ostatniego roku/lat, w którym bohaterowie faktycznie tańczą do piosenek, a nie są one jedynie tłem.
Bardzo podobał mi się Ranveer - trochę naturszczyk, ale jak na pierwszy film zagrał fantastycznie :oklaski: - mam nadzieję, że liczne nagrody za debiut go nie zepsują i i dalej będzie grał ciekawie. Anushka też zagrała dobrze - nie wiem, czy aż naj naj naj ale nie żałuję je nagrody ;) Jest bardzo wiarygodna zwłaszcza jako wkurzona panna. Polecam.

Admete - Pon 28 Lut, 2011 20:00

Taniec to mocna strona tego filmu - muzyka też :) I główna para aktorska.
Trzykrotka - Wto 01 Mar, 2011 22:44

Czekam na ich kolejny wspólny film :excited:
A tu - świeżutkie zdjęcia Shahida i Sonam z planu Mausam
http://www.pinkvilla.com/...oor-sets-mausam

Admete - Śro 02 Mar, 2011 15:33

Nie wygląda nawet tak źle z wąsami ;) Choć nadal jak chłopiec ;)
Trzykrotka - Czw 03 Mar, 2011 16:31

Jak chłopiec z wąsami :wink:

Okładka najnowszego Filmfare'a: nagrodzeni

... i zdjęcie ze środka

Oraz ciekawostka: nie próbujcie tego w domu! :mrgreen:

Admete - Czw 03 Mar, 2011 16:47

Za duzo włosów ;)

Piękne zdjęcia :)

Trzykrotka - Pią 04 Mar, 2011 19:38

Ktoś z Malezji pisał, że ma jeszcze zarost, ale włosy już krótkie :wink:

Nie wiem, czy linkowałam, ale można czytać dalej o kręceniu Om Shanti Om

Rozdział piąty, W światłach rampy
http://shahrukhkhan.pl/filmy_oso5.htm

Rozdział szósty, Footloose
http://shahrukhkhan.pl/filmy_oso6.htm

Admete - Sob 05 Mar, 2011 07:59

Dzięki, na pewno zajrzę :)
Calipso - Pon 14 Mar, 2011 13:48

Włączyłam sobie soundtracki z Chack De India!, Jab We Met i Om Shanti Om i mogę chorować
Admete - Pon 14 Mar, 2011 15:33

Poszłaś na zwolnienie? To odpoczniesz trochę. Zapuśc sobie jakiś sympatyczny film.
Calipso - Pon 14 Mar, 2011 16:07

Tak, dostałam zwolnienie do czwartku. Nawet włączyłam sobie OSO, ale musiałam przerwać ogladanie.
Calipso - Pon 14 Mar, 2011 21:09

Kontynuuję ogladanie filmu i co widzę ? Chudego sobowtóra Siddhartha :shock:

Myślałam że to jeden i ten sam aktor , tylko kilka lat wcześniej.

Admete - Nie 20 Mar, 2011 19:35

Obejrzałam 7 Khoon Maaf - bardzo dobrze mi się oglądało. Miałam tylko zajrzeć na początek i poooszło. Pryianka rewelacyjna, panowie w roli mężów też - zwłaszcza Irrfan Khan. Bardzo dobra muzyka i zdjęcia. Zaskakujące zakończenie. Proszę oglądać też początek napisów, bo jest tam jeszcze jedna scena.
Trzykrotko obejrzysz niedługo ;)

Trzykrotka - Nie 20 Mar, 2011 20:44

:banan: :banan: :banan: Jesteś wielka :banan:

Priyanka

Czy te zdjęcia Shahida już były?

Admete - Nie 20 Mar, 2011 20:46

Nie były, a nawet gdyby były, to zawsze miło popatrzeć.
Priyanka piękna i dobrze gra. Naprawdę lubię ją jako aktorkę.

Trzykrotka - Nie 20 Mar, 2011 20:53

Ja też! A taka była drewniana na początku kariery! Teraz jest z niej kawał aktorki, o urodzie nie wspominając. Może i inne piekne młode panie wezmą z niej przykład, Deepika choćby. Znalazłam jej przecudne zdjęcie:

I Asin

I anielska Katrina

I nowa dziewczyna w mieście - Sonakshi

Admete - Nie 20 Mar, 2011 20:57

Priyanka jest charakterna. Widać, że lubi grać mocne kobiety, czasem zagubione. Jako Susanna jest bardzo wiarygodna. Ani przez chwilę człowiek nie widzi w niej bezwzględnej morderczyni. Zawsze pozostaje w tej bohaterce element niewinności. Z młodych lubię też bardzo Anushkę. Katriny w zasadzie nie znam. Ona grałą w New York? Sonam jest na razie niewypowiedzianie wprost drętwa. Asin jest z Południa?
Trzykrotka - Nie 20 Mar, 2011 21:05

Tak, w New York. I wielu okropnych filmach. Nazywają ją Huragan Katrina albo Czarina (Caryca), bo jest w tej chwili absolutną królową Bollywood z największą ilością blockbusterów na koncie. Jest bardzo piękna, ale drętwa. Przynajmniej dotąd. Oglądałam ją w Raajneeti, w którym naprawdę zrobiła na mnie wrażenie. Więc może i ona się zmienia?
Anushka jest - uważam - najlepsza z całej stawki. Nawet nie piszę o niej, bo uważam, ze wiele jej nie trzeba do tego, żeby była wspaniałą aktorką.
A Asin tak - to gwiazda z Południa - zagrała w 2 filmach w Bollywood, teraz podobno kręci znów coś z Salmanem. Jest prześliczna. Mnie sie ona szalenie podobała w filmach z Vikramem, z Suryą - w Bollywood juz nie, ani w Guzarish z Aamirem, ani w London Dreams z Ajayem.
Sonakshi grała w Dabbangg i zrobiła furorę. Mam nadzieję, że też będzie dobrą aktorką.

Admete - Nie 20 Mar, 2011 21:08

Dabbang jeszcze nie widziałam. Muszę też obejrzeć Raajneeti i No One Killed Jessica. Mam też Once Upon A Time in Mumbai. Ty to chyba oglądałaś już?
Trzykrotka - Nie 20 Mar, 2011 21:16

Once Upon A Time bardzo polecam. To film niby - gangsterski, ale tak naprawdę obyczajowy, o Mumbaju, jakiego już nie ma. Ajay Devgan wspaniale w nim zagrał. Raajneeti to film o polityce, a tak naprawdę - bandycki. Tam gra cała plejada świetnych panów: Ajay, Nana Patekar, Nasseruddin Shah, Ranbir Kapoor, Manoj Bajpaj (ten z Veer Zaara) i przeprzystojny Arjun Rampal. Katrina ma naprawdę dobrą rolę. Krwawy, brutalny film, jak Ojciec chrzestny w środowisku rodziny zajmującej się zawodowo... polityką.